Červená řepa - recepty


24.08.2016 - 21:33
(Ryby) thééé
Červená řepa - recepty
Diskuze o lilku mě inspirovala k této variantě. Co vaříte, nebo připravujete z červené řepy?

Stránka: 1 2 3
Řazení:
24.08.2016 - 21:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Stejně jako většinu věcí - ráda ji zapékám :4: :69: Buďto se sýrem... ale dobrá varianta je i se zakysanou smetanou. :69: :69: :69:
24.08.2016 - 21:40 | Filtr
(Ryby) thééé » .
A nějak konkrétněji? Strouháš, nebo krájíš, nebo? a jen tak samotnou? či jak kořeníš?
24.08.2016 - 21:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Krájím na kousky, případně kolečka. Nekořením skoro vůbec, u ničeho, většinou ani nesolím, zeleninu skoro vůbec. Jen občas, a hooodně zlehka. :1: Často ji jídávám v kombinaci s mrkví a bramborem (peču společně)
24.08.2016 - 21:45 | Filtr
(Ryby) thééé
Většinou ji dělám jako na způsob "zelí", tuhle variantu jsem si postupně vytunila a jsem nadšená, že chutná celé rodině, takže dělám obrovský hrnec:
Řepa jako "zelí":
nastrouhám (rozmixuju), kápnu olivový olej, trošku osolím, česnek, tymián, a balzamikový ocet (musí se dávat na začátku).Dusím hodinu, nezahušťuju. A je to vynikající :69:

Vyzkoušena i tahle polívka, ale tak rodina frfňá:
http://www.apetitonline.cz/recepty/…
(a jde to jako varianta udělat i jako příloha)

A potom ji mám moc ráda pečenou, na sucho na peč.pap. s jinou zeleninou,
ale taky jen tak syrovou.

A celkem ráda bych vyzkoušela něco jiného.
24.08.2016 - 21:46 | Filtr
(Ryby) thééé » .
jojo, ona je sama o sobě výborná..mňam
24.08.2016 - 21:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mňam repka :69:
najradšej to mám takto jednoducho ku všetkému:
nakrájam na paličky a podusím na troche olivového oleja, pridám bylinkovú soľ, rímsku rascu a trochu podlejem. Sem tam zamiešam a keď sa voda takmer celá odparí je to akurát mäkké a správne šťavnaté. Pojedám k hocičomu... :4:
24.08.2016 - 21:56 | Filtr
(Ryby) thééé » včielkaMajka
A jak dlouho to dusíš? já jsem si nějak zafixovala, že se to musí upravovat hodinu, jinak je to špatně stravitelné :63: ale už vůbec netuším, kde jsem to vzala. A přitom ji jím i syrovou.
24.08.2016 - 22:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Čo ja viem...cca tak 15-20 minut, záleží od toho ako na tenko nakrájaš tie cviklové hranolky a jak mäkké to chceš mať. Takto dusená je v pohode, surová je ťažšie stráviteľná, hlavne šťavy sa nemá piť veľa naraz alebo radšej kombinovať s mrkvou či jablkom. Má totiž dosť silne detoxičné účinky na pečeň...
24.08.2016 - 22:10 | Filtr
(Ryby) thééé » včielkaMajka
:15:
24.08.2016 - 22:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Skoro by som zabudla...minule som sa išla zadusiť od blaha týmto rizotom:
(inak super stránka aj recepty)

http://www.kitchenstory.cz/risotto-…
24.08.2016 - 22:16 | Filtr
(Ryby) thééé » včielkaMajka
to vyzkouším :69:
jojo ona se příjemně pojí s něčím kyselým - balzamiko nebo víno :15:
24.08.2016 - 22:17 | Filtr
(Ryby) thééé » tulačka
tak pod-bramborák určitě přihoď :1:
25.08.2016 - 16:42 | Filtr
(Blíženci) tajga
Sladký recept, vyzkoušeno s velkým úspěchem, navrch jsem ještě dávala meruňky, jsou různé varianty receptu i neveganské: http://www.veganfoodporn.cz/2014/…

Jinak řepu dělám tak různě, většinou spolu s osmaženou cibulkou podusím v zeleninovém vývaru, přidám trošku nějaké mouky, nebo luštenin, rozmixuju, přidám trošku citrónu, oliv. oleje, syn to miluje, jemu dávám i bílý jogurt. Musí to být ale z dobré, sladké řepy.
25.08.2016 - 16:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tajga
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tohle je skutečně dobrota! myslim to sladké:15: :69: a chutná i těm, co by nevzali řepu do úst... :3:

jinak my nejčastěji děláme steaky, když pominu vyšťavení :4: normálně řepu uvařit skoro do měkka, oloupat, nakrájet na plátky a orestovat na česneku - jen sůl, pepř... k tomu sosík z červeného vína, trochu balsamica a třeba pár kousků hub, opíkačky, tatarka a :15: :69:
25.08.2016 - 17:20 | Filtr
(Blíženci) tajga » musiúa
Ano :4: U mého muže je řepa ve velkém opovržení, takže jsem mu hlavní ingredienci vítězoslavně prozradila až po té co ochutnal. Jinak by to ani nezkusil.
25.08.2016 - 17:25 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
pečená řepa v alobalu asi nejchutnější recept z ní co jsem jedl.

http://dolcevita.blog.cz/0903/…
26.08.2016 - 10:36 | Filtr
(Ryby) thééé
jé díky všem :17:
26.08.2016 - 10:37 | Filtr
(Ryby) thééé » tajga
no, jak nejsem koláčová, tak tohle bych ráda ochutnala, už ty barvy - červená, hnědá :69:
26.08.2016 - 10:38 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
Tak tohle vypadá luxusně :12:, na úpravu v alobalu se chystám už dlouho.
A "krvavá kráska" :15: ta vypadá jako pro Čachtickou paní
26.08.2016 - 10:44 | Filtr
(Ryby) thééé
A ještě se chystám na nějaké karbenátky:
tady s pohankou:
ŘEPNÉ KARBANÁTKY
Uvaříme 150 g pohanky obvyklým způsobem, pokud v ní zbude po uvaření nějaká voda, slijeme ji. 2 červené řepy oloupeme, nastrouháme a vmícháme k pohance. Osolíme, přidáme pokrájenou cibuli, 3 stroužky utřeného česneku, 2 lžíce oleje, 2 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžíci jablečného octa a cca 5 lžic hrachové mouky (Hrašky) na zahuštění. Podle potřeby můžeme dát i trochu víc. Tvoříme karbanátky, které pečeme v troubě na plechu po obou stranách při 230 stupních. Podáváme s vařenými brambory a salátem.

tady s červenou čočkou:
http://recepty.vareni.cz/vege-karba…

A můj salát z řepy podobný jako od Tulačky:
vařenou řepu nakrát na plátky, zakápnout balzamicem, oliváčem, sypat Nivou a sekanými vlašskými ořechy.
26.08.2016 - 10:46 | Filtr
(Ryby) thééé » musiúa
steaky :15: taky vypadají dobře
26.10.2016 - 07:33 | Filtr
(Štír) Freja » Bosch
:4: gastronomická poezie


"Červená řepa je ze všech zelenin nejvášnivější. Ředkvička je možná horečnatější, avšak její žár plane chladným plamenem úzkosti, a nikoli vášně. Rajčata jsou sice dostatečně bujará, ale zase se vyznačují jistou lehkomyslností. Řepa je smrtelně vážná.
Slovanské národy získaly své tělesné vlastnosti díky bramborám, svůj doutnající neklid od ředkviček a svou vážnost z červené řepy.
Červená řepa je melancholická zelenina, vždy připravená trpět. V takovém tuřínu se krve nedořežete..." ;-)
26.10.2016 - 13:25 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Freja
Červená řepa je melancholická zelenina, vždy připravená trpět.

tak to jí musím omezit.
26.10.2016 - 13:27 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » ovii
já do těchto jídel dávám vždy o tamari a miso pastu.
ať ti chytá chuť umami. tu mají i houby ale dá se to ještě i podpořit.
a troška hingvastaku.
případné místo toho zasypat trochou zataru. ten je do všeho.
26.10.2016 - 13:40 | Filtr
(Štír) Freja » Bosch
Proč? Nechceš s ní mít sádlo-máslo vztah? :63:
Padesát odstínů červené.... :4:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-52
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »