Hrníčkový perník: Cukr krystal 1 hrnek Vejce 1 ks Žloutek 1 ks Olej 1/2 hrnek Hladká mouka 2 hrnek Prášek do pečiva 1/2 balíček Prášek do perníku 1 balíček Mléko 1 hrnek Kakao 2 lžíce Rum 2 lžíce Zavařenina dle chuti Čokoláda na vaření Kokos na posypání
Cukr s celým vejcem a jedním žloutkem utřít do pěny. Poté postupně přidat zbývající ingredience - mouku, olej, mléko, prášek do perníku, kakao, rum a nakonec zlehka vmíchat prášek do pečiva. Pečeme ve středně velkém pekáči (vymazaném a vysypaném polohrubou moukou).
Perník po vychladnutí rozkrojíme napůl, namažeme zavařeninou, opět přiklopíme a povrch polejeme čokoládou na vaření a posypeme kokosem. Nerozkrojovala jsem, kluci do těsta přidali lžíci meruňkové marmelády a posypali vršek cukrem a je výborný, vláčný
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
Bosch
» Ema
Ema nekřič na mně proboha ještě se mi srazí žloutek. Příležitostně něco přidám ale teď dost experimentuju s paleo stravou. Je to takové dost jednostranné. Ale zdá se účinné Máš pěkné dobroty ty věci musí dobře chutnat. Děkuji za námět nápad a realizaci pro inspiraci je to super.