Co děláte s dýněmi?


09.10.2015 - 10:09
(Kozoroh) Bosch
Co děláte s dýněmi?
Hokaido se urodilo i francouzský muškát a taky butternus dýně máslová.Kromě polívky a pečené dýně na plechu případně dušené jako příloha ale to se rychle přejí. Máte nějaké dobré recepty?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)

Řazení:
09.10.2015 - 10:40 | Filtr
(Ryby) thééé
Ta je!
Já dělám napůl s bramborem, jako bramborovou kaši (můžeš i s rostlinným mlékem), nebo na kostičky ji prostě přidám kamkoliv třeba k mungo fazolím, plus nějaké krupky příloha - ona to hezky ochutí. Pečená je výborná, polívku dělám napůl s kořenovou zeleninou, zvlášť ji mixuju, a zeleninu nechávám celou.
A co je dobré, tak salza na těstoviny - s česnekem, rajčaty, cibule, česnek, oliváč a třeba petrželka nebo bazalka.
09.10.2015 - 11:11 | Filtr
(Ryby) thééé » plutarch
kari a s cizrnou vypadá dobře :69:
09.10.2015 - 11:13 | Filtr
(Ryby) thééé » thééé
A ještě jsem zapomněla, já mám ráda indickou kuchyni hodně kořeněnou, takže Sabži - na tuku rozvonět indické koření, nebo kari, nebo garam masala, na tom osmažit jakoukoliv zeleninu s dýní.
09.10.2015 - 11:27 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Váží přes 15kilo a je jich 5 tak :25:
Dík za tipy.
09.10.2015 - 11:33 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
Aha, mě třeba Hokaido vydrží ve sklepě poměrně dlouho,část po kostkách zamražuju, ale pokud to chceš zpracovat, napadla mě varianta na pomazánku. Kamarádka dělala sice s cukýny, ale dá se i s dýní - no prostě sůl cibule česnek kari čili,či podle chuti a zavařit do skleniček
09.10.2015 - 11:42 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Já právě dneska už nic nezavařuju přijde mi to hodně ztrátové.
Nechci to zpracovat najednou uskladňuju ale Hokaido vydrží tak do ledna pak to hnije. Proto to pak upeču v troubě vydlabu a zmrazím. Pomazánku jsem taky ještě nezkoušel dík za nápad.
Máslová vydrží tak rok a snad ten muškát i dva roky teď nevím přesně ale myslím že jo. Teoreticky. Většinou hnije dříve.
09.10.2015 - 11:46 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Jo tak indii dělám převážně právě tak jak píšeš.
Ghí čonk atd. :15: S rýží. Nebo čočkový dhál s hokaidem ale tam vleze dýně jenom málo.
To mně naučili krišňáci část hokaida se dá na začátku ta se rozpadne a utvoří omáčku a pak část na kostky později ta jenom změkne a udrží tvar.
A pak kokos skořice zázvor kardamon..limetka sůl. Užívám i tu tvrdou slupku ona se rozpadne změkne a dá se jíst většinou v těch slupkách bývá to podstatané.
09.10.2015 - 11:58 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
Ještě jsem jeden druh dýně přidávala do bramborových placek, místo cukýny, ale už nevím, jaká to byla. Pojím pohankovou moukou
09.10.2015 - 12:01 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Aha, pojivo. Taky pohankovou a často rýžovou z té dělám i jíšku případně z tapioky. Bramborák musím jenom z brambor to by mi asi ovlivnilo požitek aroma brambor. Brambor + čensek + majorán a kmín. :69:
09.10.2015 - 12:05 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
jooo :69: já jsem taky bramborová
09.10.2015 - 12:13 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Už několik let se chystám na bramborové placky na plotně bez tuku co kdysi dělávala babička na "blaše". Tak se snad letos k tomu dostanu. Jenom troška mouky a pak už nevím snad vejce ale nejsem si jistý. A při stohování se vkládá troška másla.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »