Hokaido se urodilo i francouzský muškát a taky butternus dýně máslová.Kromě polívky a pečené dýně na plechu případně dušené jako příloha ale to se rychle přejí. Máte nějaké dobré recepty?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
Bosch
Muscade de Provence - muškátová dýně Více zde: http://www.dynovysvet.cz/products/… Musím říct že tato dýně je ebsolutní špička mezi dýněmi chutná jako něco mezi mekev a meloun a dá se jíst nasyrovo. Syrový salát z ní je super. Směle doporučuju příští rok sadit.
Bosch
» shakti11
Dík za nápady pod to maso na omáčku to taky dávám. Ale pak to chce ještě tročku něčím dokrémit, smetanu nedávám kvůli laktóze tak troškou kokos pasty nebo strouhaným. Tak jo zítra jdu na ten bořč.
Najdise.czSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Hokaido mi nejvíc chutná v troubě pečené spolu s bramborami - hokaido na větší kostky, brambory na silnější plátky (aspoň půl cm), vše na plech, k tomu několik stroužků česneku (i ve slupce), osolit, kmín, hodně čerstvého rozmarýnu, lžíce oliv.oleje a odkryté upéct - výborné samotné i jako příloha k masu. Rodiče dělají výborné dýňové zelí - nahrubo nastrouhat, povařit, okyselit a dochutit podobně jako zelí. Dál dýňový guláš - něco na způsob klasického buřtguláše, ale nedávají maso, ale dýni, jinak vše stejné - cibule, paprika, rajče... Polévka mimo té klasickou mixované jde udělat ještě také něco na způsob boršče, kam kromě všech známých ingrediencí přijde i na kostky hokaido, maso není potřeba. Dá se péct společně s masem, buď úplně rozpéct a pak třeba rozmixovat na omáčku (je výborná i se smetanou) nebo přidat až na posledích 30-40 min, aby se úplně nerozpadla.
Jedla jsem i smaženou dýni - nakrájet na půl cm plátky, osolit, potřít česnekem obalit v trojobalu nebo v tom, co máme rádi a na tuku osmažit. Bylo to výborné.
Ještě dýňová marmeláda - přesný recept neznám, ale obsahuje jen hokaido, třtinový cukr, hřebíček a šťávu z citronu. Výborná.
Bosch
» Lidyenka
Ahá. Díky za tip. Karbenátky ano zkoušel, loni. Popravdě mi taky stačí jedna. Ale letos se to nějak rozjelo samo. Na jaře 90 procent sazenic sežral slímák, a ten zbytek byl asi už tak bojem o přežití zocelený že vydal desetinásobek. Ale pomohl mu 2 let? koňský hnůj. Tak to rozdávám.
Najdise.czSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Nechutná to nikomu,tak různorodé svítilny....
Bosch
» lucirachel
Jaký to je ten chytrý likér? To je super tip nasyrovo zítra vyzkouším na snídani. Tandori mám taky takže menu na neděli je a teď sehnat to víno.
lucirachel
Z hokaido je dobrý salát. Nakrajiš ji na malé kousky společně s paprikou, rajčaty, jablky a cuketou . Dochutiš chilli a špetka soli, skořice a olivolý olej . Vynikajic? . Když tě to omrzí můžeš tuhle směs orestovat společně s masem a podávat s rýž?. Když se to doplní trochou tandori másaly je to ještě lepší. A nebo je dobrá na marmeladu trocha muškátového oříšku a chytrý likéru ji přidá jedinečnou chuť .
Bosch
» No.4711
To je zajímavé někteří ji vyhazují a jiní si jí cení. U nás ji žere pes. Mně to přijde že je v tom právě to co se má odloučit, ale nejsem v tomto směru dost seznámen s fakty. Dr.Lad ji taky používá k vaření.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Už několik let se chystám na bramborové placky na plotně bez tuku co kdysi dělávala babička na "blaše". Tak se snad letos k tomu dostanu. Jenom troška mouky a pak už nevím snad vejce ale nejsem si jistý. A při stohování se vkládá troška másla.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - -no.4711 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
Já osobně i máslo nahrazuju tou pěnou, kterou sbírám při přetváření na ghí....to se určitě povede
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
Ke "stohování" u nás docházelo zřídka. Asi nějaký šotek kradl
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
To je zajímavé někteří ji vyhazují a jiní si jí cení. U nás ji žere pes. Mně to přijde že je v tom právě to co se má odloučit, ale nejsem v tomto směru dost seznámen s fakty. Dr.Lad ji taky používá k vaření.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - -no.4711 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
Má báječně oříškovou chuť....psa nemám, ale určitě by ji ocenil. Do různých kaší je vynikající.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Tak to mu ji seberu smraďochovi.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - -no.4711 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
No vážně, je výborná. Jen nevydrží dlouho, ani v lednici
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - lucirachel v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
lucirachel (* 12.11.1988) Žena
Z hokaido je dobrý salát. Nakrajiš ji na malé kousky společně s paprikou, rajčaty, jablky a cuketou . Dochutiš chilli a špetka soli, skořice a olivolý olej . Vynikajic? . Když tě to omrzí můžeš tuhle směs orestovat společně s masem a podávat s rýž?. Když se to doplní trochou tandori másaly je to ještě lepší. A nebo je dobrá na marmeladu trocha muškátového oříšku a chytrý likéru ji přidá jedinečnou chuť .
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Najdise.cz (Systémová zpráva)
- Příspěvek byl smazán -
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Jaký to je ten chytrý likér? To je super tip nasyrovo zítra vyzkouším na snídani. Tandori mám taky takže menu na neděli je a teď sehnat to víno.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - lucirachel v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
lucirachel (* 12.11.1988) Žena
Třeba třešnový
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Nechutná to nikomu,tak různorodé svítilny....
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Možná,že když to necháš projít skrz demižon,tak si někdo dá...
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Už několik let se chystám na bramborové placky na plotně bez tuku co kdysi dělávala babička na "blaše". Tak se snad letos k tomu dostanu. Jenom troška mouky a pak už nevím snad vejce ale nejsem si jistý. A při stohování se vkládá troška másla.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - lidyenka v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Váží přes 15kilo a je jich 5 tak Dík za tipy.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - lidyenka v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Lidyenka (* 25.5.1966) Žena
vejce néé to by byly tvrdý. trošku soli a místo másla sádlo :)
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - player v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Hokaido mi nejvíc chutná v troubě pečené spolu s bramborami - hokaido na větší kostky, brambory na silnější plátky (aspoň půl cm), vše na plech, k tomu několik stroužků česneku (i ve slupce), osolit, kmín, hodně čerstvého rozmarýnu, lžíce oliv.oleje a odkryté upéct - výborné samotné i jako příloha k masu. Rodiče dělají výborné dýňové zelí - nahrubo nastrouhat, povařit, okyselit a dochutit podobně jako zelí. Dál dýňový guláš - něco na způsob klasického buřtguláše, ale nedávají maso, ale dýni, jinak vše stejné - cibule, paprika, rajče... Polévka mimo té klasickou mixované jde udělat ještě také něco na způsob boršče, kam kromě všech známých ingrediencí přijde i na kostky hokaido, maso není potřeba. Dá se péct společně s masem, buď úplně rozpéct a pak třeba rozmixovat na omáčku (je výborná i se smetanou) nebo přidat až na posledích 30-40 min, aby se úplně nerozpadla.
Jedla jsem i smaženou dýni - nakrájet na půl cm plátky, osolit, potřít česnekem obalit v trojobalu nebo v tom, co máme rádi a na tuku osmažit. Bylo to výborné.
Ještě dýňová marmeláda - přesný recept neznám, ale obsahuje jen hokaido, třtinový cukr, hřebíček a šťávu z citronu. Výborná.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi