Lidi si to fatálně pletou .


16.05.2019 - 00:00
(Býk) player
Lidi si to fatálně pletou .
Pocit zamilovanosti následkem toho, že s druhým písmenkuju do vzkazníku, je velmi pošetilá disciplína. A rozumného člověka skoro nehodná.
Prosim - vzrušení ano. Sympatie ano. Ale že někdo je zamilovanej na základě vzkazníku? Spíše nemoc. Aspirin a klystýr.

Příspěvky v diskuzi

Stránkování od začátku: / 14 

Řazení:
16.05.2019 - 00:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
My jsme se s manželem do sebe zabouchli po sms psaní tříměsíčním.
Aspirin ani klystýr by nezabral. :4:
16.05.2019 - 00:43 | Filtr
(Vodnář) ILA♥
Taky už jsem se zamilovala párkrát na základě psaní po internetu a né jednou, ale pravda je, že to nevydrželo, ale s jedním jsme pořád kamarádi a vše bylo po dlouholetém psaní a sdělování svých myšlenek a vlastně všeho, u jiného kratší psaní, ale už ani přátelé nejsme.....je to hodně individuální i tak se může zrodit po čase láska, nebo nějaký dlohodobější vztah, ať už milenecký, přátelský, nebo jen kamarádský.... :27: :29:

Navíc v dnešní uspěchaný době, jedna s možností se třeba s někým seznámit.... :27: :27: :27:
16.05.2019 - 05:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele unhappy soul, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak protože vy chlapi vnímáte asi jen trochu jiným orgánem než je srdce. A tak nějaká písmenka, co taky nějakým způsobem vyjadřují duši, vás neberou. Ale pravda zase je, že když se lidi reálně vnímají, je to něco jiného. A taky nemusí docházet k nedorozumnění a jiným šílenostem.
I když možná máš z části pravdu, že je to hodně nahlavu. Není nad to člověka poznávat reálně po delší dobu a za různých situací a vnímat třeba i to vzrušení, když ho uvidíš. Ale takto přechod z virtuální reality do opravdové je vždy jiný a člověk neví, jak by na tebe ten druhý působil, kdybys ho takto hned potkal a nepsali jste si..
16.05.2019 - 07:04 | Filtr
(Blíženci) kopretina4
Asi to bude tím, jak člověk vnímá a hlavně co si sám představuje. Fantazie je mocná čarodějka :3: A zamilovanost lidé často zaměňují právě se vzrušením, o to kratší je. Zamilovat se člověk může fakt do čehokoli/kohokoli, respektive vzrušit se...

Je fajn když to pak naživo vyjde, a oba jsou pořád romanticky naladění.

A proč vlastně toto téma? Došel ti aspirin? :22:
16.05.2019 - 07:11 | Filtr
(Ryby) thééé
Víš co, já myslím, že je to dané touhou po ideálu, prostě takto virtuálně se do druhého daleko líp promítá. A myslím,že to bylo vždycky, jen bez internetu - stačil jeden pohled, ta správná věta, dál se v reálu nemoct konfrontovat a už to jelo.
A nejsilnější jsou ty nenaplněné vztahy, jako Romeo a Julie, kde se dá taky krásně promítnout touha duše po ideálním doplňujicím principu, který kouzelně zaplní srdce a prázdné místa, do kterých se mi nechce.
Hledáme všelijaké útěky od sebe sama....
Ale zase ideály a srovnání se s tím je taky potřeba..
Někdo napsal že zamilovanost je jen setkání s vlastní duší..a souhlasím..i když je to asi trošku složitější a barevnější (alchymie, ne chemie)
Já už dávám přednost přátelství.
A hlavně není nad to poznat se v krizove situaci :15:
16.05.2019 - 07:33 | Filtr
(Ryby) thééé » Annie Tea
Promiň neviděla jsem video, ale už experimenty na drobných hlodavcích, které o nás všechno prozradily , mě pobavily
:4: :62:
16.05.2019 - 08:01 | Filtr
(Blíženci) fanik
Taky to blbě chápu a vnímám jako nějakou nemoc. Takový lidé se pak ještě diví,že jsou v lásce neúspěšní a ani jim nedochází,že to působí hloupě a odpudivě..
16.05.2019 - 09:12 | Filtr
(Blíženci) fanik » unhappy soul
A koho myslíš zajímají a nadchnou písmenka,co taky nějakým způsobem vyjadřují duši? To je jak z blbýho románu :61:
Lepší je když je s ní trochu sranda a nekácí se ani po první kytičce i neshodě..
16.05.2019 - 09:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele unhappy soul, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, setkání s vlastní duší. Jenže to je často ta iluze asi.
16.05.2019 - 09:54 | Filtr
(Ryby) thééé » unhappy soul
Může být, ale i včetně vlastního nežitého potenciálu.( Buď k sobě hodná :1:)
16.05.2019 - 13:10 | Filtr
(Býk) player » ILA♥
Bezesporu může.

Ale zaprvé - s dotyčným je první potřeba strávit noc , aby se zjistila kompatibilita. Teda z hlediska perspektiv. A ani to ještě moc neznamená , protože první noc toho moc neprozradí. Dejme tomu 10.
Za druhé. Když ptáčka lapají...hezky mu zpívají a hlavně - převlékají se do krásných šatů, přičemž život(myslím obrazně) tráví v teplácích.
Proto říkám - vzrušit klidně , koneckonců k tomu ty vzkazníky jsou. Jde jen o to zachovat si hodně vysoký nadhled.
16.05.2019 - 13:14 | Filtr
(Býk) player » unhappy soul
Největší lhář je srdce. Je to pumpa. Lidé si myslí , že srdce má pravdu vždy. Srdce jenom honí krev , nic jinýho ho nezajímá. Drží stroj v chodu a má svejch starostí dost.

To - o čem ve skutečnosti mluvíš je mozek. Ale v dané chvíli ve stavu akutního zánětu. Kdyby totiž mluvila "srdce" , vídali bychom na ulicích samé šťastné a smějící se páry.

Na druhou stranu - orgán , o kterém mluvíš (a máte ho i vy , jen menší a víc vzadu) , má mnohem více pravdy. Celej problém je si ji do xichtíku před zrcadlem přiznat.

Chápu - žena chce hnízdo k výchově potomstva a chlap plnou lednici a pochvaly. Tak jo. Ale potom - sázet na virtuální realitu je opravdu out.
16.05.2019 - 13:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele unhappy soul, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Však se mi to potvrzuje, že je to "out", v tom s tebou vyjímečně souhlasím...
16.05.2019 - 13:28 | Filtr
(Býk) player » unhappy soul
To - čemu se říká láska je ve skutečnosti jedna z miliard chcemických reakcí v našem mozku a v podstatě jejím účelem není mít se rád ani založení rodiny. Jejím jediným účelem je zachování druhu. Protože kdyby šel člověk na věc skutečně s drsným rozumovým kalkulem , tak by patrně zůstal u masturbací a žil pouze v tvůrčích svazcích.

Přídoda ale zavelí. Aby druh byl zachován , vůbec jí nezáleží na pocitech rodičů. IRELEVANTNÍ. Jde jenom o to se rozmnožit.

Tím samozřejmě nepopírám to , že sdílet krásy ve větším počtu než jedna není výborná věc. Bezesporu ano. A dokonce i ty vzkazníky na soc. sítích jsou k tomu výborným prostředkem. To ano. Ale rozhodně se nenechat pobláznit. I kdyby na druhé straně byl Einstein. Konečně - on sám byl taky pěkně divnej kocour. :4:
16.05.2019 - 13:29 | Filtr
(Býk) player » thééé
:15:

Co dodat?! Do kamene tesat. Sníme o ideálu ale naším cílem je cesta. Ne koupit ideál z regálu v Pennymarketu.
16.05.2019 - 13:32 | Filtr
(Býk) player » kopretina4
Protože se to tu děje dost ve velkém.
16.05.2019 - 13:51 | Filtr
(Blíženci) fanik » thééé
Hezký :15:
Kdo dá přednost přátelství má nakonec i tý lásky víc,zamilovanosti i toho vzruchu než ten, kdo jen tupě hledá lásku všude možně. Jen necháou,že to není lidem jasný a radši se trápí a moří s neúspěchy. Nechci to shazovat,že jsou lidi tak hloupý nebo přecitlivělý,ale proč by to jinak dělali?
:29:
16.05.2019 - 13:56 | Filtr
(Býk) player » fanik
Protože dobíhá etický kodex a je postupně nahrazován novým. Jsme v přerodu vztahů. Ale ještě stále je tu generace naše a našich rodičů , která mává již hodně proděravělým a zpuchřelým praporem církevních dogmat.

Dnešní mládež to už ale táhne úplně jinam. Uvidíme.
16.05.2019 - 14:08 | Filtr
(Lev) registrovaná
Pocit zamilovanosti mne príde logický práve pri netovej komunikácii, to sa človeku na druhej strane predkladá to najlepšie zo seba, niečo sa občas (niekedy častejšie a niekedy úplne vždy) prikrášli, niečo uberie, niečo pridá, fotky sa vyberú z albumu tie úplne najviac vydarené, do toho trochu psychológie a na druhej strane sa vytvorí zázrak, ktorý spadol z neba rovno pre nás :)

Pocit zamilovanosti môže rýchlo odísť s prvým stretnutím.
16.05.2019 - 14:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
U mě třeba nešlo o touhu po ideálu, mě s ním bylo dobře při psaní, jako předtím nikdy s nikým ani v reálu. Přišlo mi, že píše upřímně, na nic si nehrál a já mu tak přišla taky. Taky sdílíme smysl pro humor, tak jsem se těšila i na to. A při prvním setkání jsem měla pocit, že jsem tam s nejlepším kámošem, právě proto, jak jsme se znali z toho psaní...
Takže podle mě je jedno, jestli se člověk zamiluje tak nebo v reálu, jde spíš o to, co s tím společně udělají.
16.05.2019 - 14:48 | Filtr
(Ryby) MG34
Nemoc ne. Ruská ruleta je přesnější vyjádření. Zažil jsem oba extrémy - textové sblížení a následně i přirozené pokračování v reálu, ale také textové sblížení a v reálu rozpaky, které se rozplynuly až po rozloučení a návratu zpět do textové podoby (anebo se už nerozplynuly nikdy).

Ruská ruleta. A tu hrají zoufalí zadlužení podnikatelé, znudění carští důstojníci, nezkušení mladí puberťáci anebo neřízené střely. Ale nějaká "tradiční staromilská rozumná alternativa" na tom nebude o nic lépe, když se to takhle rozpitvá.
16.05.2019 - 14:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » registrovaná
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele unhappy soul, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mám to tak, že když vnímám přitažlivost ze psaní, tak i v reálu. Když ne, tak mi to nic neříká ani při setkání. A jestli je člověk upřímný nebo ne..., kdo nezažil tento kontakt, automaticky hned "vi", ze muze mit nerealnou fotku, prikraslovat se... Nekdy nebo casto treba ano.. Ale jak tu nekdo v diskuzi pise, nekdy to vnimaji oba, ze jsou si nejak blizci. A mimochodem to prikraslovani plati i pri normalnim seznameni. Ze se clovek ukazuje v lepsim svetle.
Ja uz teda nechodim na bezne seznamky, protoze tam se clovek divi, co tam jsou za lidi. Je pravda, ze vetsina takovych lidi a hlavne v tomto a vyssim veku tam je vzdy nejak " postizeny". Na duchu, mysli, tele... Takze v podstate neni z ceho vybirat... Driv to bylo tak nejak lepsi, ze se tam objevil i "normalni" clovek, ale ted uz mam z tech vetsich seznamek spis depresi, co jsou schopni psat... Takze tam nechodim..
16.05.2019 - 14:56 | Filtr
(Býk) player » bubobubo
Jest však fakt , že ty jsi otevřená , jako málokdo. Skoro přírodní úkaz. A je fakt , že kdyby byli všichni lidé takhle otevření , asi by se na světě žilo líp.
16.05.2019 - 14:59 | Filtr
(Býk) player » unhappy soul
Blízcí ale může v reálu pak znamenat:

literární vztah
milenecký vztah
kamarádský vztah
a také bratrsko.sesterský dejme tomu.

+ šalba.

Takže jak píše Pozemšťan - je to ruská ruleta si na tom příliš zakládat.
16.05.2019 - 15:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ne, celej problém vzniká tím, že pokud člověk nedostává co chce a má pocit, že jeho okolí ano, vidí to jako problém.

problém ale je nedostatek sebepoznání a z toho pramenící nedostatečná soudnost, sebehodnocení.

bohužel jsou lidi, co v rámci svého poškození v kombinaci např s osobnostní nerovnováhou, protichůdností, apod. - které ale nevidí - nejsou schopni vytvářet běžné vztahy.

řešení je jednoduché - sebepoznání.
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »