tajga
V zimě třeba dýňovou omáčku, osmažim cibulku, dýni, zaliju vývarem, chviličku dusit, zahustím většinou kukuřičným škrobem, rostlinnou smetanu, rozmixuju tyč. mixérem. Někdy přidám k smažené cibulce droždí a taky osmažim, někdy slunečnicová, sezamová seminka, mořské řasy, sušené droždí.....spousu variant. K tomu tofu, temmpeh, luštěniny. Příloha cokoli. Což se dá dělat s jakoukoli zeleninou, petržel, řepa, mrkev.....Ale mám štěstí na strávníky, co jsou ochotni to sníst a dokonce jim to i chutná. Taky placičky dost dělám z jakékoli nastrouhané zeleniny, luštěniny, semínek. Jsem typ improvizátor. takže si nic přesně nepamatuju.
tajga
» thééé
Podle jímejinak jsem taky svého času hodně vařila, až fanaticky, pak mě to pustilo Ale vděčím jim za to, že jsem se naučila opravdu vařit "jinak". Taky Kuchařka ze Svatojánu je výborný zdroj inspirace a ne tak omezený, protože jímejinak přeci jen vynechávají spoustu běžných surovin, které úplně vypustit nechci, jako třeba brambory, rajčata.
thééé
» tajga
Svatojánka je taky skvělá. Vařím si teď jídla do práce, protože jsem zjistla, že to hlavní musím mít kolem 11, jinak se dojídám. A takový sysém JJ mi vyhovuje, je to rychlé, dochystávám ráno. Bez brambor taky nepřežiju. Ale jinak se nesmím moc omezovat, protože pak se mi to zprotiví