Iva (67)
Beatko,já vařím jenom čaj.Podle receptu se má jitrocel nakrájet na malinké kousky.Do lahve se nasype střídavě cukr-malá vrstva a jitrocel-malá vrstva.Má se to tam silou natlačit.Zavřít a na měsíc dát do ledničky.No a já sem to po měsíci vyhodila,protože se mi to skazilo!!!Chtělo by to nějakou konzervaci-třeba rum.Ale to už by nebylo pro děti. ....
alassea
» Iva (67)
ahoj Ivuš ,ty si poklad na recepty-ja to teda vyskúšam-bez rumu aj s rumom ,my na dvore nemáme trávu,ale bylinkovište,niektoré poznám ,ale veľa ich nepoznám,minulý rok som si namiešala čaj z byliniek a potom som zistila,že ˇšalvia lúčna nie je liečivá-ale už je v tom,snáď to moc nevadí :23:/moc krásne kvitne/.Díky za tip
Iva (67)
» alassea
Tak šalvěj si kupuju sušenou v sáčku.Nechce mi potvůrka růst.Dávám ji ke kuřeti(osolím posypu šalvějí a nechám uležet přes noc).Používám i čerstvou(ze supermarketu v květináči) Té šalvěje jen trochu.
bajca6
mamina ho dela...skocim se ji zeptat..pak ho pijeme jako prevenci...natrhaji se listy jitrocelu..vsechny druhy..omyjou se a daji do velke sklenice kde se vrstvy cukr listy atd...natlaci se jich tam co nejvic...sklenice se uzavre aby to mohlo kvasit( necha se venku na slunicku nebo i ve stinu)...kdyz uz je sirup dole a ma tm.hnedou barvu..nalije se do hrnce a prevari..a podle chuti se dosype cukr..je fakt vybornej muzu doporucit nam se nikdy nezkazil..nechavame ho pak v lednici..
alassea
» bajca6
med z pampelišek a bezinkový likér som tento rok robila -boli mooooc super,ale díky,nevieš ,či ten jitrocel sa tam dáva aj s kvetmi,ale ono je to asi jedno
Iva (67)
» alassea
Ty podzimní květy(plody)se melou v mlýnku na kávu.Je to dobré na trávení.V lékárně se to jmenuje Psylium a stojí to spoustu peněz.Naše babičky to znaly."Zdědila"sem tenhle recept po příbuzných.
alassea
» Iva (67)
takže tie kvety sa usušia a potom melú?mlynček na kávu nemám-niečo vymyslím,ďakujem za rady-aj Bajče .Mne sa moc páči,keď mám doma robený bylinkový čaj a je tam veľa farieb
SunnySophie
Ahoj mám dva receptíky - jeden "babskej" skoro od ponikelský báby kořenářky a druhej rychlej. Dělám ten rychlej, dětem taky strašně chutná, jen nevím jestli to není jen pro "dobrej pocit", jestli se všechno to dobré varem nezničí. Tomu babskýmu bych věřila víc - fakt je, že když jsem to slyšela poprvé, docela jsem se zasmála nad představou, jak si někdo kope před panelákem jámu pro svůj sirup. Logiku ale dává - dřív žádný lednice nebyly... Nechám kecání a píšu receptíky. Babskej: Listy uložíme ve vrstvách s cukrem do sklenice a řádně stlačíme. Hmota se postupně usazuje. Následující dva dny se vrstvy doplňují, až je sklenice plná. Na zahradě vykopeme jámu, do níž dáme sklenici zabalenou v celofánu. Zatížíme deskou a zasypeme hlínou. Po třech měsících ji vykopeme, šťávu vylisujeme, převaříme a plníme do láhví.
Rychlej: Dvě vrchovaté dvojhrsti listů semeleme na masovém mlýnku do kaše, přidáme trochu vody 300 g cukru a 250 g včelího medu. Za stálého míchání vaříme na slabém ohni až vznikne zahuštěná tekutina. Horkou ji plníme do sklenic. Uchováváme v lednici. Měj se fajnky
Ahoj mám dva receptíky - jeden "babskej" skoro od ponikelský báby kořenářky a druhej rychlej. Dělám ten rychlej, dětem taky strašně chutná, jen nevím jestli to není jen pro "dobrej pocit", jestli se všechno to dobré varem nezničí. Tomu babskýmu bych věřila víc - fakt je, že když jsem to slyšela poprvé, docela jsem se zasmála nad představou, jak si někdo kope před panelákem jámu pro svůj sirup. Logiku ale dává - dřív žádný lednice nebyly... Nechám kecání a píšu receptíky. Babskej: Listy uložíme ve vrstvách s cukrem do sklenice a řádně stlačíme. Hmota se postupně usazuje. Následující dva dny se vrstvy doplňují, až je sklenice plná. Na zahradě vykopeme jámu, do níž dáme sklenici zabalenou v celofánu. Zatížíme deskou a zasypeme hlínou. Po třech měsících ji vykopeme, šťávu vylisujeme, převaříme a plníme do láhví.
Rychlej: Dvě vrchovaté dvojhrsti listů semeleme na masovém mlýnku do kaše, přidáme trochu vody 300 g cukru a 250 g včelího medu. Za stálého míchání vaříme na slabém ohni až vznikne zahuštěná tekutina. Horkou ji plníme do sklenic. Uchováváme v lednici. Měj se fajnky
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - iva--67- v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - sunnysophie v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Iva (67) (* 22.12.1967) Žena
Ty podzimní květy(plody)se melou v mlýnku na kávu.Je to dobré na trávení.V lékárně se to jmenuje Psylium a stojí to spoustu peněz.Naše babičky to znaly."Zdědila"sem tenhle recept po příbuzných.
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - alassea v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
bajca6 (* 19.11.1985) Žena
kdyby ste meli zajem jeste mam recept na skvelej med z pampelisek a na liker z cernyho bezu
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bajca6 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
alassea (* 6.9.1969) Žena
med z pampelišek a bezinkový likér som tento rok robila -boli mooooc super,ale díky,nevieš ,či ten jitrocel sa tam dáva aj s kvetmi,ale ono je to asi jedno
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - iva--67- v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
alassea (* 6.9.1969) Žena
med z pampelišek a bezinkový likér som tento rok robila -boli mooooc super,ale díky,nevieš ,či ten jitrocel sa tam dáva aj s kvetmi,ale ono je to asi jedno
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bajca6 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
bajca6 (* 19.11.1985) Žena
kdyby ste meli zajem jeste mam recept na skvelej med z pampelisek a na liker z cernyho bezu
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - alassea v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
bajca6 (* 19.11.1985) Žena
nemas zac rada sem poradila
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bajca6 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Iva (67) (* 22.12.1967) Žena
Tak to si opíšu.Perfektní.Konzervace přirozeným kvašením....Děkuju moc
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bajca6 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
bajca6 (* 19.11.1985) Žena
mamina ho dela...skocim se ji zeptat..pak ho pijeme jako prevenci...natrhaji se listy jitrocelu..vsechny druhy..omyjou se a daji do velke sklenice kde se vrstvy cukr listy atd...natlaci se jich tam co nejvic...sklenice se uzavre aby to mohlo kvasit( necha se venku na slunicku nebo i ve stinu)...kdyz uz je sirup dole a ma tm.hnedou barvu..nalije se do hrnce a prevari..a podle chuti se dosype cukr..je fakt vybornej muzu doporucit nam se nikdy nezkazil..nechavame ho pak v lednici..
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - iva--67- v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - bajca6 v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
alassea (* 6.9.1969) Žena
ahoj Ivuš ,ty si poklad na recepty-ja to teda vyskúšam-bez rumu aj s rumom ,my na dvore nemáme trávu,ale bylinkovište,niektoré poznám ,ale veľa ich nepoznám,minulý rok som si namiešala čaj z byliniek a potom som zistila,že ˇšalvia lúčna nie je liečivá-ale už je v tom,snáď to moc nevadí :23:/moc krásne kvitne/.Díky za tip
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - iva--67- v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Iva (67) (* 22.12.1967) Žena
Beatko,já vařím jenom čaj.Podle receptu se má jitrocel nakrájet na malinké kousky.Do lahve se nasype střídavě cukr-malá vrstva a jitrocel-malá vrstva.Má se to tam silou natlačit.Zavřít a na měsíc dát do ledničky.No a já sem to po měsíci vyhodila,protože se mi to skazilo!!!Chtělo by to nějakou konzervaci-třeba rum.Ale to už by nebylo pro děti. ....
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - alassea v této diskuzi
Ukaž horoskopy diskutujícícho
Filtruj příspěvky nebo odpovědi na - iva--67- v této diskuzi