Calábek o fruktóze


17.06.2015 - 08:51
(Kozoroh) Bosch
Calábek o fruktóze
Nedávno proběhl v rádiu cyklus 3 rozhovorů s Milanem Calábkem a jeden z nich se věnuje problematice živin - fruktózy a tuků.Protože mně jeho povídání zaujalo (sám se problematice stravy věnuju) dávám link kde je možnost si pořad nechat přehrát.V dnešní době kdy se na nás valí obrovská spousta různých stravovacích systémů a diet je tento rozhovor celkem perla v moři lží a bahna komerce.Pokud stále používáte ramu a chcete si ji nadále mazat na chleba (pokračovat v mumifikaci svého těla), pak nečtěte. :1:Zásadní posun v gastromyšlení už společnost začíná zaznamenávat v nutnosti přesunu zájmu z potravin s rychlou glukózou na "pomalou glukózu" což jsou všechny sacharidy "zabalené" do vlákniny. Povaha makroživin hraje vedle fyzického pohybu nejvýznamnější roli v tom, jak se cítíme a jak nám to myslí. Chce to jen udělat si v tom trochu jasno. Pokud vás něco podnětného k tématu napadne budu rád když se podělíte.Pěkný den přeje prima vařečka :44: :74:http://www.rozhlas.cz/dvojka/…

Stránka: 1 2
Řazení:
19.06.2015 - 15:55 | Filtr
(Rak) nemoomen » Bosch
ahoj s oběma tvýma příspěvkama souhlasím,co se týká olivového oleje tak ten používám jen tehdy pokud dělám na pánvi mořskou rybu současně se zeleninou čili je to rychle hotové ale kapra a jiné sladkovodní ryby jen na másle,a co se týká lněného semínka tak vážení to je nedoceněný zázrak,no a ještě rybí tuk tak pokud se týká podávání samostatně tak to bych nepozřel ve školce to do nás rvali právě každej den lžičku a já měl co dělat abych se nepozvracel ale vím že je to maximálně zdravá věc ale já bych ho nepolknul :27: :27: :27:
19.06.2015 - 17:30 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » nemoomen
Ahoj no oliváč dávám hlavně nastudeno do salátů v tepelné upravě mi moc nechutná, ony nenasycené tuky by se generelně nemněly moc užívat na smažení rychle oxidují a vznikají transmastné kyseliny které likvidují buněčnou membránu, snižují její propustnost to zahlcuje buňky odpady.
Takže smažím jenom velmi málo rybu většinou dusím v páře ale to i maso a když smažit tak sádlo a máslo jak píšeš to je asi nejlepší varianta. Jednou dvakrát za měsíc to jde sníst něco smaženého.
Rybí tuk ten co jsem koupil je z tresčích jater jako se dělával zakdysi když ho podávali dětem litrovka vyjde na 600 v lékárenské kvalitě oni tam už dneska z toho odstraní ty pachy takže ten páchnoucí jak zastara už dneska nekoupíš. Buněčná membrána je tvořena tukem a ta masáž mozků že tuky jsou nezdravé je trestuhodná. Tuky potřebujeme a to v množství okolo 30 proc podílu ve stravě.
Je nesmysl kupovat epavit z lékárny to není rybí tuk ale rostlinná srágora kde dodali umělý vitamín A a D.
V tobolkách je omega 3 nanic je většinou zoxidovaný dělali studii na pacientech a zvýšil se po nich výskyt karcinomu. Je to na webu ale může zase jít o reklamní trik v tom se dneska už nedá spolehnout na nic co se kde píše. Ale je pravda že zoxidované nenasysené oleje jsou horší než žádné. Takže čerstvé anebo to semínko. Dneska je trend kupovat ty oleje z ořechů dýň.semen atd. ale mnohem lepší je sníst celá semena rozkousat a máš to úplně čerstvé.
Ta hraniční teplota kdy se tuky přepalují je nad 180C tak je lepší ji nepřekračovat. Když si dneskak dáš kdekoli jídlo dělá se na tuku který zahřívají dokud nezačne kouřit. To je masakr protože kouřením vzniká v tom oleji karcinogen. Pára nejlepší úprava jídla. Pro mně aspoň. Nejmenší ztráta živin. Nejlepší strava pro nemocné co mám odzkoušené je japonské nišime to je zelenina na páře oni to dělaj v bambusovém sítku ale u nás se pařák dá sehnat za pár kaček. Pokapeš olejem a nemusíš solit protože zelenina je slaná minerály. Teda bejvávala protože dneska podíl minerálů v zelenině klesl po válce asi o 80 proc. Což je varovné. Jsme v drtivé většině minerálově podvyživení a dotace tobolkami není účinná nejsou v nich vstřebatelné. :1:
14.08.2015 - 12:38 | Filtr
(Beran) nutelina
Calabek je bomba. Chci se od nej ucit, ma nekdo zkusenosti?
11.09.2015 - 10:38 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » nutelina
Pokud vím má v praze akademii můžeš se tam přihlásit do školy.
Zkušenosti s ním nemám kdysi dávno jsem ho viděl prodlužovat palec nějaké dámě, narostl jí skutečně asi o 2cm a pak měla strach že jí to už zůstane. :4:
19.11.2015 - 23:18 | Filtr
(Beran) nutelina » Bosch
Super odpoved, a ted mi napadlo jestli by to neslo i na neco jineho :61:

Videl jsem ze jste se bavili o cukrech i tucich, vyborna knizka je od Dr. Terry Walsh, ja a bracha ktery ma RS delame jeji dietu, je to fakt bomba!

Budu lidem pomahat v CR (nyni jsem v nizozemi) tak jestli mate nekoho s dlouhodobymi zdravotnimi obtizemi tak rad poradim, zatim to bude zdarma. Zatim bych rekl sup na biorezonance na diagnozu :27:
20.11.2015 - 14:37 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » nutelina
A zabírá to na tu RS? Zajímá mně s čím má nejlepší zkušenost.
Známý s rs si dokázal hodně pomoct ajurvédou. Ale je v ní docela dobrý. Což je tady u nás v čechách velká výjimka. Ale bacha, vysadil všechny léky co mu dali doktoři. Čím léčí ta Dr. Terry Walsh?
Příspěvky: 1-25 26-31
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »