Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Recepty pro kuchaře i začátečníky - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Recepty pro kuchaře i začátečníky
01.02.2017 - 17:46
Ema
Recepty pro kuchaře i začátečníky
Hrníčkový perník:
Cukr krystal 1 hrnek
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Olej 1/2 hrnek
Hladká mouka 2 hrnek
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Prášek do perníku 1 balíček
Mléko 1 hrnek
Kakao 2 lžíce
Rum 2 lžíce
Zavařenina
dle chuti
Čokoláda na vaření
Kokos
na posypání
Cukr s celým vejcem a jedním žloutkem utřít do pěny. Poté postupně přidat zbývající ingredience - mouku, olej, mléko, prášek do perníku, kakao, rum a nakonec zlehka vmíchat prášek do pečiva. Pečeme ve středně velkém pekáči (vymazaném a vysypaném polohrubou moukou).
Perník po vychladnutí rozkrojíme napůl, namažeme zavařeninou, opět přiklopíme a povrch polejeme čokoládou na vaření a posypeme kokosem.
Nerozkrojovala jsem, kluci do těsta přidali lžíci meruňkové marmelády a posypali vršek cukrem a je výborný, vláčný
Cukr krystal 1 hrnek
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Olej 1/2 hrnek
Hladká mouka 2 hrnek
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Prášek do perníku 1 balíček
Mléko 1 hrnek
Kakao 2 lžíce
Rum 2 lžíce
Zavařenina
dle chuti
Čokoláda na vaření
Kokos
na posypání
Cukr s celým vejcem a jedním žloutkem utřít do pěny. Poté postupně přidat zbývající ingredience - mouku, olej, mléko, prášek do perníku, kakao, rum a nakonec zlehka vmíchat prášek do pečiva. Pečeme ve středně velkém pekáči (vymazaném a vysypaném polohrubou moukou).
Perník po vychladnutí rozkrojíme napůl, namažeme zavařeninou, opět přiklopíme a povrch polejeme čokoládou na vaření a posypeme kokosem.
Nerozkrojovala jsem, kluci do těsta přidali lžíci meruňkové marmelády a posypali vršek cukrem a je výborný, vláčný
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
01.02.2017 - 17:49
| Filtr
Ema
Aktuální a skvělý
DOMÁCÍ ZÁZVOROVÝ SIRUP:
40 dg oloupaného a na malé kousky nakrájeného zázvoru
1 1/4 l vody
3 citrony
2 kg cukru (můžete dát 1 1/2 kg bílého a 1/2 kg hnědého)
2 ks skořice
8-10 ks hřebíčku
Postup:
Svaříme vodu, cukr, skořici, hřebíček. Vaříme 10-15 min. Odstavíme a přidáme omyté na kolečka nakrájené 2 citrony i s kůrou a nakrájený zázvor. NEVAŘÍME. Varem by jsme ztratily hodně léčivých látek. Louhujeme 24 hod. Druhý den pouze přivedeme do varu a odstavíme. Vymačkáme do sirupu třetí citron. Po vychladnutí přecedíme a slijeme do lahví. PET lahve nedoporučuji. Uchováváme v lednici. Konzumujeme 1 lžíci na hrnek čaje, nebo 1 lžíci sirupu zalijeme rovnou převařenou vodou.
JE TAK DOBRÝ, ŽE DÁVÁM CCA 3 CM DO HRNKU A ZALIJU JEN HORKOU VODOU.
DOMÁCÍ ZÁZVOROVÝ SIRUP:
40 dg oloupaného a na malé kousky nakrájeného zázvoru
1 1/4 l vody
3 citrony
2 kg cukru (můžete dát 1 1/2 kg bílého a 1/2 kg hnědého)
2 ks skořice
8-10 ks hřebíčku
Postup:
Svaříme vodu, cukr, skořici, hřebíček. Vaříme 10-15 min. Odstavíme a přidáme omyté na kolečka nakrájené 2 citrony i s kůrou a nakrájený zázvor. NEVAŘÍME. Varem by jsme ztratily hodně léčivých látek. Louhujeme 24 hod. Druhý den pouze přivedeme do varu a odstavíme. Vymačkáme do sirupu třetí citron. Po vychladnutí přecedíme a slijeme do lahví. PET lahve nedoporučuji. Uchováváme v lednici. Konzumujeme 1 lžíci na hrnek čaje, nebo 1 lžíci sirupu zalijeme rovnou převařenou vodou.
JE TAK DOBRÝ, ŽE DÁVÁM CCA 3 CM DO HRNKU A ZALIJU JEN HORKOU VODOU.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
01.02.2017 - 20:18
| Filtr
Bosch
» Ema
Ema nekřič na mně proboha ještě se mi srazí žloutek.
Příležitostně něco přidám ale teď dost experimentuju s paleo stravou.
Je to takové dost jednostranné. Ale zdá se účinné
Máš pěkné dobroty ty věci musí dobře chutnat.
Děkuji za námět nápad a realizaci pro inspiraci je to super.
Příležitostně něco přidám ale teď dost experimentuju s paleo stravou.
Je to takové dost jednostranné. Ale zdá se účinné
Máš pěkné dobroty ty věci musí dobře chutnat.
Děkuji za námět nápad a realizaci pro inspiraci je to super.
03.02.2017 - 14:43
| Filtr
Ema
Zelná s klobásou 10porcí
kysané zelí 800g
středně velká cibule
asi deci oleje
malý sáček sladké papriky
bobkový list
celý pepř a nové koření
hladká mouka 150g
2-3 stroužky česneku
2 polosuché klobásy větší
Brambory cca 1 kilo - jak kdo rád hustou
magi
Postup:
Na rozpálený olej dáme na jemno nakrájenou cibuli, necháme opékat do růžova, vsypeme papriku a koření. Na zpěněnou papriku nalijeme z komvice cca 5 cm v hrnci vody a necháme cca 20min vařit, vložíme zelí( možno nahradit sladkokyselým, já ho i radeji ) a necáme vařit. Brambory oloupeme a nakrájíme do druhého hrnce na polévkovou velikost a po propláchnutí dáme vařit, vodu osolíme a dáme trochu celého kmínu. NIKDY NEDÁVEJTE VAŘIT BRAMBORY K ZELÍ NEZMNĚKNOU!!!!
Do mísy dáme trochu vody trak 2-3 deci, trochu osolíme a rozkvedláme v ní mouku. Ve chvíli, kdy jsou měkké brambory je nalejeme i s vodou k zelí a přidáme mouku s vodou a nakrájené na tenká kolečka klobásky. přidáme magi a nastrouhaný česnek.
Vaříme min. 20 min, jinak se neprovaří mouka a v ní lepek. Dosolíme a dopepříme mletým pepřem.
Na talíř můžeme na vrch polévky dát lžíci zakysané smetany.
Kvalita fotky není nic moc, ale polévka je lahodná.
kysané zelí 800g
středně velká cibule
asi deci oleje
malý sáček sladké papriky
bobkový list
celý pepř a nové koření
hladká mouka 150g
2-3 stroužky česneku
2 polosuché klobásy větší
Brambory cca 1 kilo - jak kdo rád hustou
magi
Postup:
Na rozpálený olej dáme na jemno nakrájenou cibuli, necháme opékat do růžova, vsypeme papriku a koření. Na zpěněnou papriku nalijeme z komvice cca 5 cm v hrnci vody a necháme cca 20min vařit, vložíme zelí( možno nahradit sladkokyselým, já ho i radeji ) a necáme vařit. Brambory oloupeme a nakrájíme do druhého hrnce na polévkovou velikost a po propláchnutí dáme vařit, vodu osolíme a dáme trochu celého kmínu. NIKDY NEDÁVEJTE VAŘIT BRAMBORY K ZELÍ NEZMNĚKNOU!!!!
Do mísy dáme trochu vody trak 2-3 deci, trochu osolíme a rozkvedláme v ní mouku. Ve chvíli, kdy jsou měkké brambory je nalejeme i s vodou k zelí a přidáme mouku s vodou a nakrájené na tenká kolečka klobásky. přidáme magi a nastrouhaný česnek.
Vaříme min. 20 min, jinak se neprovaří mouka a v ní lepek. Dosolíme a dopepříme mletým pepřem.
Na talíř můžeme na vrch polévky dát lžíci zakysané smetany.
Kvalita fotky není nic moc, ale polévka je lahodná.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
03.02.2017 - 17:00
| Filtr
player
IRSKÝ HRNEC
vepřová plec (tak 600 gramů)
cibule (600 gramů)
mrkev (600 gramů)
brambory (třeba 800gramů)
tymián
sůl
Všechno pokrájíme. A pak vršíme na sebe ve vrstvách do sádlem vymaštěnýho pekáče.
Dolů brambory , cibuli , maso posypané tymiánem , mrkev , cibuli , bramory , maso posypané tymiánem , mrkev a nahoru zase vrstvu brambor. pokus solíme , tak jen mírně. Potom to celé zalejeme vývarem z masoxu (0,5l)a pečem v troubě tak hodinku, prostě tak dlouho ,až vývar vsákne do brambor. Lze samozřejmě i z kuřecího ořezu , já jsem to dělal i s kýty ,ale chtělo to na delší pečení na menší teplotu a dýl. Taky jsem to ještě kdysi jednou obohatil domácí klobáskou.
vepřová plec (tak 600 gramů)
cibule (600 gramů)
mrkev (600 gramů)
brambory (třeba 800gramů)
tymián
sůl
Všechno pokrájíme. A pak vršíme na sebe ve vrstvách do sádlem vymaštěnýho pekáče.
Dolů brambory , cibuli , maso posypané tymiánem , mrkev , cibuli , bramory , maso posypané tymiánem , mrkev a nahoru zase vrstvu brambor. pokus solíme , tak jen mírně. Potom to celé zalejeme vývarem z masoxu (0,5l)a pečem v troubě tak hodinku, prostě tak dlouho ,až vývar vsákne do brambor. Lze samozřejmě i z kuřecího ořezu , já jsem to dělal i s kýty ,ale chtělo to na delší pečení na menší teplotu a dýl. Taky jsem to ještě kdysi jednou obohatil domácí klobáskou.
03.02.2017 - 17:05
| Filtr
player
Krkovice na tomatových fazolích
Jednoduchá úžasná mňamka.
Krkovice
konzerva bílých fazolí v tomatovém nálevu
sůl
pepř
nějaké koření - dle chuti
1 cibule
3 stroužky česneku
Maso den předem pokrájíme na plátky a nasolíme a opepříme. Den poté nakrájíme cibuli a do vymaštěného pekáče na ni položíme plátky krkovice, kterou přikořeníme a rozlisujem česnek. Lehce podlejem vodou. Dáme píct na 200 stupňů na hodinku a půl. Poté odkryjeme a vlijeme na to fazole , poté 25 minut dopečeme.
Skvělé s bramborama, chlebem...
Jednoduchá úžasná mňamka.
Krkovice
konzerva bílých fazolí v tomatovém nálevu
sůl
pepř
nějaké koření - dle chuti
1 cibule
3 stroužky česneku
Maso den předem pokrájíme na plátky a nasolíme a opepříme. Den poté nakrájíme cibuli a do vymaštěného pekáče na ni položíme plátky krkovice, kterou přikořeníme a rozlisujem česnek. Lehce podlejem vodou. Dáme píct na 200 stupňů na hodinku a půl. Poté odkryjeme a vlijeme na to fazole , poté 25 minut dopečeme.
Skvělé s bramborama, chlebem...
© 2007-2024 Najdise.cz