Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře)


18.02.2020 - 13:55
(Štír) Nabi*
Jednoduché, RYCHLÉ obědy (večeře)
Hned na začátek se omlouvám, že prasím, ale fakt potřebuju tipy na vaření. Nemám mozek to vymýšlet. Hovězí a vepře nejím, tak prosím bez toho.
Díky :62:

Později asi smažu..

Příspěvky: Všechny | Džejn123

Řazení:
18.02.2020 - 22:36 | Filtr
(Štír) Džejn123
Ahoj,
jeden můj kamarád uvažoval být vegetariánem, a protože věděl, že jsem kdysi také mívala poodobné obdoí, poprosil mě o nějakou inspiraci, tak jsem mu to sepsala (kopíruju )-
jedná se většinou o velmi rychlá jednoduchá jídla
• Rizota, jáhly, pohanka, bulgur, kuslus,,těstoviny (čerstvá zelen, mraž zelenina, řasy, fazole, naklíčené semínka, sýry, olivy, kapary, sušená rajčata v oleji, houby – čerstvé, sušené, nakládané, )
• těstoviny se sýrovou omáčkou (smetana, niva)a žampiony
• boloňské špagety se sojovou drtí
• studentské špagety s kečupem a sýrem
• špagety s arašídovou omáčkou
• těstoviny s rychlou sýrovou omáčkou (taveňák, česnek,smetana)
• těstoviny – olio - olivový olej, papričky, česnek
• těstoviny se špenátem a sýrem -
• těstoviny s pestem (olivový olej,piniové oříšky, bazalka, česnek, parmezán) a s tím codůmdal a nikdo zatím nesežral:)
• Zapečené jáhly, zapečené těstoviny, rýže,, gnochi, zapečené brambory, vše na mnoho způsobů
• zapečená cuketa se sýrem
• Bramborové knedlíky se sojovou drtí a s cibulkou, se sýrem (feta balkánský, niva)a cibulkou, se špenátem a cibulkou, nebo obdobně plněné taštičky
• špenát s bramborem,
• špenát s grilovanou polentou
• pečená zelenina (cibule na kolečka, paprika, rajčata, lilek, cuketa, houby – žampiony, hlíva ústřičná,,mrkev , dýńě, brambory) pomazaná dipem (olej, česnek, kečup,, hořčice, sojovka)
• špenát do palačinek, do listového těsta se sýrem (feta, balkán, niva)
• nerůznější placičky – z vařených brambor, celerové, květákové, i ze syrového květáku, mrkvové, vločkovo – vaječné s cibulí , kuskusové s olivama, cuketovš, kapustové, jáhlové, špenátové, čočkové,... jako příloha brambory
• polévky – květáková, brokolicová, kapustičková, mrkvová, pórková, brambotačka, dýnová, čočková, hrachovka, rajská, fazolová s kys zelím, z kysaného mléka s bramborem a vejcem česnečka s pohankou,kopřivová, špenátová se sýrem
• omáčky – rajská, brokolicová, křenová, celerová, houbová, koprovka, sýrová – více variant
• dýňovo – hrušková polévka s tofu
• těstovinové saláty na nejrůznější způsoby, příp rýžové saláty bramborové , kuskusové, jáhlové,, pohankové, fazolové saláty
• pizzy na různé způsoby, polentová pizza
• nové brambory na loupačku s tvarohem, zákysem a hlávkovým salátem
• palačinky na slano i sladko
• lívance české, ,americké lívance s javor, sirupem
• hrášková omeleta
• žampionová omeleta
• bramborák (vošouch) s kys zelím, bramborák litý na plech, cukeťák (brambory + cukety)
• koprovka s vejcem do ztracena,, brambory nebo knedlík
• šoulet – zapečené luštěniny – hrách, kroupy, pohanka,česnek, majoránka
• smažená cuketa ,v těstíčku, smažený pórek v těstíčku,
• smažený sýr alias smažák
• tofu smažené v těstíčku s bramborem
• celerové řízky uvnitř s plátkem uzeného sýra s bramborovou kaší
• brokolice vařená v páže posypaná smaženou strouhankou, brambor
• květák zapečený v sýrovém těstíčku s bramborem
• kaše – ovesná, jáhlová, rýžová,krupičková, rychlá instantní jáhlová (Mišutka)
• nákypy – jáhlový s kompot ovocem, rýžový, krupičkový
• nudle s mákem, tvarohem
• tvarohovo- bramborové ovocné knedlíky s mákem nebo tvarohem, cukrem,event. Sirupem, polévané máslem,
• škubánky s mákem
• červená čočka na cibulce s vege párkem
• znojemská čočka- se smetanou a kys okurkou
• segedýn se sojovým masem
• fazolový guláš
• guláš z hlívy ústřičné
• lečo s chebem, bramborem
• džuveč – lečo s rýží
• halušky s brynzou
• škubánky na slano
• flíčky se zelím
• topinky na nejrjůznější způsoby,
• smažená vajíčka na topinky s česnekem a sýrem,, hlávkový salát,
• míchaná vejce, bageta
• volské oko, bagets,
• plněná vařená vejce
• knedlíky s cibulkou a vajíčkem (houskové / brsmborové)
• brambory s vejcem, těstoviny s vejcem a cibulkou - alias spotřebíme všechny zbytky od oběda,
• dušená mrkev s bramborem
• fazolky na smetaně s bramborem
• dušený kedluben na smetaně s bramborem
• kukuř klasy s máslem
• tofu ala vylítaní španělští ptáčci
• čína ala havaj - tofu nebo šmakoun se zeleninou, ananasem a omáčkou z bílého vína, soj omáčky a česneku
• vaječná tlačenka
• smaženice z čerstvých hub, houby na kmíně, houbové přírodní řízky , řízky z hub v těstíčku, houbový kuba
• dýně pečená
• pomazánky – z pečeného česneku, humus, vajíčková, tvarohpvá
• fazole s javor sirupem,
• tousty na mnoho způsobů, zapékané
• vegetariánské burgery – tofuburger, slumečnicová burger, s různými placičkami
• langoše s česnekem, kečupem, sýrem
bába alias sýrový koláč
• quiche ns mnoho způsobů (francouzský slaný koláč jehož základem je listové těsto a smetana, vejce a strouhaný sýr, nejlépe eidam + chedar

Pokud bys potřebovala nějaký recept upřesnit, napiš,
Jana
19.02.2020 - 07:00 | Filtr
(Ryby) thééé » Džejn123
super, to se sejde :17:
ale tofu ala vylítaní španělští ptáčci, to mi musíš dát recept :4:
19.02.2020 - 09:38 | Filtr
(Štír) Džejn123 » thééé
Přiznám se, že tenhle recept jsem vyzkoušela asi jen jednou a dala jsem ho sem, protože mě taky zauajal hlavně svým názvem a ani chuťově to nebylo tak zlý:). Ti „vylítaní španělští ptáčci“ proto, že se tam dávají ingredience jako do španělských ptáčků (tedy vejce natvrdo, kys okurka, kousek (vege:) párku, cibule, paprika, hrášek) ale není to jaksi „kompaktní“, víc si nepamatuju, bohužel.…Trefila jsi asi na jedinej recept z tohhle seznamu, kterej nedám „ z hlavy“, tedy už si nepamatuju přesně co s tím, aby z toho nebyl nechutnej blebajs na smetaně:¨).

Ale abych si to trochu vyžehlila,prozradím ti jedem ze svých nejoblíbenějších receptů na kuřecí čínu, mám ho v seznamu hned pod těma „vylítanýma ptáčkama“ pod názvem „čína ala havaj“ akorát doporučuju použít normálně kuřecí nebo krůtí maso (event. vegetariánům šmakouna nebo tofu). Ten recept je superrychlej, relativně zdravej a nepříliš kalorickej, nedá se moc pokazit a všem vždycky moc chutnal a a co do surovin, taky nemusíš být zrovna po výplatě, aby sis ho mohla dovolit. Tajemství jeho vyjímečnosti spočívá v závěrečném dochucení kombinací správného poměru bílého vína, sojové omáčky a česneku a spolu s mírnou sladkostí kompotovaného ovoce je to ta správná sladkokyselá chuť.
Tady je -

ČÍNA ALA HAVAJ

Suroviny -
cibule
2 jarní cibulky (nemusí být)
2-3 papriky (kapie)
malá cuketa (nemusí být)
2-3 kuřecí prsa
malá konzerva ananasu (příp. kompot broskví)
3 lžíce sojové omáčky
2 stroužky česneku
1,5 dcl bílého vína
1 lžíce hladké mouky nebo solamylu
sůl, pepř
olej na smažení

Postup -
Cibuli a cibulku si nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu na kostičky, maso na nudličky, ananas na malé kousky.
Osmahneme maso až zbělá na povrchu, pak hned přidáme cibuli a cibulku, chvilku restujeme, poté přidáme papriku a příp. cuketu, opět chvilku restujeme. Poté zalijeme vodou (event. vývarem) tak, aby se zelenina s masem dusila (nikoli vařila), pak když je maso i zelenina měkká, přidáme ananas (ten si můžeme předem osmahnout na másle až lehce zkaramelizuje, ale není nutné) a směs z bílého vína, sojové omáčky, mouky a rozdrceného česneku, kterou jsme si předem namíchali, mícháme dokud nám omáčka nezhoustne, je-li moc hustá, přidáme trochu vývaru, je-li příliš řídká , pak to spraví trocha mouky či solamylu. Podáváme dle preferencí a chutí s rýží, těstovinami nebo bramborem.
:69:
19.02.2020 - 12:03 | Filtr
(Ryby) thééé » Džejn123
V pohodě, je mi jasné, že některé recepty vyzkoušíme jen jednou :3:
Mě to zaujalo, protože jsem nedávno četla recept na "kuřecí stripsy" z tofu, a já moc tofu nemusím. Jím ho jen kvůli bílkovině. A v něm se tofu několikrát mrazí a následně se z něj presem vytlačuje voda. Prý nakonec jde natrhat na vlákna a obalovat.

díky za recept :17:
19.02.2020 - 13:41 | Filtr
(Štír) Freja » Džejn123
Hrnečku DOST ! :61:
19.02.2020 - 19:41 | Filtr
(Štír) Džejn123 » Freja
Neboj už nevařím:) j.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »