Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Červená řepa - recepty - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Červená řepa - recepty
24.08.2016 - 21:33
thééé
Červená řepa - recepty
Diskuze o lilku mě inspirovala k této variantě. Co vaříte, nebo připravujete z červené řepy?
25.08.2016 - 17:25
| Filtr
Bosch
pečená řepa v alobalu asi nejchutnější recept z ní co jsem jedl.
http://dolcevita.blog.cz/0903/…
http://dolcevita.blog.cz/0903/…
26.10.2016 - 07:33
| Filtr
Freja
» Bosch
gastronomická poezie
"Červená řepa je ze všech zelenin nejvášnivější. Ředkvička je možná horečnatější, avšak její žár plane chladným plamenem úzkosti, a nikoli vášně. Rajčata jsou sice dostatečně bujará, ale zase se vyznačují jistou lehkomyslností. Řepa je smrtelně vážná.
Slovanské národy získaly své tělesné vlastnosti díky bramborám, svůj doutnající neklid od ředkviček a svou vážnost z červené řepy.
Červená řepa je melancholická zelenina, vždy připravená trpět. V takovém tuřínu se krve nedořežete..." ;-)
"Červená řepa je ze všech zelenin nejvášnivější. Ředkvička je možná horečnatější, avšak její žár plane chladným plamenem úzkosti, a nikoli vášně. Rajčata jsou sice dostatečně bujará, ale zase se vyznačují jistou lehkomyslností. Řepa je smrtelně vážná.
Slovanské národy získaly své tělesné vlastnosti díky bramborám, svůj doutnající neklid od ředkviček a svou vážnost z červené řepy.
Červená řepa je melancholická zelenina, vždy připravená trpět. V takovém tuřínu se krve nedořežete..." ;-)
01.11.2016 - 09:42
| Filtr
Bosch
» ovii
jo něco takového hingvastak je čertovo lejno.
druh plodu co roste na stromech, rozemletý.
užívá se v indické kuchyni a koupíš ho u krišsňáků v praze dává se to do jídel výborně ochucuje podobně jako magi ale je to přírodní.
dělá to vegetariánskou-nasovou chuť.
pomáhá to formovat stolici uklidňuje plynatost podporuje trávení.
podobné vegetě.
druh plodu co roste na stromech, rozemletý.
užívá se v indické kuchyni a koupíš ho u krišsňáků v praze dává se to do jídel výborně ochucuje podobně jako magi ale je to přírodní.
dělá to vegetariánskou-nasovou chuť.
pomáhá to formovat stolici uklidňuje plynatost podporuje trávení.
podobné vegetě.
02.11.2016 - 10:26
| Filtr
06.11.2016 - 12:32
| Filtr
Bosch
» thééé
jo já taky syrovou nemusím jenom občas do salátů nastrouhat.
je moc tvrdá a těžko stravitelná.
vařím ji teďka v pomalém hrnci. naházím tam 4-5 kousků a za pět hodin hotovo. nejmenší ztráta vitamínů.
salát z červené řepy:
nastrouhat uvařenou červenou řepu
sůl, olej nejlépe z dýň semen, špetka cukru, lžička dižonské hořčice, troška aceto balsamico, troška sezamových semínek černých, a to většinou stačí.
někdy do toho nakrájím další zeleninu čerstvou listovou např.ledový salát anebo pekingské zelí.
jako příloha k masu super.
je moc tvrdá a těžko stravitelná.
vařím ji teďka v pomalém hrnci. naházím tam 4-5 kousků a za pět hodin hotovo. nejmenší ztráta vitamínů.
salát z červené řepy:
nastrouhat uvařenou červenou řepu
sůl, olej nejlépe z dýň semen, špetka cukru, lžička dižonské hořčice, troška aceto balsamico, troška sezamových semínek černých, a to většinou stačí.
někdy do toho nakrájím další zeleninu čerstvou listovou např.ledový salát anebo pekingské zelí.
jako příloha k masu super.
15.11.2016 - 10:01
| Filtr
Bosch
» ovii
žere jen málo eletriky okolo sto watů. má 3 stupně na ten nejvyšší bys asi i připálila je to nad 100 ale i tak musíš mít vždy podlito.
na normální stupeň se nevaří ale jen louhuje pod bodem varu takže nevyvaříš nic ani po deseti hodinách.
je to supr věc hlavně na masa ale i na ty zeleninové vývary. měli teď akci v lidlu za599 je to keramika nezničí vitamín.
přetíct nepřeteče když to nepřeliješ měl by zůstat kousek pod okraj ať se to pak dá vyndat ta nádoba. na ten vysoký stupeň to umí i vařit a to by přetíct i mohlo.
.ale ten var je spíše symbolický než že by ti to vařilo nějak prudce-
na normální stupeň se nevaří ale jen louhuje pod bodem varu takže nevyvaříš nic ani po deseti hodinách.
je to supr věc hlavně na masa ale i na ty zeleninové vývary. měli teď akci v lidlu za599 je to keramika nezničí vitamín.
přetíct nepřeteče když to nepřeliješ měl by zůstat kousek pod okraj ať se to pak dá vyndat ta nádoba. na ten vysoký stupeň to umí i vařit a to by přetíct i mohlo.
.ale ten var je spíše symbolický než že by ti to vařilo nějak prudce-
18.03.2017 - 09:11
| Filtr
Najdise.cz
» Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ganesh, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hele.. Hing neboli asafoetida, staročesky čertovo lejno, je pryskyřice, která obsahuje esenciální oleje stejné, jako se najdou v česneku. Čistá je pro svou "sílu" nepoživatelná. Proto se mele a míchá s moukou (většinou rýžová) a teprve tato směs se prodává. Kromě syté česnekové vůně má lehce "kovovou" příchuť. Krišňáci ji používají místo česneku z důvodu satvických vlastností, které má, na rozdíl od česneku. Jinak se v tradiční medicíně používá na čištění krve a úpravu trávení.
=====
Hele.. Hing neboli asafoetida, staročesky čertovo lejno, je pryskyřice, která obsahuje esenciální oleje stejné, jako se najdou v česneku. Čistá je pro svou "sílu" nepoživatelná. Proto se mele a míchá s moukou (většinou rýžová) a teprve tato směs se prodává. Kromě syté česnekové vůně má lehce "kovovou" příchuť. Krišňáci ji používají místo česneku z důvodu satvických vlastností, které má, na rozdíl od česneku. Jinak se v tradiční medicíně používá na čištění krve a úpravu trávení.
© 2007-2024 Najdise.cz