Hokaido se urodilo i francouzský muškát a taky butternus dýně máslová.Kromě polívky a pečené dýně na plechu případně dušené jako příloha ale to se rychle přejí. Máte nějaké dobré recepty?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
Bosch
» shakti11
Dík za nápady pod to maso na omáčku to taky dávám. Ale pak to chce ještě tročku něčím dokrémit, smetanu nedávám kvůli laktóze tak troškou kokos pasty nebo strouhaným. Tak jo zítra jdu na ten bořč.
Najdise.czSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Hokaido mi nejvíc chutná v troubě pečené spolu s bramborami - hokaido na větší kostky, brambory na silnější plátky (aspoň půl cm), vše na plech, k tomu několik stroužků česneku (i ve slupce), osolit, kmín, hodně čerstvého rozmarýnu, lžíce oliv.oleje a odkryté upéct - výborné samotné i jako příloha k masu. Rodiče dělají výborné dýňové zelí - nahrubo nastrouhat, povařit, okyselit a dochutit podobně jako zelí. Dál dýňový guláš - něco na způsob klasického buřtguláše, ale nedávají maso, ale dýni, jinak vše stejné - cibule, paprika, rajče... Polévka mimo té klasickou mixované jde udělat ještě také něco na způsob boršče, kam kromě všech známých ingrediencí přijde i na kostky hokaido, maso není potřeba. Dá se péct společně s masem, buď úplně rozpéct a pak třeba rozmixovat na omáčku (je výborná i se smetanou) nebo přidat až na posledích 30-40 min, aby se úplně nerozpadla.
Jedla jsem i smaženou dýni - nakrájet na půl cm plátky, osolit, potřít česnekem obalit v trojobalu nebo v tom, co máme rádi a na tuku osmažit. Bylo to výborné.
Ještě dýňová marmeláda - přesný recept neznám, ale obsahuje jen hokaido, třtinový cukr, hřebíček a šťávu z citronu. Výborná.
Najdise.cz
» FrejaSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Možná,že když to necháš projít skrz demižon,tak si někdo dá...
Najdise.czSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Nechutná to nikomu,tak různorodé svítilny....
Bosch
» Ahajas
Tak na vyřezávání mám velkoplodou obyč helovínku ale s tím jsem se ještě nedrbal jestli chceš tak ti ji přenechám já bych se pak toho bál jak by to začalo vrhat stíny.
Bosch
» plutarch
Recepty vypadají dobře patizon mám taky a pečená s masem dobrý nápad zatím jsem je pekl jenom samostatně jako základ dýňové pyré. Rozkrojí se hokaido napůl a pak při 160 1 hodina a vydlabe se to. Je to takový mač jde s tím pak dělat vše ostatní takže když v prosinci končí použitelnost hokaida dá se zamrazit a vydrží to rok. Koláče neznám jenopm ten litý na plech ale od dob co nejím lepek jsem nazkoušel ani to.
Najdise.czSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Já určitě bych udělal Karí. Moje zkušenost je, že dýně potřebuje vhodně ochutit. Tento nápad s cizrnou se mi také zamlouvá.
Najdise.czSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Lze ji naplnit masem či houbami a péct
Najdise.czSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Dá se zavařovat a ochutit se dá přímo ananasem do zavařeniny, nebo trestí. Dýně je materiál, který saje příchutě, jako houba, tak se může ochutit podle vlastní fantazie, co komu více chutná.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Dá se zavařovat a ochutit se dá přímo ananasem do zavařeniny, nebo trestí. Dýně je materiál, který saje příchutě, jako houba, tak se může ochutit podle vlastní fantazie, co komu více chutná.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Já určitě bych udělal Karí. Moje zkušenost je, že dýně potřebuje vhodně ochutit. Tento nápad s cizrnou se mi také zamlouvá.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - theee v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Já určitě bych udělal Karí. Moje zkušenost je, že dýně potřebuje vhodně ochutit. Tento nápad s cizrnou se mi také zamlouvá.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Najdise.cz (Systémová zpráva)
- Příspěvek byl smazán -
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Najdise.cz (Systémová zpráva)
- Příspěvek byl smazán -
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Nechutná to nikomu,tak různorodé svítilny....
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Nechutná to nikomu,tak různorodé svítilny....
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - freja v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Freja (* 21.11.1970) Žena
My to rozdáváme V mražáku mám ještě asi tři litry řepno-dýňový omáčky,kterou nemám odvahu nikomu předložit
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Možná,že když to necháš projít skrz demižon,tak si někdo dá...
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - freja v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Možná,že když to necháš projít skrz demižon,tak si někdo dá...
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Hokaido mi nejvíc chutná v troubě pečené spolu s bramborami - hokaido na větší kostky, brambory na silnější plátky (aspoň půl cm), vše na plech, k tomu několik stroužků česneku (i ve slupce), osolit, kmín, hodně čerstvého rozmarýnu, lžíce oliv.oleje a odkryté upéct - výborné samotné i jako příloha k masu. Rodiče dělají výborné dýňové zelí - nahrubo nastrouhat, povařit, okyselit a dochutit podobně jako zelí. Dál dýňový guláš - něco na způsob klasického buřtguláše, ale nedávají maso, ale dýni, jinak vše stejné - cibule, paprika, rajče... Polévka mimo té klasickou mixované jde udělat ještě také něco na způsob boršče, kam kromě všech známých ingrediencí přijde i na kostky hokaido, maso není potřeba. Dá se péct společně s masem, buď úplně rozpéct a pak třeba rozmixovat na omáčku (je výborná i se smetanou) nebo přidat až na posledích 30-40 min, aby se úplně nerozpadla.
Jedla jsem i smaženou dýni - nakrájet na půl cm plátky, osolit, potřít česnekem obalit v trojobalu nebo v tom, co máme rádi a na tuku osmažit. Bylo to výborné.
Ještě dýňová marmeláda - přesný recept neznám, ale obsahuje jen hokaido, třtinový cukr, hřebíček a šťávu z citronu. Výborná.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi