Červená řepa - recepty


24.08.2016 - 21:33
(Ryby) thééé
Červená řepa - recepty
Diskuze o lilku mě inspirovala k této variantě. Co vaříte, nebo připravujete z červené řepy?

Stránka: 1 2
Řazení:
24.08.2016 - 21:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Stejně jako většinu věcí - ráda ji zapékám :4: :69: Buďto se sýrem... ale dobrá varianta je i se zakysanou smetanou. :69: :69: :69:
24.08.2016 - 21:40 | Filtr
(Ryby) thééé » .
A nějak konkrétněji? Strouháš, nebo krájíš, nebo? a jen tak samotnou? či jak kořeníš?
24.08.2016 - 21:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Krájím na kousky, případně kolečka. Nekořením skoro vůbec, u ničeho, většinou ani nesolím, zeleninu skoro vůbec. Jen občas, a hooodně zlehka. :1: Často ji jídávám v kombinaci s mrkví a bramborem (peču společně)
24.08.2016 - 21:46 | Filtr
(Ryby) thééé » .
jojo, ona je sama o sobě výborná..mňam
24.08.2016 - 21:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mňam repka :69:
najradšej to mám takto jednoducho ku všetkému:
nakrájam na paličky a podusím na troche olivového oleja, pridám bylinkovú soľ, rímsku rascu a trochu podlejem. Sem tam zamiešam a keď sa voda takmer celá odparí je to akurát mäkké a správne šťavnaté. Pojedám k hocičomu... :4:
24.08.2016 - 21:56 | Filtr
(Ryby) thééé » včielkaMajka
A jak dlouho to dusíš? já jsem si nějak zafixovala, že se to musí upravovat hodinu, jinak je to špatně stravitelné :63: ale už vůbec netuším, kde jsem to vzala. A přitom ji jím i syrovou.
24.08.2016 - 22:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Čo ja viem...cca tak 15-20 minut, záleží od toho ako na tenko nakrájaš tie cviklové hranolky a jak mäkké to chceš mať. Takto dusená je v pohode, surová je ťažšie stráviteľná, hlavne šťavy sa nemá piť veľa naraz alebo radšej kombinovať s mrkvou či jablkom. Má totiž dosť silne detoxičné účinky na pečeň...
24.08.2016 - 22:10 | Filtr
(Ryby) thééé » včielkaMajka
:15:
24.08.2016 - 22:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Skoro by som zabudla...minule som sa išla zadusiť od blaha týmto rizotom:
(inak super stránka aj recepty)

http://www.kitchenstory.cz/risotto-…
24.08.2016 - 22:16 | Filtr
(Ryby) thééé » včielkaMajka
to vyzkouším :69:
jojo ona se příjemně pojí s něčím kyselým - balzamiko nebo víno :15:
24.08.2016 - 22:17 | Filtr
(Ryby) thééé » tulačka
tak pod-bramborák určitě přihoď :1:
25.08.2016 - 16:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tajga
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tohle je skutečně dobrota! myslim to sladké:15: :69: a chutná i těm, co by nevzali řepu do úst... :3:

jinak my nejčastěji děláme steaky, když pominu vyšťavení :4: normálně řepu uvařit skoro do měkka, oloupat, nakrájet na plátky a orestovat na česneku - jen sůl, pepř... k tomu sosík z červeného vína, trochu balsamica a třeba pár kousků hub, opíkačky, tatarka a :15: :69:
25.08.2016 - 17:20 | Filtr
(Blíženci) tajga » musiúa
Ano :4: U mého muže je řepa ve velkém opovržení, takže jsem mu hlavní ingredienci vítězoslavně prozradila až po té co ochutnal. Jinak by to ani nezkusil.
26.08.2016 - 10:46 | Filtr
(Ryby) thééé » musiúa
steaky :15: taky vypadají dobře
26.10.2016 - 13:27 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » ovii
já do těchto jídel dávám vždy o tamari a miso pastu.
ať ti chytá chuť umami. tu mají i houby ale dá se to ještě i podpořit.
a troška hingvastaku.
případné místo toho zasypat trochou zataru. ten je do všeho.
01.11.2016 - 09:42 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » ovii
jo něco takového hingvastak je čertovo lejno.
druh plodu co roste na stromech, rozemletý.
užívá se v indické kuchyni a koupíš ho u krišsňáků v praze dává se to do jídel výborně ochucuje podobně jako magi ale je to přírodní.
dělá to vegetariánskou-nasovou chuť.
pomáhá to formovat stolici uklidňuje plynatost podporuje trávení.
podobné vegetě.
01.11.2016 - 12:00 | Filtr
(Ryby) thééé » ovii
Boršč je dobrý :15:, (hřiby ale moc nejím, raději mám variantu s fazolema), na kyselost dávám rajčata, nebo protlak.
04.11.2016 - 20:20 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » ovii
smrdí to jako čertovo hovno.
13.11.2016 - 13:08 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » ovii
JE... :1:
Mám ho taky.....dáš tam třeba něco přes noc, jdeš v klídku spát a ráno je uvařeno... :3:
Má to pojistku proti připálení, přehřátí, která hrnec vypne.
13.11.2016 - 20:08 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » ovii
máš to v sz :3:
13.11.2016 - 20:16 | Filtr
(Rak) dan162 » ovii
u nás zase frčí masové vývary, vařeno těch asi 5 hodin, a už se těším na další :2:
13.11.2016 - 20:57 | Filtr
(Ryby) thééé » ovii
Nevím, jak jinde, ale u nás 200 g quinoi stojí kolem 70 káčé. Na netu jsem se ještě nedívala. Celkem drahá obilovina.
Řepu jsem nakrájela na tenké nudličky, takže jsem je měla měkké i za těch 20 minut. Ta sladko-slaná chuť je :69:
15.11.2016 - 10:01 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » ovii
žere jen málo eletriky okolo sto watů. má 3 stupně na ten nejvyšší bys asi i připálila je to nad 100 ale i tak musíš mít vždy podlito.
na normální stupeň se nevaří ale jen louhuje pod bodem varu takže nevyvaříš nic ani po deseti hodinách.
je to supr věc hlavně na masa ale i na ty zeleninové vývary. měli teď akci v lidlu za599 je to keramika nezničí vitamín.
přetíct nepřeteče když to nepřeliješ měl by zůstat kousek pod okraj ať se to pak dá vyndat ta nádoba. na ten vysoký stupeň to umí i vařit a to by přetíct i mohlo.
.ale ten var je spíše symbolický než že by ti to vařilo nějak prudce-
18.03.2017 - 09:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ganesh, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jedno z oblíbených jídel, kde ji používám je: spolu s mrkví, růžičkovou kapustou a hranolky/brambory.. všechno nakrájím na plátky/nudle, hojně zaleju olejem a přidám římský kmín, důkladně promíchám (používám většinou ruce) a hodím na plech do trouby, 180 stupňů na cca 30 minut.
Solím až po vyndání ;)
18.03.2017 - 09:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ganesh, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hele.. Hing neboli asafoetida, staročesky čertovo lejno, je pryskyřice, která obsahuje esenciální oleje stejné, jako se najdou v česneku. Čistá je pro svou "sílu" nepoživatelná. Proto se mele a míchá s moukou (většinou rýžová) a teprve tato směs se prodává. Kromě syté česnekové vůně má lehce "kovovou" příchuť. Krišňáci ji používají místo česneku z důvodu satvických vlastností, které má, na rozdíl od česneku. Jinak se v tradiční medicíně používá na čištění krve a úpravu trávení.
Příspěvky: 1-25 26-27
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »