Červená řepa - recepty


24.08.2016 - 21:33
(Ryby) thééé
Červená řepa - recepty
Diskuze o lilku mě inspirovala k této variantě. Co vaříte, nebo připravujete z červené řepy?

Řazení:
25.08.2016 - 17:25 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
pečená řepa v alobalu asi nejchutnější recept z ní co jsem jedl.

http://dolcevita.blog.cz/0903/…
26.08.2016 - 10:38 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
Tak tohle vypadá luxusně :12:, na úpravu v alobalu se chystám už dlouho.
A "krvavá kráska" :15: ta vypadá jako pro Čachtickou paní
26.10.2016 - 07:33 | Filtr
(Štír) Freja » Bosch
:4: gastronomická poezie


"Červená řepa je ze všech zelenin nejvášnivější. Ředkvička je možná horečnatější, avšak její žár plane chladným plamenem úzkosti, a nikoli vášně. Rajčata jsou sice dostatečně bujará, ale zase se vyznačují jistou lehkomyslností. Řepa je smrtelně vážná.
Slovanské národy získaly své tělesné vlastnosti díky bramborám, svůj doutnající neklid od ředkviček a svou vážnost z červené řepy.
Červená řepa je melancholická zelenina, vždy připravená trpět. V takovém tuřínu se krve nedořežete..." ;-)
26.10.2016 - 13:25 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Freja
Červená řepa je melancholická zelenina, vždy připravená trpět.

tak to jí musím omezit.
26.10.2016 - 13:27 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » ovii
já do těchto jídel dávám vždy o tamari a miso pastu.
ať ti chytá chuť umami. tu mají i houby ale dá se to ještě i podpořit.
a troška hingvastaku.
případné místo toho zasypat trochou zataru. ten je do všeho.
26.10.2016 - 13:40 | Filtr
(Štír) Freja » Bosch
Proč? Nechceš s ní mít sádlo-máslo vztah? :63:
Padesát odstínů červené.... :4:
27.10.2016 - 09:53 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Freja
Já jsem Bosch, né boss. :3:
Slabší nebiju. :2:
01.11.2016 - 09:42 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » ovii
jo něco takového hingvastak je čertovo lejno.
druh plodu co roste na stromech, rozemletý.
užívá se v indické kuchyni a koupíš ho u krišsňáků v praze dává se to do jídel výborně ochucuje podobně jako magi ale je to přírodní.
dělá to vegetariánskou-nasovou chuť.
pomáhá to formovat stolici uklidňuje plynatost podporuje trávení.
podobné vegetě.
01.11.2016 - 11:56 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
Krišňáci to prodávají pod názvem Assafoetida, dávají to místo česneku.
A Zatar? našla jsem něco jako tymián, nebo tymiánová směs.
02.11.2016 - 10:26 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
jo v zataru je hlavně tymián.
https://cs.wikipedia.org/wiki/…
04.11.2016 - 20:20 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » ovii
smrdí to jako čertovo hovno.
05.11.2016 - 12:10 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
:4: á tak zase jsem chytřejší o nějaké ty pekelné záležitosti :75:
ale mě to docela voní i chutná :69:
06.11.2016 - 12:28 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
ono to smrdí jenom předtím než se to dá do jídla. pak ten smrad zmizí.
to je zajímavé.
06.11.2016 - 12:32 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
jo já taky syrovou nemusím jenom občas do salátů nastrouhat.
je moc tvrdá a těžko stravitelná.
vařím ji teďka v pomalém hrnci. naházím tam 4-5 kousků a za pět hodin hotovo. nejmenší ztráta vitamínů.

salát z červené řepy:
nastrouhat uvařenou červenou řepu
sůl, olej nejlépe z dýň semen, špetka cukru, lžička dižonské hořčice, troška aceto balsamico, troška sezamových semínek černých, a to většinou stačí.
někdy do toho nakrájím další zeleninu čerstvou listovou např.ledový salát anebo pekingské zelí.
jako příloha k masu super.
15.11.2016 - 10:01 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » ovii
žere jen málo eletriky okolo sto watů. má 3 stupně na ten nejvyšší bys asi i připálila je to nad 100 ale i tak musíš mít vždy podlito.
na normální stupeň se nevaří ale jen louhuje pod bodem varu takže nevyvaříš nic ani po deseti hodinách.
je to supr věc hlavně na masa ale i na ty zeleninové vývary. měli teď akci v lidlu za599 je to keramika nezničí vitamín.
přetíct nepřeteče když to nepřeliješ měl by zůstat kousek pod okraj ať se to pak dá vyndat ta nádoba. na ten vysoký stupeň to umí i vařit a to by přetíct i mohlo.
.ale ten var je spíše symbolický než že by ti to vařilo nějak prudce-
18.03.2017 - 09:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ganesh, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hele.. Hing neboli asafoetida, staročesky čertovo lejno, je pryskyřice, která obsahuje esenciální oleje stejné, jako se najdou v česneku. Čistá je pro svou "sílu" nepoživatelná. Proto se mele a míchá s moukou (většinou rýžová) a teprve tato směs se prodává. Kromě syté česnekové vůně má lehce "kovovou" příchuť. Krišňáci ji používají místo česneku z důvodu satvických vlastností, které má, na rozdíl od česneku. Jinak se v tradiční medicíně používá na čištění krve a úpravu trávení.
21.03.2017 - 21:37 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Ganesh
No říkám. Samé dobré vjecy.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »