Polévka jako antibiotikum


15.12.2016 - 13:26
(Beran) balschemtov
Polévka jako antibiotikum
Kuřecí vývar je tradiční prostředek proti nachlazení. Já mám trochu vylepšenou a osvědčenou verzi na zimní dobrotu. Potřebujeme: kuřecí polévkovou směs, polévkovou zeleninu, nať petržele, kopr, hřebíček, bobkový list a klidně další oblíbená koření. Nejdřív uděláme vývar z masa. Já ho nesolím, pouze maso vložím do vody a vařím, vařím dokud nemám vývar. Necháme vývar pěkně vychladnout a sebereme z vrchu ztuhlý tuk, který si dáme stranou. Pak do vývaru dáme zeleninu (opět nesolím) pěkně na velké kousky a vaříme až do změknutí. Mezitím si vyrobíme to nejchutnější z celého jídla to jsou knedlíčky. Na ty potřebujeme strouhanku, vejce a právě ten stranou odložený tuk z masa, který dá knedlíčkům tu správnou chuť. Knedlíčky osolíme a dáme si je stranou. Z vývaru vyndáme zeleninu a vložíme tam knedlíčky, které krátce povaříme a opět je vyndáme někam na stranu. Pak polévku osolíme, přidáme maso a pokrájenou zeleninu a případně dochutíme.

Řazení:
18.12.2016 - 13:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jen ty s označením BIO.... :4:
18.12.2016 - 10:26 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Drzá Fikce
Jaké výropky?
17.12.2016 - 15:35 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » :):):)
Díky za info.

Pít ji nemusíš. Stačí trošku na dáseň, třeba na vatě, nebo vypláchnout. Znecitliví skoro okamžitě na nějaký čas. Pak by se to ale mělo díky prokrvení naopak zhoršit, ovšem tento efekt jsem nezpozoroval.
Avšak proč přitom rovnou nevypálit červa, že? :P Alkohol podávaný v malém množství neškodí v jakékoliv dávce :)
17.12.2016 - 14:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » THX1138
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak něco na něm bude, na hřebíčku.Není to klasické antibiotikum, ale je právě vhodný na záněty, nejen zubů.Může pomoci zevně, i vnitřně.Právě, že zánět, jak je známo způsobují bakterie,viry,paraziti, plísně...
Já si zobnu, když si vzpomenu třeba tři hřebíčky denně preventivně na trávicí trakt proti zvířátkům.Jinak opravdu dokáže dáseň dezinfikovat i částečně znecitlivět, podle toho, kolik si jich vezmeme.
Kdo může slivovici, věřím, že v malém množství vypálí červa :4:, ve velkém se může stát, že ani půl dne nebude člověk vědět, že ho něco bolí :4:.Já jí nesnáším, takže neposoudím.
17.12.2016 - 11:11 | Filtr
(Vodnář) THX1138 » :):):)
Ten má také antibiotické účinky?

Doktorka mi ho radila na bolest zubů. Obsahuje nějaké silice, přiloží se na dáseň. Avšak na základě empirického pozorování mi slivovice přijde lepší... :4:
17.12.2016 - 10:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » THX1138
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No přece hlavně v tom kuřeti :4:.Jinak třeba hřebíček, ale to by ho muselo být více a nejlépe jen rozkousat.
17.12.2016 - 09:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Drzá Fikce
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:4: no v něm to alespoň žije.A parazitů máme v sobě stejně dost.
17.12.2016 - 00:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No tak u nás když jsem viděl jak se připravují výrobky, tak jsem zjistil, že je zdravější jíst kompost, než tohle.
16.12.2016 - 19:40 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Drzá Fikce
tak je to od farmářů tu kvalitu poznáš už podle chuti textury a tak.
tak často maso nejím tak se za to vyplatí ty peníze dát nemusím mít nejnovější mobil.
směs na polévku není zas tak drahá
http://www.farma-obchod.cz/bio-kure…
těch možností je už dneska spousta třeba v gruntu mívají i krůtí krky ty jsou na polívku vynikající.
16.12.2016 - 11:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To byl vtip. BIO? To bude určitě něco hodně zdravého. :4:
16.12.2016 - 11:10 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Drzá Fikce
žádný pytlík. ty já nekupuju. max občas bio kostku z vegy.
16.12.2016 - 11:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To jsem nečekal, že z polívky z pytlíku vznikne taková aféra... :4:
16.12.2016 - 10:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » balschemtov
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já tedy taky dost často na prohřátí v zimě používám polévku,je to spíše než na chřipku, tak na nachlazení.Ale v naší zemi je často vývar podáván chorým s chřipkou.I většinou není chuť k jídlu a tak je to lehké, výživné jídlo...Taky bych to brala, že něco do sebe to má, jelikož se může pak člověk zpotit a lépe se tělo zbavuje toxinů,tak si to vykládám.
Jen jsem třeba letos v zimě udělala pěknou blbost a tu mi terere zpětně perfektně vysvětlila.Tady se traduje už hodně let očista zeleninovými šťávami.Mé kdysi heslo když už tak už, jako ne dvě deci... a pila jsem jich asi litr denně...podotýkám, že jsem k tomu jedla, nebyla to klasická hladovka.Místo abych byla zdravější, se mi udělalo ještě hůře, rozhodila si více trávení a spadla jsem do větších únav atd. .Měla jsem kdysi onemocnění lymfatických uzlin,a já ochlazovala dva měsíce v zimě slezinu...Musím tedy potvrdit, že na tom něco je.Nikde jsem se nedočetla, že tuto metodu dělat v chladném období by neměl každý.Myslela jsem, jak budu ulevovat svému tělu..., jak se bude čistit.Ty šťávy měly pokojovou teplotu. Chybami se člověk učí...
16.12.2016 - 08:20 | Filtr
(Beran) balschemtov » :):):)
Hřebíček ani kopr nejsou ve vývaru nijak výrazně cítit, pokud ovšem nepoužiješ čerstvý kopr, který do polévky přidáš zcela na závěr.
15.12.2016 - 19:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to si nějak nedokážu představit s hřebíčkem, koprem a ještě si tam tedy můžu dát oblíbenou skořici...
Já si dělám jednoduchý nápoj a to zázvor,skořice, hřebíček, když trochu zchladne tak med, šťávu z citronu.Nebo česnečku a do toho vyvařím cibule i se slupkou.
Pokud dělám vývar,tak z celého kuřete, jelikož to, co je prodáváno jako polévková směs je kostra,dvě křídla s peřím a kůží.Každopádně jak kuře, tak polévková směs už samo o sobě je antibiotikum.
15.12.2016 - 17:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » balschemtov
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jak by to mohlo obsahovat éčka? Vždyť je to jen čistá ropa.... :75:
15.12.2016 - 14:11 | Filtr
(Beran) balschemtov » Drzá Fikce
To je ovšem éčková a někdy i melaminová specialita, která zarušeně zlikviduje i poživatele samotného:)
15.12.2016 - 13:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Recept: Koupíme čínskou nudlovou polévku...
:75 :75: :75:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »