Láska a žiarlivosť


09.04.2011 - 10:01
(Beran) Catwoman1
Láska a žiarlivosť
Viem, už to tu bolo milionkrát spomínané...ale zaujíma ma, či ste sa naučili postupom času nežiarliť, osvojili ste si nejakú teóriu, ktorá vám v tom pomáha...atď?Ja mám pocit, že sa to učím, dosť som v tom pokročila. Aj keď, možno je to len moja ilúzia, lebo som po dlhodobom vzťahu a teraz začínam spoznávať nového človeka.Skôr sa mi to strieda, že keď ho dlhšie nevidím, tak sem tam hútam o tých jeho kamoškách, ale po stretku s ním som úplne v pohode a nič a nikto mi nevadí (akoby mi dobil baterky a tým, že mi vždy venuje maximálnu pozornosť:D Vždy si predstavím, aké by to bolo, keby mňa v tom niekto obmedzoval (čo som aj zažila)a potom sa vrátim k tomu neriešeniu.ďalej ma zaujíma, čo si myslíte o tom, keď s tým druhým hráte scénku a on vyjadruje cez tú fiktívnu osobu nejaký svoj názor (na žiarlivosť, neveru). Myslíte, že ide len o fantáziu, alebo to môže byť jeho skutočný osobný názor (skrytý za nejakú postavu, ktorú hrá?)? :1:

Řazení:
09.04.2011 - 10:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
áno, my sme s partnerom uzavreli dohodu...ak sa mu bude nejaká žena páčiť, nemám nič proti tomu, ak s ňou bude niečo mať...podmienkou je..."keď ty tak aj ja" a absolútna úprimnosť, žiadne zatĺkanie, narovinu povedať, čo a ako... :3:
...s tou fiktívnou osobou...vieš, ja takéto hry osobne nemám rada, vždy sa pýtam narovinu o čo ide...nie je dobré zatĺkať, zahmlievať alebo byť neúprimný, aspoň ja to nemám rada. By som sa ho opýtala, "čo tým chcel básnik povedať", respektíve či si to myslí aj on.
09.04.2011 - 10:54 | Filtr
(Beran) Catwoman1 » Iza23
ale to nebolo ziadne zatlkanie...to sme sa len zahrali scenu ako v divadle (len tak vramci srandy) a on tam vyjadril isty postoj k ziarlivosti a nevere, ale neviem ci to nebolo tiez vramci srandy, alebo jeho skutocny nazor :2:
09.04.2011 - 10:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Catwoman1
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
aha...no tak si sa mala opýtať, či bolo dejstvo podľa skutočného príbehu :3:
09.04.2011 - 10:57 | Filtr
(Beran) Catwoman1 » Iza23
hmm, no mala..tak niekedy nabuduce :)
No a ty mas s partnerom otvoreny vztah, takze u vas je to o emocionalnom pute a tie bokovky beriete len z cisto fyzickeho hladiska?

Podla mna, keby ta zanedbaval nejakym sposobom, tak by ti taky otvoreny vztah nevyhovoval, ale pokial sa ti dostatocne venuje a dava ti najavo, ze je s tebou rad a ze prenho vela znamenas, tak si spokojna.
09.04.2011 - 11:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Catwoman1
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ono to nie sú celkom bokovky, ale áno, zatiaľ to bolo z čisto fyzického hľadiska...máme "otvorený vzťah" (aj keď každý si pod tým asi predstavuje niečo iné)...my sme proste dospeli do momentu, kedy si nechávame slobodu a nepútame sa zbytočne nezmyselnými putami, neznepríjemňujeme si život žiarlivosťou a podozrievaním...a zistila som, že čím viac slobody partnerovi doprajem (je jedno, či v sexe, záujmoch alebo rozhodnutiach) alebo on mne, tým je náš vzťah lepší. Keby sa partner zamiloval do inej ženy, stejne s tým nič neurobím, tak by som ho musela nechať odísť...nepatrí mi, a nemohla by som ho nasilu držať...
10.04.2011 - 09:54 | Filtr
(Vodnář) brabencova » Iza23
no nevim ale já si myslím pkud člověk na svého partnera žárli tak nějak vmíře že je to důkaz lásky
10.04.2011 - 10:05 | Filtr
(Štír) Svá štírka » brabencova
Taky bych to tak řekla. Myslím, že to není žárlivost, spíš lítost, že nemohu být s milovaným člověkem, je to stesk.....a až mi to bude jedno, pak už ten člověk může být kde chce, pak už mně on nezajímá.
10.04.2011 - 10:13 | Filtr
(Beran) Háňa*
Já mám tu výhodu, že se žárlivosti odnaučovat nemusím - nikdy jsem touto "nemocí" netrpěla.

Ale bohužel, občas jsem se setkala s žárlivými partnery - ať už kamarádkami nebo muži - nápadníky.
Zjistila jsem, že snažit se jim od žárlivosti pomoci tím, že jim k ní za žádnou cenu nedám žádný důvod, se míjí účinkem - oni si vždycky nějaký najdou a ničím, potlačuji a otravuji tím jen sebe, když pořád dumám o tom, jak se tvářit, co říkat, co dělat, nedělat. Když žiji v napětí, co zase bude problém.

Takže jsem dospěla časem do stádia, že žárlivé projevy ignoruji nebo na ně reaguji stylem "problém máš Ty"
10.04.2011 - 10:13 | Filtr
(Panna) Clanci
Zdravá míra žárlivosti je prospěšná,nicméně,jak to začne přerůstat,je zle :63: :1:
10.04.2011 - 11:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » brabencova
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak do istej miery určite áno. :3: len to s tou žiarlivosťou netreba preháňať..a potom je to ok.
10.04.2011 - 12:07 | Filtr
(Býk) player » Clanci
Ale čemu je prospěšná?

Žárlivost není k ničemu dobrá,protože jediné co způsobí v konečném důsledku je paranoia hřešícího.

Vysvětleme si to.
Když je jeden z páru rozhodnutej,že se bude potkávat na poli vítězů a poražených i s někým jiným,rozhodně tomu žárlivý protějšek nezabrání,leda by byl ve vzduchu teror.Ale v momentě,kdy je ve vzduchu teror zase končí mezi partnery úcta.Takže k čemu je žárlivost prospěšná?

Tomu,kterej jde do pokušení narostou oči vzadu,konspirace bude na denním pořádku a strach ze svého partnera bude primárním elementem.Ale stejně to sexu nezamezí.
10.04.2011 - 12:13 | Filtr
(Ryby) Countess
Stačí sa vžiť do úlohy aj žiarliaceho aj toho obmedzovaného žiarlením... Človek potom dôjde k otázke, načo je to vlastne dobré a čo tým zmení :63:
Akurát tak na žalúdočné vredy a zhnusenie radosti zo života obidvom.
10.04.2011 - 12:15 | Filtr
(Býk) player » Iza23
Ale tohleto,co jte si dohodli je sice krásné,ale dokud to jeden neudělá,je to teorie.

Ale zase - jedno to dopřává.Dopřává to svobodnou volbu.Nebo-li když to jeden udělá,zjistí,zda má vztah s tím současným budoucnost.vznikne konkurenční prostředí.Ale pokud i ten druhý,zhrzený v tom okamžiku navštíví cizí lože,je pravděpodobnost pokračování stávajícího vztahu maximálně 50%.

Ale zase - pokud se rozejdete důstojně,bez výčitek,dává to šanci v budoucnu k dalšímu spojení.
10.04.2011 - 12:18 | Filtr
(Ryby) Countess » player
Tak nejak :74:
10.04.2011 - 12:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
u nás to nie je len teória. :3:
10.04.2011 - 12:18 | Filtr
(Býk) player
Důkazem upřímné lásky je to,že druhému přeju to nejlepší.

(Ale stejně - tohle všechno je hezká diskuse do chvíle,než v tom jsou zakomponovány děti,neb děti jsou rukojmí nešich sexuálních snů a tužeb).
10.04.2011 - 12:21 | Filtr
(Býk) player » Iza23
Jo - tak pokud už si zahýbáte a přitom vás pojí veliký cit,jte opravdu dáleko za předsudky. A pak už jenom pozor na AIDS.
10.04.2011 - 12:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to ale nie je zahýbanie... :3: obaja o tom vieme...
10.04.2011 - 12:28 | Filtr
(Štír) Svá štírka » player
Ano, AIDS je hrozba, která by se netýkala jen mně, ale i mých dětí....Rozhodně nakazit svoje děti by bylo to poslední, co bych si přála a člověk nikdy neví.....Úraz se může přihodit každému a vysvětluj pak svému dítěti, ať na tebe nesahá, že by se nakazilo....Proto bych do záletů nikdy nešla. Kolik důvěry bych musela mít k lidem, kterých se to týká a také naopak...kolik důvěry by museli mít oni ke mně a měli by ji?
Neumím si to představit.
10.04.2011 - 12:30 | Filtr
(Býk) player » Svá štírka
No - tak to je poněkud drsný názor.

To je totiž stejný,jako bys řekla:nebudu opouštět svůj dům,protože za dveřmi domu se mi může něco stát (a ta pravděpodobnost je zhruba 1000 x větší,než že si uženeš AIDS s milencem.)

Krom toho - kondom ochráni spolehlivě.
10.04.2011 - 12:44 | Filtr
(Štír) Svá štírka » player
Ale můj příspěvek není o strachu o sebe, nýbrž o zodpovědnosti k někomu jinému....
10.04.2011 - 16:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vikk009, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak já tedy zárlivá jsem, přiznávám, a dokážu už celkem jasně vidět, proč - je to o strachu, že ztratím někoho na kom mi záleží, dále je to o uražené ješitnosti (egu či jakkoliv chcete) a o touze vlastnit, bylo mi to dáno do vínku, a k tomu schopnost intrikovat, podvádět a lhát tak, že ani Colombo by to nerozklíčoval :6: pravdou je, že jsem nikdy nedělala ony žárlivé scény známé z filmů - ale pomsta chutnala sladce, moc sladce :21: až můj nynější partner díky jeho lásce ke mě, takové, jak jsem byla hozena na tento svět, mi pomohl :68: nedokázala jsem pochopit, proč on na mě prostě nežárlí, myslela jsem si, že je to "zdravé" a dokazuje se tím láska - hluboký omyl :63: myslela jsem si, že když nežárlí, nemá mě rád... :47: otevřel mi oči dík volnosti, kterou mi dal a já jí nakonec nikdy nevyužila :74: až tehdy jsem pochopila... a začala svou žárlivost kontrolovat - myslí, postupně to částečně přešlo do citové roviny, a zrovna před pár dny jsme na tohle téma narazili po dlouhé době (jsme už spolu 18 let a toto se odehrávalo tak před deseti lety) a když jsem přiznala, že stále žárlím, hrozně se divil :61: tedy nic nepoznal :6: myslím, že žárlivosti se nikdy zcela nezbavím, ale už jí nedovolím, aby mi pokazila vztah, je to pro mě stigma, se kterým se budu potýkat až dokonce, ale teď už vím, že úspěšně :17:
10.04.2011 - 16:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Svá štírka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vikk009, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
vím přesně, jak to myslíš, děti přes odpovědnost k nim dokáží hezky překutat žebříček hodnot, ale to pochopí jen ti, kdo je mají :3:
10.04.2011 - 16:26 | Filtr
(Vodnář) mitea
Ja osobne som vo vztahu bola závislá i nezávislá.
Som vodnár a sloboda je pre mna zivotne dolezitá a poskytujem ju aj partnerovi.Nerobila som ziarlivé scény,prezívala som skor bolest zo straty a straty dovery. Partner ma urcitým sposobom ukotvoval v mojom zivote,dávalo mi to väcsiu energiu popasovat sa s vlastnými problémami.Dávalo mi to väcsiu silu ...
Clovek je tvor osamelý a preto je prepojený zo vsetkými.S niektorými viac ,alebo menej. Vzdy som rada,ked vstúpi do mojho zivota niekto dobrovolne a máme medzi sebou absolútnu doveru,takze som tvor nejak závislý na tom druhom a pritom nezávislá v myslienkach a konaní....
Viem pochopit neveru aj odpustit,ale nezvládam bolest,ked je nevera opakovaná...pre mna v tom momente vztah koncí a odchádzam... :14:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »