Život se zlem, organicky prorostlým do všech vrstev společnosti


28.04.2024 - 14:50
(Ryby) MG34
Život se zlem, organicky prorostlým do všech vrstev společnosti
Definici už mám hotovou - zlo je "neoprávněná výhoda" (ať už je oprávnění cokoliv - k tomu později založím další diskuzi).

ALE

čím dál více si uvědomuju to určující propojení mezi zlem a prakticky veškerým lidským konáním. Výchova dětí, pohádky, umělý pojem "dobro" jako protiváha zla (přitom se jedná pouze o speciální případ zla a ne o jeho protiváhu). Pak všechno to zesložiťování společnosti (právo, obchod, daně, reklama, předkupní smlouvy o budoucí kupní smlouvě a podobné nesmysly) - to všechno vede k zesložiťování významu pojmu "oprávnění" a ke snazší možnosti vzniku dalšího zla, které se bude zdánlivě tvářit jako oprávnění, takže navenek jako zlo ani nebude vypadat.

Určitě není správně přístup "zlo je přirozené, takže nemá smysl s ním mic dělat". Naopak je na místě hledat ideál beze zla a všem lidem (byť přirozeně zlým) nabízet možnost se sebou něco dělat.

Takže toto vlákno bude více praktické než teoretické. Začnu asi extrémními okrajovými příklady - život sám na opuštěném ostrově - v takové situaci je člověk před zlem celkem účinně chráněn. Život v nějaké chemické bublině (kdy se vjemy z vnějšího světa k člověkovi prostě nedostanou) - droga, antidepresiva. Trochu méně okrajové (ale složitější) jsou psychologicko/společenské přístupy např. v rámci nějakého náboženství/sekty.

Kdo má další příklady, může klidně uvádět.

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2
Řazení:
29.04.2024 - 06:04 | Filtr
(Ryby) MG34 » MIKULAS
Mám na mysli přesný opak toho, kam odbočuješ.

"většinovou společnost" - tzv. "slušnou" - mimochodem pozdrav je jedním z projevů elementárního a zdánlivě neškodného zla.. což je v evidentním rozporu s pohledem většinové společnosti - že naopak absence pozdravu je elementární zlo

zvykl jsem si, že hodně pohledů má většinová společnost úplně převrácených - a pohled na pozdrav je jedním z nich..
29.04.2024 - 17:56 | Filtr
(Ryby) MG34 » MIKULAS
Dnešní svět je "globalizovaný" - státní ani geografické hranice už nehrají takovou roli jako dříve. Je to prostě "všude" - to, o čem píšu.

Sice se kvůli teritoriu ještě stále někde válčí a prosazují se různé postoje, ale už to není tak "celosvětové" jako o pár generací dříve - protože "celosvětové" je pod zvláštním drobnohledem - nevím čeho, ale ani po tom nepátrám.

Zlo má jakýsi zvláštní pud sebezáchovy a společnost (do které je prorostlé) tím udržuje minimálně při iluzi života..
29.04.2024 - 18:13 | Filtr
(Střelec) MIKULAS » MG34
Děkuji.
Rozumím, budu se podílet na stopování ve společnosti lidských bytostí, bez omezení - globálně.

Dnes jsem nahlížel do habsburského rodového stromu.
Připadne mi, že jde o dokument zaznamenávající hloupost a intoleranci.

Od roku 1273 je zaznamenáno, kterak si sexem nechávali vytlouct rozum z hlavy a ztráceli lidské tváře.

Měli přitom, jak přístup ke vzdělání, tak zákonem ukotvené nadřazenosti a výhody tzv šlechty.
29.04.2024 - 18:27 | Filtr
(Ryby) MG34 » MIKULAS
Habsburkové byli (reálně a bez urážky) zdegenerování - tam bylo opravdu hodně příbuzenských sňatků.. Mimochodem jeden habsburg seděl už kdysi dávno i na našem trůnu - přesněji žena, manželka krále Václava II - Guta. Ne dlouho po tom roce, co zmiňuješ. Takže zavražděný Václav III měl i nemálo habsburských genů..

Ale zajímavé, jak zmiňuješ ten sex - dnes jsem dost přemýšlel o propojení zla a sexuální přitažlivosti. Z pohledu vzezření žen je jako atraktivní vnímáno, pokud mají zlý výraz nebo jsou tak nalíčené nebo se tak jsou schopny v případě potřeby zatvářit. Z pohledu vnímání mužů ženami je to podobné - jsou přitahovány darebáky. Zlo je bohužel "jištěné" i z tohoto směru. O to lépe se množí a udržuje při životě.

Zajímavé je i to, jak je zlo možné vyčíst z obličejové mimiky - i to je součást celého kolotoče "přirozeného" výběru. Není to spolehlivé (zejména u herců), ale většinou to funguje.
30.04.2024 - 10:23 | Filtr
(Střelec) MIKULAS » MG34
Souvislostí zla se sexem, je opravdu hodně.
U Habsburků jsem zmínil počátek datovaný v roce 1273.

Chtělo by se věřit, že konec linie je tvořen párem Karel I a Zita Parmská.
On žil 1887-1922 (35)
Ona, 1892-1989 (97)

Podle definicí Východu, byl Karel I chytrý a skvěl se dobrou pamětí. Moudrosti však nestačil pobrat, protože zemřel mlád. Přibližně Kristova léta, jak se u nás říkává.
Neboť mu jeho maminka zapomněla povědět; "..když si synáčku začneš se Zitou, její děloha uhasí oheň Tvé vášně.."
Královský pár dopadl jako naši Hradní - pan V s paní D - Voda uhasila Oheň.

Chtělo by se věřit, že konec linie skončil s panem Karlem a paní Zitou. Ale to je klamavá představa. Rodový strom samovyvolenců, poškodil nejenom sebe sama, ale především mnohem početnější skupinu dalších dobrých mužů a žen, mnohdy ještě dětí, včetně jejich potomků. Tzv sloužící a poddané.

Totéž se dělo a děje např ve Velké Británii u samovyvolených šlechtických dynastií.

Dokonce i Velká podnebesná, zneužívala znalosti o sexu.
Podstrkovali Maovi (měl syfilis) nejméně jedenkrát týdně čistou dívku, aby ji znesvětil a udržel se co nejdéle svěží.

Dělali to tzv dvorní rádci - tzn skuteční manipulanti s hodnotami, majetkem a lidskou společností.

Známá je i historie pana božského, kterému se dodnes lidé klaní, aniž by tušili, že se mašina na výrobu peněz socialistického i kapitalistického šoubyznysu krmila a krmí, právě díky prorůstání zla zneužitého sexu do všech vrstev společnosti v našich zemích.
30.04.2024 - 17:34 | Filtr
(Ryby) MG34 » MIKULAS
Rok 1273 "znám" - je to dost důležitý rok - viz https://cs.wikipedia.org/wiki/…

V tom roce se první Habsburk stal římským králem a začal "manévrovat" ve střední Evropě. Už za života Přemysla Otakara II. domluvil sňatek své dcery Guty s jeho synem Václavem. Pak v roce 1278 v bitvě porazil (a zabil) Přemysla Otakara II. (který byl sice silnější, ale nechal se v průběhu let naivně vlákat do různých pastí).

Habsburky z pozdějších dob moc neznám - snad jen Franze Josefa I. a jeho následníka Franze Ferdinanda (co ho s manželkou Žofií zabili v Sarajevu a tím začala první velká válka).

Jinak souvislost zla se sexem nemyslím nějakou zjevnou a okatou (kterých je samozřejmě mraky), ale tak nějak principiální a nenápadnou i v běžných "normálních" případech. Vždycky tam nějaké zlo v tom sexu totiž je - je to bohužel princip lidského párování..
30.04.2024 - 22:47 | Filtr
(Střelec) MIKULAS » MG34
Jsem starý a laxní ve studiu úchylek. Dávám přednost sledování jízdního řádu proměn, který je precizním garantem a vykonavatelem harmonie.

Mám rád lidi a život, pracuji na osvětě o Optimalizaci energetických těl.
Ve správně sestaveném páru mezi mužem a ženou je sex harmonizujícím a uzdravujícícm aktem.
Je doprovázen silnou výměnou energie mezi biologickými těly.
Proměňuje ze zvířecího základu obě bytosti a obdarovává je lidskou tváří.

Neboť dvojici harmonizuje, napojuje jejich endokrinní systémy (ES) přímo na planety (podle toho jak jednotlivé planety ovlivňovaly evoluci ES) a činí je nejenom šťastné, ale i odolné zlu.

Přeji hezký První máj.
Připomíná mj historii o zneužití žen.
Budu v práci
01.05.2024 - 07:59 | Filtr
(Ryby) MG34
Vypadá to, že budu muset založit to další vlákno - bude se soustředit na "oprávnění" (jeho pojetí a všechno kolem něj). Má to ve vývoji zla rozhodující postavení. A popravdě drtivá většina oprávnění je jenom "pseudo", aby se zlo jakože nekonalo (ale ono se to zlo stejně koná, když je oprávnění jenom "pseudo").

Jinak k praktickému životu se zlem jsem našel toto - Sahadža jóga. Resp. ono si to nějak našlo mne. Uvidím, až nastuduju víc.

Naznačované párování mužů a žen (hodně nepřesně řečeno - bez zla v sexu) zatím nechápu, takže nechám uležet.
03.05.2024 - 14:47 | Filtr
(Střelec) MIKULAS
Zlo a proměny

Unloved and Forgotten - China´s Children of Shame
Pořad francouzské televize.

O dětech v Číně, které trpí za své rodiče.
O velké mámě, bývalé dozorkyni z věznice smrti, která se stará o děti, které trpí za své rodiče a pomáhá jim ošetřit jejich Duše a najít místo ve školách a uplatnit ve společnosti, která je nemiluje, odmítá a zavrhuje.

https://www.youtube.com/watch/…

Je nad mé možnosti, abych dohledal české nebo slovenské dabingy/překlady/titulky. Prosím, kdo můžete, pomozte.
YouTube
04.05.2024 - 07:06 | Filtr
(Rak) aktigram » MIKULAS
Ja som to povedala okamžite a bola som prekvapená že som sa nevedela dopatrať kedy to bolo a ked som našla ostala som prekvapená ako bolo o tom písané. Niekoľko erupcií odrazu, najviac, nevedia či to prejde aj do našej atmosféry, možno vôbec nie. Nemusíte sa báť, nebudú žiadne veľké výpadky ale prídu si na svoje nadšenci polárnych noci.
V takom duchu to bolo písané a ja som za tým cítila ich strach, už museli vedieť že je to už v našej atmosfére. Bolo mi tak zle že som nebola schopná ani chodiť, tentoraz som tuhla, bolo to divné bolenie chrbtice. Myslím že už veľmi nechcú písať o tých erupciách.
08.05.2024 - 13:11 | Filtr
(Ryby) MG34
Uvedu sem jednu věc, která není úplně návodem, jak s tím zlem žít.

Ale zaznít by měla - jednou z důležitých praktických aplikací zla je totiž obchod.

Smlouvání na trhu je klasická snaha o získání neoprávněné výhody.
Tržní tvorba cen - totéž.
Centrální cenové regulace - zase neoprávněná výhoda.
Měnové regulace.

A speciálním případem neoprávněné výhody jsou zákony. Ony si sice hrají na to, že symbolizují oprávnění, ale to je skutečně jen taková hra...
10.05.2024 - 18:29 | Filtr
(Střelec) MIKULAS » MG34
Principiální a nenápadná souvislost zla se sexem je například v tom, že každá lidská bytost, opíraje se o dominantní dědičné znaky evoluce ve vlastní tělesné schránce, střehne všemi smysly své okolí, aby zavčasu spatřila přirozeného evolučního protivníka.

Střehne nebezpečí boje o přežití v živočišné říši.

Možná si vzpomeneš naši společnou návštěvu velodromu v Brně.
Do brány borců měl dorazit reprezentant naší cyklistiky (promiň, jméno jsem zapomněl) ale my dva, bez sedla a galusek na ráfcích, dorazili před ním. Byl jsi vítán, protože mnozí žili s vědomím, že jsi zemřel při havárii.

Šel jsi z rukou do rukou a musel znovu a znovu vysvětlovat zázrak svého znovunarození a detaily uzdravování.

Nejvíce pozornosti - vřelé a milé pozornosti - Ti věnovala jedna ze sportovkyň a rodinných příslušníků, klubového happeningu.
Byl jsem zvědavý jak opice a využil chvilky, kdy jsi jí byl odňat.

Takže to vím a zde zopakuji - ta mladá paní, je Tvým biologickým protivníkem - Ovce.

Protivníci - elektrizující záchvěv celým tělem, mylně vnímaný a popisovaný jako láska na první pohled.
Snadno skončí sexem.

Ještě snadněji pak následuje celá plejáda vzájemných poškozování s destrukčními následky nejenom obou milenců, ale i v prostranství kolem nich.

Zlo, způsobené vzdělávacím systémem patriarchátu, charakteristický papouškováním frází, bez rozvoje harmonické osobnosti, schopné vnímat a jednat dle snoubení vlastního Těla, Srdce, Rozumu, Duše a vůle Stvořitele, který je součástí každé molekuly.

Zkus uvést příklady "nějakého zla v tom sexu" pokud je pár harmonicky sestavený.

Rád uvedu ještě další souvislosti "nějakého zla v sexu"
11.05.2024 - 08:02 | Filtr
(Ryby) MG34 » MG34
Ještě přidám jeden kamínek do mozaiky základní provázanosti zla a obchodu.

reklama

jedná se o klasickou snahu o získání neoprávněné výhody - výrobek se neprodává, tak se udělá "reklama", aby se více prodával

reklama navíc natolik prorostla do celého systému, že je "legální", je dokonce možné si ji dát do nákladů a celé oblasti průmyslu (většinou zábavního) jsou na reklamě závislé - youtube, facebook atd. - nicméně to, že je reklama legální (a že z ní žijí různá odvětví), v žádném případě neznamená, že je oprávněná

další kapitolou sama pro sebe je zlo, které se se objevuje i přímo v obsahu reklamy
- tady už došlo k podobné situaci jako s jinými zly, u kterých chybí alespoň iluze oprávnění

takže není legální dělat reklamu na určité typy výrobků, dále jsou zde komplikace s dalšími omezeními typu autorská práva, patent, atd. a samotný obsah reklamy má také nějaká pravidla (jen okrajově a trochu nepřesně zmíním genderovou a rasovou vyváženost a podobné principy)

ale tento nesystematický a nesprávný způsob získávání "oprávnění" u reklamy rozhodně nevede k tomu, že by přestala být zlem - zlo je totiž v principu, že reklama vůbec existuje
11.05.2024 - 08:17 | Filtr
(Ryby) MG34 » MIKULAS
Trochu jsem přemýšlel o velodromu v Brně - moje paměť ještě není úplně spolehlivá. Asi už (podle "sportovkyň a rodinných příslušníků") vím se kterými dvěma jsem se tam bavil.

Ohledně "partnerské vhodnosti" různých lidí asi všemu rozumím. Takto jasně to ale hned nevidím. Já spoléhám na jiný způsob vnímání (který jsem bohužel v minulosti ne vždy používal a přivedlo mne to mnohokrát do malérů).

Umím se po nějaké době naladit na jiného člověka a myslet jako on. Vidět jeho očima. Ale dlouho to trvá, než se naladím - hodiny, dny interakce s ním. A jako bonus mám nedávno zjištěnou ještě jednu možnost, kterou jsem měl ale vždy - a ta je klíčová. Když člověk koná zlo, tak vidím jeho očima okamžitě - a přesně vím, že koná zlo a jakou neoprávněnou výhodu tím chce dosáhnout. A to mne před ním ochrání, resp. musím si pomoct sám, ale vím přesně jak.
11.05.2024 - 08:51 | Filtr
(Ryby) MG34 » MG34
ještě mám k tomuto
"A to mne před ním ochrání, resp. musím si pomoct sám, ale vím přesně jak."

jeden dovětek, který zpětně vysvětluje, co tady v diskuzi nikdo nikdy nechápal a možná ani já jsem to nechápal - ale teď už je to celkem jasné

když člověk v mé diskuzi koná zlo - ve zmyslu "chce získat nějakou neoprávněnou výhodu", tak ho prostě zablokuju

není to totéž, jako porušení oficálních pravidel diskuze - pokud někdo použije třeba vulgarity, které se zde nesmí, tak to většinou neřeším, je mi to jedno

ale pokud dělá jiné zlo a současně s tím je k dispozici možnost poukázat na ty jeho vulgarity, tak se za to klidně schovám (protože konání zla v oficiálních pravidlech diskuze zakázáno není)
11.05.2024 - 09:56 | Filtr
(Střelec) MIKULAS » MG34
Ne, ne, bylo jich více než dva.
Byli lidé kolem brány borců, lidé kolem šaten pod tribunami, lidé kolem rovné plochy uvnitř oválu. Také jeden z borců, co kroužili po dráze.
Všude, kde jsi mluvil, záhy na Tvých ústech visely děti.

Dnes se nejsem jistý nejenom jmény, ale i tím, zda jsem při návštěvě velodromu věděl, že jsi i hudebníkem.

Všichni lidé jsou propojeni mezi sebou.
Umíš se naladit na jiné lidské bytosti.
Tvoji citlivost a sílu jsem tady poznal ještě před přerozením a ještě před setkáním najdisáků u Dřevěného vlka.

Moje vrozené a získané nástroje jsou jinak uspořádány než u Tebe - jsem Zemní. Znamená to jistou setrvačnost, nebo také zpoždění na startovní pozici.
Nese to s sebou schopnosti o kterých vědí jenom zrozenci let, kdy je zeměkoule v rovnovážném stavu.

K vlastnímu překvapení, mnohdy čekáme na soutěžáky Kov, Voda, Dřevo, Oheň, za cílovou páskou, aniž bychom o to usilovali.

Ano, umíš se ochránit a dokonce to musíš dělat, protože citlivost činí člověka zranitelným v oblasti emocí a partnerských vztahů. Mnozí lidé se takto chrání a schopnost založit partnerský vztah nebo rodinu, nahrazují usilovnou prací až dřinou, nebo uzavřením se dovnitř, neřku-li do života ve stejnopohlavních párech, či bez sexu.

To, co považuji za nejvýznamnější je schopnost tvořit. Vrozenou všem lidským bytostem.
Ty jsi v tom získal upgrading od Pánaboha.
Nyní nejenom dokážeš rozeznat zlo, ale především je budeš schopen proměńovat v Láskyplnost.
Proměnit zlo i s jeho nositelem.

Proměnit, aniž bys doznal újmy sám.
Krásné to máš
11.05.2024 - 20:47 | Filtr
(Lev) špejlička
Víte, já nemám co říct k tématu. A musím přiznat, že se mi to i obtížně čte a chápe. Ale vaše povídání MG34 a MIKULAS je pro mě dobré.
12.05.2024 - 06:53 | Filtr
(Střelec) MIKULAS » špejlička
Vzácná paní, dobrý den

děkuji za vše, co jste napsala.
Ukláním se před Vaší odvahou a před vrozenými schopnostmi, které Láskyplně používáte.

Krásně buďte
MIKULAS
12.05.2024 - 09:10 | Filtr
(Ryby) MG34 » MIKULAS
Ano, už se mi vybavuje víc z toho Brna - byl to rok 2021 snad někdy v létě? Oni tam všichni čekali na Tomáše Bábka (český reprezentant), ale my jsme přišli dříve. S ním jsem se pak bavil na té rovné ploše uvnitř oválu. Že by to bylo někdy v době kolem jeho narozenin?

V té době jsem ale byl ještě dost "nestabilní" (viz třeba to, že si hodně věcí nepamatuju) a hodně věcí jsem o sobě zatím nevěděl.

Zajímavé jak zmiňuješ "především je budeš schopen proměńovat v Láskyplnost.
Proměnit zlo i s jeho nositelem." - vím, že tohle jsem nikdy neuměl. Jistější (a bezpečnější) pro mne vždycky bylo uhnout nějak bokem a dostat se z dosahu toho zla. Postavit hráz. Netvrdím, že by to teď nemohlo být jinak, ale zatím tomu dám čas. Nechám to nějak uzrát - je to přecejenom změna celoživotního návyku..
12.05.2024 - 09:23 | Filtr
(Ryby) MG34 » špejlička
Zkusím to prokládat čitelnějšími příspěvky.

Shodou okolností teď v zaměstnání narážím na toto téma:

https://www.nzip.cz/clanek/…

takže je možné psát tzv. "srozumitelným textem"

...anebo (s menším rizikem nepřesného popisu) i "zjednodušeným textem" (easy-to-read)
14.05.2024 - 16:06 | Filtr
(Lev) špejlička
"neoprávněná výhoda"
Pokud je hloupé a mimo co napíšu, tak to smažte, pochopím to.

Co třeba, když máte osobu, které důvěřujete a ona důvěrné informace posléze zneužije, aby vám ublížila, ale dělá to tak hezky, že vám jakože pomáhá prozřít, ne že to někomu dalšímu bude říkat, ale v komunikaci s vámi se o ty informace bude posměšně opírat a tím vám ubližovat, i když to jsou nějaké fakta a odžité věci, které si uvědomuji, pracuju si na tom podle sebe a hlavně tuto osobu jsem nepožádala o pomoc se svým životem a s jeho změnou (ale o sehnání jedné věci, kterou si zaplatím a přitom jsem jen uvedla jak žiju, aby chápal mou situaci a jasně jsem mu i řekla, že nechci diskutovat o svém životě, ani ho měnit nebo snad litovat).
Ale ona ta osoba se sama staví do pozice dobrého člověka, který "na to přišel"...a tím myslím, co je život a jak to všechno funguje a proč jsme tu a kam jdeme. No z mého pohledu je to podlehnutí něčemu, co někdo hlásá jako pravdu pravdoucí (trochu sektářské) a v případě, že se to zdá být příliš složité, tak to asi nebude úplně v pořádku, ale jeho volba, nebudu mu do toho mluvit. Za mě je život velmi jednoduchý, buď dobrý a žij. To ale neznamená, že já to dokážu :-)
Ale osobně si myslím, že když teda na to (ať je to cokoliv) přijdu, tak bych právě měla být chápavá právě k těm, co na to ještě nepřišli.

A taky moje vyzařování, mám zřejmě fakt problém, že mě všichni vidí jako slabšího a často se stává, že si do mě kopnou, nebo se říká honit si ego? Nejhorší je, že já to poznám a pak se stáhnu, protože nějak neumím bojovat nebo co, nechci...A vlastně ten "silnější" vyhrává, protože má pravdu, když já nereaguji a ještě si do mě bouchne a lidi to dělají tak mile, že to vlastně se mnou myslí dobře a že já jsem taková nevděčná, ani se pak neozvu...jenže je to těžké, když víte, co si o vás myslí a jak na ně působíte. Slova jako zbraň. Nikdo mě nebije nebo tak, to ne.
Ale to je jen o kontaktu s lidmi, tady vůbec nechci působit, že se lituju a že jsem chudinka. To vůbec ne, jen jsem to napsala jak mě napadlo, protože o tom zle přemýšlím a vaše diskuse je pro mě přínosná.
14.05.2024 - 18:10 | Filtr
(Blíženci) cimi
A co zlo které si činíme my sami sobě…?
14.05.2024 - 18:22 | Filtr
(Ryby) MG34 » cimi
zajímavá věta, ale trochu jinak - napíšu podobnou větu - "co když někdo předbíhá sám sebe ve frontě?"

jinými slovy jsou dvě možnosti - buď to z principu nejde (předbíhat sám sebe nebo činit zlo sám sobě) - anebo člověk sám má v sobě 2 osoby - například hlavní já (navenek) a nějaké temné já (v pozadí všeho) - každopádně temné já získává nějakou neoprávněnou výhodu vůči hlavnímu já - přesně podle definice..
14.05.2024 - 18:41 | Filtr
(Ryby) MG34 » špejlička
hloupé ani mimo to není - je to prostě volání o pomoc v nepřehledné situaci

- ve které by málokdo volání o pomoc čekal a každý zůčastněný vidí jen to, co se mu hodí vidět - je to poměrně složité, takže se v tom možná neorientuju správně - ale asi klíčové sdělení je "osoba se sama staví do pozice dobrého člověka"

tady zastavím i já a odbočím - co je vlastně "dobro"? speciální případ zla - zla, které skoro nikomu neškodí a leckdo nebo skoro každý z něj má prospěch

když je těch lidí, co z toho mají prospěch trochu méně (a leckomu to naopak škodí), tak je to dobro pro ty první a zlo pro ty druhé

a v tvém případě to může být klidně tak, že "dobrák" a spousta lidí kolem něj to vidí jako dobro, ale konkrétně ty jsi zasažena zlem

ještě malá odbočka k egu - víceméně rozumím tomu, co píšeš - ale jedním dechem dodávám, že je obrovským osvobozením umět popřít vlastní ego - člověka pak skoro nic nezasahuje - a útoky od ega někoho dalšího se rozplynou v prázdnotě - a to je dobrý návod, jak se s tím vším vypořádat..
14.05.2024 - 20:13 | Filtr
(Střelec) MIKULAS » cimi
Dobrý večer paní Cimi

pokud platí, že člověk se narodil proto, aby miloval a byl milován, potom to, nač se tážete; ..zlo, které činíme sami sobě.. může to být strach z lásky?

Prosím, odpusťte, že Vám odpovídám dotazem.
Dále se pokusím odpovědět na Vaši, i na svou, otázku.

Považuji za užitečné, uvést několik souvislostí.
Astrologie Západu spolu s astrologií Východu, definují - podle datumu narození - předpoklady k sebepoškozování, tj k činění zlu sobě samým, sebou samými.

Vždy jde poměrně přesně dopočítat/dohledat, kdy takto definované předpoklady dostanou spouštěcí impuls z planet.

Častěji a dřívěji, než uvádějí tabulky/výpočty, spouštěcí impuls přijde od jiných bytostí z okolí.

Nejenom od živých lidských bytostí, ale i od Duší lidských bytostí, které byly špatně od-puštěny na věčnost a nebo z jakýchkoliv jiných příčin dosud bloudí zde blízko zemského povrchu.

Souvislostí se zlem, které si způsobujeme sami sobě, je hodně.
Za důležité považuji napsat dvě příčiny. Platí i pro ty zrozence, jejichž datumy narození jsou prosty předpokladů o kterém se bavíme.

1) Výchova maminkou v rodině a ve společenství, kde maminka dítě počíná a přivádí na svět
2) Vzdělávací systém společenství.

add 1) Předmětem výchovy maminkou, má být Láska a bezpečí - tedy ochrana před strachem
add 2) Předmětem výchovy vzdělávacího systému, má být - poznávání a rozvoj vrozených schopností - milovat a být milován.

V obou případech a ve všech předmětech je podmínkou, poznávání základů zacházení s Energií, která je všude kolem nás a uvnitř každého z nás.

Potom, je v silách takto vzdělávané lidské bytosti, aby působení impulsů - startujících zlo ze strany planet i ze strany pozemského okolí - eliminovala, a sama proměnila strach na lásku v Lásce.
Příspěvky: 1-25 26-30
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »