Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře) - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře)
18.02.2020 - 13:55
Nabi*
Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře)
Hned na začátek se omlouvám, že prasím, ale fakt potřebuju tipy na vaření. Nemám mozek to vymýšlet. Hovězí a vepře nejím, tak prosím bez toho.
Díky
Později asi smažu..
Díky
Později asi smažu..
Příspěvky: Všechny | thééé
18.02.2020 - 18:15
| Filtr
thééé
Tak záleží, jestli obědy, nebo ty večeře.
Rychlé a budu postupně editovat.
Napíšu Ti, na co jsem teď najela já, jednoduchý systém podle Jíme jinak https://www.jimejinak.cz/kategorie/…, je to vegan a zdravé a rychlé.
Příloha - obiloviny - udělám na 2 dny.
k tomu omajda JJ ze zeleniny, nebo jen dušená zelenina.
(př. Omáčka z cukety a petržele s koprem, dokyselená ume octem, plus jablečný ocet, nebo omajda z kořenové zeleniny, můžeš přidat dýni, nebo jen dýňová omáčka, cizrna na paprice (podle kuře na paprice, jen s kokosovým mlékem) - je to moc dobré a uspokojuje to moji mlsnou hubu). Místo mléka používám rostlinné, nebo vůbec, mě to nechybí.
Výhodou je, že nakrabičkuju a zamrazím a vytahuju.
Zeleninu jakoukoliv, teď jsou třeba kapustičky..zelí..řepa.. cukýna..kedlub..květák. Kombinace i jednodruhově (př. brambor, kapustičky s česnekem pepřem solí a v tom tempeh)
(mě to takhle moc pomáhá a nemusím furt vařit)
No a pokud tam není luštěnina, tak k tomu mám zase do mražáku tempeh, tofu, naporcováno, jen prohřeju v majdě, kvůli bílkovině, jednou za den potřebuju, jinak se dojídám sladkým.
Nebo si udělám více všelijakých luštěninových karbenátků, nebo zeleninových (nedělám karboše, ale ve formě,jako sekanou, v srnčím hřbetu. Karbenátky jsou lepší, ale takhle je to rychlé), nakrájím a taky zamrazuju.
Přidávám tam i semínka.
Taky mám ráda jídla z jednoho hrnce, husté polívky - zelenina, luštěniny, zelí.. (třeba hrstková, zelňačka, zelňačko-fazolová, hrachová, fazolová, čočková, nebo dneska mám rajskou ale s červenou čočkou, rýží a strouhanou mrkví, gulášovka z hlívy). Snažím se to udělat, ať je to komplet, a nemusím k tomu žádné pečivo.
Mám ráda rizota ala indie (rýži udělám taky na 2 dny a pak jen čerstvě na oliváči prudce osmažím zeleninku se semínky a kořením, ale základem je dobře osmažená mrkev, dodá tomu vegetoidní chuť)
nebo sabji - což je zelenina na kari koření, podušená, dejme tomu.
Dýňové krupoto (kroupy promíchat s dýní na cibulce)
Zeleninový gulášek s fazolema.
Rýžové těstoviny na studeno, se syrovou zeleninou a ume octem.
Těstoviny se zelím.
Kroupový Kuba s hřiby, ale dělala jsem i se sójovou drtí.
Pečená kořenová zelenina, i řepou, ale to je na dlouho, jen se s tím nemusím tolik piplat.
Quinoa s červenou řepou, a balkánem.
Pohanka s osmaženou cibulkou a bryndzou.
Nebo máme rády uvařený květák s bramborem, s máslem..
nebo nevegan květákové placičky, jen brambor, ten vařím s květákem, nakrájím na kousíčky, s vajíčkem, smažím je malé, dají se pak i studené.
ano ano, dušená mrkvička s bramborem, mňami, pro některé přidávám i hrášek.
Bramborovo zeleninové placky, popř. přidávám nějakou obilninu - majoránka, česnek.
Brambor s kukuřicí (pro děti krabí tyčinky, na kousky)
Zahušťuju všechno už jen pohankovou moukou s kukuřičnou - ta pohanková lepí a dělá krémovitost, ale zase když je jí moc, tak jde cítit. Proto napůl.
Pro děti jak co z toho, a chlap si osmažuje vajíčka anglickou párky. Ale ty polívky má rád.
Rychlé a budu postupně editovat.
Napíšu Ti, na co jsem teď najela já, jednoduchý systém podle Jíme jinak https://www.jimejinak.cz/kategorie/…, je to vegan a zdravé a rychlé.
Příloha - obiloviny - udělám na 2 dny.
k tomu omajda JJ ze zeleniny, nebo jen dušená zelenina.
(př. Omáčka z cukety a petržele s koprem, dokyselená ume octem, plus jablečný ocet, nebo omajda z kořenové zeleniny, můžeš přidat dýni, nebo jen dýňová omáčka, cizrna na paprice (podle kuře na paprice, jen s kokosovým mlékem) - je to moc dobré a uspokojuje to moji mlsnou hubu). Místo mléka používám rostlinné, nebo vůbec, mě to nechybí.
Výhodou je, že nakrabičkuju a zamrazím a vytahuju.
Zeleninu jakoukoliv, teď jsou třeba kapustičky..zelí..řepa.. cukýna..kedlub..květák. Kombinace i jednodruhově (př. brambor, kapustičky s česnekem pepřem solí a v tom tempeh)
(mě to takhle moc pomáhá a nemusím furt vařit)
No a pokud tam není luštěnina, tak k tomu mám zase do mražáku tempeh, tofu, naporcováno, jen prohřeju v majdě, kvůli bílkovině, jednou za den potřebuju, jinak se dojídám sladkým.
Nebo si udělám více všelijakých luštěninových karbenátků, nebo zeleninových (nedělám karboše, ale ve formě,jako sekanou, v srnčím hřbetu. Karbenátky jsou lepší, ale takhle je to rychlé), nakrájím a taky zamrazuju.
Přidávám tam i semínka.
Taky mám ráda jídla z jednoho hrnce, husté polívky - zelenina, luštěniny, zelí.. (třeba hrstková, zelňačka, zelňačko-fazolová, hrachová, fazolová, čočková, nebo dneska mám rajskou ale s červenou čočkou, rýží a strouhanou mrkví, gulášovka z hlívy). Snažím se to udělat, ať je to komplet, a nemusím k tomu žádné pečivo.
Mám ráda rizota ala indie (rýži udělám taky na 2 dny a pak jen čerstvě na oliváči prudce osmažím zeleninku se semínky a kořením, ale základem je dobře osmažená mrkev, dodá tomu vegetoidní chuť)
nebo sabji - což je zelenina na kari koření, podušená, dejme tomu.
Dýňové krupoto (kroupy promíchat s dýní na cibulce)
Zeleninový gulášek s fazolema.
Rýžové těstoviny na studeno, se syrovou zeleninou a ume octem.
Těstoviny se zelím.
Kroupový Kuba s hřiby, ale dělala jsem i se sójovou drtí.
Pečená kořenová zelenina, i řepou, ale to je na dlouho, jen se s tím nemusím tolik piplat.
Quinoa s červenou řepou, a balkánem.
Pohanka s osmaženou cibulkou a bryndzou.
Nebo máme rády uvařený květák s bramborem, s máslem..
nebo nevegan květákové placičky, jen brambor, ten vařím s květákem, nakrájím na kousíčky, s vajíčkem, smažím je malé, dají se pak i studené.
ano ano, dušená mrkvička s bramborem, mňami, pro některé přidávám i hrášek.
Bramborovo zeleninové placky, popř. přidávám nějakou obilninu - majoránka, česnek.
Brambor s kukuřicí (pro děti krabí tyčinky, na kousky)
Zahušťuju všechno už jen pohankovou moukou s kukuřičnou - ta pohanková lepí a dělá krémovitost, ale zase když je jí moc, tak jde cítit. Proto napůl.
Pro děti jak co z toho, a chlap si osmažuje vajíčka anglickou párky. Ale ty polívky má rád.
18.02.2020 - 18:41
| Filtr
thééé
» Khalia Zvlčelá
a jak děláš chřest, jsem se do toho nikdy nepustila a láká mě
18.02.2020 - 19:58
| Filtr
Najdise.cz
» thééé
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já mám osobně nejradši úplně obyčejně pečený, třeba právě s těma bramborama a česnekem se solí. Není to žádná věda. Ještě se dá udělat třeba polévka nebo omáčka.
=====
Já mám osobně nejradši úplně obyčejně pečený, třeba právě s těma bramborama a česnekem se solí. Není to žádná věda. Ještě se dá udělat třeba polévka nebo omáčka.
18.02.2020 - 21:01
| Filtr
tajga
» thééé
Podle jímejinak jsem taky svého času hodně vařila, až fanaticky, pak mě to pustilo Ale vděčím jim za to, že jsem se naučila opravdu vařit "jinak". Taky Kuchařka ze Svatojánu je výborný zdroj inspirace a ne tak omezený, protože jímejinak přeci jen vynechávají spoustu běžných surovin, které úplně vypustit nechci, jako třeba brambory, rajčata.
19.02.2020 - 06:49
| Filtr
thééé
» tajga
Svatojánka je taky skvělá.
Vařím si teď jídla do práce, protože jsem zjistla, že to hlavní musím mít kolem 11, jinak se dojídám. A takový sysém JJ mi vyhovuje, je to rychlé, dochystávám ráno.
Bez brambor taky nepřežiju.
Ale jinak se nesmím moc omezovat, protože pak se mi to zprotiví
Vařím si teď jídla do práce, protože jsem zjistla, že to hlavní musím mít kolem 11, jinak se dojídám. A takový sysém JJ mi vyhovuje, je to rychlé, dochystávám ráno.
Bez brambor taky nepřežiju.
Ale jinak se nesmím moc omezovat, protože pak se mi to zprotiví
19.02.2020 - 09:38
| Filtr
Džejn123
» thééé
Přiznám se, že tenhle recept jsem vyzkoušela asi jen jednou a dala jsem ho sem, protože mě taky zauajal hlavně svým názvem a ani chuťově to nebylo tak zlý:). Ti „vylítaní španělští ptáčci“ proto, že se tam dávají ingredience jako do španělských ptáčků (tedy vejce natvrdo, kys okurka, kousek (vege:) párku, cibule, paprika, hrášek) ale není to jaksi „kompaktní“, víc si nepamatuju, bohužel.…Trefila jsi asi na jedinej recept z tohhle seznamu, kterej nedám „ z hlavy“, tedy už si nepamatuju přesně co s tím, aby z toho nebyl nechutnej blebajs na smetaně:¨).
Ale abych si to trochu vyžehlila,prozradím ti jedem ze svých nejoblíbenějších receptů na kuřecí čínu, mám ho v seznamu hned pod těma „vylítanýma ptáčkama“ pod názvem „čína ala havaj“ akorát doporučuju použít normálně kuřecí nebo krůtí maso (event. vegetariánům šmakouna nebo tofu). Ten recept je superrychlej, relativně zdravej a nepříliš kalorickej, nedá se moc pokazit a všem vždycky moc chutnal a a co do surovin, taky nemusíš být zrovna po výplatě, aby sis ho mohla dovolit. Tajemství jeho vyjímečnosti spočívá v závěrečném dochucení kombinací správného poměru bílého vína, sojové omáčky a česneku a spolu s mírnou sladkostí kompotovaného ovoce je to ta správná sladkokyselá chuť.
Tady je -
ČÍNA ALA HAVAJ
Suroviny -
cibule
2 jarní cibulky (nemusí být)
2-3 papriky (kapie)
malá cuketa (nemusí být)
2-3 kuřecí prsa
malá konzerva ananasu (příp. kompot broskví)
3 lžíce sojové omáčky
2 stroužky česneku
1,5 dcl bílého vína
1 lžíce hladké mouky nebo solamylu
sůl, pepř
olej na smažení
Postup -
Cibuli a cibulku si nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu na kostičky, maso na nudličky, ananas na malé kousky.
Osmahneme maso až zbělá na povrchu, pak hned přidáme cibuli a cibulku, chvilku restujeme, poté přidáme papriku a příp. cuketu, opět chvilku restujeme. Poté zalijeme vodou (event. vývarem) tak, aby se zelenina s masem dusila (nikoli vařila), pak když je maso i zelenina měkká, přidáme ananas (ten si můžeme předem osmahnout na másle až lehce zkaramelizuje, ale není nutné) a směs z bílého vína, sojové omáčky, mouky a rozdrceného česneku, kterou jsme si předem namíchali, mícháme dokud nám omáčka nezhoustne, je-li moc hustá, přidáme trochu vývaru, je-li příliš řídká , pak to spraví trocha mouky či solamylu. Podáváme dle preferencí a chutí s rýží, těstovinami nebo bramborem.
Ale abych si to trochu vyžehlila,prozradím ti jedem ze svých nejoblíbenějších receptů na kuřecí čínu, mám ho v seznamu hned pod těma „vylítanýma ptáčkama“ pod názvem „čína ala havaj“ akorát doporučuju použít normálně kuřecí nebo krůtí maso (event. vegetariánům šmakouna nebo tofu). Ten recept je superrychlej, relativně zdravej a nepříliš kalorickej, nedá se moc pokazit a všem vždycky moc chutnal a a co do surovin, taky nemusíš být zrovna po výplatě, aby sis ho mohla dovolit. Tajemství jeho vyjímečnosti spočívá v závěrečném dochucení kombinací správného poměru bílého vína, sojové omáčky a česneku a spolu s mírnou sladkostí kompotovaného ovoce je to ta správná sladkokyselá chuť.
Tady je -
ČÍNA ALA HAVAJ
Suroviny -
cibule
2 jarní cibulky (nemusí být)
2-3 papriky (kapie)
malá cuketa (nemusí být)
2-3 kuřecí prsa
malá konzerva ananasu (příp. kompot broskví)
3 lžíce sojové omáčky
2 stroužky česneku
1,5 dcl bílého vína
1 lžíce hladké mouky nebo solamylu
sůl, pepř
olej na smažení
Postup -
Cibuli a cibulku si nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu na kostičky, maso na nudličky, ananas na malé kousky.
Osmahneme maso až zbělá na povrchu, pak hned přidáme cibuli a cibulku, chvilku restujeme, poté přidáme papriku a příp. cuketu, opět chvilku restujeme. Poté zalijeme vodou (event. vývarem) tak, aby se zelenina s masem dusila (nikoli vařila), pak když je maso i zelenina měkká, přidáme ananas (ten si můžeme předem osmahnout na másle až lehce zkaramelizuje, ale není nutné) a směs z bílého vína, sojové omáčky, mouky a rozdrceného česneku, kterou jsme si předem namíchali, mícháme dokud nám omáčka nezhoustne, je-li moc hustá, přidáme trochu vývaru, je-li příliš řídká , pak to spraví trocha mouky či solamylu. Podáváme dle preferencí a chutí s rýží, těstovinami nebo bramborem.
19.02.2020 - 12:03
| Filtr
thééé
» Džejn123
V pohodě, je mi jasné, že některé recepty vyzkoušíme jen jednou
Mě to zaujalo, protože jsem nedávno četla recept na "kuřecí stripsy" z tofu, a já moc tofu nemusím. Jím ho jen kvůli bílkovině. A v něm se tofu několikrát mrazí a následně se z něj presem vytlačuje voda. Prý nakonec jde natrhat na vlákna a obalovat.
díky za recept
Mě to zaujalo, protože jsem nedávno četla recept na "kuřecí stripsy" z tofu, a já moc tofu nemusím. Jím ho jen kvůli bílkovině. A v něm se tofu několikrát mrazí a následně se z něj presem vytlačuje voda. Prý nakonec jde natrhat na vlákna a obalovat.
díky za recept
© 2007-2024 Najdise.cz