Polévka jako antibiotikum


15.12.2016 - 13:26
(Beran) balschemtov
Polévka jako antibiotikum
Kuřecí vývar je tradiční prostředek proti nachlazení. Já mám trochu vylepšenou a osvědčenou verzi na zimní dobrotu. Potřebujeme: kuřecí polévkovou směs, polévkovou zeleninu, nať petržele, kopr, hřebíček, bobkový list a klidně další oblíbená koření. Nejdřív uděláme vývar z masa. Já ho nesolím, pouze maso vložím do vody a vařím, vařím dokud nemám vývar. Necháme vývar pěkně vychladnout a sebereme z vrchu ztuhlý tuk, který si dáme stranou. Pak do vývaru dáme zeleninu (opět nesolím) pěkně na velké kousky a vaříme až do změknutí. Mezitím si vyrobíme to nejchutnější z celého jídla to jsou knedlíčky. Na ty potřebujeme strouhanku, vejce a právě ten stranou odložený tuk z masa, který dá knedlíčkům tu správnou chuť. Knedlíčky osolíme a dáme si je stranou. Z vývaru vyndáme zeleninu a vložíme tam knedlíčky, které krátce povaříme a opět je vyndáme někam na stranu. Pak polévku osolíme, přidáme maso a pokrájenou zeleninu a případně dochutíme.

Řazení:
06.01.2017 - 19:12 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » balschemtov
Také je dobré dbáti starého kulinářského přísloví, pes který štěká není dovařený.
18.12.2016 - 13:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jen ty s označením BIO.... :4:
18.12.2016 - 10:26 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Drzá Fikce
Jaké výropky?
17.12.2016 - 00:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No tak u nás když jsem viděl jak se připravují výrobky, tak jsem zjistil, že je zdravější jíst kompost, než tohle.
16.12.2016 - 19:40 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Drzá Fikce
tak je to od farmářů tu kvalitu poznáš už podle chuti textury a tak.
tak často maso nejím tak se za to vyplatí ty peníze dát nemusím mít nejnovější mobil.
směs na polévku není zas tak drahá
http://www.farma-obchod.cz/bio-kure…
těch možností je už dneska spousta třeba v gruntu mívají i krůtí krky ty jsou na polívku vynikající.
16.12.2016 - 11:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To byl vtip. BIO? To bude určitě něco hodně zdravého. :4:
16.12.2016 - 11:10 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Drzá Fikce
žádný pytlík. ty já nekupuju. max občas bio kostku z vegy.
16.12.2016 - 11:08 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » balschemtov
kuřecí demi glace z vývaru kostí. ale obyčejní tam vaří nožky a odpady z kuřete získají taky gel ale je to celkem humus berou samozřejmě to nejlevnější když to koupíš v čínské restauraci je to většinou mizérie. nechtít vidět proces. ty šupiny z nožek tam často i najdeš. to nemusím.
beru sójovku tamari od sonfoodu a pak i misopastu. vývary z kostí jsou čínská medicína. trvá to min jeden den než se to správně uvaří, s kořením nakonec se přidává zelenina. u hovězích i týden varu.
16.12.2016 - 11:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To jsem nečekal, že z polívky z pytlíku vznikne taková aféra... :4:
16.12.2016 - 11:00 | Filtr
(Beran) balschemtov » Bosch
Také vařívám kuřecí polévku v čínském stylu přesně s tím zázvorem a chilli. Slyšel jsem, že prý čínští kuchaři používají místo glutasolu právě kuřecí želé.
16.12.2016 - 10:57 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Dělám pekingskou. Číňan se vyzná. Je vyvážená a výživná.
Dlouhý vývar, důležité je správné zahuštění a složení chutí jídlo má obsahovat všech 8 chutï aby bylo harmonické.
Patří tam i kousíček zázvoru a chilli pasty. Hlavně teď v zimě.
Na vývar beru bio maso kuřecí žádná slapice ta je tvrdá nehodí se tu použivají číňani když vaří polívky čechům v jejich restauranu.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v RybyRybách
ukázat kalendář »