Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Polévka jako antibiotikum - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Polévka jako antibiotikum
15.12.2016 - 13:26
balschemtov
Polévka jako antibiotikum
Kuřecí vývar je tradiční prostředek proti nachlazení. Já mám trochu vylepšenou a osvědčenou verzi na zimní dobrotu. Potřebujeme: kuřecí polévkovou směs, polévkovou zeleninu, nať petržele, kopr, hřebíček, bobkový list a klidně další oblíbená koření. Nejdřív uděláme vývar z masa. Já ho nesolím, pouze maso vložím do vody a vařím, vařím dokud nemám vývar. Necháme vývar pěkně vychladnout a sebereme z vrchu ztuhlý tuk, který si dáme stranou. Pak do vývaru dáme zeleninu (opět nesolím) pěkně na velké kousky a vaříme až do změknutí. Mezitím si vyrobíme to nejchutnější z celého jídla to jsou knedlíčky. Na ty potřebujeme strouhanku, vejce a právě ten stranou odložený tuk z masa, který dá knedlíčkům tu správnou chuť. Knedlíčky osolíme a dáme si je stranou. Z vývaru vyndáme zeleninu a vložíme tam knedlíčky, které krátce povaříme a opět je vyndáme někam na stranu. Pak polévku osolíme, přidáme maso a pokrájenou zeleninu a případně dochutíme.
Stránka:
1 2
15.12.2016 - 13:53
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Recept: Koupíme čínskou nudlovou polévku...
:75
=====
Recept: Koupíme čínskou nudlovou polévku...
:75
15.12.2016 - 14:11
| Filtr
balschemtov
» Drzá Fikce
To je ovšem éčková a někdy i melaminová specialita, která zarušeně zlikviduje i poživatele samotného:)
15.12.2016 - 15:42
| Filtr
terere
recept je dobrý,jen z pohledu čínské medicíny je kuře horkého charakteru a to bych tedy nedoporučovala,protože chřipka je vlastně přehřátý střední ohřívač a tak jen přiložíme do kotle...tím spíše podpoříme nemoc...je třeba ochlazovat tělo potravinami chladnějšího charakteru,ale to je třeba znát...
15.12.2016 - 15:50
| Filtr
balschemtov
» terere
Promiň, ale to je fakt hrozná a kýčovitá pitomost to, co píšeš.
Chřipka není žádný přehřátý ohřívač, ale tělo napadené virem. Tělo se mu brání imunitní reakcí. Samo dokonce zvýší teplotu a pokud ho v tom podpoříme máme velmi dobrou šanci se virózy zbavit rychle bez větších následků, což je tradiční metoda ověřená generacemi. Vypotit se a to řádně.
Před čtrnácti dny jsem podobný stav zažil. Měl jsem chřipku pouze tři dny. Ten třetí den jsem nekompromisně zatopil v kamnech tak že v místnosti bylo nesnesitelně horko, sám jsem se ještě oblékl a přikryl jsem se péřovou peřinou. Ráno jsem se probudil úplně bez horečky i příznaků nachlazení. Polévku jsem použil jako podpůrný prostředek k rekonvalescenci.
Chřipka není žádný přehřátý ohřívač, ale tělo napadené virem. Tělo se mu brání imunitní reakcí. Samo dokonce zvýší teplotu a pokud ho v tom podpoříme máme velmi dobrou šanci se virózy zbavit rychle bez větších následků, což je tradiční metoda ověřená generacemi. Vypotit se a to řádně.
Před čtrnácti dny jsem podobný stav zažil. Měl jsem chřipku pouze tři dny. Ten třetí den jsem nekompromisně zatopil v kamnech tak že v místnosti bylo nesnesitelně horko, sám jsem se ještě oblékl a přikryl jsem se péřovou peřinou. Ráno jsem se probudil úplně bez horečky i příznaků nachlazení. Polévku jsem použil jako podpůrný prostředek k rekonvalescenci.
15.12.2016 - 17:32
| Filtr
Najdise.cz
» balschemtov
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jak by to mohlo obsahovat éčka? Vždyť je to jen čistá ropa....
=====
Jak by to mohlo obsahovat éčka? Vždyť je to jen čistá ropa....
15.12.2016 - 18:04
| Filtr
terere
» balschemtov
ano ...jsem psala z pohledu čínské medicíny...ta se zabývá hlavně příčinou a protože máš špatně nastavený jídelníček,dostal jsi chřipku
15.12.2016 - 19:48
| Filtr
Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to si nějak nedokážu představit s hřebíčkem, koprem a ještě si tam tedy můžu dát oblíbenou skořici...
Já si dělám jednoduchý nápoj a to zázvor,skořice, hřebíček, když trochu zchladne tak med, šťávu z citronu.Nebo česnečku a do toho vyvařím cibule i se slupkou.
Pokud dělám vývar,tak z celého kuřete, jelikož to, co je prodáváno jako polévková směs je kostra,dvě křídla s peřím a kůží.Každopádně jak kuře, tak polévková směs už samo o sobě je antibiotikum.
=====
Tak to si nějak nedokážu představit s hřebíčkem, koprem a ještě si tam tedy můžu dát oblíbenou skořici...
Já si dělám jednoduchý nápoj a to zázvor,skořice, hřebíček, když trochu zchladne tak med, šťávu z citronu.Nebo česnečku a do toho vyvařím cibule i se slupkou.
Pokud dělám vývar,tak z celého kuřete, jelikož to, co je prodáváno jako polévková směs je kostra,dvě křídla s peřím a kůží.Každopádně jak kuře, tak polévková směs už samo o sobě je antibiotikum.
16.12.2016 - 08:19
| Filtr
balschemtov
» terere
Co na to odpovědět že? Můj jídelníček je nastaven tak, aby mi poskytoval dostatek živin, energie a nezatěžoval zbytečně mé trávení. Jsem si jistý, že je nastaven velmi dobře, protože předevčírem jsem byl u lékaře na preventivní prohlídce a ten mi řekl, že moje orgány fungují skvěle a moje hodnoty cholesterolu ho přímo udivují. Žiji na venkově v domě bez centrálního vytápění. Mám každodenní kontakt s přírodou a moje tělo má šanci reagovat na rytmus roku a proměnu teplot a může si dovolit ten luxus poprat se s chřipkou. Můj názor zase je, že máš popletený hodnotový systém a tím pádem máš zmatené názory. Neschovával bych to za čínskou medicínu, té určitě nerozumíš a rozumět ani nemůžeš, protože nevěřím, že bys ovládala mandarínskou čínštinu a studovala si ji u nějakého čínského odborníka. To co mi předkládáš jako čínskou medicínu je bohužel asi jen odvar typu čínské polévky v sáčku. Úplně klidně to někde zahoď a věnuj se třeba tradiční české cestě. Chápu, že to není tak exotický a na úrovni, ale to je omyl. Včera jsem se bavil s kamarádkou, která se věnuje českým tradicím a vždy mne totálně překvapí jak mnoho jsme toho zapomněli. Neber to jako kritiku, ale spíš jako námět k diskusi. Já osobně vidím jádro našeho konfliktu v postoji ke zdraví. Dnes je takový trend "posedlosti zdravím", který ale považuji za dětinský a který má téměř náboženský rozměr. Snažím se to pochopit, neboť jsem zažil jak tahle posedlost dovede zničit hodně pěkných věcí mezi lidmi. Zvláštní je, že jsem našel odpověď přímo v naší kultuře. V životě člověka nejde vůbec o zdraví, ale o něco jako štěstí a naplnění. Hebrejské slovo pro to použité je od kořene rovný, přímý. Zdraví je špatné paradigma musíme to změnit.
16.12.2016 - 09:39
| Filtr
terere
» balschemtov
dobře,je to tvoje přesvědčení a nebudu ti nic vyvracet,čínskou medicínu mám za léta praxe vyzkoušenou a prověřenou,takže se nemusím za nic stydět ani schovávat...
to,že žiješ zdravě ti nevyvrací nikdo,ale skladba jídelníčku je nastavená podle západního systému a tedy termoregulační hodnoty potravin nejsou známy...čínská medicína to má podrobně rozkódované a přesně určené a tím je vlastně jedinečná,protože cíleně nastaví potraviny ke zdravotnímu oslabení...asi bych řekla,že ti nepřísluší posuzovat něco čemu nerozumíš a zlobíš se když se napíše jiný názor nebo zkušenost,místo toho aby ses zeptal jak to funguje,se rozohníš a vaříš z vody a ano toto je na jinou diskuzi...
to,že žiješ zdravě ti nevyvrací nikdo,ale skladba jídelníčku je nastavená podle západního systému a tedy termoregulační hodnoty potravin nejsou známy...čínská medicína to má podrobně rozkódované a přesně určené a tím je vlastně jedinečná,protože cíleně nastaví potraviny ke zdravotnímu oslabení...asi bych řekla,že ti nepřísluší posuzovat něco čemu nerozumíš a zlobíš se když se napíše jiný názor nebo zkušenost,místo toho aby ses zeptal jak to funguje,se rozohníš a vaříš z vody a ano toto je na jinou diskuzi...
16.12.2016 - 10:26
| Filtr
Najdise.cz
» balschemtov
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já tedy taky dost často na prohřátí v zimě používám polévku,je to spíše než na chřipku, tak na nachlazení.Ale v naší zemi je často vývar podáván chorým s chřipkou.I většinou není chuť k jídlu a tak je to lehké, výživné jídlo...Taky bych to brala, že něco do sebe to má, jelikož se může pak člověk zpotit a lépe se tělo zbavuje toxinů,tak si to vykládám.
Jen jsem třeba letos v zimě udělala pěknou blbost a tu mi terere zpětně perfektně vysvětlila.Tady se traduje už hodně let očista zeleninovými šťávami.Mé kdysi heslo když už tak už, jako ne dvě deci... a pila jsem jich asi litr denně...podotýkám, že jsem k tomu jedla, nebyla to klasická hladovka.Místo abych byla zdravější, se mi udělalo ještě hůře, rozhodila si více trávení a spadla jsem do větších únav atd. .Měla jsem kdysi onemocnění lymfatických uzlin,a já ochlazovala dva měsíce v zimě slezinu...Musím tedy potvrdit, že na tom něco je.Nikde jsem se nedočetla, že tuto metodu dělat v chladném období by neměl každý.Myslela jsem, jak budu ulevovat svému tělu..., jak se bude čistit.Ty šťávy měly pokojovou teplotu. Chybami se člověk učí...
=====
Já tedy taky dost často na prohřátí v zimě používám polévku,je to spíše než na chřipku, tak na nachlazení.Ale v naší zemi je často vývar podáván chorým s chřipkou.I většinou není chuť k jídlu a tak je to lehké, výživné jídlo...Taky bych to brala, že něco do sebe to má, jelikož se může pak člověk zpotit a lépe se tělo zbavuje toxinů,tak si to vykládám.
Jen jsem třeba letos v zimě udělala pěknou blbost a tu mi terere zpětně perfektně vysvětlila.Tady se traduje už hodně let očista zeleninovými šťávami.Mé kdysi heslo když už tak už, jako ne dvě deci... a pila jsem jich asi litr denně...podotýkám, že jsem k tomu jedla, nebyla to klasická hladovka.Místo abych byla zdravější, se mi udělalo ještě hůře, rozhodila si více trávení a spadla jsem do větších únav atd. .Měla jsem kdysi onemocnění lymfatických uzlin,a já ochlazovala dva měsíce v zimě slezinu...Musím tedy potvrdit, že na tom něco je.Nikde jsem se nedočetla, že tuto metodu dělat v chladném období by neměl každý.Myslela jsem, jak budu ulevovat svému tělu..., jak se bude čistit.Ty šťávy měly pokojovou teplotu. Chybami se člověk učí...
16.12.2016 - 10:55
| Filtr
balschemtov
» terere
Vidím, že čínská medicína je tvoje mantra natolik, že cokoliv říkáš je to jen "čínská medicína". Mě osobně vlastně ale vůbec nezajímá co si o čemkoliv myslí "čínská medicína" zajímá mne ovšem co si o čemkoliv myslíš ty, pokud ještě existuješ nejsi jen "čínská medicína" tedy svůj vlastní symptom. To čemu říkáš "čínská medicína" je spíš nějaký tvůj systém, který má uspokojit především tebe a jedině to je na něm zajímavé. Nepochybně to ale není "čínská medicína" jako moje názory na židovství nejsou židovství a já nejsem žid. Nakolik mám vlastní názor a jsem schopen nést za něj zodpovědnost přísluší mi posuzovat cokoliv se mi nezdá a nelíbí a s klidem to mohu odsoudit, odhodit a nezabývat se tím. Je úplně normální se v kontaktu s druhými setkat s trojím postojem: souhlas, mlčení, nesouhlas.
16.12.2016 - 10:57
| Filtr
Bosch
Dělám pekingskou. Číňan se vyzná. Je vyvážená a výživná.
Dlouhý vývar, důležité je správné zahuštění a složení chutí jídlo má obsahovat všech 8 chutï aby bylo harmonické.
Patří tam i kousíček zázvoru a chilli pasty. Hlavně teď v zimě.
Na vývar beru bio maso kuřecí žádná slapice ta je tvrdá nehodí se tu použivají číňani když vaří polívky čechům v jejich restauranu.
Dlouhý vývar, důležité je správné zahuštění a složení chutí jídlo má obsahovat všech 8 chutï aby bylo harmonické.
Patří tam i kousíček zázvoru a chilli pasty. Hlavně teď v zimě.
Na vývar beru bio maso kuřecí žádná slapice ta je tvrdá nehodí se tu použivají číňani když vaří polívky čechům v jejich restauranu.
16.12.2016 - 11:08
| Filtr
Bosch
» balschemtov
kuřecí demi glace z vývaru kostí. ale obyčejní tam vaří nožky a odpady z kuřete získají taky gel ale je to celkem humus berou samozřejmě to nejlevnější když to koupíš v čínské restauraci je to většinou mizérie. nechtít vidět proces. ty šupiny z nožek tam často i najdeš. to nemusím.
beru sójovku tamari od sonfoodu a pak i misopastu. vývary z kostí jsou čínská medicína. trvá to min jeden den než se to správně uvaří, s kořením nakonec se přidává zelenina. u hovězích i týden varu.
beru sójovku tamari od sonfoodu a pak i misopastu. vývary z kostí jsou čínská medicína. trvá to min jeden den než se to správně uvaří, s kořením nakonec se přidává zelenina. u hovězích i týden varu.
16.12.2016 - 11:10
| Filtr
Bosch
» Drzá Fikce
žádný pytlík. ty já nekupuju. max občas bio kostku z vegy.
16.12.2016 - 14:20
| Filtr
Buddha/2
» balschemtov
Bože, Ty ses rozjel
Jako uargumentovat čínskou medicínu tím, že v životě nejde o zdraví, to je fakt síla .
Naše kultura ? To je co ? Kantýny a fastfoody, když to vezmu kvantitativně.
A jo, číňani mají o vlastnostech potravin daleko větší povědomí a hlavně několikatisíciletou tradici a tudíž zkušenosti. I selský rozum mi říká, že pomeranče jsou fajn v tropech, ale ne pro člověka v mrazech. Tomu udělá rozhodně lepší službu zeleninový vývar nebo zázvorový čaj.
Pokud jde o koupené kuře, jo, je plné antibiotik, ale jestli bych si zrovna takhle chtěl léčit chřipku, to bych si vzhledem k obsahu jiných dobrot dvakrát rozmyslel (což jako vegoš naštěstí řešit nemusím ).
Kdybych chtěl porovnávat výsledky české a čínské kuchyně (mírně neobjektivně ), poukázal bych na čínského důchodce, který v 80 bez problémů cvičí tai čchi a českého, který se ráno o francouzských holích dobelhá do čekárny pro svoje prášky (máme přece jiné hodnoty než zdraví, že ?)
Jako uargumentovat čínskou medicínu tím, že v životě nejde o zdraví, to je fakt síla .
Naše kultura ? To je co ? Kantýny a fastfoody, když to vezmu kvantitativně.
A jo, číňani mají o vlastnostech potravin daleko větší povědomí a hlavně několikatisíciletou tradici a tudíž zkušenosti. I selský rozum mi říká, že pomeranče jsou fajn v tropech, ale ne pro člověka v mrazech. Tomu udělá rozhodně lepší službu zeleninový vývar nebo zázvorový čaj.
Pokud jde o koupené kuře, jo, je plné antibiotik, ale jestli bych si zrovna takhle chtěl léčit chřipku, to bych si vzhledem k obsahu jiných dobrot dvakrát rozmyslel (což jako vegoš naštěstí řešit nemusím ).
Kdybych chtěl porovnávat výsledky české a čínské kuchyně (mírně neobjektivně ), poukázal bych na čínského důchodce, který v 80 bez problémů cvičí tai čchi a českého, který se ráno o francouzských holích dobelhá do čekárny pro svoje prášky (máme přece jiné hodnoty než zdraví, že ?)
16.12.2016 - 19:40
| Filtr
Bosch
» Drzá Fikce
tak je to od farmářů tu kvalitu poznáš už podle chuti textury a tak.
tak často maso nejím tak se za to vyplatí ty peníze dát nemusím mít nejnovější mobil.
směs na polévku není zas tak drahá
http://www.farma-obchod.cz/bio-kure…
těch možností je už dneska spousta třeba v gruntu mívají i krůtí krky ty jsou na polívku vynikající.
tak často maso nejím tak se za to vyplatí ty peníze dát nemusím mít nejnovější mobil.
směs na polévku není zas tak drahá
http://www.farma-obchod.cz/bio-kure…
těch možností je už dneska spousta třeba v gruntu mívají i krůtí krky ty jsou na polívku vynikající.
17.12.2016 - 09:03
| Filtr
Najdise.cz
» Drzá Fikce
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele :):):), který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no v něm to alespoň žije.A parazitů máme v sobě stejně dost.
=====
no v něm to alespoň žije.A parazitů máme v sobě stejně dost.
17.12.2016 - 10:09
| Filtr
THX1138
A kde je to jako antibiotikum? Myslel jsem podle titulku, že to bude česnečka :)
© 2007-2024 Najdise.cz