Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Calábek o fruktóze - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Calábek o fruktóze
17.06.2015 - 08:51
Bosch
Calábek o fruktóze
Nedávno proběhl v rádiu cyklus 3 rozhovorů s Milanem Calábkem a jeden z nich se věnuje problematice živin - fruktózy a tuků.Protože mně jeho povídání zaujalo (sám se problematice stravy věnuju) dávám link kde je možnost si pořad nechat přehrát.V dnešní době kdy se na nás valí obrovská spousta různých stravovacích systémů a diet je tento rozhovor celkem perla v moři lží a bahna komerce.Pokud stále používáte ramu a chcete si ji nadále mazat na chleba (pokračovat v mumifikaci svého těla), pak nečtěte. Zásadní posun v gastromyšlení už společnost začíná zaznamenávat v nutnosti přesunu zájmu z potravin s rychlou glukózou na "pomalou glukózu" což jsou všechny sacharidy "zabalené" do vlákniny. Povaha makroživin hraje vedle fyzického pohybu nejvýznamnější roli v tom, jak se cítíme a jak nám to myslí. Chce to jen udělat si v tom trochu jasno. Pokud vás něco podnětného k tématu napadne budu rád když se podělíte.Pěkný den přeje prima vařečka http://www.rozhlas.cz/dvojka/…
Stránka:
1 2
17.06.2015 - 17:02
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
libi se mi ta cast o stredozemnich vinech, stale jsem v procesu vyzkumu ucinku cerveneho vina na moje zdravi a informace o max. hodnote pro zenu 3 dcl je pro me uzitecna.. dokonce se sama intuitivne na teto hranici drzim
s vyrazenim glukozy a fruktozy mam dost zkusenosti
ale nikdy jsem si nedokazala zvyknout na "nove telo, ktere mi tato zmena prinesla
vse mi bylo velke a citila jsem ze na svete "zabiram min prostoru"
taky jsem po ztrate tukovych vrstev nebyla pripravena na to, ze budu muset obzvlaste v zime nosit vic obleceni - porad jsem byla nemocna z prochlazeni
=====
libi se mi ta cast o stredozemnich vinech, stale jsem v procesu vyzkumu ucinku cerveneho vina na moje zdravi a informace o max. hodnote pro zenu 3 dcl je pro me uzitecna.. dokonce se sama intuitivne na teto hranici drzim
s vyrazenim glukozy a fruktozy mam dost zkusenosti
ale nikdy jsem si nedokazala zvyknout na "nove telo, ktere mi tato zmena prinesla
vse mi bylo velke a citila jsem ze na svete "zabiram min prostoru"
taky jsem po ztrate tukovych vrstev nebyla pripravena na to, ze budu muset obzvlaste v zime nosit vic obleceni - porad jsem byla nemocna z prochlazeni
17.06.2015 - 21:42
| Filtr
Bosch
» Laki
Jo já na ty vína najel taky nedávno dříve mi vadila ale mám hranici níž tak dcl večer dost.
To omezení se týká přidané glukózy. Ale je pravda že calábek je zastáncem nízkosacharidové stravy s přechodem na tukový spalovací režim.
To je velice zajímavý směr souvisí s vývojem těla od prvopočátku.
V současné době mozek člověka jede hlavně na gluózu. Zajímavé je že glukóza se začala do stravy dostávat až s neolytem dříve prostě v přírodě nebyla a ani zvířata ji běžně nevyužíavají jako hlavní složku potravy. Myslí se obilí a jeho kultivace - to začala éra urychlení procesu vývoje civilizací - vznikaly kultury + extrakce cukrů docela nedávno pak přinesla obrovský nárůst mozkového potenciálu který se promítl do vědeckotechnické revoluce.
Ten vývoj mozku -myšlení prostě souvisí s glukózou.
Jenže ten vývoj směrem k technice chemii atd šťastný není.
