Konec života.


28.09.2015 - 23:38
(Panna) Jaňajs
Konec života.
Umírání, smrt, konec.... Ende. :9: Prosím otrlé, písněte, li jste pro verzi, že je dobré býti na ten konec připraven, nebo , prostě opačný názor máte? Když to přijde nečekaně je- li to lepšejší a dá se s tím jaksi smířiti? Mám svůj názor, který nechcu tady zatím psáti. Posléze ho někdá písnu. Jsem jen zvědavá na vaše názory. A moc díky. Takže, čekání na smrt třeba půl roku, nebo nečekaná smrt je lepší? Díky moc. :74:

Stránka: 1 2 3
Řazení:
29.09.2015 - 00:50 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
A jak si takovou připravenost představuješ :25:?
Aby to nebylo jak u maturity, kde se Tě zeptají přesně na to, na co ses nestihla podívat :63: :4:
29.09.2015 - 07:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No mě to přijde jak s porodem. Taky je termín, ale stejně se mimčo narodí jak se mu chce. Takže my se můžem připravovat jak chcem, ale stejně si to udělá podle svýho :3:
29.09.2015 - 08:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ahajas
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
... tvůrčího procesu :4:
29.09.2015 - 10:06 | Filtr
(Panna) Namchan
K tomu jsem v dubnu napsal článek:

Smrt a přechod na druhý břeh

Ptají se lidé, proč někteří umírají v klidu a pokojně, rychle a jiní těžce, dlouho a v bolestech.

pokračování: http://ceske-forum.cz/index.php/…
29.09.2015 - 15:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to jako se vším – představy se strachem , život na prd i ve smrti, pokud víme, že jsme nesmrtelní a jen odložíme futrál a jdeme dál, umíráme šťastni. Je jedno, zda umřeme stářím, nebo úrazem. Jsme nebo nejsme připraveni. :1: Někde vyprovází lidé na poslední cestě s brekem :9:a stresem, někde se veselí :75: a mají radost. Každý je strůjce svého života a může si i vybrat. Je pravda, asi člověk musí dozrát a nebo také ne. :27: :37:
29.09.2015 - 16:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » petamar
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nejsme nesmrtelní, leda v pohádkách :4:
29.09.2015 - 17:42 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Znal jsem několik tvrdě materiálních lidí co si s posmrtným životem nijak nelámali hlavu.
Zajímavé je na tom že když to přišlo, umřeli v klidu. Nic je netrápilo neměli žádné špatné stavy.
Znal jsem i několik těch kdo se připravovali a říkali že jsou se smrtí srovnáni. Že se v podstatě těší. A u nich to tak příznivě neprobíhalo, měli pak na konci strachy.
Člověk si dokáže(nebo nechá) namluvit kdeco, jakože po smrti ro bude dobré atd. Ale naše představy nevychází z réálné zkušenosti která je v tomto směru nulová.
Na smrt se nelze nijak připravit a už vůbec ne tvrzením že žijeme i po smrti. Smrtí končí pobyt v této sféře rozpadá se spolu se zánikem nervové soustavy tedy CNS a pokud něco dokáže přetrvat tuto smrt, pak to nemá nic společné se světem ve kterém žijeme. Tudíž definitivní ende.
Nejspíše to co vede k formování pokračování této naší existence coby reinkarnace, příští vtělení, je právě ten výkřik zoufalosti naší bytosti z konfrontace se zánikem. Ale identita tohoto pokračování s tou naší je sporná. Stejnětak jako je sporné to jestli tento život opravdu žijeme. Myslíme si to. Ale myslet znamená jak víme nevědět nic.
Skoro bych řekl že ti co se nijak na posmrtný život nepřipravují a nevěří báchorkám to mají lepší. Nejsou pak zklamáni když jim jejich líbivé plány nevyjdou.
29.09.2015 - 18:07 | Filtr
(Panna) Jaňajs » Buddha/2
:61: Ah jo. Já to blbě napsala. Nemyslela jsem tím připravenost umírající osoby, nýbrž připravenost rodiny, přátel, kamarádů, atd. Hm? Prostě co je větší bolest pro okolí? Tak ....Jestli nenadálá smrt, nebo se dívat na umírajícího tvora v bolestech delší dobu. :32: Snad už je to srozumitelněji napsané :20: Jinak ano, bude to jako u marurity, to si také myslím. :2:
29.09.2015 - 18:21 | Filtr
(Váhy) inkateo www.pracesesny.cz » petamar
Souhlas. Je dobré umět pozorovat. Svět nás může neustále učit.

Když se začteme do knih tibetských mistrů a lámů, tak se dozvíme, jaké široké znalosti existují ohledně přechodu na druhý břeh. Tibeťané se vlastně celý život připravují na smrt. Né ve smyslu, že zemřou, ale až zemřou, tak aby byli na určitém stupni vnímání a jednání. Mají rozsáhlé znalosti o systému testování bytosti, jak na tom vývojově aktuálně je, když musí procházet jednotlivými bardy při odpoutávání od těla. Chtějí být na toto testování co nejlépe připravení, aby jejich reakce byly co nejklidnější a nejlaskavější a nejméně zatíženy strachem. To proto, aby jejich další reinkarnační cesty byly co nejpříznivější.

Mají třeba pravidlo, že když zemře člen rodiny, tak pokud by měl někdo blízky v rodině truchlit, tak se vůbec nemá zdržovat blízko domu, kde je zemřelý. Má jít prostě pryč a raději se kolem mrtvého má motat soused, který je schopen dobré nálady. Chtějí tím zabránit nežádoucím reakcím duše zemřelého na pláč a smutek blízkých. Chtějí, poskytnout duši, která prochází odpoutáváním, co nejlepší podmínky k reakcím. Říkají, že v posmrtném stavu těla, jsou reakce a prožitky mnohonásobně hlubší a silnější, než ve stavu vtělení.

Je krásné, že svět je tak pestrý na zkušenosti a zvyklosti.
29.09.2015 - 19:24 | Filtr
(Střelec) Kocour1
Smrt není úplný konec, je to jen konec jednoho příběhu a začátek jiného. Připravovat se na to asi nemá moc cenu, pokud člověk necítí, že se fakt blíží. (Nejlepší by samozřejmě bylo, kdyby člověk byl připraven každý den. Ale to je nerealizovatelné. Tak jen nemít příliš mnoho důležitých restů.) Jinak kdybych měl osobně volit: tak raději rychlou, náhlou smrt než dlouhé měsíce v LDN.
29.09.2015 - 21:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Neferlin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:12:Jsou lidé, kteří žijí pohádkový život.
29.09.2015 - 21:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » inkateo www.pracesesny.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Máte pravdu, život je pestrý a to je dobře. Smrt je poslední skutečností života. Napč.jogíni tradičně chodívají meditovat na hřbitovy a pohřebním hranicím. Tam se usadí a připomínají si křehkost těla a nevyhnutelnost smrti. Buddhisté se učí rozjímat nad dočasností věcí. Všechno je dočasné a právě to nám smrt sděluje. :1: :29:
29.09.2015 - 21:52 | Filtr
(Panna) mikiduc
Jani, Jani :4: dokud žiješ, žij. Nikdo nevíme, jak zemřeme a je zbytečné to řešit dokud žijem. Hezká smrt je "za odměnu" :76:

http://reporti.net/inspiration/…
29.09.2015 - 22:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Jusstýna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zrovna jsem ve fázi kdy mi odchází ze života má nejbližší osoba...a ač bych chtěla říct,že na to jsem připravena tak nejsem..na jednu stranu se modlím za každý den navíc a na druhou,aby to už skončilo..je to zvláštní..za jedinou věc děkuji,že nemá bolesti a že nemusím přihlížet k tomu jak se trápí..protože už je v komatu..je s námi doma...a staráme se o to,aby cítila,že je v rodiném kruhu těch nejbližších...a né v chladné a neosobní LDN..asi jsem odbočila od tématu
29.09.2015 - 22:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » mikiduc
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Jusstýna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
..tak tak..i já si to říkala..hezká smrt je opravdu za odměnu..pokud není rodina,která se postará tak vás nechají ležet v ....
29.09.2015 - 22:13 | Filtr
(Panna) mikiduc » Jusstýna
:62: :18:
29.09.2015 - 22:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » mikiduc
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Jusstýna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
..děkuji :6:
29.09.2015 - 23:33 | Filtr
(Lev) Marhon
já si myslim, že je to jedno, obojí bolí a obojí je o tom člověku, který odchází, ne o tom co je lepší.

Morti sem jednou nasala toto:
"...no, vim o ni, presto me vzdycky zaskoci...vim, ze je neodvratitelna ale stejne je mi to lito kdyz prijde....vim ze je i vysvobozujici ale stejne si vzdycky rikam PROC?
Vim, ze pri ztrate blizkeho mam pocit ztraty samozrejme...a zaroven jsem po urcitej cas odolnejsi vuci ostatnim "prusvihum"...prijdou mi malicherny.... "
mě to bylo hodně blízký, tak se snad nebude zlobit, když to sem vložim znovu, bez toho, abych dlouhosáhle psala já.
:62:
30.09.2015 - 05:40 | Filtr
(Blíženci) movvin
To je docela obšírná věc na odpověď.
Jsou dva pohledy. Jeden co se týká mé vlastní a druhý mých nejbližších. Svou vlastní ... tak o té nemůžu říct zhola nic, protože jí nemám ještě prožitou a a jestli tu někdo říká, že je na to připraven, že je to jen převlečení kabátu atp., tak ať si to myslí... až ta daná chvíle přijde... noo tak si myslím, že na to připravená nebudu a to můžu mít načteno spoustu mouder a knih.
No a co se týče mých blízkých... tak je to o to horší, že ikdyž tu smrt očekáváme (nemoc),nebo je náhlá (úraz), že nám odchází milovaný člověk, který nám bude vždycky chybět. Je to možná trochu sobecké pojetí, ale je to tak. Protože si vždycky říkáme.... jo tohle bychom mohli spolu zažít...sdílet... co je ale důležité, to aby věděl než odejde, že jsme ho milovali.
30.09.2015 - 07:39 | Filtr
(Býk) Antony52
Málo kdo ví kdy zemře. Takže s onou přípravou je to dost pofidérní.
Na druhé straně jsou individua která se na další - tedy, ehm posmrtný - život připravují již za tohoto. Patří mezi ně někteří mystici, jogini a asi i mnoho dalších a vypracovali k tomu mnoho různých "technik".
Obvykle např. Na východě věří že na co člověk myslí v okamžiku smrti podle toho získá jeho duše podobu v dalším životě. Proto sáhodlouhé mediatce části (ne fšech) joginů.
Pro změnu třeba adepti antických mystérií páchali vyvolávání bůžků které uctívali aby se jim viditelně projevili, věříce že v dalším životě přejdou mezi ně a ne mezi duchy obyč. smrtelníků. Podobně jako africké animistické kmeny věří že duše šamana - kouzelníka - přejde mezi bůžky na které se obrací. Případně viz praxe taoistické alchymie. Předmluva překladatele:
"na rozdíl od evropských „jogínů“, pro něž jsou tyto orientální cviky pouhým sportem — dospívali téměř vždy ke kýženému centrálnímu zážitku, takže lze říci, že tu jde o dokonale osvědčenou metodu, jak čínská mentalita (která je, jak správně ukazuje C. G. Jung, až do nejnovější doby v některých základních směrech podstatně odlišná od mentality evropské) dosahuje určitých duchovních prožitků. Nejen že se člověk vymaní z pout vnějšího zmateného světa, ale různé sekty si kladou i mnohé jiné cíle a usilují o ně. Nejvyšším stupněm je úsilí dospět tímto vysvobozením buď buddhistické nirvány (nebo Joginského paramatmau) anebo, jako např. podle spisu, kterým se zabýváme, spojením duchovního principu v člověku s přidruženými psychickými silami získat možnost žít dále po smrti ne pouze jako vágní pokleslá stínová bytost, nýbrž jako vědomý duch. Mimo to a často spolu s tím působí směry, které se snaží takovouto meditací ovlivnit jisté vegetativně animální životní procesy (po evropsku bychom tu mohli mluvit o funkci endokrinních žláz) posílením, omlazením a normalizováním životních pochodů, čímž se překoná i smrt, takže se připojí k procesu života jako jeho harmonické zakončení: Duchovní princip (schopný dále samostatně žít jako duchovní tělo vytvořené vlastními silami) opustí pozemské tělo, a to pak zbude jako vyschlá slupka, asi jako kukla po vylíhlé cikádě."

Sice materialisticky ale přezto pměrně výstižně podané.
http://jlswbs.files.wordpress.com/2…
30.09.2015 - 09:14 | Filtr
(Ryby) thééé » mikiduc
:17: :17: :17:
30.09.2015 - 10:49 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » mikiduc
Znáš tu historku o muži co padal z 11 patra?
30.09.2015 - 11:06 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Antony52
a co je na tom materialistické?

Když jsme dospěli tak daleko, že zhasl každý stín i každá ozvěna, takže jsme klidní a pevní,
to jsme se ponořili do jeskyně síly, tam se všechno zázračné vrací ke svému zdroji. Neměníme
místo, ale naše místo se dělí. Je to nehmotný prostor, je tam tisíce míst a deset tisíc míst je
zároveň místem jediným. Neproměňujeme čas, ale čas se nám dělí. Je to nezměřitelný čas,
všechny eony v něm jsou jako jeden okamžik.
30.09.2015 - 15:25 | Filtr
(Panna) mikiduc » Bosch
Ne, neznám, sem s ní :4:
30.09.2015 - 22:23 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp
cut&paste
:4:
Lister: Kde jsou všichni, Holle?
(Lister ochutná jednu hromádku bílého prášku.)
Holly: Jsou mrtví, Dave.
Lister: Ale kdo?
Holly: Všichni, Dave.
Lister: Co, i kapitán Hollister?
Holly: Všichni jsou mrtví, Dave.
Lister: A co Todhunter?
Holly: Všichni jsou mrtví, Dave.
Lister: A co Selby?
Holly: Je mrtvý. Všichni jsou mrtví, Dave.
Lister: Peterson ale ne, že jo?
Holly: Všichni jsou mrtví, Dave.
Lister: Chen snad ne?
Holly: Gordon, Bennett, ano i Chen, všichni. Všichni jsou mrtví, Dave!
Lister: Rimmer?
Holly: Je mrtvý, Dave. Všichni jsou mrtví. Všichni jsou už mrtví, Dave!
Lister: Počkej. Snažíš se mi říct, že jsou všichni mrtví?
Příspěvky: 1-25 26-50 51-73
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »