
Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Co děláte s dýněmi? - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online
Osobní horoskop (radix)
Partnerský horoskop
Tranzitní horoskop
Psychologická astrologie
Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2026
kalendáře a jiné
Znamení zvěrokruhu
Partnerský horoskop
Ascendent a Descendent
Horoskopy na rok 2026
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ...
Kalendáře na rok 2026
Čínský horoskop 2026
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum

Co děláte s dýněmi?
09.10.2015 - 10:09
Bosch
Co děláte s dýněmi?
Hokaido se urodilo i francouzský muškát a taky butternus dýně máslová.Kromě polívky a pečené dýně na plechu případně dušené jako příloha ale to se rychle přejí. Máte nějaké dobré recepty?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)

09.10.2015 - 10:27
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:=====
Dá se zavařovat a ochutit se dá přímo ananasem do zavařeniny, nebo trestí. Dýně je materiál, který saje příchutě, jako houba, tak se může ochutit podle vlastní fantazie, co komu více chutná.


09.10.2015 - 10:40
| Filtr
thééé
Ta je!Já dělám napůl s bramborem, jako bramborovou kaši (můžeš i s rostlinným mlékem), nebo na kostičky ji prostě přidám kamkoliv třeba k mungo fazolím, plus nějaké krupky příloha - ona to hezky ochutí. Pečená je výborná, polívku dělám napůl s kořenovou zeleninou, zvlášť ji mixuju, a zeleninu nechávám celou.
A co je dobré, tak salza na těstoviny - s česnekem, rajčaty, cibule, česnek, oliváč a třeba petrželka nebo bazalka.

09.10.2015 - 10:58
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:=====
Koláče jste zkoušel?

09.10.2015 - 11:00
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:=====
Lze ji naplnit masem či houbami a péct
http://angiesrecipes.blogspot.cz/20…

09.10.2015 - 11:02
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:=====
Já určitě bych udělal Karí. Moje zkušenost je, že dýně potřebuje vhodně ochutit. Tento nápad s cizrnou se mi také zamlouvá.
http://chocolateandzucchini.com/rec…




09.10.2015 - 11:33
| Filtr
thééé
» Bosch
Aha, mě třeba Hokaido vydrží ve sklepě poměrně dlouho,část po kostkách zamražuju, ale pokud to chceš zpracovat, napadla mě varianta na pomazánku. Kamarádka dělala sice s cukýny, ale dá se i s dýní - no prostě sůl cibule česnek kari čili,či podle chuti a zavařit do skleniček

09.10.2015 - 11:38
| Filtr
Bosch
» plutarch
Recepty vypadají dobře patizon mám taky a pečená s masem dobrý nápad zatím jsem je pekl jenom samostatně jako základ dýňové pyré.Rozkrojí se hokaido napůl a pak při 160 1 hodina a vydlabe se to. Je to takový mač jde s tím pak dělat vše ostatní takže když v prosinci končí použitelnost hokaida dá se zamrazit a vydrží to rok.
Koláče neznám jenopm ten litý na plech ale od dob co nejím lepek jsem nazkoušel ani to.

09.10.2015 - 11:42
| Filtr
Bosch
» thééé
Já právě dneska už nic nezavařuju přijde mi to hodně ztrátové.Nechci to zpracovat najednou uskladňuju ale Hokaido vydrží tak do ledna pak to hnije. Proto to pak upeču v troubě vydlabu a zmrazím. Pomazánku jsem taky ještě nezkoušel dík za nápad.
Máslová vydrží tak rok a snad ten muškát i dva roky teď nevím přesně ale myslím že jo. Teoreticky. Většinou hnije dříve.

09.10.2015 - 11:46
| Filtr
Bosch
» thééé
Jo tak indii dělám převážně právě tak jak píšeš.Ghí čonk atd.
S rýží. Nebo čočkový dhál s hokaidem ale tam vleze dýně jenom málo.To mně naučili krišňáci část hokaida se dá na začátku ta se rozpadne a utvoří omáčku a pak část na kostky později ta jenom změkne a udrží tvar.
A pak kokos skořice zázvor kardamon..limetka sůl. Užívám i tu tvrdou slupku ona se rozpadne změkne a dá se jíst většinou v těch slupkách bývá to podstatané.

09.10.2015 - 11:49
| Filtr
No.4711
Koláč :-)Suroviny:
1 středně velká dýně ( máslová je nejlepší)
100 g moučkového cukru
100 g másla + trocha na vymazání formy
2 vejce
200 g mletých mandlí
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
šlehačka nebo zakysaná smet. k podávání
Postup:
1 Oloupejte dýni škrabkou na brambory, odřízněte stonek a spodní část. Dýni rozpulte a lžicí vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na asi centimetrové kostky. Uvařte je doměkka v napařovacím hrnci anebo v cedníku či pařáčku nad hrncem s vroucí vodou. Trvá to asi 10–15 minut. Nechte oschnout.
2 Uvařenou dýni rozmačkejte nebo umixujte na pyré (mělo by ho být 400 g) a nechte vychladit. Předehřejte troubu na 180 ?C. Utřete máslo s cukrem na hladkou nadýchanou pěnu. Přidejte vejce, dvě lžíce mletých mandlí, prášek do pečiva a znovu důkladně promíchejte. Přidejte dýňové pyré.
3 Vmíchejte zbytek mletých mandlí – nyní byste měli získat těsto, které se dá snadno míchat. Pokud bude příliš tuhé, rozřeďte ho po lžičkách trochou vychladlé tekutiny, nad kterou jste dýni napařovali, nebo mlékem.
4 Vymažte kulatou dortovou formu o průměru 22 cm. Vlijte do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřete. Pečte asi tři čtvrtě hodiny. Pokud začne koláč příliš rychle hnědnout, zakryjte ho alobalem. Podávejte s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany.

09.10.2015 - 11:55
| Filtr
Bosch
» No.4711
Aha dík takže bez mouky 
No jestli to vyjde nahoru bez mouky užíval jsem dříve mix rýžové + amarantové nebo pohankové.
Místo cukru dám rozmix datle a rozinky. Prášek do pečiva - vinný kámen a ty ořechy omezím 200g je tuková palba +100g másla tak toho dám míň.











© 2007-2025 Najdise.cz






Vahách