Hokaido se urodilo i francouzský muškát a taky butternus dýně máslová.Kromě polívky a pečené dýně na plechu případně dušené jako příloha ale to se rychle přejí. Máte nějaké dobré recepty?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
Bosch
» thééé
Už několik let se chystám na bramborové placky na plotně bez tuku co kdysi dělávala babička na "blaše". Tak se snad letos k tomu dostanu. Jenom troška mouky a pak už nevím snad vejce ale nejsem si jistý. A při stohování se vkládá troška másla.
Bosch
» thééé
Aha, pojivo. Taky pohankovou a často rýžovou z té dělám i jíšku případně z tapioky. Bramborák musím jenom z brambor to by mi asi ovlivnilo požitek aroma brambor. Brambor + čensek + majorán a kmín.
Bosch
» thééé
Jo tak indii dělám převážně právě tak jak píšeš. Ghí čonk atd. S rýží. Nebo čočkový dhál s hokaidem ale tam vleze dýně jenom málo. To mně naučili krišňáci část hokaida se dá na začátku ta se rozpadne a utvoří omáčku a pak část na kostky později ta jenom změkne a udrží tvar. A pak kokos skořice zázvor kardamon..limetka sůl. Užívám i tu tvrdou slupku ona se rozpadne změkne a dá se jíst většinou v těch slupkách bývá to podstatané.
Bosch
» thééé
Já právě dneska už nic nezavařuju přijde mi to hodně ztrátové. Nechci to zpracovat najednou uskladňuju ale Hokaido vydrží tak do ledna pak to hnije. Proto to pak upeču v troubě vydlabu a zmrazím. Pomazánku jsem taky ještě nezkoušel dík za nápad. Máslová vydrží tak rok a snad ten muškát i dva roky teď nevím přesně ale myslím že jo. Teoreticky. Většinou hnije dříve.
thééé
» Bosch
Aha, mě třeba Hokaido vydrží ve sklepě poměrně dlouho,část po kostkách zamražuju, ale pokud to chceš zpracovat, napadla mě varianta na pomazánku. Kamarádka dělala sice s cukýny, ale dá se i s dýní - no prostě sůl cibule česnek kari čili,či podle chuti a zavařit do skleniček
thééé
» thééé
A ještě jsem zapomněla, já mám ráda indickou kuchyni hodně kořeněnou, takže Sabži - na tuku rozvonět indické koření, nebo kari, nebo garam masala, na tom osmažit jakoukoliv zeleninu s dýní.
thééé
Ta je! Já dělám napůl s bramborem, jako bramborovou kaši (můžeš i s rostlinným mlékem), nebo na kostičky ji prostě přidám kamkoliv třeba k mungo fazolím, plus nějaké krupky příloha - ona to hezky ochutí. Pečená je výborná, polívku dělám napůl s kořenovou zeleninou, zvlášť ji mixuju, a zeleninu nechávám celou. A co je dobré, tak salza na těstoviny - s česnekem, rajčaty, cibule, česnek, oliváč a třeba petrželka nebo bazalka.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - theee v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Já určitě bych udělal Karí. Moje zkušenost je, že dýně potřebuje vhodně ochutit. Tento nápad s cizrnou se mi také zamlouvá.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - theee v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
thééé (* 9.3.1973) Žena
Ta je! Já dělám napůl s bramborem, jako bramborovou kaši (můžeš i s rostlinným mlékem), nebo na kostičky ji prostě přidám kamkoliv třeba k mungo fazolím, plus nějaké krupky příloha - ona to hezky ochutí. Pečená je výborná, polívku dělám napůl s kořenovou zeleninou, zvlášť ji mixuju, a zeleninu nechávám celou. A co je dobré, tak salza na těstoviny - s česnekem, rajčaty, cibule, česnek, oliváč a třeba petrželka nebo bazalka.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - theee v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
thééé (* 9.3.1973) Žena
Ta je! Já dělám napůl s bramborem, jako bramborovou kaši (můžeš i s rostlinným mlékem), nebo na kostičky ji prostě přidám kamkoliv třeba k mungo fazolím, plus nějaké krupky příloha - ona to hezky ochutí. Pečená je výborná, polívku dělám napůl s kořenovou zeleninou, zvlášť ji mixuju, a zeleninu nechávám celou. A co je dobré, tak salza na těstoviny - s česnekem, rajčaty, cibule, česnek, oliváč a třeba petrželka nebo bazalka.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Váží přes 15kilo a je jich 5 tak Dík za tipy.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - theee v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
thééé (* 9.3.1973) Žena
Aha, mě třeba Hokaido vydrží ve sklepě poměrně dlouho,část po kostkách zamražuju, ale pokud to chceš zpracovat, napadla mě varianta na pomazánku. Kamarádka dělala sice s cukýny, ale dá se i s dýní - no prostě sůl cibule česnek kari čili,či podle chuti a zavařit do skleniček
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
thééé (* 9.3.1973) Žena
A ještě jsem zapomněla, já mám ráda indickou kuchyni hodně kořeněnou, takže Sabži - na tuku rozvonět indické koření, nebo kari, nebo garam masala, na tom osmažit jakoukoliv zeleninu s dýní.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Aha dík takže bez mouky No jestli to vyjde nahoru bez mouky užíval jsem dříve mix rýžové + amarantové nebo pohankové. Místo cukru dám rozmix datle a rozinky. Prášek do pečiva - vinný kámen a ty ořechy omezím 200g je tuková palba +100g másla tak toho dám míň.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - theee v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
thééé (* 9.3.1973) Žena
Ještě jsem jeden druh dýně přidávala do bramborových placek, místo cukýny, ale už nevím, jaká to byla. Pojím pohankovou moukou
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Aha, pojivo. Taky pohankovou a často rýžovou z té dělám i jíšku případně z tapioky. Bramborák musím jenom z brambor to by mi asi ovlivnilo požitek aroma brambor. Brambor + čensek + majorán a kmín.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - theee v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
thééé (* 9.3.1973) Žena
jooo já jsem taky bramborová
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi