Hlavní strana > Diskuzní fórum > Poslední příspěvky v diskuzích

Filtr:

Deam - Poslední odpovědi


  
 
 
 
31.03.2021 - 17:49

Deam » Deam
Dýně SMOH - testovací exemplář z roku 2019 se nakonec zkazil. Nevím, kdy naposledy jsem to kontroloval, možná v únoru či začátkem března, i tak ale dobré.

Je už dost chycená, ale snad půjdou zachránit aspoň semínka. :)

Edit: Nešla.
03.03.2021 - 18:10

Deam » Deam
A ještě papričky - Calipso a Pantos.

Sweet Chocolate se mi klube na zemi.

Pod stolem skladuji dýně, stále mi úspěšně přežívá jeden exemplář SMOH z roku 2019 :)
02.03.2021 - 16:06

Bosch » Deam
Myslel jsem si že jo ale po revizi je to ten divoký česnek.
Špenát zatím nic.
01.03.2021 - 16:37

Bosch » Deam
Už je to tady!
01.03.2021 - 00:17

Bosch » Deam
Tak já zatím nic. A to mám v zádveří asi tepleji. Ale zatím to má čas.
Klíčí jen rajčata.
22.02.2021 - 19:03

Tuvalu » Deam
Hnůj je vždy nejlepší asi i pro balkon.

Kopřiva má ve Francouzkem vinařství a ne jenom vinařství politickou historii, tam sedláci
s koprivou dělaly po století kouzla .
Dnes, dostanou tisícovky pokuty už když použijí malé množství proti plísní nebo vytažení nadbytku určitých látek ze země. Omlazení atd.
Odběr chemie je tam kontrolován pro hektar,
No raděj nekomentuji.

Sestra chce motýle na balkon proto ta Kopřiva.

Agnihotra, taky jsem koukal,
Trochu Harry Potter, ale A.Veda má ale vždy dobré srdce.
Díky Ciao
22.02.2021 - 18:46

Bosch » Deam
Existuje řada salátů zkusím pohledat. Rukola je potvora hořká moc mi zase nejede.
22.02.2021 - 18:16

Deam » Deam
Chováte někdo? A jaké máte zkušenosti? Zvolna se rozhoupávám k obnovení chovu slepic a známá, která se bude stěhovat do blízké vsi, si zamilovala toto plemeno:

https://www.ifauna.cz/drubez/…

Když jsem si přečetl charakteristiku, tak mě to taky začalo lákat. :)
22.02.2021 - 12:59

Tuvalu » Deam
Děkuji za názor,
zajímavá videa to jsou.
Ale žížaly, s těma to nepůjde.

V autě má ještě kravynce a Kopřivy, taky
Horské, prý Demeter zertifikat, takže ségru nepomlátím,

Tak ať se vám pěkně zelená
:4:

Dodatek:
Vedická Agnihotra?? Provozuješ to?
21.02.2021 - 17:14

Bosch » Deam
Se saláty ve skleníku v únoru výsev mám zkušenosti dobré. Ale nemyslím lidtový na ten je zima.
Ale takové ty polníčky rukoly spenaty a tak.
21.02.2021 - 17:10

Bosch » Deam
Tak to je pro mě vzdálená budoucnost.
S tím hnojením. Já jen kompost vlastní z uhnilých plevelů listů a všeho biologického co dům dal.
Míval jsem i koňský ale mám na pole špatný dojezd nechce se jim tam zapadnout vlečkou.
Takže letos npk.
Ostřím normální bruskou kotoučovou ale zatím jen jednou nevadí mi že je to tupé ono se to při čutání v hlíně moc nepozná.
Význam to má u toho největšího když s ním vysekáváš maliníky a kopřivy-kořeny.
21.02.2021 - 09:20

Tuvalu » Deam
Ahoj
Moje sestra začala sbírat zem z krtčich
Hromádek, ale jen s horských pastvin a dává to s
bio-zeleninovýmy zbytky dohromady, bude to jen na balkon pro Rajče, okurku atd.

Vydíš v tom smysl?
Půda musí být kvalitní to je jasné ale jak na to...
21.02.2021 - 07:53

Bosch » Deam
Tak vítej mezi ploskořezníky. Ty finty jsou v takových detailech..pošťouráš ploskořezem svršek půdy tak do 5cm až 10cm kam tě to pustí. V podstatě jen podmítneš plevel.
A za 3 týdny ca přihdeš a uděláš to znovu. Næhle se dostaneš mnohem hlouběj protože půda bude kyprá do hloubky.
V té vrchní vrstvě kterou jsi podmítl se díky vzduchu začnou množit mikroogarnismy které rozrušují půdu do hloubky.
Mám to vyzkoušené takže pracuju bez rýče.
Ono to funguje do dost velké hloubky takže týt se nemusí stačí vždy jen šťouchat ten povrch i s plevelem který uhnije a stane se biologickým hnojivem.
Ještě lepší je to když jen kypříš kolem česneků cibulí pórků..jen pošťoucháš, podmítneš plevel což jde velmi rychle.
Takto jsem pochopil že funguje permakultura kterou propagoval i Fukuoka.
Nenadřít se.
Ale zatím jsem nevymyslel jak permakulturně dovést půdě živiny.
Vše splachuje voda a bez hnojení npk by tofakt nešlo buď by byly jen mrzáčci nebo nic.
20.02.2021 - 21:34

Bosch » Deam
Kavkazský špenát mám taky. Výsev prý od května.
Špenát se ale sadí velmi brzy. Já ho dám zítra do skleníku.
Keříčkové rajčata a ten divoký česnek už jsou v hlíně a teď ten zbytek. Cukiny atd..
14.02.2021 - 18:37

Deam » Deam
Papriky jsou vyseté v květináčcích, letos zkouším Calipso, Pantos a opět Sweet Chocolate.

Testuji pór Grex, Freezo, Kavkazský špenát, za měsíc přihodím rajčata.

A zítra dorazí další dávka semínek. Hlavně abych to oproti loňsku lépe stíhal...

Tak se zase na pár měsíců budu sdílet pokoj s rostlinstvem. :)
13.02.2021 - 23:13

Deam » Deam
Tak trochu mimo téma, jen tak pro radost, v souvislosti s Wardrunou. :)

http://vancouverislandbirds.com/Jou…
10.02.2021 - 17:44

Deam » Deam
Pro ilustraci - dýní mám méně, než minulý rok, ovšem držím si jednoho rekordmana. :)

Sweet Meat Oregon Homestead jsou fakticky neuvěřitelné - ročník 2019 a drží a drží. Je mi známo, že tyto dýně vydrží, chytne-li člověk dobrý exemplář, opravdu dlouho, ale i tak jsem příjemně překvapen, že se blíží už roku a půl od sklizně a je stále v pohodě. :)
08.02.2021 - 19:03

Deam » Deam
A první etapa je hotova. :)

https://skoranovskaolsina.wordpress.com/…

Ještě zbývají poslední "drobnosti" - tůně. :)
24.01.2021 - 20:39

Deam » Deam
Po čase zase něco nového, tentokrát s vodní tematikou. :)

https://skoranovskaolsina.wordpress.com/…
13.01.2021 - 13:11

Bosch » Deam
Buď trpěliv.
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »