Kouzlo polévek


10.11.2015 - 11:13
(Býk) player
Kouzlo polévek
Jsem "polívkovej typ". Mohl bych jíst polívky pořád.Nedávno jsem se ale setkal s člověkem , kterej se zajímá o pochody v lidském těle , jak jdou od rána do večera. Tak jsem se dozvěděl toto.Pro tělo jsou poévky úžasnou věcí. Ale nejlepší je ke snídani , na což jsem okamžitě najel , je to skvělé. A dále - když se jí k obědu , kupodivu by se měla dávat ne před hlavním ,ale naopak po hlavním chodu. To mě taky zaujalo , takže jsem si svého hostinského naučil v restauraci na opačný gard. Je teda fakt , že lidi dost čuměj , co je to za exosta , že dává polívku až po hlavním chodu... :4:Taky snídáte polívku?

Řazení:
10.11.2015 - 14:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Snídám. Jen o víkendech, v týdnu bych ráno polévky nestíhala. V týdnu spíš k večeři. Nedám na ně dopustit, je to moje království :69: Nejradši mám stejně ale asi česnečku. Ne tu umaštěnou z kantýn. Ale "moji".
V každém kraji, kam přijedu, ochutnávám zelňačku. Dost se to liší. Vybavilo se mi, jak jsem jednou vařila sýrovou polévku podle nějakého receptu (častěji improvizuju). Akorát mi "ujela" ruka s bílým vínem :4: Přísahám, že jsem byla opilá z výparů :4:

Máš nějakou oblíbenou?
10.11.2015 - 14:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mám ráda polévky...nejraději houbové kyselo a zelňačku,gulášovku,ale když je dobrý vývar tak také.To s tím obráceným postupem děláme ve službe,polívka je teplejší než to druhé a nestíhali bychom to do sebe naházet. :3:
10.11.2015 - 15:11 | Filtr
(Ryby) thééé » tulačka
:4:tak to byla vinná
10.11.2015 - 15:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:75: když on se ten alkohol odpařuje :76:
Ale veselá jsem byla :4:

Jj, občas exceluju. Při své impulzivitě :6:
11.11.2015 - 07:39 | Filtr
(Býk) player » tulačka
No jéje.

Zelňačka kraluje , pak dál gulášovka , držkovka (i z hlívy ústřičné) , domácí hovězí...miluju polívky z luštěnin ,ale kvůli kyselině močové v krvi už si je dopřávám tak kvartálně , trochu se mi po nich stýská. Česnečka je taky skvělá. Nedávno jsem si dělal vývar z drůbežích srdíček a byl přímo exklusiv.
11.11.2015 - 08:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak Ti někdy nějakou zelňačku uvařím. A ještě Ti dám vybrat :69:

Zrovinka na dnešek plánuju čočkovku s rajčaty. A už z této diskuze mizím nebo fakt dostanu hlad :4:

:29:
11.11.2015 - 13:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mé kuchyňské néboženství se jmenuje Eintopf:

Německý Eintopf, jídlo z „jednoho hrnce“, patří k nejstarším tradičním jídlům. Jedná se přitom o značně zahuštěnou polévku s různými přísadami, srovnatelné např. s bramborovou polévkou (často se název Suppe, tedy polévka, alternativně i používá). Pokrm se skládá z různých druhů zeleniny (mrkev, čočka, pórek, hrášek, brambory a další) a z různých druhů masa (i drůbežího) či párků a buřtů.

K nejznámějším patří různé druhy hrachové či čočkové polévky, Lübecker National (z tuřínu, brambor a vepřového masa), původně bavorský Pichelsteiner Eintopf (různé druhy zeleniny a masa se špekem), čistě zeleninové polévky, a další, někdy připomínající bramborovou polévku, jindy guláš. V bývalém východním Německu zase došla obliby ruská polévka Soljanka, kde hlavní přísady tvoří rajčatový protlak a kyselé okurky. Základní varianty soljanky jsou masová, rybí a houbová.

Snídám, obědvám i večeřím a zajímavostí tohoto pokrmu je, že ho lze neustále nastavovat a obměňovat v jednom a téže hrnci:) To je pak nekonečná súpa. Súpa je sanskrtské slovo označující polévku a podle mne jde o jeden z nejstarších pokrmů vůbec. Pro příští verzi náboženství navrhuji větu: Při večeři vzal polévku a řekl: Vezměte a jezte z toho všichni toto je můj (sliz) hlen, který se za vás vydává.
11.11.2015 - 13:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Soljanka dle DDR

http://www.chefkoch.de/rezepte/…
11.11.2015 - 14:12 | Filtr
(Ryby) thééé » plutarch
eintopfy jsou skvělá věc
11.11.2015 - 15:04 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » plutarch
Anebo taky žurek polski
A krkonošské kyselo.
Ale to kyselo se dělávalo z kvásku žitného původně. Žádné zelí. Jenom kvásek brambor. V podkrkonoší. Vajíčko a houby.
http://www.moje-dobroty.cz/krkonosk…

http://forkableblog.com/?p=1500
11.11.2015 - 18:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já sem z kérkonoš tal to znám dobře:) A třeba i hubník nasladko:)
11.11.2015 - 23:17 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Fenix
Pokud to už víš poraď. Směle do toho rád se nechám poučit.
12.11.2015 - 08:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Fenix , který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj. Hodil jsem ti sem příběh o kocourovi. V rovnici si doplň neznámé a budeš vědět co. :1: Víc neprozradím :68:
12.11.2015 - 11:08 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Fenix
kde je ten román o kocurovi :39:
12.11.2015 - 22:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Fenix , který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no v ostatních.... :3: :1:
12.11.2015 - 23:02 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Fenix
Jíst polívky právě teď na podzim je velmi dobrý nápad.
Další dobrý nápad je například dávat si je jako večeři.
Třetí dobrý nápad je dávat je hlavně lidem s přemírou větru případně ohně v nativu.
Tak to vidím s polívkami já.
17.11.2015 - 21:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele wanderer, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zajímavé téma :-)

miluji polévky, intuitivně jsem je taky začal cca před 4 rokama jíst až po hlavním chodu - ze začátku to bylo hlavním tématem, ale pak si nějak spolupracovníci zvykli

a jako snídani ne ( snídám chia semínka + kustovnici s vločkama ) , ale polévku "bramboračku" zkusím zítra ranko :117:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »