Potlačený vztek/hněv


25.01.2019 - 20:36
(Ryby) Maek
Potlačený vztek/hněv
Prosím o radu, jak "rozpustit" HLUBOKO potlačený vztek? Tak hluboko, že dotyčný si toho vzteku ani není vědom.

Děkuji za odpovědi k tématu :3:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3 4 5 6
Řazení:
25.01.2019 - 20:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lion-monk, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mně pomohlo tohle https://www.youtube.com/watch/… dostat ze sebe potlačený emoce.
YouTube
25.01.2019 - 21:12 | Filtr
(Panna) Wiké
Tak na vztek jsou dobré Oshovy meditace a to hlavně dynamička, která rozpumprlíkuje člověka a vydá ze sebe hodně. Je dobré ji dělat mezi spoustou lidí, ale asi jsou v úpadku, prý v Brně se schází tak 5 lidí. Nás bylo v mládí tak 40 a ječeli jsme a měli jsme třeba týdenní soustředění. Od té doby vyjadřuju vztek dobře, ale někdy jsem si tím zas uškodila.

Pak je ale ještě lepší homeopatikum Sulphur na potlačený vtek (sufurici jsou i červení, mají červené tváře). Dokonce jsem po sulhuru i chvíli chodila do karate :-)

Možná i Staphysagria (je to lék na ponížení a nevyjádřené ohrazení proti ponížení).
A asi další..
Ty homeopatika jsou fakt dobré, někdy to člověk sám nesvede se přenastavit.
25.01.2019 - 21:35 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Wiké
Homeopatika do toho raději nepleťte. Ani moje skvělá a zkušená homeopatka, ani já - velmi zkušená homeopacoška jsme zrovna tohle neriskovaly.
MYslím totiž, že tuším, o jakém vzteku je řeč a to fakt není žádná prdel - rovná se to zhruba řetězové reakci.
Já zatím nevím, co přesně s tím - momentálně mám zamraženo....upozorňuju, že běžné a normální roviny vzteku projevuju zcela volně, ač uvážlivě :1:
Pomalu se dohrabávám k tomu, že půjdu na akupunkturu - uvidí se, jestli se dají ty napumpovaný játra nějak srovnat.
A taky zvažuju tohle https://www.e-esence.cz/produkt/…
ale zase - já s tím experimentuju už poměrně dlouho a vnímám dost přesně signály těla. Jen tak z voleje by to mohl být docela průser. MAjí ale tuším nějaké kursy, kde se dá něco dozvědět.
25.01.2019 - 21:54 | Filtr
(Panna) Wiké » Lupi
Tak to nevím, proč se toho bát. Nikdy jsem neměla s něma zkušenost špatnou.
Zrovna bych do toho šla, co se může stát, lepší, at se všechno valí, než nějaká zatuhlost. Samozřejmě po poradě s odborníkem, ať se to trefí přesně.

Já mám teď pavoučí homeopatika - z pavouků, nechala jsem si je poslat z Londýnské Helios, mám 200 pavučinu a je mi lépe, těším se pak na Mko.
25.01.2019 - 22:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Především nic nerozpouštět. Nic nepotlačovat, nesublimovat, a nesnažit se to pochopit, nevytahovat to na intelektuální rovinu. Vztek se nechápe, vztek se vyjadřuje.
V ideálním případě se to nechá doproběhnout, a po nějakém čase vztek sám zmizí, případně změní formu. Ale jakmile se nějakou násilnou formou vztek zastaví, pak je to jako kdyby nám stále přeskakovala zaseknutá gramofonová deska. Ideální je pozorovat malé děti. Jdou do všeho reálně, naplno. Když se smějí, tak celou bytostí. když se vztekají, nenechávají si nic napotom...ale stačí chvilka a najednou je po všem... ;)
Sám mám se vztekem a agresivní energií co do činění. Co mně osobně pomáhá, je jakákoliv činnost fyzického rázu, jakákoliv přímá akce, pokud možno bez hlubšího přemýšlení a uvažování v souvislostech, musí to jít zkrátka na první dobrou. Co pomáhá...spontánní sex. Zaběhat si a jít hodně přes svou hranici. Poprat se. Nasrat se na něco, co nás fakt vytáčí, a hlavně si to dovolit. Pálivá jídla. Cokoliv bez dlouhého rozmýšlení, spontánní akce.
Co nepomáhá: jakékoliv i sebevíc duchovní náhled, vize, intuice, intelektuální pochopení. Pokud to není zároveň v těle a necítíme to fyzicky.
Já jsem se dlouho snažil svou energii, agresi, vztek, mužskou sílu pochopit, přijmout, rozpustit a podobně...ale všechno tohle jsou jen intelektuální formy uchopení. Pak jsem začal jednat, konat, žít...a teprve pak to "secvaklo".
Popisuji ale jen svůj příběh, netuším, jestli to funguje i jiným lidem...
25.01.2019 - 22:14 | Filtr
(Panna) Wiké » Iteza
já mám slabou fyzičku, tak sprostě nadávám nebo kopnu do skříně.
Moc ráda sprostě nadávám, když to jde.
25.01.2019 - 23:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mě není jasné, jak může dotyčný rozpouštět něco, o čem neví.
Můžu ho rozpustit, když vím, že ho mám a to jakkoliv, možností je spousta, ale, když se vztekám, ještě ke všemu hluboko a nevím o tom, tak fakt nevím. Asi bych to tedy dotyčnému prozradila a pak by se vidělo, co on na to.
25.01.2019 - 23:46 | Filtr
(Blíženci) cimi » bubobubo
Uvažuju nad podobným.
Vztek podle mě nejde potlačit. Jen ten směr se asi rozlišuje - jestli ven anebo proti sobě. A pak už jsou jen způsoby jak se upouští pára. Někdo vybouchne hned a taky si za chvíli nic nepamatuje. Někdo zachová domnělý klid a pak má úsečné poznámky, je jedovatý...ale stále tu je pokud je...vztek je i sarkasmus a ironie...vnímám to jako cokoliv co se staví naproti radosti...
Takže jak se ho "zbavit" je v prvé řadě si ho uvědomit...a pak si uvědomit příčinu, ta je samozřejmě jeho největší potravou...(může to být i dobrý rádce k tomu něco změnit....)

A nevím jestli to může souviset, ale podle čínské medicíny souvisí se vztekem játra a tak by třeba nebylo špatný tu "očistu" podpořit nějakou kůrou - třeba ostropestřec....
Hněv za normálních okolností moc potřeba není, tak si myslím, že pak už stačí pravidelná duševní hygiena a takový ty hesla ve zdravém těle zdravý duch :43:
26.01.2019 - 01:23 | Filtr
(Váhy) polednice » Wiké
Taky je s mou fyzickou účinnější něco nadávek, křiku, protože to kdysi byl můj problém, měla jsem na stole dřevěnou misku s vlašskými orechy, praskla jsem s nimi po pokoji,následné sbírání mě už dalo dokupy, ořechů muselo být dost. Fyzická aktivita je podle mé zkusenosti nejlepší. Ostrá procházka, taky mi, dělalo dobře noční řízení auta.
Také jsem z vlastní zkušenosti přesvědčená, že vztek není dobré řešit přemýšlením, jakkoliv "přes hlavu". To je cesta bez konce, naprosto neproduktivni. Emoce je třeba ventilovat.
26.01.2019 - 08:05 | Filtr
(Blíženci) fanik
Pokud je vztek tak hluboko,že už není vědomej,tak snad jen s pomocí zkušené koučky a terapie a pokud ještě vylézá vědomě na povrch,tak tuto energii jednoduše využít. Blbec háže talíře,pere se nebo si na někoho vyleje zlost,ale chytřejší je tuto svou velkou momentální sílu použít jako motor pro dokončení všelijakých úkolů, při sportu, nebo třeba pro lepší sex?
26.01.2019 - 08:43 | Filtr
(Ryby) Maek » Lion-monk
Jo, tak na tom něco je.
26.01.2019 - 08:47 | Filtr
(Ryby) Maek » Wiké
Děkuju za odpověď.
Zajímavé, že dynamická meditace si pomalu ke mě nachází cestu a homeopatika konkrétně Sulphur užívám na doporučení homeopatky s přestávkami již delší čas.
26.01.2019 - 09:04 | Filtr
(Ryby) Maek » Iteza
Tak v tomto/mém případě je to tak, že vztek již potlačený je a odráží se to na různých fyzických bolestech.
Ve vědomé rovině jsem v pohodě a jen tak něco mě nena....
A ano souhlasím s tím, že nemá cenu nic potlačovat .......
Ale tady se bohužel už stalo, a teď je třeba, ten natlakovanej papiňák schovanej někde hluboko v peřinách, vypustit.
26.01.2019 - 09:08 | Filtr
(Ryby) Maek » bubobubo
Tak třeba z rodinných konstelací a z fyzických problémů, které nemají logickou příčinu.
26.01.2019 - 09:18 | Filtr
(Ryby) Maek » cimi
Ano, zní to divně, ale jak píšeš jsou dva způsoby - jestli ven a nebo proti sobě a když je to ten druhý způsob - proti sobě a je tak "slušný" a páru nevypustí, tak ...
No a je tu ještě jedna možnost, že díky nějakému kroku kohosi máš obrovský vztek, který nestačíš vyventilovat a umřeš no a v dalším životě .....
26.01.2019 - 09:26 | Filtr
(Ryby) Maek » polednice
Křičel bych, kdybych měl proč.
Mám vlastně proč, ale nechce se mi křičet - to je situace :41:
26.01.2019 - 09:29 | Filtr
(Ryby) Maek » fanik
Ano, zatím není vědomej a až se tak stane, tak se ho pustím
Díky
26.01.2019 - 09:31 | Filtr
(Ryby) Maek » Lupi
Ano, prdel to není.
Věřím, že to proběhne "v klidu"
26.01.2019 - 09:33 | Filtr
(Ryby) Maek
Děkuju všem za příspěvek :3:
26.01.2019 - 09:55 | Filtr
(Panna) Wiké » fanik
Já jsem to teda nezažila, ale slyšela jsem od konkrétní osoby - ženy, že když používá muž sex jako ventilaci vzteku, tak se jí z toho motá hlava, lapá po dechu a není to příjemný.
Tk nwm.
A žena že by vztek ventilovala sexem? To je srandovní představa, tak šlo by to asi, ale chudák ten mužíček :-))) aspoň by viděl jaký to je..:-))
Já myslím, že to nejde tak jednoduše přechytračit.
26.01.2019 - 10:48 | Filtr
(Blíženci) fanik » Wiké
Tak nemusíš to s ním dělat zrovna, když jsi vzteklá na něj :4: Myslel jsem spíš použít tu energii vzteku.
26.01.2019 - 10:56 | Filtr
(Blíženci) fanik » Maek
A jak se to nevědomě projevuje? A je to určitě potlačenej vztek? Lidi si často zaměňují různé obtíže, depresi,vztek atd. za normální únavu.Tělo často něco říká a často je to o správném odpočinku. Důležitej je spánek - při dobrém spánku čtyři pětiny problémů v hlavě přes noc prostě zmizí.
26.01.2019 - 11:28 | Filtr
(Ryby) thééé
Šla bych na to jinak, než přes přímé uvolnění. Protože, pokud má v sobě někdo silný zákaz, tak si spíše ublíží.
Otázka, proč takový zákaz je. Asi bych začala jen tím "dovolit si" - vše - projevit pocity, nespokojenost, názor atd.
Jedno z největších nebezpečí pro naši nejstarší část mozku je vyloučení - z rodiny, od nejbližších, z kolektivu, společnosti. A pokud je jedinec vnímavější, citlivější (díkybohu za takové), tak si určitými situacemi v životě může vytvořit takový zákaz - abych nepřišel o to základní bezbečno.
A nebo tu byl v životě někdo hodně agresivní, kdo to stopl, na základě strachu o svůj život (to jsou ty nejhorší případy)
A jako druhé bych zkusila přijmout fakt, že náš život nestojí na přijetí od druhých ( i když harmonie je fajn), že tu výživu zvládneme sami ze sebe...a vlastně bych se doptala, co to je ta moje vnitřní výživa.

No a na uvolnění potom jsou skvělé třeba Oshovy dynamické meditace..atd, viz ostatní
26.01.2019 - 11:30 | Filtr
(Panna) Wiké » fanik
jo jo, ale ten případ, co jsem popsala je že ten muž není naštvaný na tu ženu, ale používá energii vzteku při sexu, tak jsem popsala zkušenost té ženy.
26.01.2019 - 11:51 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Promiň, ale napadlo mě, že je to podobně jako ptát se, jak navrtat studnu, když nevím kde je voda :14:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-125 126-140
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Váhy Vahách
ukázat kalendář »