Nejsilnější konjunkce Jupiteru a Saturnu za 800 let


01.12.2020 - 07:27
(Blíženci) kopretina4
Nejsilnější konjunkce Jupiteru a Saturnu za 800 let
Chce někdo napsat svůj názor?
Konjunkce Jupitera a Saturnu v prvním stupni znamení Vodnáře nastane přesně
21. 12. 2020 v 19:20. Je to předznamenání obrovských změn a posunů ke kosmické rovnováze.
:78: :78: :78:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3 4 5 6
Řazení:
01.12.2020 - 09:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nejsilnější? Proč myslíš? Kdo to tvrdí?
Možná je to spíše přání někoho. Ale ani náhodou. Třeba už v roce 1981 došlo k trojité úplné konjunkci ve Vahách. Tam bych řekla, že byla šance k dosažení rovnováhy mnohem větší. Dokonce v tom cyklu k dalšímu setkání se skutečně svět vydal cestou naděje.
Dnes mám obavy, že se lidi nedokážou dohodnout, co vlastně chtějí. A vezmou klacky a budou se mlátit za odlišný názor, odlišný postoj. Třeba i jen proto, že vidí jiné věci (jinak), než druzí. Nemusíš chodit daleko, stačí se porozhlédnout občas i tady v diskuzích. Ten klacek je pochopitelně pomyslný. Někdy ho stačí nahradit třeba slovem ovce, ovčan, stádo. Lidstvu na tak nízkém stupni vývoje nemůže tato duchovní konjunkce dát nic moc. Zatím jsme jen dětičky na pískovišti hádající se o kyblíček a lopatičku, házeje si písek navzájem do očí. Změnu nepřinese konjunkce vně, ta se musí odehrát nejprve uvnitř.
01.12.2020 - 09:16 | Filtr
(Blíženci) kopretina4 » Žihadlo
jsem astrolaik :3:
dala jsem to sem právě pro možnost vyjádření zdejších astorlogů, jde o článek ze serveru ŽivotvČesku.cz od známé astroložky Alita Zaurak, já neznám.
díky za vyjádření :78:
01.12.2020 - 09:43 | Filtr
(Rak) aktigram » Žihadlo
prvé čo ma napadlo pri čítaní tvojho komentu je to, že Váhy sú dosť na váhach a Venuša im nepomáha, chcú byť so všetkým za dobre ale v skutočnosti to nie je možné a preto takto rovnováha nevie prísť. /Preto som sa nedivila ked niekde písali že Váhy by mali dostať nového vládcu/
Urán vo Vodnarovi urobí prievan či to bude až také veľké ukáže čas - no ak sa pozrieme na to ako dnes žijeme či skôr ako sme utlačaní tak ak by to nemalo byť lepšie tak potom neviem.
Som ale presvedčená že Vodnár ma väčšiu silu k zmenám ako Váhy.
01.12.2020 - 10:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
každej reagujeme na jiné vlivy a ještě k tomu zcela rozdílně..

Ale to co je jiné, že se mění (to datum je jen jeden mnoha milníků) zcela zásadně "prostředí"...čas plyne jinak - budeme-li jen v "rozumu", tak se staneme jen roboty bez pocitu Bytí..ti co najdou (a dost často budou muset, pokud chtějí žít) svůj střed a vnitřní svět, budou moci začít fungovat jinak..tedy "myšlenka" se stává činem a realizuje se téměř v mžiku..


Tedy jde o proces, kdy "karma" - zákon odrazu mění svoji "rychlost"...každý jen co mu náleží..

Vitální síly v budoucnu budou "potencovány" jen vlastním bytím (končí braní a dávání) v souladu s vlastním středem (srdce) a žitím v souladu s veškerým Životem.. :74:

Žádnej astrolog (tedy zatím jsem nic takového u nikoho nenašel) vlastně ani neví, o čem mluví..
Prostota Bytí je základ, jsme jen lidé (tedy zatím nic moc).

Výsledkem po pár set letech našeho smlouvání a sebedestrukce bude prostě jen Bytí v souladu s vlastním posláním a v rovnováze s Životem jakožto celkem..

A my kolem toho musíme dělat takovej šaškec a tanečky :37:
01.12.2020 - 10:19 | Filtr
(Střelec) verka96
Celý letošní rok je takový zlomový, co se týče celé společnosti. Je to právě těmi transpersonálními planetami (Jupiter, Saturn a Pluto), které jsou do prosince 2020 v Kozorohu, což je znamení velkého zpomalení, zodpovědnosti, vytrvalosti apod. V lednu 2020 přecházel Saturn přes Pluto. Když Saturn je planeta velkého omezení, zodpovědnosti, stáří, nemocí a Pluto planeta smrti, hluboké transformace, působí velmi pomalu, bylo to daleko náročnější (to byla konjunkce), odešlo hodně lidí.
Nyní Jupiter od 16. - 18. prosince bude přecházet přes Saturn, Jupiter a Saturn jsou takové protiklady. Jupiter je o expanzi, štěstí, cestování si polepší, z Kozoroha přejde do Vodnáře a bude fungovat daleko pozitivněji než letos v Kozorohu. Saturn si také polepší, také přejde do Vodnáře, kde je nejlépe postavený, ale Saturnské téma se bude stále řešit, jen to bude posun dopředu oproti roku 2020.
Tak to vnímám a je moc zajímavé tyto vesmírné obry pozorovat a pozorovat, co se děje u nás na Zemi. :16: :74:
01.12.2020 - 10:36 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » aktigram
Pokud kouknu do zadání, kde se píše o "kosmické rovnováze", pak bych souhlasil spíše s těmi Vahami. :3:
Samozřejmě ta "kosmická rovnováha" je zde velmi relativní, vždy je viděna z pohledu pozorovatele (člověk, lidstvo). A to na každého působí jinak.
Vodnářský prvek je o změně, až revoluci. Průvan, jak píšeš. To s rovnováhou má pramálo společného. Je to zkrátka změna, pokrok. Pokrok , jak nám dokazuje historie, ne vždy přinášel jen dobré věci a dobré změny. Hlavně z důvodu, že změny často prováděli jiní, než ti, kteří to v skrytu řídili a pak převzali otěže. (Jestliže obě planety nejprve přecházely v nedávné době přes Pluto, jsou jím ovlivněny, je zde nějaký skrytý činitel více než pravděpodobný. Na druhé straně to mohl být i očistný transformační proces. To vlastně záleží na nás, jak se k tomu kdo postavíme, co si z toho vezmeme, co s tím uděláme.)

P.S.
Ten nový vládce Vah je možný, pokud se nějaký objeví. Zatím tu planetu nemáme. A možná ani mít nebudeme, ač ani z pohledu astronomů to není nereálné, že někde za Kuiperovým pásem se nějaké větší těleso potuluje. Ale otázkou je, zda na základě okolností a přiřazené povahy to padne právě na Váhy. Už jsem slyšel i o Panně... Zatím se musíme spokojit s Venuší. A mně nevadí, mrcha. :3:
01.12.2020 - 13:04 | Filtr
(Panna) mg
Konjukcia medzi Saturnom a Jupiterom sa opakuje približne každých 20 rokov a je dôležité v akom znamení vzniká. Tá posledná vznikla v znamení Býka (zemné znamenie) a ľudia sa zameriavali na to, čo toto znamenie prináša. Táto konjukcia, ktorá bude v decembri sa odohrá vo vzdušnom znamení a to znamená, že ľudia sa budú zameriavať najbližších približne 20 rokov na to, čo prináša znamenie Vodnár, čo je dosť veľký rozdiel oproti znamenia Býk. Ale každé znamenie má svoje + a -, takže sa nedá povedať či to bude horšie, niekomu ten nový svetový poriadok môže aj vyhovovať.
01.12.2020 - 14:44 | Filtr
(Rak) aktigram » Sosna zvlčelý
No ja som čítala iba o Eris a v spojení s Váhami, ale je to hudba budúcnosti, ja si ale myslím že zmeny sú dôležité aj v astrológií, viem že sú aj takí ktorí doteraz neberú veľmi do úvahy novodobejšie planéty.
Ja som nemala skúsenosť s Váhami, teda v rodine a ani v širokej rodine nikto, priatelia tiež nie až prišli deväťdesiate roky a do môjho života prišlo množstvo Váh. Môj partner a skoro celá jeho rodina Váhy alebo Vodnár
zať Váhy a v rodine 7 Váh. Máme spolu veľmi dobrý vzťah, takže ja si nemyslím že sú to zlí ľudia, prave naopak sú dobrí ale nie do hlbky. Všetci majú jedno spoločné - teda tí čo poznám -nevedia niečo nepríjemné povedať do oči, ale poza oči je to už iné a tiež sa celý život snažia o to aby sa s každým rozišli dobre a dobre vychádzali - aj ked sa v súkromí sťažujú. Možno preto sa mi zdajú Váhy slabé na kozmickú rovnováhu.
Mne ale nikdy Venuša k Váham veľmi nešla, v Bykovi je fajn, robí ho jemnejším, dáva krásu domova a tak - no beriem ju do úvahy.
Viem, Urán je zodpovedný aj za hippis a to obdobie slniečkarov, ale tým sme snad u nás už prešli aj v súčasnosti a teda zmena by sa mohla priblížiť k lepšiemu - ved aj Urán a teda aj Vodnár dospieva :1:
01.12.2020 - 16:25 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » aktigram
O Eris jsem četl, ale svojí povahou s principem Vah jako vládce neladí, neodpovídá ani tranzity ve vztahu k oblastem pro Váhy typickými. Přesto jsou astrologové, kteří ji jako vládce Vah prosazují. Takže se uvidí, jak to celé dopadne.
Není Venuše jako Venuše. Je jitřenka a večernice. Zda předchází Slunce před východem, nebo jej následuje po západu, je dosti zásadní pro vnímání jejího působení, její povahy. Proto Jitřenka vládne v Býku a večernice Vahám. Je to táž Venuše a přece není. :3:
Analogicky je to s Merkurem, v Blížencích vládne Prométheus, v Panně Epimétheus.
01.12.2020 - 17:00 | Filtr
(Rak) aktigram » Sosna zvlčelý
No to s tou Venušou veru neviem, to je iba môj názor a ako ju beriem ale je to možno spôsobené tým že som ju u seba považovala za nie príliš šťastne postavenú a tak trochu som ju dávala do kúta. No a moja večernice je v Panne a ešte v opozícií na Lunu.
Edit: Mne sa ta Eris k Váham hodí - viem píše sa o nej len v tom zlom ale dajú sa nájsť aj iné veci o nej.
01.12.2020 - 17:22 | Filtr
(Střelec) verka96
O této konjunkci se krátce zmiňuje i T. Baudyš. Ráda si ho vyslechnu, dnes aktuální video:
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
02.12.2020 - 09:04 | Filtr
(Panna) funky » mg
Né, ne tak moc velký. Víc věcí je spojuje, než rozděluje. :-)
02.12.2020 - 11:33 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Je zajímavé, jak na tu samou věc ti samí lidé odpovídají různě :2:

https://diskuze.najdise.cz/prispeve…
03.12.2020 - 06:53 | Filtr
(Rak) aktigram » Žihadlo
Tak som si pozrela tu konjunkciu v roku 1981, bolo to na začiatku augusta v 3 dome - pre mňa ta jeseň bola prelomová / všetko sa dialo na mojom Neptunovi a v mojom 7 dome/ale inak si nepamätam na nič iného v klasickom ponímaní štátu či sveta.
Zaujímavé je to že vtedy Pluto bolo pred nimi myslím že tiež vo Váhach a pri tejto konjunkcií je taký kus za nimi. No teraz je to predsa len trochu iné či dosť iné . je to na prvom stupni Saturn je v domicile aj ked aj vo Váhach bol v povyšení.
03.12.2020 - 17:28 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sosna zvlčelý
Nechci ukazovat prstem :2:
04.12.2020 - 12:49 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sosna zvlčelý
Jsem si zapamatovala jen, že sedíš na záchodě :4:
04.12.2020 - 14:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » aktigram
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo, o tom žádná. :15: Já tu sílu brala spíše v tom směru, že tenkrát 1981 spolu přecházeli Jupiter přes Saturn celkem třikrat (přímo, retro, přímo). Větší prostor ke změnám, nebo spíše k uplatnění vlivu té konjunkce, protože ve Vahách to není opravdu o radikální změně.
Nyní se sice Jupiter dostal k Saturnovi do konjunkce orbisem ještě v Kozorohu, ale nedošel do přesné konjunkce. Otočil do retra. Takový příslib, který se nenaplnil. Takže přesná konjunkce nastane až nyní a to pouze jednou. Za mě dobře, že až ve Vodnáři a ne v Kozorohu, ten Jupiteru pěkně přistřihává perutě.
V tom vidím tu větší sílu, v trojité konjunkci, ne v pozici ve znameních.
04.12.2020 - 14:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Třeba od té doby pořád ještě sedí... :21:
08.12.2020 - 06:31 | Filtr
(Panna) funky » Žihadlo
No, a právě ta konjunkce předznamenává změnu duchovní - uvnitř. ;)
Vodnář-- znamení vzdušné a fixní 4. kvadrantu (rovin "já" a "vnější"), se projevuje jako filozof, jako (vnitřní) dialog mezi člověkem a okolním světem.
08.12.2020 - 08:11 | Filtr
(Panna) funky » aktigram
Váhy vyvažují Berana... sídlo rovnováhy je mezi nimi. ;)
08.12.2020 - 08:32 | Filtr
(Panna) funky » Sosna zvlčelý
V Býku je to sebeláska, ve Váhách láska partnerská (nebo milenecká). Tak to vnímám a analogicky s Marsem v Beranu a Štíru. :-)
08.12.2020 - 09:15 | Filtr
(Rak) aktigram » funky
No ale potom by som Váhy mala brať tak, že oni sami nie sú rovnováhou alebo ju v sebe nemajú, ale krotia Barana?
08.12.2020 - 09:47 | Filtr
(Střelec) verka96
Právě jsem se objevila toto video od pana Stříbrného, kde o tomto okamžiku konjunkce mluví... :25:

https://www.youtube.com/watch/…

Dívala jsem se také na horoskop 21.12.2020, 9.55h Praha
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
YouTube
08.12.2020 - 11:08 | Filtr
(Panna) funky » aktigram
Tak nějak, asi... ale nutně nekrotí, vyvažují... beraní princip; všudypřítomný ve všech a ve všem v celém vesmíru. :-)
08.12.2020 - 12:41 | Filtr
(Rak) aktigram » funky
No, budem sa musieť nad tým zamyslieť, no napriek všetkému čo tu bolo napísané o váhach si myslím že potrebujú niečo silnejšie, či? Niečo čo by ich viac nútilo dôjsť k tej rovnováhe. Chápem že Baran ako ohnivý prvok je silný, ale ktorý prvok je slabší, vo vesmíre je všetko vyvážené, len na Zemi je to trochu našou príčinlivosťou inak.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-125 126-127
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »