No poo metoda mytí vlasů + CGM (editováno :D)


11.07.2018 - 19:58
(Štír) Nabi*
No poo metoda mytí vlasů + CGM (editováno :D)
Nebo-li metoda mytí vlasů bez šamponu.
Máte někdo zkušenosti?
Prášky na vlasy, mouka, jen voda...
Oplachy, kondicionéry - ocet, amla... :17:

Já jsem vyzkoušela vajíčka, mouku, vodu. Teď zkouším neem prášek s trochou prášku z amly.
Zatím nejlepší žitná hladká mouka, oplach vodou s trochou jablečného octa.

Tak pište, jsem zvědavá :4:

EDIT 12.7.2018 :4: : A co henna ženy? S jakou značkou máte zkušenost? Barvíte, nebarvíte? Já už mám dost šedin. V létě mi nevadí když je slunce. Hezky mi to šisne a přijde mi to i sexy, ale v zimě ee :4:
Mám zkušenost s Khadi, snad se všemi odstíny a spokojenost. Akorát jsem to teď na několik měsíců vyřadila, abych zjistila jestli nemám lupy z toho a párkrát jsem si hodila na vlasy od Paletky šampon na 24 umytí. Po letech obarvené vlasy tryskem :4:

EDIT 6.11.2019: :4: Po dlouhé době ženy přidávám informaci. Tak no poo mi dlouhoodobě nesedlo (lupy, "nelesk"), tak jsem zkusila tzv. metodu CGM (Curly girl method, = pouze pro vlnité a kudrnaté vlasy), protože mám od přírody vlnité vlasy a toto je ovšem bomba. Jedu 5 měsíců a paráda. Dozvěděla jsem se spoustu informací o tom jak správně vyvážit hydrataci a protein, aby byl vlasy dostatečně vyživené a zároveň hydrtované. Postupně přecházím z šetrné chemie na přírodnější věci a postupem času možná dojdu opět na no poo. Každopádně mě CGM naučilo mnohem více o svých vlasech a jsou teď jako nikdy. :1:

EDIT 25.11.2019: Prosím Vás, VŠECHNY, kdo máte zájem o CGM (Curly Girl Method). Ve zkratce: zákaz použování silikonů, určitých druhů alkoholů a sulfátů. Studujte složení, než mi sem napíšete, protože já jsem stejný začátečník (ok, možná trochu pokročilejší) jak vy a pro mě to znamená najít si to na netu a zjišťovat složení (které si můžete zjistit vy sami) a pak si to jen hodit zde a zjistit, zda je to schválené https://www.curlsbot.com/, anebo zde http://www.isitcg.com/.
Kdo chce urputně trvat na tom, že bud zkoušet kdeco a nebude respektovat, že na CGM se určité složky nepoužívají záměrně, tak nemohu radit vůbec v ničem, tohle je zásada.https://www.kudrnatevlasy.cz/curly-…

CGM schválené produkty z drogérie: https://www.facebook.com/media/set/…
POZOR! Claryfying šampony (hloubkové čištění) se používá jen na začátek kdy s CGM začínáme a pak 1 za měsíc nebo za 2, podle typu vlasů, abychom se zbavili nánosů produktů a minerálů z tvrdé vody, jinak ZÁKAZ :4:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)

Příspěvky v diskuzi

Stránkování od konce: / 10 

Řazení:
24.11.2021 - 13:46 | Filtr
(Štír) Nabi* » Nabi*
Pak mám ještě tyto věci a střídám je s Canneffem.
Vitelaria šampuk na mastné vlasy a poškozenou pokožku hlavy + tuhý kondicionér.
https://www.vitellaria.cz/vlasova-k…
24.11.2021 - 13:27 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Nabi*
:4:
24.11.2021 - 12:52 | Filtr
(Štír) Nabi*
Nový tip, vhodný pro CGM.
Šampon a kondicionér Canneff
https://www.canneff.com/produkt/…
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
28.02.2020 - 08:41 | Filtr
(Štír) Nabi*
Jeden curly vtip :61:

Nějaká osoba: Miluju tvoje vlasy! Jak to děláš, že máš ty lokny tak krásné?
Já: Vážně si nemyslím, že bys byl/a připraven/á na tento typ konverzace.
:61:
:61: :61:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
20.01.2020 - 14:29 | Filtr
(Štír) Nabi* » Khalia Zvlčelá
Jo, to o tom nerození možná bude fakt nejlepší motto, aspoň na nějakou chvíli (rozuměj pár let :4:).

Já taky furt zkouším něco a snad jsem už objevila co potřebuju. Zrovna dneska jsem po pár měsících holkám posílala foto na fb a je fakt z podivem jak mi vlasy od října porostly. Dneska byl fajn washday, konečně si říkám perfektní výsledek..

Já třeba zkusila z DM i tu růžovou Baleu. Mám kondiš a masku a musím říct, že mě za tu cenu mile překvapily :15:
15.01.2020 - 11:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nabi*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No, jako možná že to na pohled pro ostatní nevypadá, ale já to pocitově prostě poznám. Navíc mám teda viditelné šílené kouty, fakt se mi stýská po mým starým háru. Bylo možná polámanější, ale bylo těch vlasů asi tak třikrát, čtyřikrát tolik. :24: Takže budu krátit a počkám, až mi to doroste.

V rámci nového roku si máme na futra a ledničku dávat motivační citáty, mám tu pár fakt pěkných, ale obávám se, že u mě jednoznačně vyhraje nápis přes celou zeď "HLAVNĚ UŽ NEROĎ" :61:


Jinak věci na mytí mám furt ty samé, co jsme ještě řešily spolu, Giovanni 66 a Tresemmé.
15.01.2020 - 06:50 | Filtr
(Štír) Nabi* » Khalia Zvlčelá
Když ty jsi tak trochu anomálie Khalinko :39: :62:

ALE! Zjistila jsem, že není to samé mít proteinový kondiš a bezproteinový, do kterého dám tekuté hedvábí. Takže jsi mi to určitým způsobem potvrdila.
Bezproteinový kondíš máš jaký?
Vlasy po zadek ještě můžeš mít. Je to jen otázka ozdravení a pak trpělivosti, protože když hodně zkrátíš, tak to trvá dýl. Možná zvaž ten radikální střih délky. Mě sice z fotek nepřijde, že máš tak hrozné vlasy jak popisuješ, ale pokud to tak tobě přijde, tak si myslím, že je lepší to střihnout ať se jim odlehčí a můžou se hodně zlepšit a pak zase porostou. Mě přijde, že mi rostou fakt rychle teď. A holky na CGM taky hlásí rychlejší růst.
13.01.2020 - 18:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
U mě co se týče CGM změny žádné, na mě to prostě nefunguje. Teda ty přípravky doužívám a uvidím, přeci jen v tom mám už dost peněz. :4:

Teda jediné, co jsem zpozorovala, bylo asi dva tři týdny zpátky, kdy jsem si vzala bezproteinový kondiš a do toho nalila (slovy skutečně NALILA) poměrně velikou dávku proteinu. Asi tak desetinásobek toho, co se doporučuje. :4: No a po mytí jsem poprvý měla pocit jakýchsi definovaných pramenů, asi tak hodinu :61: Smůla byla, že vlasy mastné už třetí den :39: (obvykle vydržím týden bez mytí jako nic)...

Jinak jsem si vlasy sestříhala a ještě si to asi zkrátím, abych měla nejdelší jen na lopatky, zbytek po ramena. Už tak mám pomalu jen přehazovačku jako Homer Simpson, takže s dlouhýma to vypadá strašně a naděje na nějakou krásu a vysněné vlasy pod zadek si už nedělám. :14: :24:
13.01.2020 - 12:37 | Filtr
(Štír) Nabi* » Loen
No to buď v klidu, já nefotím teď vůbec. Jaksi mě t v zimě nebaví :4:
Ono ta rýžová voda ne každému sedne. Já jí zatím ještě nezkoušela. Co jsem ale zjistila je, že moje vlasy začínají chtít protein. Podle mě je u nízkoporézních ta potíž, že nejdříve protein nesnášejí, tak všechny hydratujeme o stošest, pak si uženeme hydratační únavu a najednu jupí, protein jim nevadí. Já teď používám u každého mytí přípravky, ale i protein, hlavně do kondíku a pokud dávám styling, tak protein vždycky. Jakmile ho nepoužiju, vlny padají. Dost rychle mi rostou vlasy, tak mám i menší vlny, protože se mi tíhou rovnají.
Mě hodně vyhovují přípravky Shea moisture, postupně si je budu pořizovat asi všechny https://www.kudrnatevlasy.cz/shop/…. Jsou hodně hydratační a některé i úplně bez proteinu (např. zelená řada Frizz defense), takže pokud máš samostatný protein, tak si lze míchat sílu různě dle potřeby. jestli vydržíš s experimentováním, tak uvidíš, že začneš vnímat vlasy tak, že budeš vědět, co chtějí. Mě se to více méně daří. Pravdou je, že už mám dost slušný arzenál všeho možného, od drogérky a růžové Baley (která mě mile překvapila) až po dražší produkty anebo cca Non toxic věci a dělá mi fakt dobře jak to různě měním a kombinuju. I když určité věci používám většinu času, je fajn mít i něco k ruce, na co nejsou vlasy zvyklé a čím jím doplníš zase něco jiného... Je to celkem věda... a po dlouhé době mě baví mít delší vlasy... i když ta podkova je můj miláček a láká mě pořád :4:
13.01.2020 - 12:19 | Filtr
(Rak) Loen
ženy, já to nějak přestala fotit ty vlasy... přes vánoce mega super...pak sem chtěla vyzkoušet jak moc maj moje vlasy rády protein a umyla sem protein šamp.+ bezprotein kondik + rýžová voda + gel :61: a jako leskly se super...ale vlny teda nic moc...a další dny peklo, splihlé atd... další wash day sem umyla totál bez proteinu a taky děs...splihlé, rychle se mastící u obličeje - tak nevím :61:

nej.efekt mívám po hloubkovém čištění :61: asi holt nízkoporézní vlasy no...
13.01.2020 - 10:36 | Filtr
(Štír) Nabi* » tajga
Moc pěkné to máš :45:.
Ráda jsem přispěla a jsem ráda, že ti to taky funguje :15: :74:
13.01.2020 - 10:00 | Filtr
(Blíženci) tajga » Nabi*
Tak zkouším asi měsíc, v pudla jsem se neproměnila, ale opravdu to funguje, vlasy jsou hezčí :45:. Zatím žádné speciální přípravky nemám, jen hádek, balea růžová a kokos kondicionér khadí, len gel. Fotka asi už z prvního mytí, předtím to bylo mnohem míň vlnité, vepředu zplihlé. Určitě budu dál pokračovat...Takže dík :27: asi bych to sama neobjevila.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
04.12.2019 - 08:43 | Filtr
(Štír) Nabi* » tajga
Děkujemeeee :6: :12:

Já už se teda nemůžu dočkat na zítřejší mytí :75: :61:
03.12.2019 - 17:52 | Filtr
(Blíženci) tajga » Nabi*
obě to máte krásné :12:
03.12.2019 - 17:49 | Filtr
(Blíženci) tajga » Loen
Není v téhle balee keratin? Dneska jsem to zkoumala v drogerce a mám pocit, že je. Při CGM se nemá používat. Vzala jsem si nakonec levné růžové balení v tubě.
03.12.2019 - 10:50 | Filtr
(Štír) Nabi* » Loen
Já to někdy dělám s gelem, někdy bez... jinak při pravidelném CGM si ty vlasy i zvyknou, že se mají vlnit :4: a líp drží i když na nich nic nemáš.
A to foukání bych nejradši vynechala, ale bohužel přes zimu to nepůjde.
03.12.2019 - 10:42 | Filtr
(Rak) Loen » Nabi*
ten gel sem dávala v neděli a dneska už mám spodní vlasy gakt mastný - šamponem sem umejvala v pátek nebo sobotu, v nedělu jen namočila a dala gel...
ale zas ten gel způsobil aspoň nějakej objem - i když to ylo asi i tím foukáním...
03.12.2019 - 10:19 | Filtr
(Štír) Nabi* » Loen
Oooo, ale toto je paráda! Krásně se ti to vlní. :30: :12:
To je mi nějaké divné s tím maštěním. Já to mám na CGM naopak :25:
Ale jo, je fakt, že s gelem z toho lnu se mi zdá, že se mi vlasy mastí víc...
03.12.2019 - 10:04 | Filtr
(Rak) Loen » Nabi*
To vypadá dobře :15: :15:

no já zkoušela konečně ten gel ze semen a foukala sem přes cedník, páč můj difuzer je stoletej a nedrží na fénu... no asi by to vypadalo líp kdybych to nechala volně uschnout.

jinak to asi budu muset zas umejt tím hloubkovým - nějak podezřele moc se mi ty vlasy mastí (asi je to i tím gelem) a fakt mě ta hlava svědí
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
03.12.2019 - 09:16 | Filtr
(Štír) Nabi* » Nabi*
Takže, hlásím, že řada Shea Moisture Frizz Defense je naprosto super.
Šampon se mi zdál řídký a nepěnil, ale vlasy vyčistil krásně. Kondicionér se mi pro změnu zdál moc tuhý, tak jsem si říkala, jestli nezatíží vlasy, ale to se nekonalo. Krémový gel je takový mokřejší, dobře se zapracovává do vlasů, nelepí a nedělá krustu, což mi vyhovuje. Oproti lněnému semínku schne rychleji.

Nebýt rychlého vysoušení difuzérem (rozumějte před 4h ranní mě už nikdo nedonutí vstát :D) a nebýt tímto frizzu, tak by to byl můj historicky nejlepší výsledek (si myslím, pokud bych nechala schnout na volno).

Takže na moje nízkoporézní a jemnější vlasy naprostá jednička. Jsem moc ráda, že jsem si tuhle řadu pořídila, je to asi to nejlepší, co jsem kdy měla. Vlasy drží tvar a kráááásně vonííí :12: :17: :74: :68:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
02.12.2019 - 10:06 | Filtr
(Štír) Nabi* » tajga
No to není rada, to byl spíš úsměv :4:

Já miskuju ve sprcháči (kdybych měla vanu, tak ve vaně. Čapnu si a miskuju. Já bych to taky neměla kde a jak dělat :4:

Jo tak partner o sebe dbá, ale do kouopelny cpe hlavně velké věci jako kýbly atd. Prostě skladiště.
02.12.2019 - 10:01 | Filtr
(Štír) Nabi*
Ženy, jdu ještě znovu vychválit hennu :4:

Poznatky: Moje vlasy bych přiřadila mezi jemnější, ne úplně jemné, ale jemnější a tenší. Zjistila jsem, že když dlouho barvím hennou dle návodu, čili bez oleje, tak to vlasy vysušuje, vlasy hrubnou a není to po nějaké době dobré.
Proto jsem začala barvit vlasy s přídavkem makového oleje. Z dlouhoodbého hlediska to má zase ten mínus, že to pořádně nebarví a vlasy jsou takové nějaké divné, tenké, všechno je zatíží.
Takže začínám zjišťovat, že ani jeden extrém není dobrý a tak jsem teď nabarvila Hennou Khadi jen tak, bez ničeho, ovšem přidala jsem tam navíc trochu Casie (bezbarvá henna). Opravdu jsem vydržela, vlasy jen pořádně spláchla vodou a nechala skoro 3 dny bez mytí (ale nevadilo, vypadaly hezky). A mám fakt krásnou barvu a na to, že nemám styling, tak celkem i ruličky.
Takže shnrutí poznatku: pro JEMNÉ vlasy je henna výhra.
Výhody:
+ jemné vlasy zhrubnou a zesílí
+ lépe drží tvar (vlny)
+ méně se mastí

Nevýhody:
- z dlouhodobého hlediska vysušuje (a potažmo pak u nutí pokožku hlavy se více mastit)
- při častém barvení, ztmavuje

ŘEŠENÍ nevýhod: U obou případů je řešení přidání lžičky makového oleje + můžeme přidat amlu a/nebo neem. Tím se barva "zředí", méně barví, ale zároveň vlasy vyživí a nejsou po delší době tak vysušené. Nevýhodou tohoto řešení je opět dlouhodobost, jelikož pak jsou ty vlasy rozlítané, nedrží tvar, neprospívají.

Takže zlatá střední. :44: Jednou barvit jen Hennou, dalších 2x třeba s olejem. Musím ještě vyzkoušet, co bude nejlepší. Nechci mít ty vlasy totiž moc tmavé.

U hrubých vlasů může být potíž ta, že vlasy jsou pak hrubší než normálně a to zas dělá problém s tím, že do nich těžko pronikají živiny a vlasy vysychají a jsou jak hřebíky. Některé holky to vyřešily přírodnější barvou.

No, tož tak, kdyby to někoho zajímalo.

PS. Dneska už konečně jdu pro Sheu pistáciovou, tak se fakt těším :27:
Zítra ráno se bude čarovat :6: Držte palce :30:
29.11.2019 - 19:23 | Filtr
(Blíženci) tajga » Nabi*
pardón, měla bych číst pozorněji, já vím.

Hádek je schválený, hurá :117: Mám totiž zásobu tak na rok.

Tedy děkuji za radu s miskou :5:, je pravda, že jsem tak trochu nepraktická, ale na to, že ji můžu po použití uklidit jsem přišla :16: Problém je samotný proces, já ji nemám skoro kam dát při něm. Pokud se dočkám nové koupelny a CGM mi bude fungovat, nechám si tam zabudovat nějaké speciální dřžáky na misky. To na sebe tvůj partner asi velmi dbá :97:, u nás zabírají partnerovy věci v koupelně asi 1%.
29.11.2019 - 13:08 | Filtr
(Štír) Nabi* » Nabi*
Tak už je mám v zásilkovně :75: Akorát se dneska budu vracet pozdě v noci, takže si je budu moct vyzvednout až v pondělííííí :42: :61:
Příspěvky: 245-221 220-196 195-171 170-146 145-121 120-96 95-71 70-46 45-21 20-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »