Hokaido se urodilo i francouzský muškát a taky butternus dýně máslová.Kromě polívky a pečené dýně na plechu případně dušené jako příloha ale to se rychle přejí. Máte nějaké dobré recepty?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
Bosch
» No.4711
To je zajímavé někteří ji vyhazují a jiní si jí cení. U nás ji žere pes. Mně to přijde že je v tom právě to co se má odloučit, ale nejsem v tomto směru dost seznámen s fakty. Dr.Lad ji taky používá k vaření.
Bosch
» No.4711
Aha dík takže bez mouky No jestli to vyjde nahoru bez mouky užíval jsem dříve mix rýžové + amarantové nebo pohankové. Místo cukru dám rozmix datle a rozinky. Prášek do pečiva - vinný kámen a ty ořechy omezím 200g je tuková palba +100g másla tak toho dám míň.
No.4711
Koláč :-) Suroviny: 1 středně velká dýně ( máslová je nejlepší) 100 g moučkového cukru 100 g másla + trocha na vymazání formy 2 vejce 200 g mletých mandlí 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva šlehačka nebo zakysaná smet. k podávání
Postup:
1 Oloupejte dýni škrabkou na brambory, odřízněte stonek a spodní část. Dýni rozpulte a lžicí vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na asi centimetrové kostky. Uvařte je doměkka v napařovacím hrnci anebo v cedníku či pařáčku nad hrncem s vroucí vodou. Trvá to asi 10–15 minut. Nechte oschnout.
2 Uvařenou dýni rozmačkejte nebo umixujte na pyré (mělo by ho být 400 g) a nechte vychladit. Předehřejte troubu na 180 ?C. Utřete máslo s cukrem na hladkou nadýchanou pěnu. Přidejte vejce, dvě lžíce mletých mandlí, prášek do pečiva a znovu důkladně promíchejte. Přidejte dýňové pyré.
3 Vmíchejte zbytek mletých mandlí – nyní byste měli získat těsto, které se dá snadno míchat. Pokud bude příliš tuhé, rozřeďte ho po lžičkách trochou vychladlé tekutiny, nad kterou jste dýni napařovali, nebo mlékem.
4 Vymažte kulatou dortovou formu o průměru 22 cm. Vlijte do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřete. Pečte asi tři čtvrtě hodiny. Pokud začne koláč příliš rychle hnědnout, zakryjte ho alobalem. Podávejte s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - -no.4711 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
Koláč :-) Suroviny: 1 středně velká dýně ( máslová je nejlepší) 100 g moučkového cukru 100 g másla + trocha na vymazání formy 2 vejce 200 g mletých mandlí 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva šlehačka nebo zakysaná smet. k podávání
Postup:
1 Oloupejte dýni škrabkou na brambory, odřízněte stonek a spodní část. Dýni rozpulte a lžicí vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na asi centimetrové kostky. Uvařte je doměkka v napařovacím hrnci anebo v cedníku či pařáčku nad hrncem s vroucí vodou. Trvá to asi 10–15 minut. Nechte oschnout.
2 Uvařenou dýni rozmačkejte nebo umixujte na pyré (mělo by ho být 400 g) a nechte vychladit. Předehřejte troubu na 180 ?C. Utřete máslo s cukrem na hladkou nadýchanou pěnu. Přidejte vejce, dvě lžíce mletých mandlí, prášek do pečiva a znovu důkladně promíchejte. Přidejte dýňové pyré.
3 Vmíchejte zbytek mletých mandlí – nyní byste měli získat těsto, které se dá snadno míchat. Pokud bude příliš tuhé, rozřeďte ho po lžičkách trochou vychladlé tekutiny, nad kterou jste dýni napařovali, nebo mlékem.
4 Vymažte kulatou dortovou formu o průměru 22 cm. Vlijte do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřete. Pečte asi tři čtvrtě hodiny. Pokud začne koláč příliš rychle hnědnout, zakryjte ho alobalem. Podávejte s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Aha dík takže bez mouky No jestli to vyjde nahoru bez mouky užíval jsem dříve mix rýžové + amarantové nebo pohankové. Místo cukru dám rozmix datle a rozinky. Prášek do pečiva - vinný kámen a ty ořechy omezím 200g je tuková palba +100g másla tak toho dám míň.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - -no.4711 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
Upravit si vlastní variantu je na místě....uvítám zprávu o výsledku
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
OK instruktáž doma předávám pečení se sám teď nevěnuju pořídím patřičnou fotodokumentaci. Jsou zde genderově rozdělené role.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - -no.4711 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Už několik let se chystám na bramborové placky na plotně bez tuku co kdysi dělávala babička na "blaše". Tak se snad letos k tomu dostanu. Jenom troška mouky a pak už nevím snad vejce ale nejsem si jistý. A při stohování se vkládá troška másla.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - -no.4711 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
Já osobně i máslo nahrazuju tou pěnou, kterou sbírám při přetváření na ghí....to se určitě povede
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
Ke "stohování" u nás docházelo zřídka. Asi nějaký šotek kradl
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
To je zajímavé někteří ji vyhazují a jiní si jí cení. U nás ji žere pes. Mně to přijde že je v tom právě to co se má odloučit, ale nejsem v tomto směru dost seznámen s fakty. Dr.Lad ji taky používá k vaření.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - -no.4711 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
Má báječně oříškovou chuť....psa nemám, ale určitě by ji ocenil. Do různých kaší je vynikající.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Tak to mu ji seberu smraďochovi.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - -no.4711 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
No.4711 (* 19.11.1953) Žena
No vážně, je výborná. Jen nevydrží dlouho, ani v lednici
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi