Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Co děláte s dýněmi? - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Co děláte s dýněmi?
09.10.2015 - 10:09
Bosch
Co děláte s dýněmi?
Hokaido se urodilo i francouzský muškát a taky butternus dýně máslová.Kromě polívky a pečené dýně na plechu případně dušené jako příloha ale to se rychle přejí. Máte nějaké dobré recepty?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
09.10.2015 - 10:40
| Filtr
thééé
Ta je!
Já dělám napůl s bramborem, jako bramborovou kaši (můžeš i s rostlinným mlékem), nebo na kostičky ji prostě přidám kamkoliv třeba k mungo fazolím, plus nějaké krupky příloha - ona to hezky ochutí. Pečená je výborná, polívku dělám napůl s kořenovou zeleninou, zvlášť ji mixuju, a zeleninu nechávám celou.
A co je dobré, tak salza na těstoviny - s česnekem, rajčaty, cibule, česnek, oliváč a třeba petrželka nebo bazalka.
Já dělám napůl s bramborem, jako bramborovou kaši (můžeš i s rostlinným mlékem), nebo na kostičky ji prostě přidám kamkoliv třeba k mungo fazolím, plus nějaké krupky příloha - ona to hezky ochutí. Pečená je výborná, polívku dělám napůl s kořenovou zeleninou, zvlášť ji mixuju, a zeleninu nechávám celou.
A co je dobré, tak salza na těstoviny - s česnekem, rajčaty, cibule, česnek, oliváč a třeba petrželka nebo bazalka.
09.10.2015 - 11:33
| Filtr
thééé
» Bosch
Aha, mě třeba Hokaido vydrží ve sklepě poměrně dlouho,část po kostkách zamražuju, ale pokud to chceš zpracovat, napadla mě varianta na pomazánku. Kamarádka dělala sice s cukýny, ale dá se i s dýní - no prostě sůl cibule česnek kari čili,či podle chuti a zavařit do skleniček
09.10.2015 - 11:42
| Filtr
Bosch
» thééé
Já právě dneska už nic nezavařuju přijde mi to hodně ztrátové.
Nechci to zpracovat najednou uskladňuju ale Hokaido vydrží tak do ledna pak to hnije. Proto to pak upeču v troubě vydlabu a zmrazím. Pomazánku jsem taky ještě nezkoušel dík za nápad.
Máslová vydrží tak rok a snad ten muškát i dva roky teď nevím přesně ale myslím že jo. Teoreticky. Většinou hnije dříve.
Nechci to zpracovat najednou uskladňuju ale Hokaido vydrží tak do ledna pak to hnije. Proto to pak upeču v troubě vydlabu a zmrazím. Pomazánku jsem taky ještě nezkoušel dík za nápad.
Máslová vydrží tak rok a snad ten muškát i dva roky teď nevím přesně ale myslím že jo. Teoreticky. Většinou hnije dříve.
09.10.2015 - 11:46
| Filtr
Bosch
» thééé
Jo tak indii dělám převážně právě tak jak píšeš.
Ghí čonk atd. S rýží. Nebo čočkový dhál s hokaidem ale tam vleze dýně jenom málo.
To mně naučili krišňáci část hokaida se dá na začátku ta se rozpadne a utvoří omáčku a pak část na kostky později ta jenom změkne a udrží tvar.
A pak kokos skořice zázvor kardamon..limetka sůl. Užívám i tu tvrdou slupku ona se rozpadne změkne a dá se jíst většinou v těch slupkách bývá to podstatané.
Ghí čonk atd. S rýží. Nebo čočkový dhál s hokaidem ale tam vleze dýně jenom málo.
To mně naučili krišňáci část hokaida se dá na začátku ta se rozpadne a utvoří omáčku a pak část na kostky později ta jenom změkne a udrží tvar.
A pak kokos skořice zázvor kardamon..limetka sůl. Užívám i tu tvrdou slupku ona se rozpadne změkne a dá se jíst většinou v těch slupkách bývá to podstatané.
© 2007-2024 Najdise.cz