Neptun kvadratura Slunce a Neptun obecně


05.09.2023 - 10:59
(Střelec) verka96
Neptun kvadratura Slunce a Neptun obecně
Otevírám veřejnou diskusi na téma Neptun a jeho napěťové (nebo i harmonické) vazby, jaké máte zkušenosti, případně co myslíte, že by mohl dělat v mém horoskopu v kvadratuře na Slunce.
Škoda, že dřívější diskuse na téma Neptun byla vymazána... Budu moc ráda, když se podělíte se svými prožitky. Děkuji... :68:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3 4 5 6
Řazení:
05.09.2023 - 16:17 | Filtr
(Střelec) verka96 » thééé
Tak to nemá chybu... :27:
Naštěstí jsem si jej stihla přečíst. :46: Trošku o tom přemýšlím. Díky.
05.09.2023 - 16:45 | Filtr
(Ryby) thééé » verka96
jee fakt, to je dobřeee, já už bych to nesesmolila :75:
05.09.2023 - 16:51 | Filtr
(Ryby) thééé » verka96
a s tím se nabízí i to, že neptun nabízí i spoustu oklik, útěkových a klamných cest, po kterých sáhneme, abychom si něco ulehčili..resp.on nabízí ulehčení. Asi jako bludička v lese.
Je to prostě mistr mámení, klamu, iluze, fantazie. Tímto nás znejisťuje.
Já prostě místo upravit zmáčkla smazat. A byla jsem naprosto přesvědčená, že klikám upravit.
Bych se klidně hádala.
Na druhou stranu můžeme fantazii použít a přepsat zajeté rádoby "reálné" zvyklosti.
05.09.2023 - 17:44 | Filtr
(Střelec) verka96 » thééé
Asi tuším, s čím ta kvadratura souvisí. Tady už zbývá to úplně poslední, srovnat se s tím, přijmout (docela tíživá a bolestná záležitost). Mám hodně intenzivní sny, v posledních dnech mi přišla taková informace, kterou jsem chtěla dříve znát (vše se to týká rodiny, matky - obě světla s Merkurem měla v Rybách - informace, kde měla ascendent). Byl to i důvod, proč jsem začala odpovědi hledat v astrologii. Dá se říct, že už vše přišlo, letos úplně to poslední vysvětlení, abych to pochopila. Mám takový pocit, že to s tím souvisí. Projevilo se mi to i na zdraví (nic vážného), zatím to není ještě úplně v pořádku, ale je to asi na nějakou dobu.

Jak píšeš, že sis to omylem smazala, už se mi to taky několikrát stalo, škoda že tu není ještě: "opravdu to chcete smazat???" :46:
05.09.2023 - 21:49 | Filtr
(Rak) aktigram
ja som asi jediná, ktorá vidí veľký potenciál a nie iba nástrahy.
Tiež mám kvadratúru SLnko je v konj. s Uranom a tvoria kvadratúru na Neptún - u mňa v 7 dome a vo Váhach.
Takže tie ružové okuliare som určite mala hlavne v mladosti na svojich partnerov.
Nakoľko som všade iba čítala že ten kvadrát je zlé a budem alkoholik či niečo iné, no falošný celý človek a pod. tak sa mi to dosť dostalo pod kožu a ja som sa naozaj toho začala obávať. No aké bolo prekvapenie ked som ležala po jednej ťažkej operácií brala morfium a prosila lekárov aby mi ho konečne vysadili lebo každé jedlo ma hrozný sladkastý pach a aj moje telo tak smrdí a tak mi po 2 týždňoch ukončili a vtedy mi lekár povedal že sa nemusím báť zo mňa nebude nikdy závislak , vraj nemám ten gén, lebo iní ak by brali počas 5 rokov toľko drog tak by už boli závisli a tak ho to zaujalo a dal moju krv na genetiku.
Takže u mňa silný Neptún ale závislosť v mojej výbave nie je - preto nie je dobre veriť všetkému čo niekto povie či napíše.
Ja u seba vidím tu nesmiernu intuíciu, mysteriozné sklony od malička, empatia. Viem bol tam aj ten spasiteľský efekt, ale z toho som sa dosť rychlo dostala a pochopila som že môžem pomôcť hlavne sebe.
Čo určite je také jeho u mňa sú to sny, môj snový život vždy bol nesmierne bohatý, farebný a silný, vždy to boli sny z rôznych oblasti aj ked to nesedelo podľa snára ale mne mnoho veci osvetlilo.
Takže ja beriem ako svoju súčasť pána hlbokých vôd, previedol ma cez moju temnotu aby som videlo ozajstné svetlo.
No a nateraz som s ním do konca môjho životu spojená, už dlho trvá čas kedy vstúpil do môjho prvého domu, stal na mojej Lune a kráča tým veľkým prvým domom a ja hlavne teraz vidím tu jeho ohromnú moc - moc liečiteľa, viem že to ide s bolesťou lebo ak niečo má odísť musí sa sprítomniť. Za mňa dobre :29:
06.09.2023 - 04:33 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » thééé
To bude spíš retrýs :3:
06.09.2023 - 04:47 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
No počítám, že v tom 12. domě (plus v nativu v 8. a kvadrát do 9.) u tebe vytáhne na světlo věci, které byly skryté, zasuté v podvědomí a ty dojdeš k nějakému důležitému poznání. Už jsi to sama naznačila, že to nemusí být úplně příjemné, ale je to asi nutné. Přemýšlím, jestli se to snáší líp nebo hůř, když tomu 12. domu vládne a je vlastně doma. Ještěže se tranzitu Neptuna 12. domem nedožiju :75: Počítám, že mi bude stačit v 6.
06.09.2023 - 04:49 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » aktigram
Myslím, že u takového echt neptunika jako jsi ty, s celkově přepálenou vodou atd. je opravdu nejlepší cesta se s Neptunem skamarádit :3:
06.09.2023 - 06:26 | Filtr
(Rak) aktigram » Mici Angóra
No zrejme áno a potom je život bez jeho nástrah.
No budeš prekvapená, dala som si ten siderický horoskop a tam som našťastie stále Rak ale Ryba nulová tak teraz neviem ktorý že to zobrať do úvahy :3:
06.09.2023 - 08:38 | Filtr
(Střelec) verka96 » aktigram
Já jsem siderický nezkoušela, ale můžeš dát sem odkaz, kde bych si pro zajímavost zkusila.??
Myslím ale, pokud se člověk ztotožňuje s tropickým h., tak pak je to ten, co funguje.
06.09.2023 - 08:53 | Filtr
(Střelec) verka96 » Mici Angóra
Ano, jak píšeš, jsou to věci hodně skryté. Prakticky nikdo to neví, každý žije v té přijaté iluzi, že bylo vše "normální". Už od mala jsem vnímala, že je něco špatně, viděla jsem srovnání u svých spolužáků, kamarádka mi hodně pomáhala, když jsem nemohla snést situaci doma, mohla jsem kdykoliv k ní přijít. Neptun mě tady udržoval v tom, že jsem si říkala, každý doma něco má. Poslední dobou ty růžové brýle úplně spadly.
Myslím, že ten 12. dům pěkně sedí, kde jinde by se to zlo mělo rozpadnout a úplně zaniknout??? Tady je vládce 12. domu doma... :79:
Když mi v r. 2020 Neptun kvadratizoval Neptun a Venuši v 8. domě, byla reálná fyzická smrt, tady už byl tranzit. Neptun ve 12. domě. Myslím, že odtud tento proces pomalu začal nebo začal už o 2 roky dřív, kdy jsem začala předpokládat, že to ke konci spěje.
Ke svému otci se mi taky vztah mění, teď jej už vidím jinak, řekla bych i reálněji, jako "normálního" člověka s chybama.

Jinak, trochu mám spíš obavy, jak mi Neptun půjde přes ascendent. Ještě jsem ale nezkoušela, kolik mi bude... :39:
06.09.2023 - 08:56 | Filtr
(Střelec) verka96 » thééé
Jo, myslím, že růžové brýle pomáhají tak nějak v tom žít - taková sladká nevědomost, ulehčení. Spadnou až tehdy, když je člověk připravený.... A u někoho možná nespadnou vůbec. :32:
06.09.2023 - 09:02 | Filtr
(Ryby) thééé » Mici Angóra
No to byl vyloženě optický klam. Viděla jsem, že klikám na upravit.
Retrýse merkurise mám celoživotně, na to jsem zvyklá..a ještě v rybách a ještě mi přes něj ten Neptun tranzituje
06.09.2023 - 09:05 | Filtr
(Blíženci) cimi » aktigram
Já se tady s tou tvou cestou docela ztotožňuju.

Nejvíc bince za mlada. A teď spíš prozkoumávám jeho dary tak jak píšeš.
Přijde mi že nejvíc mě dřív zaměstnávaly ty propady z vystřízlivění, pocity zrady, to že se mi pořád někdo pokoušel lhát, nějaké nenápadné podsouvání věcí…taky jsem furt chodila pozdě, věčně trochu mimo x)…
Teď jsem už dost jinde, i když mi jde transit neptunu jak kráva tak mi to pomáhá naopak se ještě víc vtělit a uzemnit. Používám tu jeho sílu úplně jinak…jakobych ji měla už natolik načtenou že už rovnou přecházím ty negativní projevy a nedělám už z toho takový drama a jdu rovnou k věci kde se dá ta síla použít…k čemu je to dobrý…
Medituju už 5 let pravidelně, hraju na klavír od dětství, vrtám se v mým podvědomí na terapiích…občas prsknu nějakou tu báseň a furt vypadám mladě /klamu :-D…tam všude se neptun neskutečně hodí…
Takže za mě taky dobrý : )
06.09.2023 - 09:12 | Filtr
(Střelec) verka96 » aktigram
Já to pozoruju, že s Neptunem se hodně váže i téma zdraví, zejména jsou to delší nebo nejasné záležitosti.
Moje blízká kamarádka má Slunce, Merkura v Rybách, Lunu s Neptunem v 1. domě. Má částečný invalidní důchod, jednu diagnózu má snad pár lidí v republice, další diagnózy v podstatě naši klasičtí lékaři nedokážou vyléčit, jen "léčit" práškama. Také pak s tím souvisí závislost na lécích. Postupně si jej sama odbouravala, aby mohla normálně trochu fungovat a přitom si při těžkých chvílích ulevit.
Od letoška jezdí do Prahy, kde si našla lékařku celostní medicíny, která ani u nás nestudovala, má úplně jiný přístup. Hodně mě baví, jak mi vyprávěla, že začala s tím, že pravidelně snídá a má jen některé potraviny, které může...
Také ji lékařka řekla, že má prostě citlivý organismus, to myslím, že trefila dobře (Neptun a Luna v 1. domě ve Střelci, Luna v kvadratuře se Saturnem). Málo toho snese, na hodně potravin má intoleranci. Ale nějaké závislosti jako alkohol, kouření nebo něco jiného, to ne - už by tu nebyla.. :32:

Emapatie je tady taky hodně důležitá, povídala mi zážitky s některými lékaři, bylo mi z toho fakt dost špatně...

Jsem ráda, že napěťové vazby a vazby s N. vůbec nejsou jen o těch závislostech, iluzích atd.
06.09.2023 - 09:13 | Filtr
(Ryby) thééé » verka96
Jj, je to forma útěku, ale tu má i uran, i Pluto.
Na druhou stranu proč si život nezkrášlit...fantazie je úžasná pomůcka k růstu..
Jen se člověk asi nesmí chtít zavírat do těch duhových bublin. U těch neptunských aspektů se prostě smysly zbystří, či spíše zjemní. I práh bolesti se může posunout, i citlivost na látky, potraviny, které do sebe dávám (to jsem psala v tom smazaném)..prostě senzory zjemní.
Takže někdy tu může být přkrášlení pomůcka, jak to přežít. Jen se u toho nesmí zůstat.
K rybam/Neptun se váže lymfatický systém. Ten může vnímat jako toxické víc věcí, než v minulosti. Lymfa očisťuje právě v jemnějších rovinách, než ledviny a játra. Čistí mentální a emoční toxiny. Takže očisty, voda jako forma detoxu ...koupel i vnitřně. A dovolit si vnímat tu svoji " novou zranitelnost" , dovolit si prožít i bolest i všechny staré zranění. To přijetí je téma Neptunu, a plynutí..a nechat projít, proplout, odejít ...
Vpravo si myslím, že většinou neptunské aspekty nemáme rádi. Chceme vše mít pod kontrolou. A ony po nás chtějí uvolnění a přijetí.
Miluji ležet na lehátku na vodě a jen tak být :6: ale v životě už je to horší :16:
Dalším nepříjemným tématem neptunu je nevědomí....ale jiné, než plutonské...proto se bojíme, těch hloubek ...a toho, kde tápeme a je nutné část naší osobnosti odevzdat.
12.dům je pro mě i dům obětí- část těch témat našeho 12.domu prostě musím jakoby dát na oltář a obětovat. Potom přijde úleva.Ta oběť je ale jen z pohledu stavění si své osobnosti.(přechod do 1.domu)
06.09.2023 - 09:20 | Filtr
(Ryby) thééé » verka96
:4:ano, za "opravdu chcete smazat" a 2x se přimlouvám.
Mě právě jako Neptunský obraz ta matka a Velká všeobjímající matka taky naskakuje. Taky moře jako matka. Vede nás to právě k vyšším citům. Posunout celé to mateřství. U tebe asi i tou lunou ve 12.domě. Lunu ti taky tato kvadratura vytáhne. Vše, kde Neptun stojí, a 12.dům.
06.09.2023 - 09:42 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » verka96
Ano, "neptunské" zdravotní problémy, jejichž příčina se nemusí nikdy odhalit fakt nejsou nic moc...
06.09.2023 - 09:42 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » thééé
S tou lymfou jsi mě předběhla, zrovna jsem to chtěla napsat :17:
06.09.2023 - 09:48 | Filtr
(Ryby) thééé
Jo, děvčata, taky jsem, coby neptunik, abstinent. Moje tělo neumí alkohol odbourat.
06.09.2023 - 10:02 | Filtr
(Rak) aktigram » cimi
Ach tak veľmi súznim s tvojimi slovami - presne si to napísala len lepšie ako ja.
06.09.2023 - 10:04 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » thééé
To by podle mě bylo na samostatné téma-přijde mi, jako kdyby té neptunské energie bylo už dost a není tedy třeba ji dále rozpouštět. U lidí se sklony k alkoholismu (teda když pominu, že je to půlka národa) pozoruji často spíš jen jeden silně neptunský aspekt a k tomu třeba nějaké saturnské-v nějaké starší diskuzi o aspektu Saturn kvadrát Neptun si vybavuju, že někdo psal, že i když to není osobní aspekt, můžou takoví lidé lavírovat mezi přísnou disciplinovaností a touhou upustit páru skrze návykové látky. Něco na tom může být.
06.09.2023 - 10:08 | Filtr
(Rak) aktigram » verka96
No je to na Asro sseku
https://horoscopes.astro-seek.com/s…

Ja sa ale s ním nemôžem stotožniť ta poriadkumilovnosť veru ku mne veľmi nejde - hrozne nerada robím domáce práce, asi som mala mať slúžku. No v podstate sa mi poriadok páči. Tak si myslím že možno niečo skombinovať, tam som sám vzduch čo tu ho nemám a ja sa stotožňujem s oveľa viac Uranovskim charakterom ako s inými.
06.09.2023 - 10:11 | Filtr
(Rak) aktigram » Mici Angóra
U mňa sa vyjasnili len čo sa Neptún dostal do svojho znamenia hlavne na ASC a na Lune to už zobrali aj všetci lekári.
06.09.2023 - 10:13 | Filtr
(Ryby) thééé » Mici Angóra
U mě to vidím v tom saturnu ve 12.domě. Jakobych se zároveň toho neptunského bála, strach uvolnit otěže ( silná sebekontrola, mars v kozorohu)...to by odpovídalo tomu co píšeš vztah Saturn Neptun.
A možná to u mě je i Neptun v 6.domě.
Kolem mě je, bylo hodně alkoholiků a psychických nemocí. Psychickou nemoc taky považuju za útěk od reality, únik.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-125 126-145
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v KozorohKozorohu
ukázat kalendář »