Kouzlo polévek


10.11.2015 - 11:13
(Býk) player
Kouzlo polévek
Jsem "polívkovej typ". Mohl bych jíst polívky pořád.Nedávno jsem se ale setkal s člověkem , kterej se zajímá o pochody v lidském těle , jak jdou od rána do večera. Tak jsem se dozvěděl toto.Pro tělo jsou poévky úžasnou věcí. Ale nejlepší je ke snídani , na což jsem okamžitě najel , je to skvělé. A dále - když se jí k obědu , kupodivu by se měla dávat ne před hlavním ,ale naopak po hlavním chodu. To mě taky zaujalo , takže jsem si svého hostinského naučil v restauraci na opačný gard. Je teda fakt , že lidi dost čuměj , co je to za exosta , že dává polívku až po hlavním chodu... :4:Taky snídáte polívku?

Stránka: 1 2 3
Řazení:
10.11.2015 - 11:35 | Filtr
(Býk) UreaNayal
Taky mám ráda polévky-v podstatě mnohdy jím jen polévky a protože je dělám tak "hutné-husté",nic moc jiného bych do sebe už nedostala...Ale asi by bylo dobré napsat/když už je řeč o prospěšnosti pro tělo/-že není polévka,jako polévka a velmi často-to,co je dobroučké jak božská mana není pro tělo zrovna 2x moc přínosné...Polévky nesnídám,ale ráno si dělám vesměs zeleninové smoothie-což je vlastně taková polévka bez vaření-a ano=super..
10.11.2015 - 11:41 | Filtr
(Vodnář) Adrian
Můj strýc takto snídá řadu let a nemůže si to vynachválit. Párkrát jsem i já zkusil posnídat polévku a musím uznat, že to nebylo vůbec špatné. Přesto mám už svůj ranní rituál s čajem, blbě se mi tam pak ta polívka vměstnává. Polívkový typ jsem ale taky a jíst bych ji mohl pořád. V čem je lepší jíst polívku až po hlavním jídle? Tohle mě totiž ani nenapadlo
10.11.2015 - 12:03 | Filtr
(Ryby) thééé
taky jsem polívková. Na oběd mívám jeden chod - a když polívku,tak jen tu.
Na snídani jsem je taky zkoušela, ale momentálně kvůli mojemu nespaní, musím ráno kávu, a ta k polívce nejde. Nejideálnější jsou pro mě jako večeře.
10.11.2015 - 12:09 | Filtr
(Střelec) tiferett
Môj svokor má celoživotné problémy s pankreasom a nie je pre neho nič lepšie ako polievka na raňajky..
10.11.2015 - 14:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Snídám. Jen o víkendech, v týdnu bych ráno polévky nestíhala. V týdnu spíš k večeři. Nedám na ně dopustit, je to moje království :69: Nejradši mám stejně ale asi česnečku. Ne tu umaštěnou z kantýn. Ale "moji".
V každém kraji, kam přijedu, ochutnávám zelňačku. Dost se to liší. Vybavilo se mi, jak jsem jednou vařila sýrovou polévku podle nějakého receptu (častěji improvizuju). Akorát mi "ujela" ruka s bílým vínem :4: Přísahám, že jsem byla opilá z výparů :4:

Máš nějakou oblíbenou?
10.11.2015 - 14:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mám ráda polévky...nejraději houbové kyselo a zelňačku,gulášovku,ale když je dobrý vývar tak také.To s tím obráceným postupem děláme ve službe,polívka je teplejší než to druhé a nestíhali bychom to do sebe naházet. :3:
10.11.2015 - 15:11 | Filtr
(Ryby) thééé » tulačka
:4:tak to byla vinná
10.11.2015 - 15:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:75: když on se ten alkohol odpařuje :76:
Ale veselá jsem byla :4:

Jj, občas exceluju. Při své impulzivitě :6:
10.11.2015 - 18:32 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Adrian
V ajurvédě se to tak užívá napřed jíš tučné sladké tuhé nakonec lehké zeleninu polévku. Podle trávení. Protože nejhůře stravitelné jíš na začátku to lehké nakonec. Na to první se dostanou enzymy jako první a dobře to rozloží stravu a lépe se to na dně žaludku promíchá. To poslední zůstává v žaludku nahoře a tolik se to už nepromísí takže to lehčeji stravitelné nakonec. Polívky jsou vždycky lehké pokud to není hustý fazolový eintopf. Problém tohoto konceptu je že tuky stejně vystoupají nahoru a jdou jako poslední do dvanáctníku. Takže je to fyziologicky nepodložené. Je spousta takových pouček co nemají opodstatnění jako například dělená strava ale lidem to nijak nevadí stejně se tím řídí. Jsou to spíše jen pověry. Já mám rád polívku napřed zahřeje žaludek a pak dám druhé vnímám to lépe než lít polívku nakonec.
10.11.2015 - 18:37 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Snídám sklenici teplé vody a pak obilniny.
Ale polívky mám rád i jako hlavní jídla.
Vynikající jsou vietnamské dělávají se z poctivých vývarů žádné kostky.
Jsou syté a stačí talíř je to hlavní jídlo. Nahoru se dávají lupeňe čerstvé zeleniny nemá to chybu naprosto dokonalá výživa.

http://www.vietfoodfriends.cz/homep…
10.11.2015 - 19:14 | Filtr
(Beran) Ruby
To mi připomělo, že mám v lednici zbytek zapomenuté krémové česnečky od neděle. Večeře je jasná. Polévky miluju, ale jako dítě jsem je nesnášela. K tomu to nucení...musíš ji sníst...nikdy nezapomenu jak jeden z mlaších bráchů /byly mu tehdy asi 4 roky/ u té nudlovky seděl a brečel a otec vzteky bez sebe vzal talíř a obrátil mu ho celý na hlavu.
Někteří lidé by neměli mít děti. Ale to je na jinou diskuzi.
Polévku snídám občas, víkendy, je to bezva nastartování a pohlazení žaludku.
11.11.2015 - 07:39 | Filtr
(Býk) player » tulačka
No jéje.

Zelňačka kraluje , pak dál gulášovka , držkovka (i z hlívy ústřičné) , domácí hovězí...miluju polívky z luštěnin ,ale kvůli kyselině močové v krvi už si je dopřávám tak kvartálně , trochu se mi po nich stýská. Česnečka je taky skvělá. Nedávno jsem si dělal vývar z drůbežích srdíček a byl přímo exklusiv.
11.11.2015 - 07:52 | Filtr
(Býk) 144
polievky mam rad a jedavam casto

ale:

zasadne len co si ja navarim, nic restauracne nic zo sacku alebo konzervy

a nemsie v tom byt ziadna muka ani zasmazka ani ine zahustovanie
a striktne bez cestovin

najlepsie by som to popisal :

vo vode si uvarim roznu zeleninu
11.11.2015 - 08:09 | Filtr
(Střelec) rinada » 144
a chutná ti to?
11.11.2015 - 08:54 | Filtr
(Býk) player
Jo - ještě musím poznamenat , že často používám i polívky v sáčku. Mě prostě chutnaj už od dětství. Cítím z nich maggy a to mě vždycky chutnalo. I podravka.

Někdo možná řekne tfuj , no...ale já ne.
11.11.2015 - 08:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak Ti někdy nějakou zelňačku uvařím. A ještě Ti dám vybrat :69:

Zrovinka na dnešek plánuju čočkovku s rajčaty. A už z této diskuze mizím nebo fakt dostanu hlad :4:

:29:
11.11.2015 - 09:11 | Filtr
(Býk) 144 » rinada
ano, ked sa ti zjemnia chute, kazda zelenina ma zvlastne chutove caro v sebe
11.11.2015 - 09:29 | Filtr
(Střelec) rinada » 144
souhlasím, zelenina chuť má, ale tekutina - polévka - vývar,(je zjednodušeně řečeno pro běžného strávníka nechutná voda, pro kuchaře základ pro pokrm, kterým může obohatit výsledek svého vaření.
Jiný význam má pokud řešíš nějakou zdravotní indispozicí "panenským odvarem", ostatně jako každý prospěšný rostlinný výtažek.
11.11.2015 - 09:33 | Filtr
(Býk) 144 » rinada
podla mna je to vec zvyku a prekonania predsudkov
a ked si zvyknes ako sa to krasne travi a ako sa potom citis
uz by si ziadnu muku a olej do polievky nezniesla
ale robieval som aj masovo zeleninove vyvary, alebo kosti.
teraz hram zase vegetariana
11.11.2015 - 09:39 | Filtr
(Střelec) rinada » 144
ale nic ve zlém, myslím, že ti rozumím, taky nekupuju instantní a mám v oblibě zdravou stravu, ale pokud bych byla na nějakém výšlapu v nehostinných končinách a někdo mi na stůl postavil kouřící zelňačku, tak by to byla božská ambrózie a nejspíš bych se nestarala o to, jestli je zadělávaná.
11.11.2015 - 09:49 | Filtr
(Ryby) thééé » player
:4:Víš co, já mám moc ráda slané, a dokonce bych mohla popíjet maggi a přikusovat masox, takže tě chápu..jen to krotím, když to není to zdravé ořechové
11.11.2015 - 09:55 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » rinada
Jde o to jaké kombinace zeleniny zvolíš když dáš kořenovku k tomu brokoli nebo květák a cibuli česnek plus koření jako bobkový nové kmín pepř fenykl koriandr pak získáš velmi chutný a už celkem i slaný vývar ta sůl je z té zeleniny je to minerální sůl.
Osobně taky ještě zahušťuju třeba lžičku tapiokového škrobu kuzu nebo rýžové mouky ale i jakékoli jiné bezlepkové mouky to je v pohodě.
Naprosto nejlepší je u mě čínská peking dělávám z bio kuřecích skeletů pak celý ten postup je delší ale výsledek je super. Mnohem lepší než od číňanů ti tam jsou schopni nastrkat i kuřecí nožky fuj.
Nuž ale momentálně vedou ty vietnamské bhůn polívky s rýžovými budlemi a čerstvou zeleninou nahoře. Tofu kuře hovězí zeleninová.
Vývary jsem dělával taky z kostí masa terapeutické bone bread ve stylu čínské tčm dělává se to hodně v usa jako terapeutikum pro nemocné. Ale nějak není to úplně ono pro můj metabolismus.
Takže v masových vývarů je asi nejlepší dělat demi glace když si dá člověk záležet stojí to za to ale trvá to pár dní chce to nářadí případně aspoň pomalý hrnec. Ten je na vývary vůbec asi nejlepší.
11.11.2015 - 10:03 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
Tak si sežeň v lepší podobě třeba i od knoru bez glutamátu.
Ve fakt dobrých restauracích se pak bez hustého masového vývaru neobejdou v těch levnější jedou z obyč práškových omáček. Pak tam jsou ty chutiče a to je šidítko.
https://i.ytimg.com/vi/KwHqOgPFN5s/…

Za lepší vývar dáš i lepší peníze nebo si jej udélat doma. Ale o moc levněj to doma taky nevyjde.
http://www.toppotraviny.cz/fondy-a-…
http://www.toppotraviny.cz/fondy-a-…
11.11.2015 - 10:09 | Filtr
(Rak) Hříšnice
Když jsem chodila ve fabrice na oběd v deset, tak jsem to skoro jako snídani měla.. A vždycky jsem ji jedla až po hlavním, teda spíš vypila :69:
Taky na mě koukali divně :32:
11.11.2015 - 10:12 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
dík za tipy. Kupuju würzel bez glutamátu, ten mi nejvíc vyhovuje.ale umím vařit i jíst i bez toho.http://www.bioobchod.cz/bujon-zelen…
bez sladkého dovedu žít, ale sůl nad zlato :4:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-63
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »