?


30.05.2022 - 11:23
(Střelec) feryn3
?
Jak se pozná "Stará duše" a proč se vrací?

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2
Řazení:
30.05.2022 - 13:48 | Filtr
(Váhy) LemmOny
Ahoj,

já si myslím, že duše jako taková není něco, co bychom mohli vtěsnat do našeho rozměrového světa, kterého se týká i pravidlo stáří, či prostě jen začátku nebo konce. To jsou spíš pravidla našeho paradigma. Mám-li duši chápat jako něco nad rámec našeho vnímání(tak jak to nejeden duchovní prezentuje, tedy mimo rozumovou stránku věci, pak je paradoxem snažit se jí vnímat jako něco stárnoucího, či kolujícího ve vztahu k našemu vědomí,(tj. jediné možné vnímání tohoto světa) podléhajícímu našim, již výše popsaným smysluplným pravidlům.
31.05.2022 - 13:06 | Filtr
(Býk) player
Doporučuji knihu o hypnotických regresích od Joela Whittona - Život mezi životy. Tam se o tom pojednává.

Shrnu ti tu myšlenku. Přijde nová duše sem na ten svět. A jede ... něco. Může žít lépe , či hůře , ale jako mladá vždy naseká nějaký maléry. Po smrti jdeš před komis , která ti doporučí další inkarnaci , abys po sobě ten chlívek uuklidil. Ale ty máš svobodnou vůli a i když si inkarnaci předem dopodrobna naplánuješ , tak vlastní vůlí se povětšinou odchýlíš a takhle to jde pořád a pořád , dokud karmu nevyčistíš - do osvícena. Poslední inkarnace už je většinou mimo vztahy a je zkrátka taková , že svítíš na cestu druhým. A teď - některý duše třeba zvládnou to osvícení laicky řečeno za pár. Inkarnují třeba sedmkrát a po sedmé už jsou osvícení. A pak už následuje buď vtup do toho světla nebo můžeš fungovat jako melouchář - to jest strážný anděl , kterýho údajně každá duše před znovuzrozením nafasuje. Ale některým hajzlíkům to zkrátka trvá , čistěj velmi pomalu , největší zla odkládají na budoucí inkarnace , takže jsem jdou třeba tisíckrát. A to jsou starý duše. Ale nevadí jim to. Líbí se jim v životech útrpných (či radostnějších).

Pokud teda budeme hypnotické regrese brát vážně. Pokud je to blábol , tak taky může být pravdou , že žádná duše není - jen mozkové neurony. To už je věcí víry.
31.05.2022 - 13:08 | Filtr
(Býk) player » LemmOny
Pravda je ta , že dle všeho , co se tam píše , tak v Bardu neexistuje čas. Čas podle všeho je jenom jistý stav hmoty - ale ta duše je mimohmotná entita. Nebo prostě - ono to jakási hmota je , ale není patrně z tohoto univerza.
31.05.2022 - 13:38 | Filtr
(Střelec) verka96
Já bych řekla, proč se vrací duše? Protože si to sama před narozením vybrala, vybere si datum, kdy se narodí, jakým rodičům, do jakého místa, co hlavního má v životě zažít (takový stěžejní úkol), jestli bude mít děti a ty děti jsou si taky předem vybere, stejně tak životního partnera, kdy zemře. A pak se zase vrací "domů", kde neexistuje čas - jak píše player.
A celý horoskop je pak karma, tam jsou tyto důležité věci.
Stará duše, to jsem našla asi toto:
https://www.michaelovouceni.cz/star…

Když jsem dřív se o to zajímala, připadalo mi to hodně zajímavé... Teď už ani moc ne, ale dřív mě i napadla otázka, když má někdo horoskop fakt hnus a pak zemře, jestli ten okamžik a den úmrtí (stejně tak jako narození) jaký má význam, co říká... :25: :46: Jestli tam lze přečíst, zda došla duše v tom životě ke svému záměru, který původně měla...? :27:
01.06.2022 - 09:42 | Filtr
(Váhy) LemmOny » verka96
to vše co popisuješ my spíš přijde jako pravidla definovaná člověkem nikoliv duší :27: :3:
01.06.2022 - 14:08 | Filtr
(Blíženci) Lupi » player
Taky ti přišla do cesty? To je velká vzácnost - vydavadelství, které ji vydalo, zaniklo krátce nato a tahle kniha putovala nějakýma spodníma kanálama, či co.
Já ji objevila u nás v knihovně a když jsem ji začala shánět, tak ani ťuk. Ale ani. Z knihovny vzápětí zmizela. Až po pár letech na mě vykoukla, že ji někdo prodává.
Už její vznik byl jednou jo, jednou ne......každopádně jsem ani z jednoho písmenka neměla pocit, že by si přidával, nebo dokonce vymejšlel.
Mmch, Marcel Vanek v jedné knize popisuje, jak už se chystal tak pěkně mimo inkarnace, ale na poslední chvíli se mu zachtělo, že v těle ještě bude užitečno, tak se vrátil. Tomu jsem to taky věřila.
01.06.2022 - 14:12 | Filtr
(Blíženci) Lupi » player
Jestli je ovšem energii a informaci možný brát jako jakousi hmotu - ono se to asi prolíná a my si tam děláme čáry, abychom to snadněji uchopili.
Tuhle jsem četla, že "vědci zjistili" - no, tak že zjistili, že čas je defakto jen název pro řetězce příčin a následků.
Dodala bych, že pro mě je vnímání času dáno hladinou vlastní energie a jak ti ubejvá.
01.06.2022 - 14:17 | Filtr
(Blíženci) Lupi » verka96
Whitton právě píše, že čím je duše zkušenější, tím volnější si dělá plán a vlastně si určí jen nějaké body, co by měla udělat a zbytek tralala jupajdá :4:
A Vanek měl kamaráda, který měl tak pohodový a parádní život, že mu to nedalo a začal v tom šťourat a dopídili se, že měl takový masíčko hezkých pár životů, že se rozhodl, že si dá jeden odpočinkovej :117: To se mi moc líbí a plánuju to rovněž! Nejlépe na Krétě, s veleodpočinkovými úseky na pláži Vai :46:
No uznej!
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
01.06.2022 - 14:17 | Filtr
(Rak) aktigram
Aj ja, tak ako skoro každý som si tým prešla, v ezo sfére sa stále hovorilo akí sú úžasní lebo sú to staré duše. No aj mňa medzi ne zaradili a bola som potešená, ale roky idú a človek dozrieva a vidí to všetko inak.
Stará duša vôbec nemusí byť dobrá, ak by vedela žiť v jednote nemusela by sa stále vracať, dostala šancu na nápravu. Vidieť to naozaj v tom ezosvete , tam ich je hooodne a nepoučili sa.

Beriem to že duša nedokaže prežiť dlhý život lebo nie je pripravená alebo slabá - aj ked to všetko sa ťažko vysvetľuje lebo duša je nehmotná.
V tomto čase je množstvo - a ja by som povedala bezduše ľudí - vid politickú sféru ale tiež je veľa tých čo tu nemuseli byť ale chcú pomôcť Zemi a tým aj ľudom ktorí žijú na nej.

Nič nie je horšie ako rozdeľovanie duši, veľakrát tí čo o tom radi hovoria a radi sa chvália aké sú staré duše sú na tom opačne, tam je len ego a až na konci vzdialená duša.
Neviem či si duša všetko vyberá, ale určite vie o všetkom čo sa jej prihodí ale tiež vie o tom ktorú cestu by si mala zvoliť aby naplnila svoj život, vie to až do prvého nádychnutia, potom to ešte vie ale nevie hovoriť a potom už nastava život jedinca a je len ozvena niekde v diali ale tu málokto počuje,
Aj tie najťažšie prípady majú vždy mnoho ciest, lebo sa im prispôsobuje vždy aj to najlepšie a preto nemám rada ked v astrologií niekto povie to je aspekt vraha a pod. každý človek ma aj inú cestu k poznaniu.
01.06.2022 - 15:20 | Filtr
(Střelec) verka96 » Lupi
Jo, to bych brala, nějaký leháro na Krétě. A nemusíš řešit, čím si v zimě zatopíš. :75: A pak bych to už fakt zabalila... :27:
A jinak se v tom moc nešťourat, paráda... :46:
01.06.2022 - 15:24 | Filtr
(Střelec) verka96 » LemmOny
Tak člověk si to musí předělat do nějaké formy... Nebo jak??? :32: :29:
01.06.2022 - 15:34 | Filtr
(Blíženci) Lupi » verka96
No já nevim, v zimě tam zase takový vedro není :46: Co dál, to taky nevím. Já musím dořešit něco, s čím se pachtím bůhvíkolik životů a teď se mi s tím povedlo pohnout, tak to hodlám mít špíglnýgl.
Ale jestli bude něco jiného......
01.06.2022 - 20:17 | Filtr
(Váhy) Lilith Surya
zajímavé téma..i to, jak k němu přistupujem, co člověk, to jiné vnímání...Na začátku hledání toho Něčeho mezi nebem a zemí se hodí ten odkaz, co psala verka96, že je dobré být svůj, jít si za voláním čehosi ve mně.J. Whiton to ve mně otevřel, ale jak se k tomu dostat?
Byla jsem i v pár ezo skupinách, ale vždy rychle vycouvala páč není všecko zlato, co se třpytí..a začala hledat na vlastní pěst, jak to s tím životem a duší je. Cítila jsem se na popis staré duše, ale co s tím, když nikdo neporadil jak vyskočit z mého masakrového scénáře. Pomohl mi hodně K. Minařík (Joga v životě dnešního člověka), který zmiňuje obrat do nitra a dle pokroku asi 9 tzv. budhistických vnorů. Nejzajímavější je to, že při prožití toho 4. si jen to vědomí dotyčného samo rozhoduje...co dál. A chce to joo pořádný trénink, jinak je to záležitost křehká. Protože při odcházení ze života stačí jediná silná myšlenka a všecko je jinak..jako když omylem dilítnu pracně napsaný výkaz. Myslím tím návrat zpět.. něco zůstalo ještě neprohlédnuto..nedožito. Nebo se někdo může vracet, aby pomáhal druhým, ale přechod přes Řeku zapomnění není jen tak...Hodně o tom píše Dolores Cannon Nová země. Ale stejně ty popisy tady jsou jen splétání slov. Poznávat, jaká seš duše - budeš stejně sám, i sám si svým životem lajnovat vracení či nevracení.
No a jen tak na okraj... Nisargadata - Vidžnána: Nic se nikdy nestalo a nic se nikdy nestane.. :41:
01.06.2022 - 22:51 | Filtr
(Býk) player » Lupi
Já jednu dostal darem a půjčil a nevrátila se mi. Tak jsem si zadal antokvariát a najednou na mě vyběhlo asi 8 knížek. Tak jsem jednu prostě objednal - asi za stovku. A navíc - já myslím , že to vyšlo u dvou různých.

A furt jsou. Třeba zde , kdyby někdo chtěl.https://knihobot.cz/b/1537061/…
01.06.2022 - 22:53 | Filtr
(Býk) player » Lupi
Zdej je druhá varianta výtisku.

https://www.antikavion.cz/kniha/…
02.06.2022 - 11:24 | Filtr
(Střelec) verka96
Ještě jsem dřív viděla tento film, jak to všechno asi funguje... Možná pro někoho přijatelný. :29:

https://www.tarak.cz/nas-domov/
03.06.2022 - 12:14 | Filtr
(Váhy) LemmOny » verka96
Člověk musí v první a poslední řadě akorát umřít, to všechno ostatní buď jen chce nebo nechce.

Ale jo fandím vám, i když si o tom myslím své. :74:
Ona ta teorie není špatná a někomu může dost psychicky pomoci.
Každý si v životě hledáme tu svojí berličku před strachem ze smrti. Naše vědomí respektive psychika není stavěna na tolik podnětů a strachu a lásky, kterou ve svých životech prožíváme. To si ale jenom myslím já. Nemám to klinicky ověřené :1:
03.06.2022 - 12:17 | Filtr
(Váhy) LemmOny » verka96
Je zajímavý ale, že se ten pohled na posmrtný život, včetně vizualizace a pojmenování onoho, stále mění podle našich dostupných poznatků. To už samo napovídá, že si jen myslíme, ale nevíme vůbec nic. Navíc to co si myslíme se neustále mění. :3:
03.06.2022 - 12:19 | Filtr
(Váhy) LemmOny » Lilith Surya
moc se mi líbí jak je to napsané..

"nikdy se nic nestalo a nikdy s nic nestane" :15:
03.06.2022 - 18:10 | Filtr
(Střelec) verka96 » LemmOny
Já ti moc nerozumím, ale nabídla jsem nějakou možnost. Nikdo asi neví, jak to "opravdu je" nebo není, i když to třeba někdo zkoumal a došel k nějakého závěru (např. Raymond Moody). Jsou to prostě nehmatatelné věci, které do života patří. Je to spíš otázka víry, smyslu, založení člověka apod.
A já nevím, jak se pohled mění??? :27:
04.06.2022 - 20:24 | Filtr
(Blíženci) Lupi » LemmOny
Což o to....furt se všechno mění podle našich dostupných poznatků :46: Ale něčeho se člověk chytit musí.
08.06.2022 - 10:30 | Filtr
(Váhy) LemmOny » Lupi
ach Lupi, tobě se těžko odporuje :74: ..ale přece jen si dovolím říci ne, nemusí :5:
Jen chce a to je veliký rozdíl, na který tu poukazuji v podobných diskuzích, už několik let.

Nejprve člověk chce, to je základ všeho. Teprve poté si řekne že musí. V některých případech se "musím" mění na dogma, které je již "nezpochybnitelné" a takhle ta sekvence funguje úplně u všeho :27:

Jediné co člověk skutečně musí, je umřít :64:
08.06.2022 - 13:48 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » LemmOny
:15:
Jo. Ptát se na stáří má význam u zrajícího sýra, pak snad ještě u duše do kola.
Ptát se na stáří duše nebo vesmíru je čistá mentální prokrastinace :4:
08.06.2022 - 14:37 | Filtr
(Býk) player » Buddha/2
To není tak úplně pravda. Protože jsou lidé , co potřebují vědít kolikrát jsem ještě budou muset...ale to se nedozvědí...takže vlastně máš pravdu. A vesmír je starej hodně.
08.06.2022 - 22:10 | Filtr
(Blíženci) cimi
Na to vracení mi asi nejvíc sedí vysvětlení, že všichni jsme multidimenzionální bytosti. Na mnoha rovinách se toho odehrává mnoho.

Jako starou duši vnímám tu, která má silné karmické zatížení. Většinou to je totiž takový pocit, že už jsem zažil vše a vše si nesu s sebou. Taková je velmi připoutaná k "hmotě"...
Příspěvky: 1-25 26-33
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Váhy Vahách
ukázat kalendář »