Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Kouzlo polévek - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Kouzlo polévek
10.11.2015 - 11:13
player
Kouzlo polévek
Jsem "polívkovej typ". Mohl bych jíst polívky pořád.Nedávno jsem se ale setkal s člověkem , kterej se zajímá o pochody v lidském těle , jak jdou od rána do večera. Tak jsem se dozvěděl toto.Pro tělo jsou poévky úžasnou věcí. Ale nejlepší je ke snídani , na což jsem okamžitě najel , je to skvělé. A dále - když se jí k obědu , kupodivu by se měla dávat ne před hlavním ,ale naopak po hlavním chodu. To mě taky zaujalo , takže jsem si svého hostinského naučil v restauraci na opačný gard. Je teda fakt , že lidi dost čuměj , co je to za exosta , že dává polívku až po hlavním chodu... Taky snídáte polívku?
10.11.2015 - 11:35
| Filtr
UreaNayal
Taky mám ráda polévky-v podstatě mnohdy jím jen polévky a protože je dělám tak "hutné-husté",nic moc jiného bych do sebe už nedostala...Ale asi by bylo dobré napsat/když už je řeč o prospěšnosti pro tělo/-že není polévka,jako polévka a velmi často-to,co je dobroučké jak božská mana není pro tělo zrovna 2x moc přínosné...Polévky nesnídám,ale ráno si dělám vesměs zeleninové smoothie-což je vlastně taková polévka bez vaření-a ano=super..
10.11.2015 - 11:41
| Filtr
Adrian
Můj strýc takto snídá řadu let a nemůže si to vynachválit. Párkrát jsem i já zkusil posnídat polévku a musím uznat, že to nebylo vůbec špatné. Přesto mám už svůj ranní rituál s čajem, blbě se mi tam pak ta polívka vměstnává. Polívkový typ jsem ale taky a jíst bych ji mohl pořád. V čem je lepší jíst polívku až po hlavním jídle? Tohle mě totiž ani nenapadlo
10.11.2015 - 12:03
| Filtr
thééé
taky jsem polívková. Na oběd mívám jeden chod - a když polívku,tak jen tu.
Na snídani jsem je taky zkoušela, ale momentálně kvůli mojemu nespaní, musím ráno kávu, a ta k polívce nejde. Nejideálnější jsou pro mě jako večeře.
Na snídani jsem je taky zkoušela, ale momentálně kvůli mojemu nespaní, musím ráno kávu, a ta k polívce nejde. Nejideálnější jsou pro mě jako večeře.
10.11.2015 - 12:09
| Filtr
tiferett
Môj svokor má celoživotné problémy s pankreasom a nie je pre neho nič lepšie ako polievka na raňajky..
10.11.2015 - 14:17
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Snídám. Jen o víkendech, v týdnu bych ráno polévky nestíhala. V týdnu spíš k večeři. Nedám na ně dopustit, je to moje království Nejradši mám stejně ale asi česnečku. Ne tu umaštěnou z kantýn. Ale "moji".
V každém kraji, kam přijedu, ochutnávám zelňačku. Dost se to liší. Vybavilo se mi, jak jsem jednou vařila sýrovou polévku podle nějakého receptu (častěji improvizuju). Akorát mi "ujela" ruka s bílým vínem Přísahám, že jsem byla opilá z výparů
Máš nějakou oblíbenou?
=====
Snídám. Jen o víkendech, v týdnu bych ráno polévky nestíhala. V týdnu spíš k večeři. Nedám na ně dopustit, je to moje království Nejradši mám stejně ale asi česnečku. Ne tu umaštěnou z kantýn. Ale "moji".
V každém kraji, kam přijedu, ochutnávám zelňačku. Dost se to liší. Vybavilo se mi, jak jsem jednou vařila sýrovou polévku podle nějakého receptu (častěji improvizuju). Akorát mi "ujela" ruka s bílým vínem Přísahám, že jsem byla opilá z výparů
Máš nějakou oblíbenou?
10.11.2015 - 14:32
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mám ráda polévky...nejraději houbové kyselo a zelňačku,gulášovku,ale když je dobrý vývar tak také.To s tím obráceným postupem děláme ve službe,polívka je teplejší než to druhé a nestíhali bychom to do sebe naházet.
=====
Mám ráda polévky...nejraději houbové kyselo a zelňačku,gulášovku,ale když je dobrý vývar tak také.To s tím obráceným postupem děláme ve službe,polívka je teplejší než to druhé a nestíhali bychom to do sebe naházet.
10.11.2015 - 18:37
| Filtr
Bosch
Snídám sklenici teplé vody a pak obilniny.
Ale polívky mám rád i jako hlavní jídla.
Vynikající jsou vietnamské dělávají se z poctivých vývarů žádné kostky.
Jsou syté a stačí talíř je to hlavní jídlo. Nahoru se dávají lupeňe čerstvé zeleniny nemá to chybu naprosto dokonalá výživa.
http://www.vietfoodfriends.cz/homep…
Ale polívky mám rád i jako hlavní jídla.
Vynikající jsou vietnamské dělávají se z poctivých vývarů žádné kostky.
Jsou syté a stačí talíř je to hlavní jídlo. Nahoru se dávají lupeňe čerstvé zeleniny nemá to chybu naprosto dokonalá výživa.
http://www.vietfoodfriends.cz/homep…
10.11.2015 - 19:14
| Filtr
Ruby
To mi připomělo, že mám v lednici zbytek zapomenuté krémové česnečky od neděle. Večeře je jasná. Polévky miluju, ale jako dítě jsem je nesnášela. K tomu to nucení...musíš ji sníst...nikdy nezapomenu jak jeden z mlaších bráchů /byly mu tehdy asi 4 roky/ u té nudlovky seděl a brečel a otec vzteky bez sebe vzal talíř a obrátil mu ho celý na hlavu.
Někteří lidé by neměli mít děti. Ale to je na jinou diskuzi.
Polévku snídám občas, víkendy, je to bezva nastartování a pohlazení žaludku.
Někteří lidé by neměli mít děti. Ale to je na jinou diskuzi.
Polévku snídám občas, víkendy, je to bezva nastartování a pohlazení žaludku.
11.11.2015 - 07:39
| Filtr
player
» tulačka
No jéje.
Zelňačka kraluje , pak dál gulášovka , držkovka (i z hlívy ústřičné) , domácí hovězí...miluju polívky z luštěnin ,ale kvůli kyselině močové v krvi už si je dopřávám tak kvartálně , trochu se mi po nich stýská. Česnečka je taky skvělá. Nedávno jsem si dělal vývar z drůbežích srdíček a byl přímo exklusiv.
Zelňačka kraluje , pak dál gulášovka , držkovka (i z hlívy ústřičné) , domácí hovězí...miluju polívky z luštěnin ,ale kvůli kyselině močové v krvi už si je dopřávám tak kvartálně , trochu se mi po nich stýská. Česnečka je taky skvělá. Nedávno jsem si dělal vývar z drůbežích srdíček a byl přímo exklusiv.
11.11.2015 - 07:52
| Filtr
144
polievky mam rad a jedavam casto
ale:
zasadne len co si ja navarim, nic restauracne nic zo sacku alebo konzervy
a nemsie v tom byt ziadna muka ani zasmazka ani ine zahustovanie
a striktne bez cestovin
najlepsie by som to popisal :
vo vode si uvarim roznu zeleninu
ale:
zasadne len co si ja navarim, nic restauracne nic zo sacku alebo konzervy
a nemsie v tom byt ziadna muka ani zasmazka ani ine zahustovanie
a striktne bez cestovin
najlepsie by som to popisal :
vo vode si uvarim roznu zeleninu
11.11.2015 - 08:54
| Filtr
player
Jo - ještě musím poznamenat , že často používám i polívky v sáčku. Mě prostě chutnaj už od dětství. Cítím z nich maggy a to mě vždycky chutnalo. I podravka.
Někdo možná řekne tfuj , no...ale já ne.
Někdo možná řekne tfuj , no...ale já ne.
11.11.2015 - 08:55
| Filtr
Najdise.cz
» player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak Ti někdy nějakou zelňačku uvařím. A ještě Ti dám vybrat
Zrovinka na dnešek plánuju čočkovku s rajčaty. A už z této diskuze mizím nebo fakt dostanu hlad
=====
Tak Ti někdy nějakou zelňačku uvařím. A ještě Ti dám vybrat
Zrovinka na dnešek plánuju čočkovku s rajčaty. A už z této diskuze mizím nebo fakt dostanu hlad
11.11.2015 - 10:09
| Filtr
Hříšnice
Když jsem chodila ve fabrice na oběd v deset, tak jsem to skoro jako snídani měla.. A vždycky jsem ji jedla až po hlavním, teda spíš vypila
Taky na mě koukali divně
Taky na mě koukali divně
11.11.2015 - 13:07
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mé kuchyňské néboženství se jmenuje Eintopf:
Německý Eintopf, jídlo z „jednoho hrnce“, patří k nejstarším tradičním jídlům. Jedná se přitom o značně zahuštěnou polévku s různými přísadami, srovnatelné např. s bramborovou polévkou (často se název Suppe, tedy polévka, alternativně i používá). Pokrm se skládá z různých druhů zeleniny (mrkev, čočka, pórek, hrášek, brambory a další) a z různých druhů masa (i drůbežího) či párků a buřtů.
K nejznámějším patří různé druhy hrachové či čočkové polévky, Lübecker National (z tuřínu, brambor a vepřového masa), původně bavorský Pichelsteiner Eintopf (různé druhy zeleniny a masa se špekem), čistě zeleninové polévky, a další, někdy připomínající bramborovou polévku, jindy guláš. V bývalém východním Německu zase došla obliby ruská polévka Soljanka, kde hlavní přísady tvoří rajčatový protlak a kyselé okurky. Základní varianty soljanky jsou masová, rybí a houbová.
Snídám, obědvám i večeřím a zajímavostí tohoto pokrmu je, že ho lze neustále nastavovat a obměňovat v jednom a téže hrnci:) To je pak nekonečná súpa. Súpa je sanskrtské slovo označující polévku a podle mne jde o jeden z nejstarších pokrmů vůbec. Pro příští verzi náboženství navrhuji větu: Při večeři vzal polévku a řekl: Vezměte a jezte z toho všichni toto je můj (sliz) hlen, který se za vás vydává.
=====
Mé kuchyňské néboženství se jmenuje Eintopf:
Německý Eintopf, jídlo z „jednoho hrnce“, patří k nejstarším tradičním jídlům. Jedná se přitom o značně zahuštěnou polévku s různými přísadami, srovnatelné např. s bramborovou polévkou (často se název Suppe, tedy polévka, alternativně i používá). Pokrm se skládá z různých druhů zeleniny (mrkev, čočka, pórek, hrášek, brambory a další) a z různých druhů masa (i drůbežího) či párků a buřtů.
K nejznámějším patří různé druhy hrachové či čočkové polévky, Lübecker National (z tuřínu, brambor a vepřového masa), původně bavorský Pichelsteiner Eintopf (různé druhy zeleniny a masa se špekem), čistě zeleninové polévky, a další, někdy připomínající bramborovou polévku, jindy guláš. V bývalém východním Německu zase došla obliby ruská polévka Soljanka, kde hlavní přísady tvoří rajčatový protlak a kyselé okurky. Základní varianty soljanky jsou masová, rybí a houbová.
Snídám, obědvám i večeřím a zajímavostí tohoto pokrmu je, že ho lze neustále nastavovat a obměňovat v jednom a téže hrnci:) To je pak nekonečná súpa. Súpa je sanskrtské slovo označující polévku a podle mne jde o jeden z nejstarších pokrmů vůbec. Pro příští verzi náboženství navrhuji větu: Při večeři vzal polévku a řekl: Vezměte a jezte z toho všichni toto je můj (sliz) hlen, který se za vás vydává.
11.11.2015 - 13:09
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele plutarch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Soljanka dle DDR
http://www.chefkoch.de/rezepte/…
=====
Soljanka dle DDR
http://www.chefkoch.de/rezepte/…
11.11.2015 - 16:20
| Filtr
player
http://www.mamincinyrecepty.cz/pole…
Já jsem našel toto , tam ja polévek na stovky , povídám si , zkusím něco nového.
Tak jsem se rozhodl pro Klobásovou. Akorát jdem neměl kroupy , takže jsem dal fazole. Byla skvělá.
Já jsem našel toto , tam ja polévek na stovky , povídám si , zkusím něco nového.
Tak jsem se rozhodl pro Klobásovou. Akorát jdem neměl kroupy , takže jsem dal fazole. Byla skvělá.
11.11.2015 - 21:31
| Filtr
144
ano "jedenhrnec" je aj moja filozfia
naco by som spinil a potom umyval
a pekne si to bagrom zjem rovno z hrnca
naco by som spinil a potom umyval
a pekne si to bagrom zjem rovno z hrnca
13.11.2015 - 22:06
| Filtr
Bosch
» player
Pro chlapa je lepší bez rohlíku večer ten sacharid tlumí růstový hormon který se aktivuje hlavně nad ránem když je žaludek naprázdno a to je škoda. K tomu je nejlepší večer nejíst hlavně ne sacharid. Trochu bílkoviny problém není. Ale když jdeš spát ve12 tak je polívka v 9 večer ještě ok to se stihne vstřebat. V těch 6 je to ok i s tím rohlíkem ten do půlnoci je rozložený. Aspoň z pohledu metabolismu to tak nějak funguje. Blbě dělá večer se najíst sytého. Celkově zatěžuje.
17.11.2015 - 21:28
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele wanderer, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zajímavé téma :-)
miluji polévky, intuitivně jsem je taky začal cca před 4 rokama jíst až po hlavním chodu - ze začátku to bylo hlavním tématem, ale pak si nějak spolupracovníci zvykli
a jako snídani ne ( snídám chia semínka + kustovnici s vločkama ) , ale polévku "bramboračku" zkusím zítra ranko
=====
Zajímavé téma :-)
miluji polévky, intuitivně jsem je taky začal cca před 4 rokama jíst až po hlavním chodu - ze začátku to bylo hlavním tématem, ale pak si nějak spolupracovníci zvykli
a jako snídani ne ( snídám chia semínka + kustovnici s vločkama ) , ale polévku "bramboračku" zkusím zítra ranko
© 2007-2024 Najdise.cz