Hokaido se urodilo i francouzský muškát a taky butternus dýně máslová.Kromě polívky a pečené dýně na plechu případně dušené jako příloha ale to se rychle přejí. Máte nějaké dobré recepty?
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
Bosch
Muscade de Provence - muškátová dýně Více zde: http://www.dynovysvet.cz/products/… Musím říct že tato dýně je ebsolutní špička mezi dýněmi chutná jako něco mezi mekev a meloun a dá se jíst nasyrovo. Syrový salát z ní je super. Směle doporučuju příští rok sadit.
Bosch
» shakti11
Dík za nápady pod to maso na omáčku to taky dávám. Ale pak to chce ještě tročku něčím dokrémit, smetanu nedávám kvůli laktóze tak troškou kokos pasty nebo strouhaným. Tak jo zítra jdu na ten bořč.
Najdise.czSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Hokaido mi nejvíc chutná v troubě pečené spolu s bramborami - hokaido na větší kostky, brambory na silnější plátky (aspoň půl cm), vše na plech, k tomu několik stroužků česneku (i ve slupce), osolit, kmín, hodně čerstvého rozmarýnu, lžíce oliv.oleje a odkryté upéct - výborné samotné i jako příloha k masu. Rodiče dělají výborné dýňové zelí - nahrubo nastrouhat, povařit, okyselit a dochutit podobně jako zelí. Dál dýňový guláš - něco na způsob klasického buřtguláše, ale nedávají maso, ale dýni, jinak vše stejné - cibule, paprika, rajče... Polévka mimo té klasickou mixované jde udělat ještě také něco na způsob boršče, kam kromě všech známých ingrediencí přijde i na kostky hokaido, maso není potřeba. Dá se péct společně s masem, buď úplně rozpéct a pak třeba rozmixovat na omáčku (je výborná i se smetanou) nebo přidat až na posledích 30-40 min, aby se úplně nerozpadla.
Jedla jsem i smaženou dýni - nakrájet na půl cm plátky, osolit, potřít česnekem obalit v trojobalu nebo v tom, co máme rádi a na tuku osmažit. Bylo to výborné.
Ještě dýňová marmeláda - přesný recept neznám, ale obsahuje jen hokaido, třtinový cukr, hřebíček a šťávu z citronu. Výborná.
Bosch
» Lidyenka
Ahá. Díky za tip. Karbenátky ano zkoušel, loni. Popravdě mi taky stačí jedna. Ale letos se to nějak rozjelo samo. Na jaře 90 procent sazenic sežral slímák, a ten zbytek byl asi už tak bojem o přežití zocelený že vydal desetinásobek. Ale pomohl mu 2 let? koňský hnůj. Tak to rozdávám.
Najdise.cz
» FrejaSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Možná,že když to necháš projít skrz demižon,tak si někdo dá...
Najdise.czSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
Nechutná to nikomu,tak různorodé svítilny....
Bosch
» lucirachel
Jaký to je ten chytrý likér? To je super tip nasyrovo zítra vyzkouším na snídani. Tandori mám taky takže menu na neděli je a teď sehnat to víno.
lucirachel
Z hokaido je dobrý salát. Nakrajiš ji na malé kousky společně s paprikou, rajčaty, jablky a cuketou . Dochutiš chilli a špetka soli, skořice a olivolý olej . Vynikajic? . Když tě to omrzí můžeš tuhle směs orestovat společně s masem a podávat s rýž?. Když se to doplní trochou tandori másaly je to ještě lepší. A nebo je dobrá na marmeladu trocha muškátového oříšku a chytrý likéru ji přidá jedinečnou chuť .
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - lucirachel v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
lucirachel (* 12.11.1988) Žena
Z hokaido je dobrý salát. Nakrajiš ji na malé kousky společně s paprikou, rajčaty, jablky a cuketou . Dochutiš chilli a špetka soli, skořice a olivolý olej . Vynikajic? . Když tě to omrzí můžeš tuhle směs orestovat společně s masem a podávat s rýž?. Když se to doplní trochou tandori másaly je to ještě lepší. A nebo je dobrá na marmeladu trocha muškátového oříšku a chytrý likéru ji přidá jedinečnou chuť .
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Najdise.cz (Systémová zpráva)
- Příspěvek byl smazán -
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Jaký to je ten chytrý likér? To je super tip nasyrovo zítra vyzkouším na snídani. Tandori mám taky takže menu na neděli je a teď sehnat to víno.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - lucirachel v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
lucirachel (* 12.11.1988) Žena
Třeba třešnový
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Nechutná to nikomu,tak různorodé svítilny....
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
lucirachel (* 12.11.1988) Žena
Třeba třešnový
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - lucirachel v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Nechutná to nikomu,tak různorodé svítilny....
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - freja v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Freja (* 21.11.1970) Žena
My to rozdáváme V mražáku mám ještě asi tři litry řepno-dýňový omáčky,kterou nemám odvahu nikomu předložit
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Možná,že když to necháš projít skrz demižon,tak si někdo dá...
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - freja v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Možná,že když to necháš projít skrz demižon,tak si někdo dá...
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Freja (* 21.11.1970) Žena
My to rozdáváme V mražáku mám ještě asi tři litry řepno-dýňový omáčky,kterou nemám odvahu nikomu předložit
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - buddha-2 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Buddha/2 (* 11.10.1962) Muž
Zkus to udat zastudena jako zmrzlinu. S trochou šlehačky a kakaa a rumu to možná někdo sní
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - freja v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Freja (* 21.11.1970) Žena
to už je lepší nápad ta dýňovice
Ale ze všeho nejhorší je,že na to nemám chuť ani já,ale je mi líto to vylejt
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - buddha-2 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Buddha/2 (* 11.10.1962) Muž
Ještě mě napadlo zkusit z toho udělat něco jako bramborák, jinak si fakt neumím představit poživatelnou formu
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - freja v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Freja (* 21.11.1970) Žena
No,pošli recept,jak udělat z omáčky bramborák
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - buddha-2 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Buddha/2 (* 11.10.1962) Muž
Přefiltruješ přes hadr, do sušiny přihodíš přísady ala bromborák a hodíš to na pánev...jednoduchý
Mokrou složkou můžeš obohatit kompost
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - freja v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Už několik let se chystám na bramborové placky na plotně bez tuku co kdysi dělávala babička na "blaše". Tak se snad letos k tomu dostanu. Jenom troška mouky a pak už nevím snad vejce ale nejsem si jistý. A při stohování se vkládá troška másla.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - lidyenka v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Bosch (* 8.1.1968) Muž
Váží přes 15kilo a je jich 5 tak Dík za tipy.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - lidyenka v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Lidyenka (* 25.5.1966) Žena
vejce néé to by byly tvrdý. trošku soli a místo másla sádlo :)
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - player v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - najdise.cz v této diskuzi
Najdise.cz (Systémová zpráva)
Příspěvek je od uživatele shakti11, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: === Hokaido mi nejvíc chutná v troubě pečené spolu s bramborami - hokaido na větší kostky, brambory na silnější plátky (aspoň půl cm), vše na plech, k tomu několik stroužků česneku (i ve slupce), osolit, kmín, hodně čerstvého rozmarýnu, lžíce oliv.oleje a odkryté upéct - výborné samotné i jako příloha k masu. Rodiče dělají výborné dýňové zelí - nahrubo nastrouhat, povařit, okyselit a dochutit podobně jako zelí. Dál dýňový guláš - něco na způsob klasického buřtguláše, ale nedávají maso, ale dýni, jinak vše stejné - cibule, paprika, rajče... Polévka mimo té klasickou mixované jde udělat ještě také něco na způsob boršče, kam kromě všech známých ingrediencí přijde i na kostky hokaido, maso není potřeba. Dá se péct společně s masem, buď úplně rozpéct a pak třeba rozmixovat na omáčku (je výborná i se smetanou) nebo přidat až na posledích 30-40 min, aby se úplně nerozpadla.
Jedla jsem i smaženou dýni - nakrájet na půl cm plátky, osolit, potřít česnekem obalit v trojobalu nebo v tom, co máme rádi a na tuku osmažit. Bylo to výborné.
Ještě dýňová marmeláda - přesný recept neznám, ale obsahuje jen hokaido, třtinový cukr, hřebíček a šťávu z citronu. Výborná.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bosch v této diskuzi