Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Červená řepa - recepty - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Červená řepa - recepty
24.08.2016 - 21:33
thééé
Červená řepa - recepty
Diskuze o lilku mě inspirovala k této variantě. Co vaříte, nebo připravujete z červené řepy?
Stránka:
1 2
24.08.2016 - 21:37
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Stejně jako většinu věcí - ráda ji zapékám Buďto se sýrem... ale dobrá varianta je i se zakysanou smetanou.
=====
Stejně jako většinu věcí - ráda ji zapékám Buďto se sýrem... ale dobrá varianta je i se zakysanou smetanou.
24.08.2016 - 21:41
| Filtr
Najdise.cz
» thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Krájím na kousky, případně kolečka. Nekořením skoro vůbec, u ničeho, většinou ani nesolím, zeleninu skoro vůbec. Jen občas, a hooodně zlehka. Často ji jídávám v kombinaci s mrkví a bramborem (peču společně)
=====
Krájím na kousky, případně kolečka. Nekořením skoro vůbec, u ničeho, většinou ani nesolím, zeleninu skoro vůbec. Jen občas, a hooodně zlehka. Často ji jídávám v kombinaci s mrkví a bramborem (peču společně)
24.08.2016 - 21:51
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mňam repka
najradšej to mám takto jednoducho ku všetkému:
nakrájam na paličky a podusím na troche olivového oleja, pridám bylinkovú soľ, rímsku rascu a trochu podlejem. Sem tam zamiešam a keď sa voda takmer celá odparí je to akurát mäkké a správne šťavnaté. Pojedám k hocičomu...
=====
mňam repka
najradšej to mám takto jednoducho ku všetkému:
nakrájam na paličky a podusím na troche olivového oleja, pridám bylinkovú soľ, rímsku rascu a trochu podlejem. Sem tam zamiešam a keď sa voda takmer celá odparí je to akurát mäkké a správne šťavnaté. Pojedám k hocičomu...
24.08.2016 - 21:56
| Filtr
thééé
» včielkaMajka
A jak dlouho to dusíš? já jsem si nějak zafixovala, že se to musí upravovat hodinu, jinak je to špatně stravitelné ale už vůbec netuším, kde jsem to vzala. A přitom ji jím i syrovou.
24.08.2016 - 22:03
| Filtr
Najdise.cz
» thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Čo ja viem...cca tak 15-20 minut, záleží od toho ako na tenko nakrájaš tie cviklové hranolky a jak mäkké to chceš mať. Takto dusená je v pohode, surová je ťažšie stráviteľná, hlavne šťavy sa nemá piť veľa naraz alebo radšej kombinovať s mrkvou či jablkom. Má totiž dosť silne detoxičné účinky na pečeň...
=====
Čo ja viem...cca tak 15-20 minut, záleží od toho ako na tenko nakrájaš tie cviklové hranolky a jak mäkké to chceš mať. Takto dusená je v pohode, surová je ťažšie stráviteľná, hlavne šťavy sa nemá piť veľa naraz alebo radšej kombinovať s mrkvou či jablkom. Má totiž dosť silne detoxičné účinky na pečeň...
24.08.2016 - 22:13
| Filtr
Najdise.cz
» thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Skoro by som zabudla...minule som sa išla zadusiť od blaha týmto rizotom:
(inak super stránka aj recepty)
http://www.kitchenstory.cz/risotto-…
=====
Skoro by som zabudla...minule som sa išla zadusiť od blaha týmto rizotom:
(inak super stránka aj recepty)
http://www.kitchenstory.cz/risotto-…
24.08.2016 - 22:16
| Filtr
25.08.2016 - 16:55
| Filtr
Najdise.cz
» tajga
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tohle je skutečně dobrota! myslim to sladké a chutná i těm, co by nevzali řepu do úst...
jinak my nejčastěji děláme steaky, když pominu vyšťavení normálně řepu uvařit skoro do měkka, oloupat, nakrájet na plátky a orestovat na česneku - jen sůl, pepř... k tomu sosík z červeného vína, trochu balsamica a třeba pár kousků hub, opíkačky, tatarka a
=====
tohle je skutečně dobrota! myslim to sladké a chutná i těm, co by nevzali řepu do úst...
jinak my nejčastěji děláme steaky, když pominu vyšťavení normálně řepu uvařit skoro do měkka, oloupat, nakrájet na plátky a orestovat na česneku - jen sůl, pepř... k tomu sosík z červeného vína, trochu balsamica a třeba pár kousků hub, opíkačky, tatarka a
01.11.2016 - 09:42
| Filtr
Bosch
» ovii
jo něco takového hingvastak je čertovo lejno.
druh plodu co roste na stromech, rozemletý.
užívá se v indické kuchyni a koupíš ho u krišsňáků v praze dává se to do jídel výborně ochucuje podobně jako magi ale je to přírodní.
dělá to vegetariánskou-nasovou chuť.
pomáhá to formovat stolici uklidňuje plynatost podporuje trávení.
podobné vegetě.
druh plodu co roste na stromech, rozemletý.
užívá se v indické kuchyni a koupíš ho u krišsňáků v praze dává se to do jídel výborně ochucuje podobně jako magi ale je to přírodní.
dělá to vegetariánskou-nasovou chuť.
pomáhá to formovat stolici uklidňuje plynatost podporuje trávení.
podobné vegetě.
15.11.2016 - 10:01
| Filtr
Bosch
» ovii
žere jen málo eletriky okolo sto watů. má 3 stupně na ten nejvyšší bys asi i připálila je to nad 100 ale i tak musíš mít vždy podlito.
na normální stupeň se nevaří ale jen louhuje pod bodem varu takže nevyvaříš nic ani po deseti hodinách.
je to supr věc hlavně na masa ale i na ty zeleninové vývary. měli teď akci v lidlu za599 je to keramika nezničí vitamín.
přetíct nepřeteče když to nepřeliješ měl by zůstat kousek pod okraj ať se to pak dá vyndat ta nádoba. na ten vysoký stupeň to umí i vařit a to by přetíct i mohlo.
.ale ten var je spíše symbolický než že by ti to vařilo nějak prudce-
na normální stupeň se nevaří ale jen louhuje pod bodem varu takže nevyvaříš nic ani po deseti hodinách.
je to supr věc hlavně na masa ale i na ty zeleninové vývary. měli teď akci v lidlu za599 je to keramika nezničí vitamín.
přetíct nepřeteče když to nepřeliješ měl by zůstat kousek pod okraj ať se to pak dá vyndat ta nádoba. na ten vysoký stupeň to umí i vařit a to by přetíct i mohlo.
.ale ten var je spíše symbolický než že by ti to vařilo nějak prudce-
18.03.2017 - 09:03
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ganesh, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jedno z oblíbených jídel, kde ji používám je: spolu s mrkví, růžičkovou kapustou a hranolky/brambory.. všechno nakrájím na plátky/nudle, hojně zaleju olejem a přidám římský kmín, důkladně promíchám (používám většinou ruce) a hodím na plech do trouby, 180 stupňů na cca 30 minut.
Solím až po vyndání ;)
=====
Jedno z oblíbených jídel, kde ji používám je: spolu s mrkví, růžičkovou kapustou a hranolky/brambory.. všechno nakrájím na plátky/nudle, hojně zaleju olejem a přidám římský kmín, důkladně promíchám (používám většinou ruce) a hodím na plech do trouby, 180 stupňů na cca 30 minut.
Solím až po vyndání ;)
18.03.2017 - 09:11
| Filtr
Najdise.cz
» Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ganesh, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hele.. Hing neboli asafoetida, staročesky čertovo lejno, je pryskyřice, která obsahuje esenciální oleje stejné, jako se najdou v česneku. Čistá je pro svou "sílu" nepoživatelná. Proto se mele a míchá s moukou (většinou rýžová) a teprve tato směs se prodává. Kromě syté česnekové vůně má lehce "kovovou" příchuť. Krišňáci ji používají místo česneku z důvodu satvických vlastností, které má, na rozdíl od česneku. Jinak se v tradiční medicíně používá na čištění krve a úpravu trávení.
=====
Hele.. Hing neboli asafoetida, staročesky čertovo lejno, je pryskyřice, která obsahuje esenciální oleje stejné, jako se najdou v česneku. Čistá je pro svou "sílu" nepoživatelná. Proto se mele a míchá s moukou (většinou rýžová) a teprve tato směs se prodává. Kromě syté česnekové vůně má lehce "kovovou" příchuť. Krišňáci ji používají místo česneku z důvodu satvických vlastností, které má, na rozdíl od česneku. Jinak se v tradiční medicíně používá na čištění krve a úpravu trávení.
© 2007-2024 Najdise.cz