Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Recepty pro kuchaře i začátečníky - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Recepty pro kuchaře i začátečníky
01.02.2017 - 17:46
Ema
Recepty pro kuchaře i začátečníky
Hrníčkový perník:
Cukr krystal 1 hrnek
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Olej 1/2 hrnek
Hladká mouka 2 hrnek
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Prášek do perníku 1 balíček
Mléko 1 hrnek
Kakao 2 lžíce
Rum 2 lžíce
Zavařenina
dle chuti
Čokoláda na vaření
Kokos
na posypání
Cukr s celým vejcem a jedním žloutkem utřít do pěny. Poté postupně přidat zbývající ingredience - mouku, olej, mléko, prášek do perníku, kakao, rum a nakonec zlehka vmíchat prášek do pečiva. Pečeme ve středně velkém pekáči (vymazaném a vysypaném polohrubou moukou).
Perník po vychladnutí rozkrojíme napůl, namažeme zavařeninou, opět přiklopíme a povrch polejeme čokoládou na vaření a posypeme kokosem.
Nerozkrojovala jsem, kluci do těsta přidali lžíci meruňkové marmelády a posypali vršek cukrem a je výborný, vláčný
Cukr krystal 1 hrnek
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Olej 1/2 hrnek
Hladká mouka 2 hrnek
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Prášek do perníku 1 balíček
Mléko 1 hrnek
Kakao 2 lžíce
Rum 2 lžíce
Zavařenina
dle chuti
Čokoláda na vaření
Kokos
na posypání
Cukr s celým vejcem a jedním žloutkem utřít do pěny. Poté postupně přidat zbývající ingredience - mouku, olej, mléko, prášek do perníku, kakao, rum a nakonec zlehka vmíchat prášek do pečiva. Pečeme ve středně velkém pekáči (vymazaném a vysypaném polohrubou moukou).
Perník po vychladnutí rozkrojíme napůl, namažeme zavařeninou, opět přiklopíme a povrch polejeme čokoládou na vaření a posypeme kokosem.
Nerozkrojovala jsem, kluci do těsta přidali lžíci meruňkové marmelády a posypali vršek cukrem a je výborný, vláčný
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
03.02.2017 - 17:00
| Filtr
player
IRSKÝ HRNEC
vepřová plec (tak 600 gramů)
cibule (600 gramů)
mrkev (600 gramů)
brambory (třeba 800gramů)
tymián
sůl
Všechno pokrájíme. A pak vršíme na sebe ve vrstvách do sádlem vymaštěnýho pekáče.
Dolů brambory , cibuli , maso posypané tymiánem , mrkev , cibuli , bramory , maso posypané tymiánem , mrkev a nahoru zase vrstvu brambor. pokus solíme , tak jen mírně. Potom to celé zalejeme vývarem z masoxu (0,5l)a pečem v troubě tak hodinku, prostě tak dlouho ,až vývar vsákne do brambor. Lze samozřejmě i z kuřecího ořezu , já jsem to dělal i s kýty ,ale chtělo to na delší pečení na menší teplotu a dýl. Taky jsem to ještě kdysi jednou obohatil domácí klobáskou.
vepřová plec (tak 600 gramů)
cibule (600 gramů)
mrkev (600 gramů)
brambory (třeba 800gramů)
tymián
sůl
Všechno pokrájíme. A pak vršíme na sebe ve vrstvách do sádlem vymaštěnýho pekáče.
Dolů brambory , cibuli , maso posypané tymiánem , mrkev , cibuli , bramory , maso posypané tymiánem , mrkev a nahoru zase vrstvu brambor. pokus solíme , tak jen mírně. Potom to celé zalejeme vývarem z masoxu (0,5l)a pečem v troubě tak hodinku, prostě tak dlouho ,až vývar vsákne do brambor. Lze samozřejmě i z kuřecího ořezu , já jsem to dělal i s kýty ,ale chtělo to na delší pečení na menší teplotu a dýl. Taky jsem to ještě kdysi jednou obohatil domácí klobáskou.
03.02.2017 - 17:05
| Filtr
player
Krkovice na tomatových fazolích
Jednoduchá úžasná mňamka.
Krkovice
konzerva bílých fazolí v tomatovém nálevu
sůl
pepř
nějaké koření - dle chuti
1 cibule
3 stroužky česneku
Maso den předem pokrájíme na plátky a nasolíme a opepříme. Den poté nakrájíme cibuli a do vymaštěného pekáče na ni položíme plátky krkovice, kterou přikořeníme a rozlisujem česnek. Lehce podlejem vodou. Dáme píct na 200 stupňů na hodinku a půl. Poté odkryjeme a vlijeme na to fazole , poté 25 minut dopečeme.
Skvělé s bramborama, chlebem...
Jednoduchá úžasná mňamka.
Krkovice
konzerva bílých fazolí v tomatovém nálevu
sůl
pepř
nějaké koření - dle chuti
1 cibule
3 stroužky česneku
Maso den předem pokrájíme na plátky a nasolíme a opepříme. Den poté nakrájíme cibuli a do vymaštěného pekáče na ni položíme plátky krkovice, kterou přikořeníme a rozlisujem česnek. Lehce podlejem vodou. Dáme píct na 200 stupňů na hodinku a půl. Poté odkryjeme a vlijeme na to fazole , poté 25 minut dopečeme.
Skvělé s bramborama, chlebem...
© 2007-2024 Najdise.cz