Nedávno proběhl v rádiu cyklus 3 rozhovorů s Milanem Calábkem a jeden z nich se věnuje problematice živin - fruktózy a tuků.Protože mně jeho povídání zaujalo (sám se problematice stravy věnuju) dávám link kde je možnost si pořad nechat přehrát.V dnešní době kdy se na nás valí obrovská spousta různých stravovacích systémů a diet je tento rozhovor celkem perla v moři lží a bahna komerce.Pokud stále používáte ramu a chcete si ji nadále mazat na chleba (pokračovat v mumifikaci svého těla), pak nečtěte. Zásadní posun v gastromyšlení už společnost začíná zaznamenávat v nutnosti přesunu zájmu z potravin s rychlou glukózou na "pomalou glukózu" což jsou všechny sacharidy "zabalené" do vlákniny. Povaha makroživin hraje vedle fyzického pohybu nejvýznamnější roli v tom, jak se cítíme a jak nám to myslí. Chce to jen udělat si v tom trochu jasno. Pokud vás něco podnětného k tématu napadne budu rád když se podělíte.Pěkný den přeje prima vařečka http://www.rozhlas.cz/dvojka/…
mikiduc
» nemoomen když jsem nedávno četla, jak jedli lidé před sto lety, zjistila jsem, že to mám téměř stejně Maso na sádle, jednoduchá jídla v týdnu, maso v neděli, kdy je možnost šlofíka po obědě vařit s láskou jíst v klidu a s vděčností
Najdise.cz
» mikiducSystémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Laki, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu: =====
taky nejsem fanousek olivoveho oleje
Bosch
» mikiduc
Nedávno vyšla knížka česká strava lidová zabývá se tím co se historicky v našich krajích jedlo. Je velmi zajímavá je to jeden z pramenů studia na vyšších stupních gastrovzdělání. V principu se dá říct že se u nás od západních hranic až na ukrainu jedly hlavně obilné kaše. Řeznictví nebývala maso 1x týdně až od 18. století (kdo by si porazil doma jedinou krávu kvůli masu?)a cukr vůbec. Pšenice jenom celozrnná a zbytek zelenina luštěnina a sušené plody. A žádné svačinky.