Otázka jak na to. Přeprogramovat mozek a organismus tak nějak zpět, dosáhnout tukové spalování to není jen tak a pro každého.
Například opravdu dobrý maratonec musí celých 40km spalovat jen tuky. Pak nakonec 2km si může dovolit jet na cukry. To si normální člověk neumí představit co to znamená. My nevylezeme ani do 1.patra abychom nejeli na glukózový dluh. Mozek neandrtálce to ale uměl.
Totiž ty další mechanismy co se na to pak vážou - produkce neurotransmiteru gaby v mozku ma´pak za následek úplně jiné prožívání.
Místo neustálého růstu, expanze a neklidu mír, relaxace. Něco jako aborigini. Glukóza je stimulátor dráždí a provokuje. To chce průmysl aby se kupovalo. Utrácelo. A aby se chtělo stále více. Na tom je založena celá tato kultura. Na cukru a biči.
To omezení se týká přidané glukózy. Ale je pravda že calábek je zastáncem nízkosacharidové stravy s přechodem na tukový spalovací režim.
To je velice zajímavý směr souvisí s vývojem těla od prvopočátku.
V současné době mozek člověka jede hlavně na gluózu. Zajímavé je že glukóza se začala do stravy dostávat až s neolytem dříve prostě v přírodě nebyla a ani zvířata ji běžně nevyužíavají jako hlavní složku potravy. Myslí se obilí a jeho kultivace - to začala éra urychlení procesu vývoje civilizací - vznikaly kultury + extrakce cukrů docela nedávno pak přinesla obrovský nárůst mozkového potenciálu který se promítl do vědeckotechnické revoluce.
Ten vývoj mozku -myšlení prostě souvisí s glukózou.
Jenže ten vývoj směrem k technice chemii atd šťastný není.
Otázka jak na to. Přeprogramovat mozek a organismus tak nějak zpět, dosáhnout tukové spalování to není jen tak a pro každého.
Například opravdu dobrý maratonec musí celých 40km spalovat jen tuky. Pak nakonec 2km si může dovolit jet na cukry. To si normální člověk neumí představit co to znamená. My nevylezeme ani do 1.patra abychom nejeli na glukózový dluh. Mozek neandrtálce to ale uměl.
Totiž ty další mechanismy co se na to pak vážou - produkce neurotransmiteru gaby v mozku ma´pak za následek úplně jiné prožívání.
Místo neustálého růstu, expanze a neklidu mír, relaxace. Něco jako aborigini. Glukóza je stimulátor dráždí a provokuje. To chce průmysl aby se kupovalo. Utrácelo. A aby se chtělo stále více. Na tom je založena celá tato kultura. Na cukru a biči.
17.06.2015 - 21:52
| Filtr
Najdise.cz
» Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ja si myslim ze vyvoj k technice neni ten problem
spis ze veda je pod diktaturou korporaci
je glukoza i v hnede ryzi?
cukr a bic v uplne jine rovine, vtipne
=====
ja si myslim ze vyvoj k technice neni ten problem
spis ze veda je pod diktaturou korporaci
je glukoza i v hnede ryzi?
cukr a bic v uplne jine rovine, vtipne
17.06.2015 - 22:05
| Filtr
Bosch
» Laki
Ne technika problém není. Nemyslím si ž ebychom se jí museli zříkat to ne naopak. Můžeme z toho těžit. Ale není potřeba ji donekonečna rozvíjet je to cesta do pekel. Nové druhy telefonů a přístrojů je to jako by se s tím roztrhl pytel a stále nové za chvíli nás to zasype.
Cukr je droga. Těžká droga.
Rýže je prakticky cukrovinka :-) je to téměř samý cukr ale je tam i bílkovina atd. Takže se rýže dneska považuje pro nás za nejvyrovnanější obilninu. Jde taky o rychlost uvolňování toho cukru takže nejlepší rýže je basmati ta je asi nejharmoničtější jako obilnina.
S tím snižováním cukru to není jednoduché protože mozek na to špatně reaguje. Pozor může docházet až k poškozením mozku nedostatkem cukru. Dobrou dávku cukru potřebujeme tak cca 60-65proc stravy má tvořit sacharid. Ale není potřeba přidávat k tomu další a to je téměř u každého dneska problém.
Cukr je droga. Těžká droga.
Rýže je prakticky cukrovinka :-) je to téměř samý cukr ale je tam i bílkovina atd. Takže se rýže dneska považuje pro nás za nejvyrovnanější obilninu. Jde taky o rychlost uvolňování toho cukru takže nejlepší rýže je basmati ta je asi nejharmoničtější jako obilnina.
S tím snižováním cukru to není jednoduché protože mozek na to špatně reaguje. Pozor může docházet až k poškozením mozku nedostatkem cukru. Dobrou dávku cukru potřebujeme tak cca 60-65proc stravy má tvořit sacharid. Ale není potřeba přidávat k tomu další a to je téměř u každého dneska problém.
17.06.2015 - 22:45
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Rama, Perla a podobný "margarýny" fakt nejím Nechápu, co je na tom tak chutnýho. Já jedině máslo od nás z mlékárny!
=====
Rama, Perla a podobný "margarýny" fakt nejím Nechápu, co je na tom tak chutnýho. Já jedině máslo od nás z mlékárny!
17.06.2015 - 23:35
| Filtr
Najdise.cz
» Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to jo, jednou jsem zkousela davat mozku minimalni davku sacharidu kazde tri hodiny, presne tak, aby vzdy dalsi 3 hodiny organismus vydrzel bezet, problem je, kdyz nastanou okolnosti, kdy se clovek nemuze v danou chvili najist
rychly kolaps
=====
to jo, jednou jsem zkousela davat mozku minimalni davku sacharidu kazde tri hodiny, presne tak, aby vzdy dalsi 3 hodiny organismus vydrzel bezet, problem je, kdyz nastanou okolnosti, kdy se clovek nemuze v danou chvili najist
rychly kolaps
17.06.2015 - 23:44
| Filtr
Bosch
» Laki
Jo to je náš problém nejsme zvyklí jíst jednou denně což bylo kdysi celkem běžné.
Za 2-3 hodiny spálíme glukózu což je normální a pak se sahá do zásob a na ten přechod nejsme nastavení špatně ho snášíme, protože do sebe pořád něco ládujeme takže naše tělo má program jet jenom na glukózu z potravy. Není zvyklé chodit přes tu hranici 3 hodin a není zvyklé se postit. Pořád takto jedeme vlastně celý život už děti pořád nějaké bonbóny žmoulaj.
Jel jsem do prahy sedla tam rodinka 5 lidi a co 20 min něco museli vytahovat a dlabat. Takže to je na tom špatně tělo máme vyloženě naprogramované na to abychom pořád mněli něco po ruce snickers nebo fast food.
Ale to je důvod proč je tolik cukrovek a přibývají i u mladých před válkou cukrovky takhle neexistovaly.
Ten přechod od cukrování by mněl být pozvolný abychom se nebičovali musí to být pro psychiku příjemné musíme tím více získat než ztratit jinak to nemá smysl.
Za 2-3 hodiny spálíme glukózu což je normální a pak se sahá do zásob a na ten přechod nejsme nastavení špatně ho snášíme, protože do sebe pořád něco ládujeme takže naše tělo má program jet jenom na glukózu z potravy. Není zvyklé chodit přes tu hranici 3 hodin a není zvyklé se postit. Pořád takto jedeme vlastně celý život už děti pořád nějaké bonbóny žmoulaj.
Jel jsem do prahy sedla tam rodinka 5 lidi a co 20 min něco museli vytahovat a dlabat. Takže to je na tom špatně tělo máme vyloženě naprogramované na to abychom pořád mněli něco po ruce snickers nebo fast food.
Ale to je důvod proč je tolik cukrovek a přibývají i u mladých před válkou cukrovky takhle neexistovaly.
Ten přechod od cukrování by mněl být pozvolný abychom se nebičovali musí to být pro psychiku příjemné musíme tím více získat než ztratit jinak to nemá smysl.
18.06.2015 - 00:58
| Filtr
Najdise.cz
» Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no jelikoz to bylo takhle po dobu X mesicu tak tech zasob rapidne ubyvalo
pust by prinesl uz rozhodne nejake selhani, srdce nebo plic, takze tady mi neco nesedi
=====
no jelikoz to bylo takhle po dobu X mesicu tak tech zasob rapidne ubyvalo
pust by prinesl uz rozhodne nejake selhani, srdce nebo plic, takze tady mi neco nesedi
18.06.2015 - 01:31
| Filtr
Bosch
» Neferlin
Máslo je výborný tuk. Taky mám rád. Je to jednoduché lidi si zvykli na to že ramu můžou snadno roztírat je to pohodlné to mazat ráno na chleba. Zatímco máslo pokud je to máslo vytáhneš z ledničky a nerozetřeš.
Navíc udělali kampaň proti cholesterolu, kravské máslo a sádlo označili za nepřítele čislo 1 a obratem nabídli řešení. Ramu bez cholesterolu, levnou, a dobře roztíratelnou. Chytrý tah.
Jenomže chemicky je to jako když namažeš na chleba rozpuštěný kelímek od jogurtu. Záhadou mi je jakto že se dodnes prodává a proč ještě neskončili před soudem za genocidu protože prodej tohoto produktu je útok na biologickou podstatu člověka.
Navíc udělali kampaň proti cholesterolu, kravské máslo a sádlo označili za nepřítele čislo 1 a obratem nabídli řešení. Ramu bez cholesterolu, levnou, a dobře roztíratelnou. Chytrý tah.
Jenomže chemicky je to jako když namažeš na chleba rozpuštěný kelímek od jogurtu. Záhadou mi je jakto že se dodnes prodává a proč ještě neskončili před soudem za genocidu protože prodej tohoto produktu je útok na biologickou podstatu člověka.
18.06.2015 - 15:25
| Filtr
Buddha/2
» Bosch
Asi Ti vezmu jednu iluzi, ale snad to přežiješ ve zdraví .
Máslo , které vyndáš z ledničky a nedá se mazat NENÍ čisté máslo (podívej se na obal - je tam kolem 80% tuku).
Ramou můžeš s úspěchem namazat panty u dveří - vyzkoušeno .Osobně si vazelínu na chleba nemažu, na to se mám moc rád
Máslo , které vyndáš z ledničky a nedá se mazat NENÍ čisté máslo (podívej se na obal - je tam kolem 80% tuku).
Ramou můžeš s úspěchem namazat panty u dveří - vyzkoušeno .Osobně si vazelínu na chleba nemažu, na to se mám moc rád
18.06.2015 - 15:55
| Filtr
Bosch
» Buddha/2
Tak to bys mně dožrál.
Když koupím máslo od báby co ho dělá z mlíka od krávy tak vím že je to máslo. A to máslo natřeš leda když ho necháš odstát. Nevím kolik máš v ledničce mínus ale mazavost kravského másla a ramy je někde úplně jinde.
Já mluvím o másle jako másle. 100 proc od krávy né o tom z ochodu.
Tak to já vím že v obchodě je na něm napsané máslo a máslo to není.
Ani dokonce to né z anglie golden butter kde se dušujou i tam jsou nějaké rostlinné tuky které nemusí podle eu směrnic uvádět.
Máslo by mně nenapadlo kupovat v obchoděé.
Když koupím máslo od báby co ho dělá z mlíka od krávy tak vím že je to máslo. A to máslo natřeš leda když ho necháš odstát. Nevím kolik máš v ledničce mínus ale mazavost kravského másla a ramy je někde úplně jinde.
Já mluvím o másle jako másle. 100 proc od krávy né o tom z ochodu.
Tak to já vím že v obchodě je na něm napsané máslo a máslo to není.
Ani dokonce to né z anglie golden butter kde se dušujou i tam jsou nějaké rostlinné tuky které nemusí podle eu směrnic uvádět.
Máslo by mně nenapadlo kupovat v obchoděé.
18.06.2015 - 16:41
| Filtr
Buddha/2
» Bosch
No tak to se omlouvám, to bych vážně nechtěl .
Máš kliku, vlastní bábu s krávou bych bral taky .
Mám v ledničče cca +4°C (záleží na tom, kde se to měří). Když ho kupuju, koukám na obsah tuku - to moje má 82%. Zbytek bude nejspíš voda, ale s tím se na obalu nechlubí. Asi proto se zastudena spíš drobí než maže .Skoro to na mě dělá dojem, že proto aby prodali ramu
Máš kliku, vlastní bábu s krávou bych bral taky .
Mám v ledničče cca +4°C (záleží na tom, kde se to měří). Když ho kupuju, koukám na obsah tuku - to moje má 82%. Zbytek bude nejspíš voda, ale s tím se na obalu nechlubí. Asi proto se zastudena spíš drobí než maže .Skoro to na mě dělá dojem, že proto aby prodali ramu
18.06.2015 - 17:56
| Filtr
Bosch
» Buddha/2
To moje se taky drobí. Svrchu to seškrábneš to měkčí ale z ledně na nátěr to není. Beru ho jenom jako polotovar protože ho stavuju na ghí. Je to pak 100 tuk bez laktátu což je na vaření lepší. Ramu jsem kdysi jedl celé roky. Když nad tím člověk pouvažuje co ano a co ne, tak dneska v řetězci na jídlo skoro nic nekoupíš a regály plné.
Dřive bylo 1 máslo jedno mlíko 1 jogurt 1 rohlíky takže to bylo jasné co máš koupit.
Dřive bylo 1 máslo jedno mlíko 1 jogurt 1 rohlíky takže to bylo jasné co máš koupit.
18.06.2015 - 21:49
| Filtr
nemoomen
ahoj
můžu se podělit jen o vlastní zkušenosti, nesleduju žádný trendy ani nečtu žádný příručky o vaření mám jen pár pravidel který se snažím dodržovat
1/ moje babička vždy říkala jez do polosyta pij do polopita a vyjdou ti naplno léta
2/ snažím se jíst jen když mám hlad a ne pocit hladu a to v kteroukoliv hodinu řídit se tím co říká moje tělo a když na něco dostanu chuť tak vím že si moje tělo říká že to potřebuje takže mu to dám ale také je dobré znát míru a nepřežrat se tím což se někdy dobře říká a hůř plní ale snažím se protože vím že když to přeženu dobře mi rozhodně není,samozřejmě taky někdy uletím na něčem hodně nezdravým.
3/vařím pouze ze základních surovin tak jak to dělala moje babička čili žádné polotovary řádné ohřívání chemických blivajzu samozřejmě je mi jasné že se chemii nevyhnu protože je i v masu zelenině ve všem to bych umřel hlady ale snažím se omezovat ji na nejnižší míru co jsem schopen
4/vařím si svoje polívky pěkně postaru poctivě z masa zeleniny a koření a takovou polívku když člověk sní pěkně horkou tak uplně cítí ten příval energie ale holt to chce čas ,práci a vařit s ůctou a láskou k jidlu
5/používám jen základní koření v surovém stavu pepř ,paprika,sůl,nové koření,majoránka,bobkový list někdy kečup ,hořčice ze zeleniny česnek,cibule,paprika,petržel,celer,mrkev,rajče
6/ zlatý pravidlo je pro mě jednoduchost žádný mixy všeho možnýho i nemožnýho prostě jednoduchý jídla tak jak je vařili naši prarodiče jsou pro mě nejlepší a nejchutnější žádný diety a jiný ptákoviny mě nezajímaj,když dělám na tuku tak podle toho co dělám máslo,sádlo,olivový olej toť vše.
můžu se podělit jen o vlastní zkušenosti, nesleduju žádný trendy ani nečtu žádný příručky o vaření mám jen pár pravidel který se snažím dodržovat
1/ moje babička vždy říkala jez do polosyta pij do polopita a vyjdou ti naplno léta
2/ snažím se jíst jen když mám hlad a ne pocit hladu a to v kteroukoliv hodinu řídit se tím co říká moje tělo a když na něco dostanu chuť tak vím že si moje tělo říká že to potřebuje takže mu to dám ale také je dobré znát míru a nepřežrat se tím což se někdy dobře říká a hůř plní ale snažím se protože vím že když to přeženu dobře mi rozhodně není,samozřejmě taky někdy uletím na něčem hodně nezdravým.
3/vařím pouze ze základních surovin tak jak to dělala moje babička čili žádné polotovary řádné ohřívání chemických blivajzu samozřejmě je mi jasné že se chemii nevyhnu protože je i v masu zelenině ve všem to bych umřel hlady ale snažím se omezovat ji na nejnižší míru co jsem schopen
4/vařím si svoje polívky pěkně postaru poctivě z masa zeleniny a koření a takovou polívku když člověk sní pěkně horkou tak uplně cítí ten příval energie ale holt to chce čas ,práci a vařit s ůctou a láskou k jidlu
5/používám jen základní koření v surovém stavu pepř ,paprika,sůl,nové koření,majoránka,bobkový list někdy kečup ,hořčice ze zeleniny česnek,cibule,paprika,petržel,celer,mrkev,rajče
6/ zlatý pravidlo je pro mě jednoduchost žádný mixy všeho možnýho i nemožnýho prostě jednoduchý jídla tak jak je vařili naši prarodiče jsou pro mě nejlepší a nejchutnější žádný diety a jiný ptákoviny mě nezajímaj,když dělám na tuku tak podle toho co dělám máslo,sádlo,olivový olej toť vše.
18.06.2015 - 23:18
| Filtr
Najdise.cz
» Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Neferlin, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No jo, lidi jsou nějaký líný Miluju vánočku s máslem! Jedině tu, co si upeču Kdysi ještě doma jsme tloukli máslo, mě to hrozně bavilo s tím mlátit
=====
No jo, lidi jsou nějaký líný Miluju vánočku s máslem! Jedině tu, co si upeču Kdysi ještě doma jsme tloukli máslo, mě to hrozně bavilo s tím mlátit
19.06.2015 - 09:58
| Filtr
Bosch
» mikiduc
Nedávno vyšla knížka česká strava lidová zabývá se tím co se historicky v našich krajích jedlo. Je velmi zajímavá je to jeden z pramenů studia na vyšších stupních gastrovzdělání. V principu se dá říct že se u nás od západních hranic až na ukrainu jedly hlavně obilné kaše. Řeznictví nebývala maso 1x týdně až od 18. století (kdo by si porazil doma jedinou krávu kvůli masu?)a cukr vůbec. Pšenice jenom celozrnná a zbytek zelenina luštěnina a sušené plody. A žádné svačinky.
19.06.2015 - 10:21
| Filtr
Bosch
» Laki
Oliváč se dneska hodně propaguje jako zdravý tuk hlavně kvůli souvislosti se středomořskou stravou a jejím příznivým vlivem na zdraví.
Ale ono to nemusí být způsobeno tím oliváčem ale celou skladbou středomořské kuchyně. Například jedí hodně ryb což znamená dostávají do sebe spoustu omega 3 tuků a to může mít právě za následek tu alchymii. Protože omega 3 je hlavní součástí mozkové tkáně přes 80 proc. a mozek je tkáň tuková.
Mám to vyzkoušené a nejen já omega 3 je vynikající výživa pro mozek asi to nejlepší. Lžíce rybího tuku denně. Anebo 2x týdně ryba, nejlíp tučná. Ale s kvalitou ryb je to všelijak.
Jinak hlavní zdroj omega 3 je lněné semínko. Lžička denně tvoří to spoustu neurotransmiterů ty rostou z tuku. Nervová soustava se tvoří hlavně z tuku. Takže je pro naše myšlení důležité hlavně jaké tuky a kolik sníme. Paměť funkce cns atd. v mozku je uloženo celé řízení je to pro nás nejdůležitější orrgán, správně vyživit mozek je priorita.
I tady ale koncerny dělaj z lidí blbce a vytváří fámy o cholesterolu a jiné podložené nepravdivými tvrzeními aby mohli prodávat. A není to snadné se v tom vyznat existuje stále celá řada protichůdných tvrzení v oblasti výzkumu. Můžeme se spolehnout na to že když oficiální zdravotnícká místa dají doporučení - tak jsou tendenční a podřízená zájmům nějaké korporace. Agrokoncerny - největší zlo, likvidace malých zemědělských jednotek a pěstitelů. Ale tato destrukce vypukla už kolektivizací. Nebo možná že už vynálezem parního stroje. Nebo dokonce ruchadla bratří veverků. Tvrdí se totiž že průmysl hnalo kupředu jediné - intenzifikace zemědělství a tvorba zásob, nadbytek živin. Byl pak čas vymýšlet techniku.
A kdo se zajímá o agropěstitelství ví že hluboká orba je likvidací a ne zušlechťováním úrodné země.
Ale ono to nemusí být způsobeno tím oliváčem ale celou skladbou středomořské kuchyně. Například jedí hodně ryb což znamená dostávají do sebe spoustu omega 3 tuků a to může mít právě za následek tu alchymii. Protože omega 3 je hlavní součástí mozkové tkáně přes 80 proc. a mozek je tkáň tuková.
Mám to vyzkoušené a nejen já omega 3 je vynikající výživa pro mozek asi to nejlepší. Lžíce rybího tuku denně. Anebo 2x týdně ryba, nejlíp tučná. Ale s kvalitou ryb je to všelijak.
Jinak hlavní zdroj omega 3 je lněné semínko. Lžička denně tvoří to spoustu neurotransmiterů ty rostou z tuku. Nervová soustava se tvoří hlavně z tuku. Takže je pro naše myšlení důležité hlavně jaké tuky a kolik sníme. Paměť funkce cns atd. v mozku je uloženo celé řízení je to pro nás nejdůležitější orrgán, správně vyživit mozek je priorita.
I tady ale koncerny dělaj z lidí blbce a vytváří fámy o cholesterolu a jiné podložené nepravdivými tvrzeními aby mohli prodávat. A není to snadné se v tom vyznat existuje stále celá řada protichůdných tvrzení v oblasti výzkumu. Můžeme se spolehnout na to že když oficiální zdravotnícká místa dají doporučení - tak jsou tendenční a podřízená zájmům nějaké korporace. Agrokoncerny - největší zlo, likvidace malých zemědělských jednotek a pěstitelů. Ale tato destrukce vypukla už kolektivizací. Nebo možná že už vynálezem parního stroje. Nebo dokonce ruchadla bratří veverků. Tvrdí se totiž že průmysl hnalo kupředu jediné - intenzifikace zemědělství a tvorba zásob, nadbytek živin. Byl pak čas vymýšlet techniku.
A kdo se zajímá o agropěstitelství ví že hluboká orba je likvidací a ne zušlechťováním úrodné země.
© 2007-2024 Najdise.cz