Svět chce být klamán... aneb tíha pravdy


07.12.2020 - 09:30
(Štír) Freja
Svět chce být klamán... aneb tíha pravdy
Poslední dobou jsem si všimla, že někteří lidé preferují tzv.milosrdnou lež, aby se nemuseli konfrontovat s pravdou.Platí to tedy hlavně ve vztazích, což je pro mne naprosto nepochopitelný.

Co děláte, když jsou po vás vyžadovány tyhle milosrdné lži?
Pro mne, jakožto štíra je to docela problém.... :63:
...ale zas nechci být zlá, abych řekla rovnou "Když to nechceš vědět, tak se neptej"....takže už z mlžení přecházím na "ok...vím, co chceš slyšet...ano, je to tak..." :8:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 2 1
Řazení:
14.12.2020 - 18:10 | Filtr
(Ryby) thééé » Buddha/2
:61: no do těchto telenovel se asi moc dialogů nevejde...
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
14.12.2020 - 13:20 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Freja
Tak už jen ty diamanty :75: :4:

No, po tom co napsaly ty 3 chytré holky přede mnou už asi není co dodat, ale myslím si, že zrovna Ty ani nic dalšího nepotřebuješ. Možná trošku času a nebo poslední kapku ... kdo ví :20:
14.12.2020 - 12:34 | Filtr
(Štír) Freja » Freja
aneb...výňatek z nedělní návštěvy u příbuzných :

bratránek : tak co u tebe novýho?
já: nic publikovatelnýho .. :5:
14.12.2020 - 12:31 | Filtr
(Štír) Freja » Buddha/2
to znám :61: Chosé nepřijel

jsem si pak vzpomněla, že jsem vlastně viděla pár dílů Divokýho anděla :4:
ale nějak si nemůžu vzpomenout na nic zásadního z děje :4:
a hlavně nevim, za kterou postavu bych byla :61: páč tam si myslim už padesátnice tyhle hovadiny neřešily :4: seděly na sofa s diamanty na krku a intrikovaly, jak se na jejich věk a postavení sluší... :97:
14.12.2020 - 12:12 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Freja
Tady máš zkrácenou verzi :4:

https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
14.12.2020 - 11:51 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Freja
Jak v nepříznivém čase?? Ony běží pořád, klidně i několik let v kuse :4:

Já kdysi přetrpěl nějaký ten díl a došel jsem k závěru, že se v tom plácají příšerným způsobem, proto to používám jako odstrašující příklad. Sice je mi jasné, že v nekonečném seriálu nejde o nějaké rychlé řešení :4:, ale o to líp je tam vidět všechny možné (a snad i nemožné :39:) způsoby jak se mu úspěšně vyhýbat :5: :4:
14.12.2020 - 09:38 | Filtr
(Štír) Freja » cimi
cvičiště...teoreticky...všechny životní situace se dají označit za cvičiště
14.12.2020 - 09:37 | Filtr
(Štír) Freja » thééé
Jo, přesně...emoce, city, potřeby, jistoty...to jsou ti hráči. :15:
14.12.2020 - 09:31 | Filtr
(Štír) Freja » Buddha/2
To bych se ráda podívala, jak to řeší v Argentině :4: , ale obávám se, že tyhle telenovely běži v pro mne nepříznivým čase...
14.12.2020 - 08:14 | Filtr
(Blíženci) cimi » Freja
Hmm ale ona to moc filosofie není, to je život. Tady ty trojúhelníky jsou sranda, ono totiž přílišná touha po splynutí a naplnění v konfrontaci s tímto reálným hmotným světem (versus pravda) sama o sobě zamlžuje vnímání. Někdy si člověk lže sám do kapsy když chce vědět jak to doopravdy je. On to totiž musí v prvé řadě vědět uvnitř sám sebe. Spoléhat se na výroky druhých je velká iluze.
Já osobně beru trojúhelníky jako cvičiště pro pochopení lásky k sobě. Nic víc nic míň. Většinou se časem někde nějaký nedostatek najde. Ať už ze strany kohokoliv zůčastněného vůči druhému, nebo ze strany zůčastněných sami k sobě. To je podle mě poselstvím bez ohledu na to jak to dopadne. To je ve své podstatě totiž úplně jedno ; )
14.12.2020 - 05:26 | Filtr
(Ryby) thééé » Freja
:62:
myslím si, že v tomto případě nejde až tak o pravdu. Pravda mi přijde takový jako mužský aspekt života, je ohraničená, a je to něco jako pravidla a fér play hra.
Tady jde o říznutí do živého, o to, ať jsme citliví, upřímní a umíme si vykomunikovat emoce (což považuju za nadpřirozené schopnosti :4:)
V tomto případě, a když jde o srdce, emoce, o to co chci, co potřebuji, co dál.. je to daleko složitější, těžší, a na dlouhou trať.
Navíc "křižovatky" nás potkávají proto, aby jsme se dostali jinam...takže asi je normální, že v tu chvíli nevím, nevíme, a že to chce víc času.
To téma - uvědomovat si, co chci... to asi nějak souvisí s vlastními potřebami, a to už jde do tématu dětství a dítěte, a jak to máme nastavené, nebo pochroumané.

"řekni mi to na rovinu, ať v tom mám jasno."
tak brzké projasnění :15:

(je možné, že "pravda" v tom udělá závěrečný črt, je definitivní, proto to asi odkládáme..ale znám lidi, kteří neslyší, ani když jim to řekneš přímo..to jsou ty emoce, které zkreslují realitu)
(jo a mmch. pro někoho je pravdou to, že chce žít v mlžení, oklamávání, zakrývání, je na to zvyklý a přijde mu to jedinný prostředek k přežití, vidí v tom bezpečí..ostatní ho děsí, jednu osobu takovou znám )
13.12.2020 - 21:01 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Freja
Njn, možná na argentinskou telenovelu :4:
13.12.2020 - 20:47 | Filtr
(Štír) Freja
Jo, tak vy jste mi to pojali krásně filozoficky :15: :74:

Já měla na mysli úplně praktickou záležitost, tak ok, s pravdou ven....
Když se ocitnete (život přináší různý mňamky, ať chceš nebo ne) v situaci
partnerskýho x-úhelníku, který si žádá řešení, tak k rozhodování potřebujete
informace, to je základ...
Jak se budete rozhodovat na základě nepravdivých informací?
To nedává smysl.. :8:

Při bližším ohledání :4: jsem teda zjistila, že:

Někteří nevědí sami, co je pravda a co ne, protože vyznat se v sobě samotným je pro ně dost velký peklo, pak se těžko orientují v nastálých situacích, kde figuruje více lidí.

Takže..od "chci vědět pravdu" je během pár dní blíž k tomu "radši mi lži, protože pravda mě moc bolí"...ale "přesto se zeptám, protože nejistota je hrozná"....

Takže po 3 měsících zmatku je pro většinu zúčastněných nejvýhodnější :63:
odklad řešení, protože svátky, atd.
A teď v tom žij...
Tak já už teda nevim, komu můžu co říct, abych do :71: někoho nedej bože neranila a momentálně to vypadá, že jsem jediná, kdo
říká - řekni mi to na rovinu, ať v tom mám jasno.

Zbytek světa chce být klamán, v bláhové naději, že po novým roce se to nějak samo...nebo co :43:

No dopr...tohle snad není ani jako zápletka francouzskýho filmu uvěřitelný. :21:
13.12.2020 - 00:13 | Filtr
(Beran) pimon
Každodenně se s tím setkávám, obligátní otázka mé partnerky: "máš mne rád" Tak jsem se naučil být kreativní a obmněňuji odpovědi. Pochopitelně v případě odpovědi nežádoucí mám v zásobě zdůvodnění zlehčující danou situaci, v krajním případě zdůvodním: "no přeci se nebudu stále opakovat, to by bylo nudné"
12.12.2020 - 18:03 | Filtr
(Blíženci) Lupi » thééé
No to se ale doost razantně změnilo! Já a brácha jsme zažili časy, kdy se na nás pokřikovalo a plivalo na ulici (krátký sukně, dlouhý vlasy) bráchu dokonce chytili na ulici a ufikli mu kus hára......například bílý punčochy, to byl důvod k dehonestaci, chachá! Nebo taková ta pletená hadra přes ramena.
Co se pravdy a pravd týče - pravda je jen to, co vpravo leží. Neboli uskutečněný sen. Je to prostě to, čemu dáme tvar, pozornost a vážnost.
12.12.2020 - 15:31 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » thééé
:44: :15:
12.12.2020 - 11:40 | Filtr
(Ryby) thééé » cimi
jo, to je dobré - kontakt se sebou.. :17:
a měnící se stav :15:, si myslím, že je úplně nejpodstatnější
..
k tomu mě napadá, jestli nám tak všeobecně nechybí něco jako pochopení a respekt k našemu stavu, situaci, k životu toho druhého..druhá věc je, jestli o tom dokážeme mluvit...napadá mě, jak málo schopnost komunikace využíváme.
...
a další dobré téma - reakce na vkus druhého, nikdy jsem nechápala hysterické...př. fuuj jak to můžeš jíst to je tak hnusné..jak to doma můžeš mít tak hnusné, a co to máš na sobě apod. to už bude asi nutnost se silně prosazovat, ne téma pravdy..

"tlak na to pochopit nebo naopak vzdorovat že někdo vnímá a žije jinak - to je třeba právě taková hoooodně bolestivá pravda x)"
jojo.. schopnost nechat se "obohatit" , schopnost přijmout toho druhého, možná ho hlavně vnímat , jako originál..
možná je pod tím tlakem i něco jako "nechci se konfrontovat se změnou..a dup dup nožičkama, nechce to žít jinak" :25:
12.12.2020 - 07:47 | Filtr
(Blíženci) cimi » thééé
Jo...to je přesně to k čemu jsem časem došla. Někdy vnímám, že je “pravda” pouze tak nějak subjektivně používána...třeba jako nástroj hodnocení, nebo jako nástroj nějakého iluzorního bezpečí - já mám pravdu....atd.. Jenže to vlastně až tak není důležité pokud nejsem v souladu sama se sebou. Já tam vnímám mnohem důležitější tu cestu k pravdivosti vůči sobě, věrnosti vůči sobě a ochotě vidět za. A to je cesta, ne neměnný stav. A každý člověk přece není osvícený a vidí jen tolik kolik mu dovolí jeho vědomí. Ale chtít vidět pravdu, žít v ní, může být samozřejmě dobrý záměr pro všechny x)
Takže kam sahá moje “moc” ?? x) jo....hlubší komunikace, ale i sama se sebou....protože já si samozřejmě mohu žít v tom svém rybníčku, ale to je už samo o sobě velká iluze, protože nežijeme na světě sami x) a ten tlak na to pochopit nebo naopak vzdorovat že někdo vnímá a žije jinak - to je třeba právě taková hoooodně bolestivá pravda x)
12.12.2020 - 06:34 | Filtr
(Ryby) thééé » Freja
No právě, věta, že pravda je relativní, je absolutní pravdou :4:
...
všímám si lídí, kteří tvrdí nebo vykřikují, že každému řeknou všechno na rovinu a říkají pravdu každému do očí.
Ale je to podle mě jinak - těmto lidem většinou chybí schopnost chtít vidět věci z úhlu toho druhého, jejich myšlení je předpojaté, a tím pádem je ani komplexnější pohled nezajímá, nechtějí vědět, jak to asi je, protože "oni ví" a nechtějí se ohýbat..
...
jinak mě k tomu napadá hodně věcí..kdy je pravda jen kritikou a vlastní neustálou nespokojeností...kdy vzniká přecitlivělost na jiný názor a kritiku...proč se bojíme vyříkat si věci na rovinu)...jak se dá všelijak utíkat před pravdou...jak jde názor říkat citlivě, a pak je lepší pravděpodobnost hlubší komunikace ...jak pravda v případě něčí obrovské bolesti nemá vůbec smysl..jestli má nějaký smysl říkat tu moji pravdu..atd..
11.12.2020 - 23:27 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti » Freja
Ja sem tu kdysi davno mela takovej filozofickej zachvat na tema "absolutni pravda"....jak to probihalo si uz presne nepamatuju ale dospela sem k tomu, ze neco takovyho neexistuje. :61:
Vzdycky je tam nejakej osobni pohled, postoj toho, kdo ten nazor vyslovuje. Vybavuju si, ze sme tenkrat rozebirali, ze ani tvrzeni, ze je noc, neni tak uplne pravda, protoze nekde jinde na zemi je den...ze je nekdo mrtvej taky uplne neni pravda, protoze jeho duse zije dal a nekomu to staci atd atd. :61:
10.12.2020 - 17:10 | Filtr
(Beran) Háňa*
Tyhle hry nehraju. Kdo mi položí otázku, tomu zdvořile, ale pravdivě odpovím.
08.12.2020 - 20:30 | Filtr
(Štír) Freja » Sosna zvlčelý
no právě...když zloděj křičí CHYŤTE ZLODĚJE...
08.12.2020 - 20:29 | Filtr
(Štír) Freja
A teď mė napadla ještě jedna myšlenka...
Co když PRAVDA je tak šíleně subjektivní, že ani já, ač jsem na vlastní oči něco viděla a nechápala, můžu být klamána tím, co se mi přdkládá, vzhledem k tomu, že sama možná nemám úplně všechny objektivní informace...?

Tak ďíky za myšlenku, že nám věřit jem sama sobě...a jak je pro mne přirozené..půjdu tý pravdě naproti :4:ti a zkusím oslovit i druhou stranu, možná to bude překvapivý...

a možná dostanu po čuni..nevadí :3:
08.12.2020 - 19:17 | Filtr
(Rak) aktigram » Sosna zvlčelý
Zabudla som a veru to je to najhoršie a to máme v širšej rodine a už sme všetci z toho úplne nanič. Vieš, tam neplatí nič ani len to že povieš pravdu rovno do oči a ona začne, to nie je tak, to ja som taká obetavá a....
S tým je nesmierne ťažké pohnúť a je to hrôza v takej domácnosti žiť.
08.12.2020 - 17:39 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » aktigram
Víš, co je nejsmutnější?
Když člověk, který sám manipuluje, křičí, jak je svět plný manipulace a že se nedá věřit nikomu a ničemu. A s tím se opravdu setkávám. :39:
No asi jako když Babiš řekne, že všichni kradou! :47:
Příspěvky: 48-24 23-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »