Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Calábek o fruktóze - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Calábek o fruktóze
17.06.2015 - 08:51
Bosch
Calábek o fruktóze
Nedávno proběhl v rádiu cyklus 3 rozhovorů s Milanem Calábkem a jeden z nich se věnuje problematice živin - fruktózy a tuků.Protože mně jeho povídání zaujalo (sám se problematice stravy věnuju) dávám link kde je možnost si pořad nechat přehrát.V dnešní době kdy se na nás valí obrovská spousta různých stravovacích systémů a diet je tento rozhovor celkem perla v moři lží a bahna komerce.Pokud stále používáte ramu a chcete si ji nadále mazat na chleba (pokračovat v mumifikaci svého těla), pak nečtěte. Zásadní posun v gastromyšlení už společnost začíná zaznamenávat v nutnosti přesunu zájmu z potravin s rychlou glukózou na "pomalou glukózu" což jsou všechny sacharidy "zabalené" do vlákniny. Povaha makroživin hraje vedle fyzického pohybu nejvýznamnější roli v tom, jak se cítíme a jak nám to myslí. Chce to jen udělat si v tom trochu jasno. Pokud vás něco podnětného k tématu napadne budu rád když se podělíte.Pěkný den přeje prima vařečka http://www.rozhlas.cz/dvojka/…
18.06.2015 - 21:49
| Filtr
nemoomen
ahoj
můžu se podělit jen o vlastní zkušenosti, nesleduju žádný trendy ani nečtu žádný příručky o vaření mám jen pár pravidel který se snažím dodržovat
1/ moje babička vždy říkala jez do polosyta pij do polopita a vyjdou ti naplno léta
2/ snažím se jíst jen když mám hlad a ne pocit hladu a to v kteroukoliv hodinu řídit se tím co říká moje tělo a když na něco dostanu chuť tak vím že si moje tělo říká že to potřebuje takže mu to dám ale také je dobré znát míru a nepřežrat se tím což se někdy dobře říká a hůř plní ale snažím se protože vím že když to přeženu dobře mi rozhodně není,samozřejmě taky někdy uletím na něčem hodně nezdravým.
3/vařím pouze ze základních surovin tak jak to dělala moje babička čili žádné polotovary řádné ohřívání chemických blivajzu samozřejmě je mi jasné že se chemii nevyhnu protože je i v masu zelenině ve všem to bych umřel hlady ale snažím se omezovat ji na nejnižší míru co jsem schopen
4/vařím si svoje polívky pěkně postaru poctivě z masa zeleniny a koření a takovou polívku když člověk sní pěkně horkou tak uplně cítí ten příval energie ale holt to chce čas ,práci a vařit s ůctou a láskou k jidlu
5/používám jen základní koření v surovém stavu pepř ,paprika,sůl,nové koření,majoránka,bobkový list někdy kečup ,hořčice ze zeleniny česnek,cibule,paprika,petržel,celer,mrkev,rajče
6/ zlatý pravidlo je pro mě jednoduchost žádný mixy všeho možnýho i nemožnýho prostě jednoduchý jídla tak jak je vařili naši prarodiče jsou pro mě nejlepší a nejchutnější žádný diety a jiný ptákoviny mě nezajímaj,když dělám na tuku tak podle toho co dělám máslo,sádlo,olivový olej toť vše.
můžu se podělit jen o vlastní zkušenosti, nesleduju žádný trendy ani nečtu žádný příručky o vaření mám jen pár pravidel který se snažím dodržovat
1/ moje babička vždy říkala jez do polosyta pij do polopita a vyjdou ti naplno léta
2/ snažím se jíst jen když mám hlad a ne pocit hladu a to v kteroukoliv hodinu řídit se tím co říká moje tělo a když na něco dostanu chuť tak vím že si moje tělo říká že to potřebuje takže mu to dám ale také je dobré znát míru a nepřežrat se tím což se někdy dobře říká a hůř plní ale snažím se protože vím že když to přeženu dobře mi rozhodně není,samozřejmě taky někdy uletím na něčem hodně nezdravým.
3/vařím pouze ze základních surovin tak jak to dělala moje babička čili žádné polotovary řádné ohřívání chemických blivajzu samozřejmě je mi jasné že se chemii nevyhnu protože je i v masu zelenině ve všem to bych umřel hlady ale snažím se omezovat ji na nejnižší míru co jsem schopen
4/vařím si svoje polívky pěkně postaru poctivě z masa zeleniny a koření a takovou polívku když člověk sní pěkně horkou tak uplně cítí ten příval energie ale holt to chce čas ,práci a vařit s ůctou a láskou k jidlu
5/používám jen základní koření v surovém stavu pepř ,paprika,sůl,nové koření,majoránka,bobkový list někdy kečup ,hořčice ze zeleniny česnek,cibule,paprika,petržel,celer,mrkev,rajče
6/ zlatý pravidlo je pro mě jednoduchost žádný mixy všeho možnýho i nemožnýho prostě jednoduchý jídla tak jak je vařili naši prarodiče jsou pro mě nejlepší a nejchutnější žádný diety a jiný ptákoviny mě nezajímaj,když dělám na tuku tak podle toho co dělám máslo,sádlo,olivový olej toť vše.
19.06.2015 - 15:55
| Filtr
nemoomen
» Bosch
ahoj s oběma tvýma příspěvkama souhlasím,co se týká olivového oleje tak ten používám jen tehdy pokud dělám na pánvi mořskou rybu současně se zeleninou čili je to rychle hotové ale kapra a jiné sladkovodní ryby jen na másle,a co se týká lněného semínka tak vážení to je nedoceněný zázrak,no a ještě rybí tuk tak pokud se týká podávání samostatně tak to bych nepozřel ve školce to do nás rvali právě každej den lžičku a já měl co dělat abych se nepozvracel ale vím že je to maximálně zdravá věc ale já bych ho nepolknul
19.06.2015 - 17:30
| Filtr
Bosch
» nemoomen
Ahoj no oliváč dávám hlavně nastudeno do salátů v tepelné upravě mi moc nechutná, ony nenasycené tuky by se generelně nemněly moc užívat na smažení rychle oxidují a vznikají transmastné kyseliny které likvidují buněčnou membránu, snižují její propustnost to zahlcuje buňky odpady.
Takže smažím jenom velmi málo rybu většinou dusím v páře ale to i maso a když smažit tak sádlo a máslo jak píšeš to je asi nejlepší varianta. Jednou dvakrát za měsíc to jde sníst něco smaženého.
Rybí tuk ten co jsem koupil je z tresčích jater jako se dělával zakdysi když ho podávali dětem litrovka vyjde na 600 v lékárenské kvalitě oni tam už dneska z toho odstraní ty pachy takže ten páchnoucí jak zastara už dneska nekoupíš. Buněčná membrána je tvořena tukem a ta masáž mozků že tuky jsou nezdravé je trestuhodná. Tuky potřebujeme a to v množství okolo 30 proc podílu ve stravě.
Je nesmysl kupovat epavit z lékárny to není rybí tuk ale rostlinná srágora kde dodali umělý vitamín A a D.
V tobolkách je omega 3 nanic je většinou zoxidovaný dělali studii na pacientech a zvýšil se po nich výskyt karcinomu. Je to na webu ale může zase jít o reklamní trik v tom se dneska už nedá spolehnout na nic co se kde píše. Ale je pravda že zoxidované nenasysené oleje jsou horší než žádné. Takže čerstvé anebo to semínko. Dneska je trend kupovat ty oleje z ořechů dýň.semen atd. ale mnohem lepší je sníst celá semena rozkousat a máš to úplně čerstvé.
Ta hraniční teplota kdy se tuky přepalují je nad 180C tak je lepší ji nepřekračovat. Když si dneskak dáš kdekoli jídlo dělá se na tuku který zahřívají dokud nezačne kouřit. To je masakr protože kouřením vzniká v tom oleji karcinogen. Pára nejlepší úprava jídla. Pro mně aspoň. Nejmenší ztráta živin. Nejlepší strava pro nemocné co mám odzkoušené je japonské nišime to je zelenina na páře oni to dělaj v bambusovém sítku ale u nás se pařák dá sehnat za pár kaček. Pokapeš olejem a nemusíš solit protože zelenina je slaná minerály. Teda bejvávala protože dneska podíl minerálů v zelenině klesl po válce asi o 80 proc. Což je varovné. Jsme v drtivé většině minerálově podvyživení a dotace tobolkami není účinná nejsou v nich vstřebatelné.
Takže smažím jenom velmi málo rybu většinou dusím v páře ale to i maso a když smažit tak sádlo a máslo jak píšeš to je asi nejlepší varianta. Jednou dvakrát za měsíc to jde sníst něco smaženého.
Rybí tuk ten co jsem koupil je z tresčích jater jako se dělával zakdysi když ho podávali dětem litrovka vyjde na 600 v lékárenské kvalitě oni tam už dneska z toho odstraní ty pachy takže ten páchnoucí jak zastara už dneska nekoupíš. Buněčná membrána je tvořena tukem a ta masáž mozků že tuky jsou nezdravé je trestuhodná. Tuky potřebujeme a to v množství okolo 30 proc podílu ve stravě.
Je nesmysl kupovat epavit z lékárny to není rybí tuk ale rostlinná srágora kde dodali umělý vitamín A a D.
V tobolkách je omega 3 nanic je většinou zoxidovaný dělali studii na pacientech a zvýšil se po nich výskyt karcinomu. Je to na webu ale může zase jít o reklamní trik v tom se dneska už nedá spolehnout na nic co se kde píše. Ale je pravda že zoxidované nenasysené oleje jsou horší než žádné. Takže čerstvé anebo to semínko. Dneska je trend kupovat ty oleje z ořechů dýň.semen atd. ale mnohem lepší je sníst celá semena rozkousat a máš to úplně čerstvé.
Ta hraniční teplota kdy se tuky přepalují je nad 180C tak je lepší ji nepřekračovat. Když si dneskak dáš kdekoli jídlo dělá se na tuku který zahřívají dokud nezačne kouřit. To je masakr protože kouřením vzniká v tom oleji karcinogen. Pára nejlepší úprava jídla. Pro mně aspoň. Nejmenší ztráta živin. Nejlepší strava pro nemocné co mám odzkoušené je japonské nišime to je zelenina na páře oni to dělaj v bambusovém sítku ale u nás se pařák dá sehnat za pár kaček. Pokapeš olejem a nemusíš solit protože zelenina je slaná minerály. Teda bejvávala protože dneska podíl minerálů v zelenině klesl po válce asi o 80 proc. Což je varovné. Jsme v drtivé většině minerálově podvyživení a dotace tobolkami není účinná nejsou v nich vstřebatelné.
© 2007-2024 Najdise.cz