Neopätovaná láska... Nespracovaný zážitok ( znásilnenie), v tichosti zakopaný pod čiernu zem...


01.02.2024 - 13:07
(Beran) Sestra Luna
Neopätovaná láska... Nespracovaný zážitok ( znásilnenie), v tichosti zakopaný pod čiernu zem...
Je to už neúnosné, prosím kohokoľvek o radu, vlastné skúsenosti...ako sa z nej dostať bez ujmy na zdraví.

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3 4 5 6
Řazení:
01.02.2024 - 13:24 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Dát tomu čas? A zkusit sundat dotyčného z piedestalu. Jinak pokud máš dobře datum a čas narození, tak tvůj radix říká, že na "to pravé" si zřejmě musíš počkat. :17:
01.02.2024 - 13:35 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » Mici Angóra
Ďakujem za odpoveď. Radšej sa nebudem pýtať koľko rokov čakania na pravú lásku ma ešte čaká.

Nedokážem sa už ani dosýta najesť.
01.02.2024 - 13:59 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sestra Luna
Teoreticky od letošních narozenin po následující dva roky jsou možné v tomto směru nějaké změny.
01.02.2024 - 14:12 | Filtr
(Štír) Nabi*
Můj příspěvek bude veskrze praktický (z vlastní zkušenosti) a tak jak to cítím, bez cenzury.

Dle horoskopu se mi to jeví tak, že je potřeba naučit se používat beranské kvality, protože ty tam nejsou jen tak. Být víc průbojná, myslet více na sebe, naposílat všechny, kdo si tě případně neváží víme kam. A rozhodně v neposlední řadě naučit se pracovat se svým vlastním hněvem, nenávistí a AGRESIVITOU. Pokud máš pocit, že žádnou nemáš, opak bude zřejmě pravdou. Vnitřní oheň, zdravé naštvání, jsou mnohdy to, co nás vytáhne z toho největšího smutku. Dle mě je to pořád kvalita, která má vyšší vibrace než smutek, který tě srazí na kolena a nechá tě ležet na zemi.
Když jsem se dívala na tvůj profil, tak působíš jako bys měla stélium v Rybách ne v Beranu. Takže buď jsou tyhle kvality tak brutálně potlačené, že o nich ani nevíš anebo je velmi pracně potlačuješ (za čímž může být nějaký vzorec, že dobré vlastnosti jsou jenom láska, soucit, něha a jemnost).
Neříkám tady, že vím co bys měla dělat, ani to tady neříkám. Jediné, co říkám je, jaký mám názor a pokud jsi nezkoušela ještě tuto stratégii, tak bych tomu dala šanci. Vypadá to totiž, že jsi na konci jednoho cyklu, kdy to, jak jsi žila doposud je prostě už naprosto nefunkční. A jestli něco radikálně nezměníš, nemyslím, že se něco jen tak lusknutím prstů ve tvém životě změní.

Zároveň chci říct, že změny je potřeba dělat pozvolna, ne lámat to přes koleno, být důsledná, uvědomovat si a zkoumat jak reaguješ a funguješ v běžném životě. A taky být k sobě laskavá a milující.
Možná, že je čas podívat se na vše reálně a bez básní a začít s tím něco dělat. I kdyby to mělo trvat léta. Každý krok k novému, který uděláš, tě posune... a za 2 roky (možná, dřív) se otočíš a řekneš si, že jsi úplně jiný člověk, že žiješ co žít máš a chceš a do tvého života se ti postupně dostávají další a další šťastné chvíle a zázraky.

Tolik ode mě. Držím palce :17:

EDIT k 14.2. - fakt miluju, když si dám práci a odpovím a tvůrce příspěvku posléze upraví název a původní příspěvek!!!
01.02.2024 - 18:03 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Já se s dovolením (a nemyslím to nijak zle) zeptám: Jedná se o závislost? Máš neustálé nutkání a pocit potřeby alespoň mít na dohled toho dotyčného, vědět, co dělá atd.?

Pokud ano, tak je nutno odstranit ze svého dosahu cokoliv, co Ti jej připomíná, všechny předměty, dárečky, fotografie... Nemusíš je vyhazovat, zbavovat se jich. Do krabice s tím, přelepit (kolem dokola montážní páskou) a zastrčit na půdu, do sklepa, nebo k někomu zcela mimo domov dát do úschovy.
Dále zakázat si (a dodržet to!!!) kontaktování dotyčného i jeho sledování (horší to mají ti, kteří se s druhým prostě potkávají, třebas na pracovišti, ale i tam lze zkusit nějaké omezení). Úplně vyrušit jakoby náhodná setkání (například "jako náhodou" si jít zaběhat na místo, kde vím, že v tuto dobu chodí běhat), nezasahovat do ovlivňování "náhod".
Pomáhá chodit ven. Každý den jako rituál v jakémkoliv počasí. Běhat, stačí ale i vycházka. Fakt se dokopat, byť by se sebevíc nechtělo.

Jo a netlačit se do něčeho ve smyslu, že teď se musím změnit, teď musím začít všechno dělat jinak! Za mě se tlačit jen do těch vycházek (příroda je dobré "antidepresivum" a rituál zde taky pomáhá), ale jinak je potřeba nejprve se odpoutat. I loď je nutno nejprve vyvléci na širé moře. A až tam nabrat vítr do plachet. Nemluvě o tom, že až po opuštění přístavu zjistíš, jaký vane vítr a podle toho řídíš dále svojí plavbu.


Možná by ještě bylo k úvaze, zda se jedná o vztah minulý (jsi s dotyčným po rozchodu), nebo je to vztah, který nevznikl (nikdy city neopětoval)? Ale tak nějak si myslím: Co je mi do toho? :3:
01.02.2024 - 18:29 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Nabi*
Souhlas. Ale chtěl jsem poukázat na něco jiného, co nesouvisí (možná :20:) přímo se zadáním diskuze.
"... je potřeba naučit se používat beranské kvality..."
U mnoha Beranů jsem se setkal s tím (a nevím, proč právě toto znamení, ale bylo to tak výrazné, že proti svým zásadám nyní paušalizuji), že vidí charakteristiku Beranů z té nejhorší stránky. Jako kdyby viděli především negativa. Což u tohoto optimistického znamení vůbec nechápu. A vedlo to až k odmítání toho beranského, takový přece nejsem a takový nechci být...

Vsuvka: Připomíná mi to trošku ze zdejších lidí kocoura mivika :92: . Ten je tedy Kozoroh, ale odpovídá mému popisu. Přečte něco, co jiní napíšou o znamení Kozoroha a vyzobe z toho negativa, která pak tady sdílí (třeba tu: https://diskuze.najdise.cz/prispeve…). Ale přitom zcela pomine to dobré, co ve znamení Kozoroha je. Pořád žije s pocitem, že kozorozi to od astrologů schytali, chudáci. (Promiň, miviku, to není nic proti Tobě. Já jsem taky kozoroh. Ale vidím nás rozhodně v lepším světle a nemyslím si, že by z nás astrologové dělali chudáčky.)

Přitom já toto znamení, vracím se k Beranům, mám velmi rád a přítomnost (oheň, roztavený kov) jejich pro mne byla vždy velmi výživná. Oni mě dokázali v mé kozoroží těžkopádnosti vždy výborně vybudit k aktivitě, realizaci... I když jsme názorově a povahově někde jinde, rád přistupuji na jejich spontánnost. A rád, přiznávám, se pak zase vracím zpět k sobě, snad unaven, ale spokojen.
A přece zrovna já mám zkušenost s tím, že mnozí z nich vnímali podstatu "energie Berana" jako něco negativního a že nic horšího už ve zvěrokruhu není.

V kontextu výše napsaného nevím, zda věta, že "... je potřeba naučit se používat beranské kvality... " padne na úrodnou půdu, třebas s ní prostě a jenom souhlasím. :3:


P.S.
Máte někdo s Berany podobnou zkušenost? Možná na to založím diskuzi, ať to tady neplevelím.
01.02.2024 - 18:43 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » Sosna zvlčelý
Ďakujem Vám všetkým za Vaše reakcie. Zareagujem vo večerných hodinách. Pracujem...

Sosna, nezakladaj novú diskusiu, kľudne rozvíjajte debatu.

Nie je nutné podceňovať Baranov, tie kvality tam sú.
01.02.2024 - 22:44 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » Mici Angóra
Citlivo napísané, ďakujem, Mici. :6:
So Saturnom na DSC to asi nikdy nebudem mať na ružiach ustlané. :74:
02.02.2024 - 00:04 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » Nabi*
Ďakujem aj Tebe, Nabi. :74:

Netreba zabúdať, že mám Merkúr v Rybách, aspektovaný Neptúnom a v siderickom Horoskope mám stélium v Rybách. :1:

Kvality Barana sa u mňa prejavujú od útleho detstva, všetky moje skutky však vzišli z hlbokého súcitu, ktorý je vo mne odpradávna.
Vždy som sa postavila na stranu šikanovaného spolužiaka, agresorom som dala jasne najavo, že z nich strach nemám. V mojej prítomnosti mu nebolo nikdy ublížené, vzala som ho pod ochranné krídla. Nikdy som nepoužila fyzickú silu na odohnanie násilníka, stačilo sa len pozrieť mu priamo do očí a cúvol.

Možno sa Ti zdá byť môj profil komický. Vyplnila som ho pred desiatimi rokmi. Pochopila som, že rytierske cnosti, ktoré som hľadala u mužov, mám sama v sebe.
No, nebudem ho meniť, aby som si pamätala, kým som kedysi bola.

Aj tak mi všetci, ktorí prišli so mnou do kontaktu, vravia, že som sa narodila v nesprávnej dobe, že ženy ako ja, žili v roku 1851, niekde v Petrohrade.
Takže všetko, čo sa v tejto dobe odohráva, ide mimo mňa.

A neopätované lásky k životu zrejme patria.

Ja som v podstate taký askéta, ktorý sa bezhlavo zamiloval.
02.02.2024 - 00:44 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » Sosna zvlčelý
Nejedná sa o závislosť. Nemám potrebu ho kontrolovať, ale každú chvíľu si prezerám poštu, či sa mi náhodou v nej nejaká správa od neho neobjaví. Píše mi raz mesačne, niekedy, keď sa na mňa šťastie usmeje, tak aj dvakrát.

Nie je to bývalý priateľ, ani kolega.

Na mojej životnej púti som mala iba jeden vzťah a zopár ďalších pokusov o vzťah. Po poslednom pokuse som si povedala, že stačilo, takto predsa láska v klasických románoch nie je vyobrazená, a tak som si žila dlhé, šťastné roky v Celibáte s mojím milovaným psíkom. Vďaka Lune chodievam na pravidelné prechádzky a každý víkend trávime čas v horách. Takže na smútok som ani len nepomyslela.

A zrazu to prišlo, ako blesk z jasného Neba. Vedela som, že ho milujem ešte skôr, než som sa odhodlala mu napísať.
Hádam, som mu v tej horlivosti aj lásku vyznala.
Nemôže ma však milovať, pretože sa z celej hĺbky svojej Duše oddal Bohu.
02.02.2024 - 00:48 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » Sosna zvlčelý
Ja, baraniu energiu, ktorú vysielam, nevnímam negatívne. Je vznešená, len s ňou treba vedieť zaobchádzať.
02.02.2024 - 07:47 | Filtr
(Střelec) verka96 » Sestra Luna
Když tak čtu, jak se v tobe Beran projevuje - ochranářsky, tak to mám podobně. Někoho slabšího nikoli fyzicky, ale jinak se zastat žen - blízké kamarádky. ☺️
A také do vztahu jít po hlavě a s klapkama na očích, to je pro mě charakteristicke. Takže mnoho zklamání mám za sebou, tak ti rozumím. Naštěstí u Berana, jak to rychle začne, tak někde i rychle vyprcha, ale dost mě to energetický vysávala a trvalo mi, než jsem jsem se dostala do normálu. Ale příroda, zvířata dělají divy, nejvíce jaro, když se všechno probouzí.
Když jsem jednou povídala s odstupem casu, jak jsem se zachovala v jednom nevydarenem vztahu,
přišlo mi to jako bych byla nějaký rytíř z 16.stoleti, to jsem si uvědomila, že takhle to fakt dnes nejde a už vůbec ne, když jsem žena... a krotit se, nebýt hrrrr už jen z pudu sebezáchovy a úcty k sobě. Ach jo....
02.02.2024 - 08:23 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » fanik
Mala som na mysli energiu Barana, nie energiu neopätovanej lásky.
Sosna spomínal, že barani sami seba vnímajú negatívne. Na to som reagovala.
Áno, neopätovaná láska dokáže zabiť. Cítim, že ma to zvnútra zožiera.
No, som Vám vďačná za každý príspevok, ste ako balzám na moju Dušu. :74:

Mimochodom, mne ani v detstve nebola láska opätovaná. Nikdy som si ju od druhých, ba ani od rodičov, nevynucovala.
Neirituje ma v živote takmer nič.

Trápenie, ktoré vnútorne prežívam, pominie, chápem.

Nikdy som sa z nikoho, kto prežíva smútok, nevysmievala.
02.02.2024 - 10:03 | Filtr
(Rak) aktigram » Sestra Luna
Ja čítam a akoby si písala o mne. U mňa od útleho detstva ochranarský postoj, rázne nie a pod. No tiež som to pripisovala Rakovi a Rybám a predsa ked ma The upozornila na môj Uran tak som pochopila že má pravdu.
Viem pripisuješ svojmu merkurovi viac ako je naozaj, no tvoj Baran je proste Baran - silný a nepremožiteľný a Uran je v trigone na Lunu a ASC a myslím že aj tu je on hybnou silou ochranarstva.
Ja myslím že ty si chcela takú lásku ktorú nanáplniš, si veľmi ovplyvnená dejinami.
No v tvojom dobre uzatvor či zmeň tu lásku za lásku k Bohu a nechaj voľné dvierka k inej naplnenej láske.
Nenaplnená láska človeka núti žiť nie svoj vlastný život a to je zlé.
Ked sa pozerám na tvoj radix tak by z teba malo sršať na všetky strany krv a mlieko, tak silného Barana ja veru nepoznám, skôr poškodených a nevedia žiť v súlade so svojim znamením.
02.02.2024 - 10:31 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » verka96
Môžeš prezradiť, Vierka, či si stále slobodná?
Ako si sa zachovala v tom nevydarenom vzťahu, v ktorom sa prejavili Tvoje rytierske cnosti?

Za každý príbeh nenaplnenej lásky budem každému vďačná.

Prezradím Vám jeden z mojich prvých.

Mala som 19, tesne po ockovej smrti.

Zahľadela som sa do jedného junáka, no netušila som ako mu prejaviť svoje city.
V tej dobe sa mi veľmi páčil film "Magnólia", s Tomom Cruisom.
Kúpila som videokazetu, krásne ju zabalila a rozmýšľala ako mu ju odovzdať bez toho, aby zistil od koho vlastne je.

Býval na štvrtom poschodí 12 poschodovej bytovky.
Do schránky som ju vložiť nevedela, ten nevinný akt lásky mal byť nenápadný.
Tak som uvažovala nad tým, aké dlhé lano budem potrebovať na to, aby som mu kazetu spustila zo strechy bytovky na balkón... a vykonať to nenápadne. Dostala som však strach, čo ak z tej strechy spadnem a namiesto vyznania lásky ma nedajbože nájde rozčapenú v kaluži krvi.

Tak som teda hodiny vyčkávala pred vchodom, kým nejaký zo susedov mi neotvorí bránu.
Po špičkách som sa priblížila k vchodovým dverám, v ktorom moja tajná láska s rodičmi žila.
Na rohožku som položila "Magnóliu" a celá rozžiarená som sa vrátila domov.

Po nejakej chvíli mi na mojom prvom mobile Nokia 3310, začali od neho prichádzať hovory. Spanikárila som, nevedela som, čo mu povedať, v mysli som si pripravovala frázy, ktorými ho poteším.
No, pri 69-om neprijatom hovore, som dostala taký hrozný strach z odmietnutia, že som mobil nakoniec ani nezodvihla.

Na druhý deň, niekto zaklopal na dvere, otvorila som ich, s otvorenými ústami, v detskom pyžame a s neumytými vlasmi som tam stála a na lásku sa dívala.

Teraz neviem, kto z nás dvoch bol viac v rozpakoch.
02.02.2024 - 10:55 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » fanik
Faník, v prvom príspevku si napísal, že človek má z detstva zafixované, že sa láska opätuje automaticky a potom ho irituje, ak mu ju niekto neopätuje.

Píšem za seba, mne lásku rodičia neprejavovali, nebola som nimi rozmaznávaná a nevynucovala som si ju nikdy od druhých. Na druhú stranu som zas ja lásku rozdávala po šírom okolí a snažila sa okolie harmonizovať.
Chápala som, že ak ma dotyčný muž neľúbi, tak si lásku od neho nekúpim ani za sto dukátov.

Bol si niekedy nešťastne zamilovaný? Venušu máš v konjunkcii so Saturnom.

Zaujímal by ma aj Tvoj príbeh ...
02.02.2024 - 11:22 | Filtr
(Beran) Sestra Luna » aktigram
Ďakujem za krásnu odpoveď. Veľmi ma potešila.
Dnes som sa už dokázala naraňajkovať. Aj som sa dosýta zasmiala.

Bolesť na Duši ešte stále cítim.

Krv a mlieko, je to myslené ako ísť cez mŕtvoly? Zanechávať za sebou krv?

To hádam nie, asi to len nesprávne chápem.

Áno, v detstve som bola často zahľadená do knižiek a živo si predstavovala, aké by to bolo, keby som bola žila v inej dobe, v inej rodine, milujúcej, a aké by to asi bolo, keby aj mne jedného dňa muž vyznal lásku a požiadal ma trebárs o ruku a žili by sme šťastne až do smrti... A aj po smrti niekde vysoko v oblakoch sa na Zem z výšky dívali.
02.02.2024 - 11:40 | Filtr
(Rak) aktigram » Sestra Luna
Krv a mlieko - sila dievčaťa, živočišná sila spojená s prírodnou krásou.
Bude dobre aj láska príde a vtedy kedy ťa samu prekvapí :17:
02.02.2024 - 11:53 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » fanik
"Člověk má z dětství zafixovaný, že láska se opětuje automaticky"

No, jak kdo :3:
02.02.2024 - 12:37 | Filtr
(Blíženci) fanik » Sestra Luna
Ano rodiče automaticky dávají i opětují lásku a i když ti jí neprojevovali, tak tam nejspíš byla. Možná jen slovíčkaříme a vyjasňujeme, neopětovat a neprojevovat myslím není totéž. Třeba introverti s projevy moc šetří a extroverti jimy skoro až zbytečně plýtvají :4:
Nešťastně zamilovaný jsem několikrát samozřejmě byl, ale neopětovanou lásku jsem nezažil.
02.02.2024 - 12:42 | Filtr
(Blíženci) fanik » Mici Angóra
Ježiš ty taky ne? Nevěřím :3:
02.02.2024 - 12:53 | Filtr
(Střelec) verka96 » Sestra Luna
Ano, jsem... :27:
Tak to je fakt dobrý nápad, ze střechy 12podlažní bytovky spustit lano do čtvrtého. :15: Ještě že ses nechtěla sama spustit jako batman... :27:

No, já jsem tehdy byla o dost starší než ty v 19letech. Asi 38. Jela jsem tehdy do Prahy na profesní zkoušky a tak jsem si říkala, že když už budu na cestě, proč si neudělat delší a dobrodružnější výlet do jižních Čech, do Č. Budějovic, kde jsem ještě nikdy nebyla. A jižní Čechy jsou hezké, tak jsem si řekla proč ne... On býval v nějaké vesnici asi 10 nbo 15 km od Č. Budějovic, do té doby jsme si jen psali a vůbec se neznali. Ale naštěstí jsem si zarezervovala penzion na celý víkend, abych měla kde přespát. Od mého domova je to velký kus, přes celou republiku. To prostě pro mě nebyl žádný problém, naopak. Poprvé mě čekal na hlavním autobusovém nádraží, prošli jsme si večer centrum Budějovic, docela se mi tam líbilo. Ale trochu jsem počítala s tím, že mě vyprovodí k tomu penzionu (město jsem vůbec neznala), kde jsem měla přespát, no vymluvil se, že musí domů, že má povinnosti. Byla jsem u něj na návštěvě v té vesnici nedaleko Č. Budějovic a tak nějak jsem čekala, že mě autem zaveze na hlavní nádraží. KDepak.... Vyhodil mě na kraji Č. Budějovic, že do centra nepojede, ale že mi jede MHD, když si u řidiče koupím lístek. To mi ještě nic nedocházelo, takže jsem pak po celodenním cestování dojela domů na Moravu. Pak jsem se za ním rozjela ještě jednou, tentokrát jsem si v práci v pátek vzala dovolenou, abych v Brně chytla autobus, což byl do Č. Budějovic nejlepší spoj. KDyž jsem dojela do ČB, už mě ani v centru nečekal, že už to znám, ať si koupím lístek a dojedu MHD na kraj Budějovic. S výmluvou, že je pátek, že se v centru špatně parkuje. Tak jsem dojela zase na smluvené místo, kde mě vyzvedl. NO, protože bylo před vánoci a já se chtěla v sobotu podívat do Čekého Krumluva (moc krásné město s památkově chráněným centrem a zámkem), když už jsem jela takový kus... Krumlov byl asi 30 km od vesnice, kde jsme byli, totálně mě přešla chuť, když začal zjišťovat spoje autobusem a auto měl před domem... :39: Nakonec jsem odjížděla další den v neděli s tím, že do centra jsem zase jela MHD (to už skoro žádný provoz nebyl). Ale ještě předtím mě řekl, že když odjíždím, ať uklidím (čekal, že vezmu hadr s kýblem a vytřu pokoj, kuchyň, koupelnu...). To už jsem myslela, že po něm něco hodím.... :47:
Ale nakonec jsem dojela do Brna a tam mě už čekal bývalý přítel, že mi jel naproti (do Brna asi 60 km) a s parkováním je to tam velká katastrofa a šli jsme na oběd a dovezl mě domů. Tak jsem byla vyléčená, že jsem do ČB jela naposledy. A asi měsíc jsem z toho byla totálně vyšťavená, nešťastná... :23:
Ale teď můžu říct, že to dobře dopadlo...
02.02.2024 - 12:56 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » fanik
Člověk to nutně nemusí sám zažít, aby věděl, že to není samozřejmost.

"Nešťastně zamilovaný jsem několikrát samozřejmě byl, ale neopětovanou lásku jsem nezažil."

To si trochu odporuje, ne? Nebo že bys byl první chlap na světě, který si neplete lásku a zamilovanost :3:
02.02.2024 - 13:02 | Filtr
(Blíženci) fanik » Mici Angóra
Tak takových je snad minimum, je to blbé..
Ne nejsem myslím první ani poslední, kdo se nešťastně zamiloval, ale vycouval z toho z rozumových důvodů :44:
02.02.2024 - 13:03 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » fanik
No jo, jenže ty jsi Blíženec a každý to právě to racio zapojit nedokáže :3:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-125 126-145
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »