Deida, splynutí a emoční rozhodnutí


14.09.2017 - 09:21
(Rak) dan162
Deida, splynutí a emoční rozhodnutí
Mne dnes ráno napadlo k Deidovi a intimnímu splynutí: kdo chce do splynutí se dostat, a nežije už romantickou nekritičnost, tak nesmí dělat žádná emoční rozhodnutí.

Je to jen nápad, syrový, tak ho hážu do placu. Rozhodnutím myslím nějaké omezení svého otevření, přijímání. Partnerka mi říkala, že s ní hýbu víc/jinak než jí je příjemné (Pluto kvadrát Slunce), tak jsem se rozhodl sebe omezovat v projevech, abych ji nezraňoval. Nebo když mne něco zraňuje, tak se té bolesti vyhnout - změnou situace aby se neprojevovala, neslyšením bolesti, prostě různá sebeomezení. Je přitom samozřejmě jasné, že nejde sahat ani k omezením těch druhých - partnerka mne sere tím, co říká, tak ji umlčet.

U partnerky jsem si všiml, že její emoční rozhodnutí nebyla vědomá, to mě překvapilo, prostě najednou jednala podle jiného řádu, to vlastní omezení se dalo vystopovat z činů. S tím jsem se do té doby nesetkal, v diskuzi bylo potřeba jí tu změnu nejdřív ukázat, aby si ji uvědomila, a až pak bylo možné o něčem mluvit.

To podstatné je, že je třeba mít schopnost a astrologicky nějaký kanál mezi partnery, aby šlo emoční nepohodu hned vyčistit a ne ji vyřešit uzavřením, objížďkou - to je jinak začátek konečné.

Stránka: 1 2 3
Řazení:
15.09.2017 - 08:45 | Filtr
(Rak) dan162 » Buddha/2
Nebývá takové spojení u každého, ale ty bys to tak měl mít taky, Měsíc trigon Neptun, tuplem když Měsíc máš v Rybách. Vlastní pocity nesou s sebou dodatečnou informaci zvenku, která nemá zdroj. Vnímáš ze druhých něco navíc. Někdy nevíš, co to do tebe přišlo, jak tomu rozumět. Nebo to jde ze situací. Není to jen čisté búúú a jupííí a ouvej, vždy tam je ještě něco k tomu, poněkud nejasného.

S tím proti přírodě souhlasím, máte pravdu, krátkodobě dobré, dlouhodobě blbost, dobrá. "By měl" je blbě.

Tak hlava je něco co umím, pomohlo mi to dosud a ještě se potenciál nevyčerpal, uvědomit si mi ukazuje směr. Nemám problém vylézt kopec, jen nevím který. Však ono to dojde do fáze, kdy vás to přestane bavit nebo budu mít už jasno a příspěvky na má téma vymizí. Mimoto hledám jak na sebe jít i z jiné strany, z té emoční, zatím nevím, rozhlížím se. Rovnání vztahů s rodiči, přijmout je, nejen pochopit a k tomu přiberu něco dalšího.
15.09.2017 - 08:49 | Filtr
(Rak) dan162 » 144
:61: však se jí nedivím. Ta závěrečná otázka je pěkná, máš odpověď ?
15.09.2017 - 08:54 | Filtr
(Rak) dan162 » Mici Angóra
Cítím že to tak je jak píšeš. Škoda, bylo by to elegantní :-) Pak bude to správmé se vrhnout do emočního konfliktu, ale vyčistit se před tím, je to jinak příliš ničivé.
14.09.2017 - 10:01 | Filtr
(Blíženci) Pomněnka
Jen nechápu proč jsi jí to musel ukázat, když ona s tím evidentně neměla problém, protože si to neuvědomovala.Kdo s tím měl problém jsi byl ty, takže nebylo by lepší kdyby jsi nahlédnul do sebe ty a zjistil proč ti to vadí...
14.09.2017 - 10:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Asi bych tomu neříkala "emoční rozhodnutí" - já se z 90% rozhoduju emocemi :4: I když spíš bych to nazvala intuicí...

Každé omezování druhého nebo sebe sama ve vztahu je cesta k jeho konci. To si myslím já.

Pokud mě od blízké osoby něco zabolí, je fajn pídit se po příčině. Stejně jako když ublížím nevědomky druhému. Vždycky je potřeba řešit PROČ se mě tohle či ono dotýká. Jaký blok za tím stojí? Jaké trauma mám? Proč se vůči Tobě uzavírám? Co pro to můžu udělat? To jsou podle mě otázky, které by si lidé měli pokládat ve vztazích pravidelně. Asi to bude pro některé znít zvláštně, ale pro mě je vědomý intimní vztah jakýsi ozdravný svazek, který mi pomáhá poznat sebe sama. Uzdravit svou duši.

Pro mě ´intimní splynutí´ spočívá v absolutní otevřenosti vůči partnerovi. Dát sebe bez omezení, se vším. Bez špetky strachu. A pozor - nepovažuji to za stav neměnný a stálý. Vždycky budou situace, kdy se budeme uzavírat (ve smyslu, že nás něco právě zabolelo). Myslím, že je ale nutné se snažit, aby to nikdy nepřekročilo jistou mez. Aby člověk dlouhodobě nezatvrdnul ve své bolesti a uzavřenosti. Pak už se to jen stěží dá "změkčit" :1:
14.09.2017 - 10:18 | Filtr
(Rak) dan162 » Pomněnka
Ne, to byla dvě rozdílná uzavření, ne jedna příhoda. Že z mé strany bylo blbé uzavření vlastně vědomé, a když nastala nějaká věc jindy na její straně, tak to nebylo vědomé uzavření.
14.09.2017 - 10:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele iveef, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...čistota a pokud možno,
čistý vstoupit do jakékoliv situaci
a pokud není, uvědomit si a tím vyčistit
14.09.2017 - 10:41 | Filtr
(Rak) dan162 » .
Ta úplná otevřenost, a beze strachu - samozřejmě. Že něco zabolelo, jasně. U většiny situací byl problém ve mne, uzavřenost z minula, která se obnažila, do té doby nebyla vidět. Ve vztahu 50/50 to není tak intenzivní, u splynutí ano. Našel jsem tehdy (zhruba tvými otázkami), kde mám problémy, teda snad, a nyní je budu řešit hlouběji než před tím, nechci zatím ve vztahu, nechci torpédovat další vztah. Jde u mne o mužskou energii/otce, o přijetí/mámu. To ostatní, slabší, pak už ve vztahu asi rovnat půjde. Otázka je, jaký kanál mezi partnery musí být, aby to vůbec šlo rovnat uvnitř vztahu, to zatím nevím. Mám jednu blbou zkušenost s oboustranně problémovými Merkury.

Když bys tomu neříkala emoční rozhodování, tak to je ta část mne, tebe, která se sama nějak zachová (=sama rozhodne) ? Na většinu dobrého jsem přišel hlavou, zatímco emoce jsou zatím příliš zraněné, aby mne vedly správně a nehromadily kravinu na kravinu. Když uvnitř nebudou strachy a bolístky, tak se rozhodne správně, to je jasné. Jenže když jsou uvnitř strachy, tak může nastat jako jedna z možných reakcí (když je příliš bolesti) nevědomé uzavírání se - a pro nápravu je si myslím obtížné si to vůbec uvědomit, vrátit se do okamžiku uzavření, pochopit proč nastalo, a pokusit se přehodit výhybku na otevřeno/odstranit důvod proč přehodit nejde.
14.09.2017 - 11:24 | Filtr
(Blíženci) Pomněnka » dan162
Jo taak :4:
14.09.2017 - 11:45 | Filtr
(Rak) dan162 » siili
jojo, překládáš si to správně, tak jsem to myslel. Jednaly emoce, nebo činy, které se najednou změnily. Ono to tak asi je normální, muž má první vlnu přejít, nehroutit se, počkat až to trochu vychladne a pak se tomu podívat na kloub.

Obrana místo přijetí: mne pomohlo se dívat, jaké situaci se bráním, co nechci připustit, co nechci zažívat, jak vypadá ta nejhorší myslitelná situace. Pak kde se mi něco podobného/takového stalo, někde v historii. Zkusil jsem tu nejhorší situaci přijmout, že to tak je, může být, a že bych i to přežil, ale ukázalo se, že to nestačí, už mi sice nenaskakuje nutkání/obrana, ale stále zůstává zavřenost. Z aktivního nesouhlasu jsem to tímhle postupem jen přehodil do pasivního nesouhlasu.
14.09.2017 - 12:03 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » dan162
Jen k tomu, co muž má: od začátku Tvého působení zde na fóru vnímám, že máš víc ženské energie než leckdo (ostatně ten zemsko-vodní radix to potvrzuje), takže touto poučkou se řídit asi není moc šťastné. :17:
14.09.2017 - 12:21 | Filtr
(Rak) dan162 » Mici Angóra
Jo, mám ženské energie dost, na chlapa příliš, je těžké to skloubit. No až se pročistím, bude to harmoničtější.

Proč myslíš, že tou poučkou se řídit je špatně ? Partnerka vyšiluje, něco se jí nelíbí, má k tomu určitě dobrý důvod - ale téma je příliš horké na okamžité vyřešení hlavou, při okamžitém řešení emocemi to z problému skočí do hádky a problém zesílí (díky ostatním nevyřešeným problémům). Co se ti osvědčilo jako lepší postup ?
14.09.2017 - 16:16 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » dan162
Špatně jsem se vyjádřila - myslela jsem to tak, že to pro tebe asi nemusí být úplně jednoduché a nevím, jestli se lze násilím přinutit k takové reakci, jen proto, že jsi chlap. :17:
14.09.2017 - 18:10 | Filtr
(Rak) dan162 » Mici Angóra
hysterickej v dané chvíli by měl být jen jeden :61:
14.09.2017 - 18:55 | Filtr
(Býk) Ase
Dan, Deidu nepoznám, ale ak sa toto naučíš žiť, vedlajším efektom je dobrá karma do ďalších životov :-). Držím palce.

Tým obrovským spôsobom pomôžeš aj druhým, lebo budeš jednať s "chladnou hlavou", ktorá robí ďaleko lepšie rozhodnutia, premyslené, vedomé, v prospech oboch. Tam sa prestáva brať ohlad na vlastné "trápenia a starosti", lebo tie sú LEN zvyková energia nejako jednať. Akékolvek emocionálne bolesti môžeš smelo zahadzovať, možno časom zistíš, že situácia je vždy inak, než by človek emocionálne zareagoval.
Nakoniec to naše ego sa rozpadne :4:

Moje skúsenosti sú také, že je potrebná neustála bdelosť, je to dlhodobá snaha, a tiež postupne aj cesta, ako nasadiť tomu našemu rozožranému "pudovému ja" (reagujúcemu naprosto reflexívne a nevedome) otěže.
Bdelosť, ak je to možné a umožňuje to situácia, v čo najširšom rozsahu, aby človek videl, čo sa v ňom deje, všetko robiť pokial možno čo najviac vedome a bdelo. (niektoré povolania vyžadujú sústredenie, na jedinú činnosť, ale aj to sa môže stať cvičením len na jednu jedinú vec). Pozorovaním sa človek velmi učí, čo sa v ňom deje.
14.09.2017 - 19:07 | Filtr
(Býk) Ase » siili
Nemusíš sa v žiadnom prípade nechať situáciami emocionálne rozhodiť. Dobré heslo - ak nejde o život, ide o ho...

Ak máš chápajúceho partnera, pre neho tvoje emócie niesú žiadny problém, miluje ťa či budeš taká alebo onaká. :4:

Tým že si pomenuješ svoje stavy, tým si umožníš ich prijať. Tým sa ten zatemnený kút našej duše presvetlí poznaním :-).
A hlavne radosť. Žiadna situácia na svete nestojí za to, aby si sa ňou trápila.
14.09.2017 - 19:51 | Filtr
(Rak) dan162 » Ase
Myslím si, že v některých případech je emotivní rozhodnutí lepší, širší, i když je subjektivní, pudové, nerozumné - ale musí být ve skladu odložených bolístek čisto, žádná trápení, tudy se chci vydat. Emoce u mne zahrnují intuici, spíš je proto věčné téma jak to skloubit dohromady, než nahradit.

A je jasné, že emoce vůbec nejsou reálný obraz skutečnosti, stačí vzpomenout, jak s náma při převratu pohla (domnělá) smrt jakéhosi studenta Šmída, do pěti vteřin bylo rozhodnuto že jdu proti čemukoliv, to byly emoce, racionálně úplná kravina, neznalost, troufalost. Ale to rozhodnutí bylo přesto správné.
14.09.2017 - 20:15 | Filtr
(Rak) dan162 » Mici Angóra
Po pár hodinách nad tím přemýšlím znovu - uvědomuju si svůj ascendent vodnáře s jeho schopností odstupu (můžu si například na sebe vykládat tarot) plus že se do bezemoční reakce nutím desítky let, proto mi to nepřijde divné. Bude to spojené s tátou, kterého mám v sobě k řešení (má Měsíc v Raku jako já, k tomu Pluto ve Slunci a bolístek kupa - a dopadalo to na mne).
15.09.2017 - 00:04 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » siili
Bych řekl, že to začíná sebepřijetím. Pak tě přestane trápit odmítnutí, protože se zbavíš (domnělé) odpovědnosti za to co druhý cítí nebo dělá. A tím si vlastně ušetříš i to zavaření :5:
15.09.2017 - 00:20 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » dan162
Dane, emoce se můžou spojovat stejně tak dobře se :65: nebo :117: :44:. Pro mě je zajímavá novinka že jdou spojovat i s intuicí, ale že by ji zahrnovaly, o tom mě nepřesvědčíš :4:.
Furt si myslím, že jestli se je budeš snažit pochopit rozumově, jsi na nejlepší cestě k zavařenině :23: :4:. A stejně tak mi nedává smysl snažit se je potlačovat nebo vyvolávat ve jménu vztahu (podle mého je to proti přírodě a dlouhodobě to stejně fungovat nebude). Ale uvědomováním si nic nezkazíš - k tomu je nutný odstup a vzato oklikou je právě tohle ten neutrální "bezemoční" stav :3:.
15.09.2017 - 00:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a nechceš se v sobě přestat tolik hnípat?

sebereflexe je očistná, ale nemělo by se to přehánět.

před pár dny jsi tu řešil svou jinovost, tak můj nadutej jangovej chytráček jupiter ti poradí - nauč se svý slabiny i házet za hlavu.
ať se v těch bolístkách neutopíš.

:29:
15.09.2017 - 08:12 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » dan162
No jo, jenže to je jen maska, to nitro přece chce něco jiného. Což potvrzuje to, jak se v sobě hrabeš (nemyslím to ve zlém). :17:
15.09.2017 - 08:21 | Filtr
(Rak) dan162 » Buh je tlak
Tak mívám čas se v sobě hnípat a čas nechat to proudit, půl roku jsem tu nebyl, nechal vše běžet - a dostal napráskáno. A bylo to mnou. Když to nechám být, bude se to opakovat. Díky tomu hnípání je každý můj vztah o řád lepší než předešlý, jen jsem začal dost pozdě, abych to nechal lážo plážo. Jak tady psal player jako černou vizi, že v padesáti mít zas dlouhej vztah (psal tedy 15 let), tak to by u mne bylo to nejideálnější možné. Díky, že mi pomáháš, vítám jiné pohledy.
15.09.2017 - 08:29 | Filtr
(Býk) 144
se nediv ze je tva zenska hystericka

kdyby chtela vztah s jinovou zenskou, uz je davno stastna lesba

kdyz chce poradneho chlapa, tak ji s tou zenskou energii asi nutne zenes do silenstvi.

proc myslis ses narodil s pindikem ?
15.09.2017 - 09:21 | Filtr
(Býk) 144 » dan162
odpoved som nasiel pre seba :61:

dufam ze odpoved pre teba nebude na duhovej demonstracii :76:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-52
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »