Hokaido se urodilo i francouzský muškát a taky butternus dýně máslová.Kromě polívky a pečené dýně na plechu případně dušené jako příloha ale to se rychle přejí. Máte nějaké dobré recepty?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
Bosch
» No.4711
To je zajímavé někteří ji vyhazují a jiní si jí cení. U nás ji žere pes. Mně to přijde že je v tom právě to co se má odloučit, ale nejsem v tomto směru dost seznámen s fakty. Dr.Lad ji taky používá k vaření.
Bosch
» thééé
Už několik let se chystám na bramborové placky na plotně bez tuku co kdysi dělávala babička na "blaše". Tak se snad letos k tomu dostanu. Jenom troška mouky a pak už nevím snad vejce ale nejsem si jistý. A při stohování se vkládá troška másla.
Bosch
» thééé
Aha, pojivo. Taky pohankovou a často rýžovou z té dělám i jíšku případně z tapioky. Bramborák musím jenom z brambor to by mi asi ovlivnilo požitek aroma brambor. Brambor + čensek + majorán a kmín.
Bosch
» Ahajas
Tak na vyřezávání mám velkoplodou obyč helovínku ale s tím jsem se ještě nedrbal jestli chceš tak ti ji přenechám já bych se pak toho bál jak by to začalo vrhat stíny.
Bosch
» No.4711
Aha dík takže bez mouky No jestli to vyjde nahoru bez mouky užíval jsem dříve mix rýžové + amarantové nebo pohankové. Místo cukru dám rozmix datle a rozinky. Prášek do pečiva - vinný kámen a ty ořechy omezím 200g je tuková palba +100g másla tak toho dám míň.
No.4711
Koláč :-) Suroviny: 1 středně velká dýně ( máslová je nejlepší) 100 g moučkového cukru 100 g másla + trocha na vymazání formy 2 vejce 200 g mletých mandlí 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva šlehačka nebo zakysaná smet. k podávání
Postup:
1 Oloupejte dýni škrabkou na brambory, odřízněte stonek a spodní část. Dýni rozpulte a lžicí vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na asi centimetrové kostky. Uvařte je doměkka v napařovacím hrnci anebo v cedníku či pařáčku nad hrncem s vroucí vodou. Trvá to asi 10–15 minut. Nechte oschnout.
2 Uvařenou dýni rozmačkejte nebo umixujte na pyré (mělo by ho být 400 g) a nechte vychladit. Předehřejte troubu na 180 ?C. Utřete máslo s cukrem na hladkou nadýchanou pěnu. Přidejte vejce, dvě lžíce mletých mandlí, prášek do pečiva a znovu důkladně promíchejte. Přidejte dýňové pyré.
3 Vmíchejte zbytek mletých mandlí – nyní byste měli získat těsto, které se dá snadno míchat. Pokud bude příliš tuhé, rozřeďte ho po lžičkách trochou vychladlé tekutiny, nad kterou jste dýni napařovali, nebo mlékem.
4 Vymažte kulatou dortovou formu o průměru 22 cm. Vlijte do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřete. Pečte asi tři čtvrtě hodiny. Pokud začne koláč příliš rychle hnědnout, zakryjte ho alobalem. Podávejte s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany.
Bosch
» thééé
Jo tak indii dělám převážně právě tak jak píšeš. Ghí čonk atd. S rýží. Nebo čočkový dhál s hokaidem ale tam vleze dýně jenom málo. To mně naučili krišňáci část hokaida se dá na začátku ta se rozpadne a utvoří omáčku a pak část na kostky později ta jenom změkne a udrží tvar. A pak kokos skořice zázvor kardamon..limetka sůl. Užívám i tu tvrdou slupku ona se rozpadne změkne a dá se jíst většinou v těch slupkách bývá to podstatané.
Bosch
» thééé
Já právě dneska už nic nezavařuju přijde mi to hodně ztrátové. Nechci to zpracovat najednou uskladňuju ale Hokaido vydrží tak do ledna pak to hnije. Proto to pak upeču v troubě vydlabu a zmrazím. Pomazánku jsem taky ještě nezkoušel dík za nápad. Máslová vydrží tak rok a snad ten muškát i dva roky teď nevím přesně ale myslím že jo. Teoreticky. Většinou hnije dříve.
Bosch
» plutarch
Recepty vypadají dobře patizon mám taky a pečená s masem dobrý nápad zatím jsem je pekl jenom samostatně jako základ dýňové pyré. Rozkrojí se hokaido napůl a pak při 160 1 hodina a vydlabe se to. Je to takový mač jde s tím pak dělat vše ostatní takže když v prosinci končí použitelnost hokaida dá se zamrazit a vydrží to rok. Koláče neznám jenopm ten litý na plech ale od dob co nejím lepek jsem nazkoušel ani to.
thééé
» Bosch
Aha, mě třeba Hokaido vydrží ve sklepě poměrně dlouho,část po kostkách zamražuju, ale pokud to chceš zpracovat, napadla mě varianta na pomazánku. Kamarádka dělala sice s cukýny, ale dá se i s dýní - no prostě sůl cibule česnek kari čili,či podle chuti a zavařit do skleniček
thééé
» thééé
A ještě jsem zapomněla, já mám ráda indickou kuchyni hodně kořeněnou, takže Sabži - na tuku rozvonět indické koření, nebo kari, nebo garam masala, na tom osmažit jakoukoliv zeleninu s dýní.
Ta je! Já dělám napůl s bramborem, jako bramborovou kaši (můžeš i s rostlinným mlékem), nebo na kostičky ji prostě přidám kamkoliv třeba k mungo fazolím, plus nějaké krupky příloha - ona to hezky ochutí. Pečená je výborná, polívku dělám napůl s kořenovou zeleninou, zvlášť ji mixuju, a zeleninu nechávám celou. A co je dobré, tak salza na těstoviny - s česnekem, rajčaty, cibule, česnek, oliváč a třeba petrželka nebo bazalka.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - theee v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
thééé (* 9.3.1973) Žena
Ta je! Já dělám napůl s bramborem, jako bramborovou kaši (můžeš i s rostlinným mlékem), nebo na kostičky ji prostě přidám kamkoliv třeba k mungo fazolím, plus nějaké krupky příloha - ona to hezky ochutí. Pečená je výborná, polívku dělám napůl s kořenovou zeleninou, zvlášť ji mixuju, a zeleninu nechávám celou. A co je dobré, tak salza na těstoviny - s česnekem, rajčaty, cibule, česnek, oliváč a třeba petrželka nebo bazalka.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Váží přes 15kilo a je jich 5 tak Dík za tipy.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - theee v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Já určitě bych udělal Karí. Moje zkušenost je, že dýně potřebuje vhodně ochutit. Tento nápad s cizrnou se mi také zamlouvá.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
thééé (* 9.3.1973) Žena
Aha, mě třeba Hokaido vydrží ve sklepě poměrně dlouho,část po kostkách zamražuju, ale pokud to chceš zpracovat, napadla mě varianta na pomazánku. Kamarádka dělala sice s cukýny, ale dá se i s dýní - no prostě sůl cibule česnek kari čili,či podle chuti a zavařit do skleniček
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
thééé (* 9.3.1973) Žena
A ještě jsem zapomněla, já mám ráda indickou kuchyni hodně kořeněnou, takže Sabži - na tuku rozvonět indické koření, nebo kari, nebo garam masala, na tom osmažit jakoukoliv zeleninu s dýní.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - -no.4711 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
Koláč :-) Suroviny: 1 středně velká dýně ( máslová je nejlepší) 100 g moučkového cukru 100 g másla + trocha na vymazání formy 2 vejce 200 g mletých mandlí 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva šlehačka nebo zakysaná smet. k podávání
Postup:
1 Oloupejte dýni škrabkou na brambory, odřízněte stonek a spodní část. Dýni rozpulte a lžicí vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na asi centimetrové kostky. Uvařte je doměkka v napařovacím hrnci anebo v cedníku či pařáčku nad hrncem s vroucí vodou. Trvá to asi 10–15 minut. Nechte oschnout.
2 Uvařenou dýni rozmačkejte nebo umixujte na pyré (mělo by ho být 400 g) a nechte vychladit. Předehřejte troubu na 180 ?C. Utřete máslo s cukrem na hladkou nadýchanou pěnu. Přidejte vejce, dvě lžíce mletých mandlí, prášek do pečiva a znovu důkladně promíchejte. Přidejte dýňové pyré.
3 Vmíchejte zbytek mletých mandlí – nyní byste měli získat těsto, které se dá snadno míchat. Pokud bude příliš tuhé, rozřeďte ho po lžičkách trochou vychladlé tekutiny, nad kterou jste dýni napařovali, nebo mlékem.
4 Vymažte kulatou dortovou formu o průměru 22 cm. Vlijte do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřete. Pečte asi tři čtvrtě hodiny. Pokud začne koláč příliš rychle hnědnout, zakryjte ho alobalem. Podávejte s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Najdise.cz (Systémová zpráva)
- Příspěvek byl smazán -
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Aha dík takže bez mouky No jestli to vyjde nahoru bez mouky užíval jsem dříve mix rýžové + amarantové nebo pohankové. Místo cukru dám rozmix datle a rozinky. Prášek do pečiva - vinný kámen a ty ořechy omezím 200g je tuková palba +100g másla tak toho dám míň.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - theee v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Aha dík takže bez mouky No jestli to vyjde nahoru bez mouky užíval jsem dříve mix rýžové + amarantové nebo pohankové. Místo cukru dám rozmix datle a rozinky. Prášek do pečiva - vinný kámen a ty ořechy omezím 200g je tuková palba +100g másla tak toho dám míň.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - -no.4711 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
thééé (* 9.3.1973) Žena
Ještě jsem jeden druh dýně přidávala do bramborových placek, místo cukýny, ale už nevím, jaká to byla. Pojím pohankovou moukou
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
Upravit si vlastní variantu je na místě....uvítám zprávu o výsledku
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Aha, pojivo. Taky pohankovou a často rýžovou z té dělám i jíšku případně z tapioky. Bramborák musím jenom z brambor to by mi asi ovlivnilo požitek aroma brambor. Brambor + čensek + majorán a kmín.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - theee v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
thééé (* 9.3.1973) Žena
jooo já jsem taky bramborová
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - malachite v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
OK instruktáž doma předávám pečení se sám teď nevěnuju pořídím patřičnou fotodokumentaci. Jsou zde genderově rozdělené role.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - -no.4711 v této diskuzi
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Už několik let se chystám na bramborové placky na plotně bez tuku co kdysi dělávala babička na "blaše". Tak se snad letos k tomu dostanu. Jenom troška mouky a pak už nevím snad vejce ale nejsem si jistý. A při stohování se vkládá troška másla.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - -no.4711 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
Já osobně i máslo nahrazuju tou pěnou, kterou sbírám při přetváření na ghí....to se určitě povede
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
Ke "stohování" u nás docházelo zřídka. Asi nějaký šotek kradl
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
To je zajímavé někteří ji vyhazují a jiní si jí cení. U nás ji žere pes. Mně to přijde že je v tom právě to co se má odloučit, ale nejsem v tomto směru dost seznámen s fakty. Dr.Lad ji taky používá k vaření.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - -no.4711 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
Má báječně oříškovou chuť....psa nemám, ale určitě by ji ocenil. Do různých kaší je vynikající.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Tak to mu ji seberu smraďochovi.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - -no.4711 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
No vážně, je výborná. Jen nevydrží dlouho, ani v lednici
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi