Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
U nás na dvore rastie skorocel /jitrocel/ - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
U nás na dvore rastie skorocel /jitrocel/
12.09.2008 - 08:08
alassea
U nás na dvore rastie skorocel /jitrocel/
neviete niekto recept na sirup? Kupujem v lekárni skorocelový sirup Dr.Theisse,deti ho milujú /narkomani/. Zdravím všetkých.
12.09.2008 - 09:38
| Filtr
Iva (67)
Beatko,já vařím jenom čaj.Podle receptu se má jitrocel nakrájet na malinké kousky.Do lahve se nasype střídavě cukr-malá vrstva a jitrocel-malá vrstva.Má se to tam silou natlačit.Zavřít a na měsíc dát do ledničky.No a já sem to po měsíci vyhodila,protože se mi to skazilo!!!Chtělo by to nějakou konzervaci-třeba rum.Ale to už by nebylo pro děti. ....
12.09.2008 - 09:52
| Filtr
alassea
» Iva (67)
ahoj Ivuš ,ty si poklad na recepty-ja to teda vyskúšam-bez rumu aj s rumom ,my na dvore nemáme trávu,ale bylinkovište,niektoré poznám ,ale veľa ich nepoznám,minulý rok som si namiešala čaj z byliniek a potom som zistila,že ˇšalvia lúčna nie je liečivá-ale už je v tom,snáď to moc nevadí :23:/moc krásne kvitne/.Díky za tip
12.09.2008 - 13:16
| Filtr
bajca6
mamina ho dela...skocim se ji zeptat..pak ho pijeme jako prevenci...natrhaji se listy jitrocelu..vsechny druhy..omyjou se a daji do velke sklenice kde se vrstvy cukr listy atd...natlaci se jich tam co nejvic...sklenice se uzavre aby to mohlo kvasit( necha se venku na slunicku nebo i ve stinu)...kdyz uz je sirup dole a ma tm.hnedou barvu..nalije se do hrnce a prevari..a podle chuti se dosype cukr..je fakt vybornej muzu doporucit nam se nikdy nezkazil..nechavame ho pak v lednici..
12.09.2008 - 21:23
| Filtr
SunnySophie
Ahoj
mám dva receptíky - jeden "babskej" skoro od ponikelský báby kořenářky a druhej rychlej. Dělám ten rychlej, dětem taky strašně chutná, jen nevím jestli to není jen pro "dobrej pocit", jestli se všechno to dobré varem nezničí. Tomu babskýmu bych věřila víc - fakt je, že když jsem to slyšela poprvé, docela jsem se zasmála nad představou, jak si někdo kope před panelákem jámu pro svůj sirup. Logiku ale dává - dřív žádný lednice nebyly...
Nechám kecání a píšu receptíky.
Babskej:
Listy uložíme ve vrstvách s cukrem do sklenice a řádně stlačíme. Hmota se postupně usazuje. Následující dva dny se vrstvy doplňují, až je sklenice plná. Na zahradě vykopeme jámu, do níž dáme sklenici zabalenou v celofánu. Zatížíme deskou a zasypeme hlínou. Po třech měsících ji vykopeme, šťávu vylisujeme, převaříme a plníme do láhví.
Rychlej:
Dvě vrchovaté dvojhrsti listů semeleme na masovém mlýnku do kaše, přidáme trochu vody 300 g cukru a 250 g včelího medu. Za stálého míchání vaříme na slabém ohni až vznikne zahuštěná tekutina. Horkou ji plníme do sklenic. Uchováváme v lednici.
Měj se fajnky
mám dva receptíky - jeden "babskej" skoro od ponikelský báby kořenářky a druhej rychlej. Dělám ten rychlej, dětem taky strašně chutná, jen nevím jestli to není jen pro "dobrej pocit", jestli se všechno to dobré varem nezničí. Tomu babskýmu bych věřila víc - fakt je, že když jsem to slyšela poprvé, docela jsem se zasmála nad představou, jak si někdo kope před panelákem jámu pro svůj sirup. Logiku ale dává - dřív žádný lednice nebyly...
Nechám kecání a píšu receptíky.
Babskej:
Listy uložíme ve vrstvách s cukrem do sklenice a řádně stlačíme. Hmota se postupně usazuje. Následující dva dny se vrstvy doplňují, až je sklenice plná. Na zahradě vykopeme jámu, do níž dáme sklenici zabalenou v celofánu. Zatížíme deskou a zasypeme hlínou. Po třech měsících ji vykopeme, šťávu vylisujeme, převaříme a plníme do láhví.
Rychlej:
Dvě vrchovaté dvojhrsti listů semeleme na masovém mlýnku do kaše, přidáme trochu vody 300 g cukru a 250 g včelího medu. Za stálého míchání vaříme na slabém ohni až vznikne zahuštěná tekutina. Horkou ji plníme do sklenic. Uchováváme v lednici.
Měj se fajnky
© 2007-2024 Najdise.cz