Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Co děláte s dýněmi? - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Co děláte s dýněmi?
09.10.2015 - 10:09
Bosch
Co děláte s dýněmi?
Hokaido se urodilo i francouzský muškát a taky butternus dýně máslová.Kromě polívky a pečené dýně na plechu případně dušené jako příloha ale to se rychle přejí. Máte nějaké dobré recepty?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
Stránka:
1 2
09.10.2015 - 10:27
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dá se zavařovat a ochutit se dá přímo ananasem do zavařeniny, nebo trestí. Dýně je materiál, který saje příchutě, jako houba, tak se může ochutit podle vlastní fantazie, co komu více chutná.
=====
Dá se zavařovat a ochutit se dá přímo ananasem do zavařeniny, nebo trestí. Dýně je materiál, který saje příchutě, jako houba, tak se může ochutit podle vlastní fantazie, co komu více chutná.
09.10.2015 - 10:40
| Filtr
thééé
Ta je!
Já dělám napůl s bramborem, jako bramborovou kaši (můžeš i s rostlinným mlékem), nebo na kostičky ji prostě přidám kamkoliv třeba k mungo fazolím, plus nějaké krupky příloha - ona to hezky ochutí. Pečená je výborná, polívku dělám napůl s kořenovou zeleninou, zvlášť ji mixuju, a zeleninu nechávám celou.
A co je dobré, tak salza na těstoviny - s česnekem, rajčaty, cibule, česnek, oliváč a třeba petrželka nebo bazalka.
Já dělám napůl s bramborem, jako bramborovou kaši (můžeš i s rostlinným mlékem), nebo na kostičky ji prostě přidám kamkoliv třeba k mungo fazolím, plus nějaké krupky příloha - ona to hezky ochutí. Pečená je výborná, polívku dělám napůl s kořenovou zeleninou, zvlášť ji mixuju, a zeleninu nechávám celou.
A co je dobré, tak salza na těstoviny - s česnekem, rajčaty, cibule, česnek, oliváč a třeba petrželka nebo bazalka.
09.10.2015 - 10:58
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Koláče jste zkoušel?
=====
Koláče jste zkoušel?
09.10.2015 - 11:00
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Lze ji naplnit masem či houbami a péct
http://angiesrecipes.blogspot.cz/20…
=====
Lze ji naplnit masem či houbami a péct
http://angiesrecipes.blogspot.cz/20…
09.10.2015 - 11:02
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já určitě bych udělal Karí. Moje zkušenost je, že dýně potřebuje vhodně ochutit. Tento nápad s cizrnou se mi také zamlouvá.
http://chocolateandzucchini.com/rec…
=====
Já určitě bych udělal Karí. Moje zkušenost je, že dýně potřebuje vhodně ochutit. Tento nápad s cizrnou se mi také zamlouvá.
http://chocolateandzucchini.com/rec…
09.10.2015 - 11:33
| Filtr
thééé
» Bosch
Aha, mě třeba Hokaido vydrží ve sklepě poměrně dlouho,část po kostkách zamražuju, ale pokud to chceš zpracovat, napadla mě varianta na pomazánku. Kamarádka dělala sice s cukýny, ale dá se i s dýní - no prostě sůl cibule česnek kari čili,či podle chuti a zavařit do skleniček
09.10.2015 - 11:38
| Filtr
Bosch
» plutarch
Recepty vypadají dobře patizon mám taky a pečená s masem dobrý nápad zatím jsem je pekl jenom samostatně jako základ dýňové pyré.
Rozkrojí se hokaido napůl a pak při 160 1 hodina a vydlabe se to. Je to takový mač jde s tím pak dělat vše ostatní takže když v prosinci končí použitelnost hokaida dá se zamrazit a vydrží to rok.
Koláče neznám jenopm ten litý na plech ale od dob co nejím lepek jsem nazkoušel ani to.
Rozkrojí se hokaido napůl a pak při 160 1 hodina a vydlabe se to. Je to takový mač jde s tím pak dělat vše ostatní takže když v prosinci končí použitelnost hokaida dá se zamrazit a vydrží to rok.
Koláče neznám jenopm ten litý na plech ale od dob co nejím lepek jsem nazkoušel ani to.
09.10.2015 - 11:42
| Filtr
Bosch
» thééé
Já právě dneska už nic nezavařuju přijde mi to hodně ztrátové.
Nechci to zpracovat najednou uskladňuju ale Hokaido vydrží tak do ledna pak to hnije. Proto to pak upeču v troubě vydlabu a zmrazím. Pomazánku jsem taky ještě nezkoušel dík za nápad.
Máslová vydrží tak rok a snad ten muškát i dva roky teď nevím přesně ale myslím že jo. Teoreticky. Většinou hnije dříve.
Nechci to zpracovat najednou uskladňuju ale Hokaido vydrží tak do ledna pak to hnije. Proto to pak upeču v troubě vydlabu a zmrazím. Pomazánku jsem taky ještě nezkoušel dík za nápad.
Máslová vydrží tak rok a snad ten muškát i dva roky teď nevím přesně ale myslím že jo. Teoreticky. Většinou hnije dříve.
09.10.2015 - 11:46
| Filtr
Bosch
» thééé
Jo tak indii dělám převážně právě tak jak píšeš.
Ghí čonk atd. S rýží. Nebo čočkový dhál s hokaidem ale tam vleze dýně jenom málo.
To mně naučili krišňáci část hokaida se dá na začátku ta se rozpadne a utvoří omáčku a pak část na kostky později ta jenom změkne a udrží tvar.
A pak kokos skořice zázvor kardamon..limetka sůl. Užívám i tu tvrdou slupku ona se rozpadne změkne a dá se jíst většinou v těch slupkách bývá to podstatané.
Ghí čonk atd. S rýží. Nebo čočkový dhál s hokaidem ale tam vleze dýně jenom málo.
To mně naučili krišňáci část hokaida se dá na začátku ta se rozpadne a utvoří omáčku a pak část na kostky později ta jenom změkne a udrží tvar.
A pak kokos skořice zázvor kardamon..limetka sůl. Užívám i tu tvrdou slupku ona se rozpadne změkne a dá se jíst většinou v těch slupkách bývá to podstatané.
09.10.2015 - 11:49
| Filtr
No.4711
Koláč :-)
Suroviny:
1 středně velká dýně ( máslová je nejlepší)
100 g moučkového cukru
100 g másla + trocha na vymazání formy
2 vejce
200 g mletých mandlí
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
šlehačka nebo zakysaná smet. k podávání
Postup:
1 Oloupejte dýni škrabkou na brambory, odřízněte stonek a spodní část. Dýni rozpulte a lžicí vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na asi centimetrové kostky. Uvařte je doměkka v napařovacím hrnci anebo v cedníku či pařáčku nad hrncem s vroucí vodou. Trvá to asi 10–15 minut. Nechte oschnout.
2 Uvařenou dýni rozmačkejte nebo umixujte na pyré (mělo by ho být 400 g) a nechte vychladit. Předehřejte troubu na 180 ?C. Utřete máslo s cukrem na hladkou nadýchanou pěnu. Přidejte vejce, dvě lžíce mletých mandlí, prášek do pečiva a znovu důkladně promíchejte. Přidejte dýňové pyré.
3 Vmíchejte zbytek mletých mandlí – nyní byste měli získat těsto, které se dá snadno míchat. Pokud bude příliš tuhé, rozřeďte ho po lžičkách trochou vychladlé tekutiny, nad kterou jste dýni napařovali, nebo mlékem.
4 Vymažte kulatou dortovou formu o průměru 22 cm. Vlijte do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřete. Pečte asi tři čtvrtě hodiny. Pokud začne koláč příliš rychle hnědnout, zakryjte ho alobalem. Podávejte s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany.
Suroviny:
1 středně velká dýně ( máslová je nejlepší)
100 g moučkového cukru
100 g másla + trocha na vymazání formy
2 vejce
200 g mletých mandlí
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
šlehačka nebo zakysaná smet. k podávání
Postup:
1 Oloupejte dýni škrabkou na brambory, odřízněte stonek a spodní část. Dýni rozpulte a lžicí vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na asi centimetrové kostky. Uvařte je doměkka v napařovacím hrnci anebo v cedníku či pařáčku nad hrncem s vroucí vodou. Trvá to asi 10–15 minut. Nechte oschnout.
2 Uvařenou dýni rozmačkejte nebo umixujte na pyré (mělo by ho být 400 g) a nechte vychladit. Předehřejte troubu na 180 ?C. Utřete máslo s cukrem na hladkou nadýchanou pěnu. Přidejte vejce, dvě lžíce mletých mandlí, prášek do pečiva a znovu důkladně promíchejte. Přidejte dýňové pyré.
3 Vmíchejte zbytek mletých mandlí – nyní byste měli získat těsto, které se dá snadno míchat. Pokud bude příliš tuhé, rozřeďte ho po lžičkách trochou vychladlé tekutiny, nad kterou jste dýni napařovali, nebo mlékem.
4 Vymažte kulatou dortovou formu o průměru 22 cm. Vlijte do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřete. Pečte asi tři čtvrtě hodiny. Pokud začne koláč příliš rychle hnědnout, zakryjte ho alobalem. Podávejte s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany.
09.10.2015 - 11:55
| Filtr
Bosch
» No.4711
Aha dík takže bez mouky
No jestli to vyjde nahoru bez mouky užíval jsem dříve mix rýžové + amarantové nebo pohankové.
Místo cukru dám rozmix datle a rozinky. Prášek do pečiva - vinný kámen a ty ořechy omezím 200g je tuková palba +100g másla tak toho dám míň.
No jestli to vyjde nahoru bez mouky užíval jsem dříve mix rýžové + amarantové nebo pohankové.
Místo cukru dám rozmix datle a rozinky. Prášek do pečiva - vinný kámen a ty ořechy omezím 200g je tuková palba +100g másla tak toho dám míň.
© 2007-2024 Najdise.cz