Červená řepa - recepty


24.08.2016 - 21:33
(Ryby) thééé
Červená řepa - recepty
Diskuze o lilku mě inspirovala k této variantě. Co vaříte, nebo připravujete z červené řepy?

Stránka: 1 2 3
Řazení:
27.10.2016 - 09:53 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Freja
Já jsem Bosch, né boss. :3:
Slabší nebiju. :2:
01.11.2016 - 09:42 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » ovii
jo něco takového hingvastak je čertovo lejno.
druh plodu co roste na stromech, rozemletý.
užívá se v indické kuchyni a koupíš ho u krišsňáků v praze dává se to do jídel výborně ochucuje podobně jako magi ale je to přírodní.
dělá to vegetariánskou-nasovou chuť.
pomáhá to formovat stolici uklidňuje plynatost podporuje trávení.
podobné vegetě.
01.11.2016 - 11:56 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
Krišňáci to prodávají pod názvem Assafoetida, dávají to místo česneku.
A Zatar? našla jsem něco jako tymián, nebo tymiánová směs.
01.11.2016 - 11:58 | Filtr
(Ryby) thééé » Freja
a trocha valašské poezie - "zemňáky a zelé, živobytí celé" :32:
01.11.2016 - 12:00 | Filtr
(Ryby) thééé » ovii
Boršč je dobrý :15:, (hřiby ale moc nejím, raději mám variantu s fazolema), na kyselost dávám rajčata, nebo protlak.
01.11.2016 - 17:03 | Filtr
(Rak) Saly
Nedávno som skúšala jeden recept - Quinoa s cviklou (inak povedané červenou repou) :1: a syrom Feta.

Tak veľmi mi to zachutilo, že som to robila už druhý krát a nevadilo by mi, keby som to mala jesť každý týždeň :2:

Odporúčam! :74:

http://www.pluska.sk/dobre-jedlo/…
02.11.2016 - 10:26 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
jo v zataru je hlavně tymián.
https://cs.wikipedia.org/wiki/…
04.11.2016 - 20:20 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » ovii
smrdí to jako čertovo hovno.
05.11.2016 - 12:10 | Filtr
(Ryby) thééé » Bosch
:4: á tak zase jsem chytřejší o nějaké ty pekelné záležitosti :75:
ale mě to docela voní i chutná :69:
05.11.2016 - 18:39 | Filtr
(Vodnář) edeka
Salát z červené řepy
900 g červené řepy
330 g sterilizované mrkve s hráškem
2 natvrdo uvařená vejce
100 g kyselých okurek
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti

je moc dobry , je to od macingove s detox kury .. snazila jsem se to tyden vydrzet jedla jsem jenom tento salat a nejake blbiny mrkovy kolac atd..a skoncila jsem tak ze mi musela dcera volat rychlou.. tetanicke krece celeho tela a takova migrena ze jsem si rikala umiram :) od te doby :75:y nejak na repu chut nemam . ale salat mi opravdu chutnal :75: :75:
05.11.2016 - 20:45 | Filtr
(Ryby) thééé » edeka
:4: tak to jsi byla asi řádně zatoxinovaná :61:
mám syrovou řepu moc ráda, ale na mě je moc těžká, musím jí tu hodinu vařit,taky mi dělá nějaké pořádky s játry
06.11.2016 - 12:28 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
ono to smrdí jenom předtím než se to dá do jídla. pak ten smrad zmizí.
to je zajímavé.
06.11.2016 - 12:32 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » thééé
jo já taky syrovou nemusím jenom občas do salátů nastrouhat.
je moc tvrdá a těžko stravitelná.
vařím ji teďka v pomalém hrnci. naházím tam 4-5 kousků a za pět hodin hotovo. nejmenší ztráta vitamínů.

salát z červené řepy:
nastrouhat uvařenou červenou řepu
sůl, olej nejlépe z dýň semen, špetka cukru, lžička dižonské hořčice, troška aceto balsamico, troška sezamových semínek černých, a to většinou stačí.
někdy do toho nakrájím další zeleninu čerstvou listovou např.ledový salát anebo pekingské zelí.
jako příloha k masu super.
08.11.2016 - 12:10 | Filtr
(Ryby) thééé » Saly
:15: potvrzuju, že vynikající :69:
Jen místo Feta sýru jsem dala balkánský, a tak jsem nemusela ani solit ani přidávat zeleninový vývar.
13.11.2016 - 13:08 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » ovii
JE... :1:
Mám ho taky.....dáš tam třeba něco přes noc, jdeš v klídku spát a ráno je uvařeno... :3:
Má to pojistku proti připálení, přehřátí, která hrnec vypne.
13.11.2016 - 20:08 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » ovii
máš to v sz :3:
13.11.2016 - 20:16 | Filtr
(Rak) dan162 » ovii
u nás zase frčí masové vývary, vařeno těch asi 5 hodin, a už se těším na další :2:
13.11.2016 - 20:54 | Filtr
(Ryby) thééé » Znovuzrozená
Nejdříve jsem si říkala, že snad ani 5 hodin v kuse doma nejsem..ale pokud to má takové pojistky, tak se mi to začíná líbit.
I mě prosím napiš, který máš
13.11.2016 - 20:57 | Filtr
(Ryby) thééé » ovii
Nevím, jak jinde, ale u nás 200 g quinoi stojí kolem 70 káčé. Na netu jsem se ještě nedívala. Celkem drahá obilovina.
Řepu jsem nakrájela na tenké nudličky, takže jsem je měla měkké i za těch 20 minut. Ta sladko-slaná chuť je :69:
13.11.2016 - 20:57 | Filtr
(Ryby) thééé » dan162
:15: na zimu ideální
15.11.2016 - 10:01 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » ovii
žere jen málo eletriky okolo sto watů. má 3 stupně na ten nejvyšší bys asi i připálila je to nad 100 ale i tak musíš mít vždy podlito.
na normální stupeň se nevaří ale jen louhuje pod bodem varu takže nevyvaříš nic ani po deseti hodinách.
je to supr věc hlavně na masa ale i na ty zeleninové vývary. měli teď akci v lidlu za599 je to keramika nezničí vitamín.
přetíct nepřeteče když to nepřeliješ měl by zůstat kousek pod okraj ať se to pak dá vyndat ta nádoba. na ten vysoký stupeň to umí i vařit a to by přetíct i mohlo.
.ale ten var je spíše symbolický než že by ti to vařilo nějak prudce-
02.12.2016 - 14:29 | Filtr
(Štír) Freja
Zkoušel jste někdo kečup z řepy? :25:
17.03.2017 - 22:57 | Filtr
(Býk) Petr9
momentálně frčím na detoxu:

syrová řepa nastrouhaná najemno + křen nastrouhaný najemno + zakysaná smetana

:69: :69: :69:
18.03.2017 - 09:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ganesh, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jedno z oblíbených jídel, kde ji používám je: spolu s mrkví, růžičkovou kapustou a hranolky/brambory.. všechno nakrájím na plátky/nudle, hojně zaleju olejem a přidám římský kmín, důkladně promíchám (používám většinou ruce) a hodím na plech do trouby, 180 stupňů na cca 30 minut.
Solím až po vyndání ;)
18.03.2017 - 09:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ganesh, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hele.. Hing neboli asafoetida, staročesky čertovo lejno, je pryskyřice, která obsahuje esenciální oleje stejné, jako se najdou v česneku. Čistá je pro svou "sílu" nepoživatelná. Proto se mele a míchá s moukou (většinou rýžová) a teprve tato směs se prodává. Kromě syté česnekové vůně má lehce "kovovou" příchuť. Krišňáci ji používají místo česneku z důvodu satvických vlastností, které má, na rozdíl od česneku. Jinak se v tradiční medicíně používá na čištění krve a úpravu trávení.
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »