Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Řemeslo kulinářské - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Řemeslo kulinářské
17.02.2016 - 23:33
player
Řemeslo kulinářské
No , mě to chytlo. Začal jsem 14 dní , před osiřením a zatím paráda. Budu nyní zkoušet nějakou francouzkou kuchyni. Taky rádi experimentujete?
19.02.2016 - 22:56
| Filtr
Sosna zvlčelý
Jé, já to tvoje nečetl a založil si vlastní kulinářský koutek!
No tak jsme na tom asi stejně, no. Experimentuji při vaření moc rád, protože mám pocit, jaký zažívali (asi) středověcí alchymisté. Ti taky většinou nevěděli, co jim z toho vznikne, přestože si nějaký cíl dali. Vaření je dobrodružství. A výsledky občas stojí za to. A to jak v dobrém, tak zlém, ale i chybami se učíme...
No tak jsme na tom asi stejně, no. Experimentuji při vaření moc rád, protože mám pocit, jaký zažívali (asi) středověcí alchymisté. Ti taky většinou nevěděli, co jim z toho vznikne, přestože si nějaký cíl dali. Vaření je dobrodružství. A výsledky občas stojí za to. A to jak v dobrém, tak zlém, ale i chybami se učíme...
19.02.2016 - 23:48
| Filtr
Sosna zvlčelý
» tulačka
Jak vaří Kozoroh? No především tak, že nikdy by nedal do jídla kořenící směs! To mi vůbec nesmí domů. Dodnes jsem nepochopil lidi, co na grilované kuře dávají grilovací koření. Pouze sůl a (!!!) máslo! Ano, máslo tomu dodá tu pravou chuť!
A koření mám ho doma spoustu. To samé jídlo jde tak různě ochucovat... Nelituji nakupovat koření všelijaké. A až při vaření se řídím tím, že by mi do toho dneska chutnalo to a to. A vonělo něco jiného.
Vyhýbám se pepři, tomu jsem nikdy nepřišel na chuť. A když dám, tak spíše celý pepř do polévek.
Polévky, ty miluji, proto je vařím rád. Velmi rád.
Střídám vše, někdy mám období vysloveně vegetariánské, pak zase masožroutské, ale pravdou je, že maso je u mně často spíše ingrediencí. Přesto takový ovar... žlučník zatím přežil.
Nikdy jsem se učit nevařil. A nikdo mě to neučil. Přišlo to ke mně samo. Tedy hlavně v době, kdy jsem žil s jednou slečnou, která se sice snažila, ale prostě nebyla dobrá kuchařka. A já zjistil, že vařím mnohem lépe, přestože jsem to nikdy do té doby nedělal. Ale mám asi dobrou fantazii.
Zajímavostí (i pro mně samotného) je, že v průběhu vaření nikdy neochutnávám! Opravdu vůbec! Já to prostě solím od oka (raději méně, já moc slané nemusím a přisolit se dá vždy), to samé s kořením. Nejvýš ochutnám zeleninu, ale ne pro chuť, ale zda již je uvařená. Takže jsem úplně stejně překvapen chutí jídla (a kupodivu většinou pozitivně), jako ti, pro které jsem vařil. Ochutnám až s nimi. Sám to nechápu...
Taky si nepíšu recepty, když na něco přijdu. Ta buchta s kardamomem, co jsem sem dnes hodil recept, je výjimka, to bylo poprvé, co jsem to sepsal. Takže občas bych mohl litovat, když něco fakt dobrého uvařím, že už to nikdy netrefím. Ale ať, trefím zase něco jiného. Improvizovat mě baví, kopírovat ne.
Uvařit dokážu mnohé, jak v jednom hrnci, tak v deseti současně (kecám, tolik ploten nemám a hrnců taky ne ).
Tak nevím, je toto typický kuchař Kozoroh? Astrologicky bych to spíše svedl na moji Venuši. Venuše ve Štíru v 1. domu je požitkářka. V mém případě je to zkrátka bílý sex. Ten vztah je velmi velmi hluboký...
A koření mám ho doma spoustu. To samé jídlo jde tak různě ochucovat... Nelituji nakupovat koření všelijaké. A až při vaření se řídím tím, že by mi do toho dneska chutnalo to a to. A vonělo něco jiného.
Vyhýbám se pepři, tomu jsem nikdy nepřišel na chuť. A když dám, tak spíše celý pepř do polévek.
Polévky, ty miluji, proto je vařím rád. Velmi rád.
Střídám vše, někdy mám období vysloveně vegetariánské, pak zase masožroutské, ale pravdou je, že maso je u mně často spíše ingrediencí. Přesto takový ovar... žlučník zatím přežil.
Nikdy jsem se učit nevařil. A nikdo mě to neučil. Přišlo to ke mně samo. Tedy hlavně v době, kdy jsem žil s jednou slečnou, která se sice snažila, ale prostě nebyla dobrá kuchařka. A já zjistil, že vařím mnohem lépe, přestože jsem to nikdy do té doby nedělal. Ale mám asi dobrou fantazii.
Zajímavostí (i pro mně samotného) je, že v průběhu vaření nikdy neochutnávám! Opravdu vůbec! Já to prostě solím od oka (raději méně, já moc slané nemusím a přisolit se dá vždy), to samé s kořením. Nejvýš ochutnám zeleninu, ale ne pro chuť, ale zda již je uvařená. Takže jsem úplně stejně překvapen chutí jídla (a kupodivu většinou pozitivně), jako ti, pro které jsem vařil. Ochutnám až s nimi. Sám to nechápu...
Taky si nepíšu recepty, když na něco přijdu. Ta buchta s kardamomem, co jsem sem dnes hodil recept, je výjimka, to bylo poprvé, co jsem to sepsal. Takže občas bych mohl litovat, když něco fakt dobrého uvařím, že už to nikdy netrefím. Ale ať, trefím zase něco jiného. Improvizovat mě baví, kopírovat ne.
Uvařit dokážu mnohé, jak v jednom hrnci, tak v deseti současně (kecám, tolik ploten nemám a hrnců taky ne ).
Tak nevím, je toto typický kuchař Kozoroh? Astrologicky bych to spíše svedl na moji Venuši. Venuše ve Štíru v 1. domu je požitkářka. V mém případě je to zkrátka bílý sex. Ten vztah je velmi velmi hluboký...
20.02.2016 - 05:35
| Filtr
Najdise.cz
» Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Obsáhlé, děkuju.
Máslo ano. To má ráda asi i Venuše v Býku. Vadí mi náhražky. Čehokoli.
Ty kořenící směsi - tam je totiž jeden zádrhel - současný stav civilizované společnosti. Nemyslím si, že jde jen o pohodlnost (že už to někdo namíchal), ale jsou v tom i přidané látky, což se děje téměř vždy, když jde o komerční směsi. Víc to asi rozebírat nebudu.
Pepř použivám často a ráda - barevný, čerstvě namletý. Taková náhražka za chilli, které používám vzácně. I když řekla bych, že většinou ladím chutě podle osoby, pro kterou vařím.
Česnek. Bez česneku by svět nebyl dokonalý.
Často užívám kardamon, zázvor, hřebíček, skořici,... Je totiž fakt, že jsem kuchařsky směsí mezi Indií a Balkánem
A bylinky. Ta možnost si něco vypěstovat. Pak buď užít čerstvé nebo si nasušit... To je taková nádhera!
Líbí se mi úvaha, že vaření je o fantasii. Asi ano. Je faktem, že těch pár vyučených kuchařů, které jsem poznala, mě v kuchyni moc nenadchlo.
Zato znamení zemská, plus jeden Lev - tam se přímo můžu utlouct
Venuše ve Štíru - tu má babička taky. A vrcholem kuchařského umu je v jejím případě chleba s máslem. Ale zase - neznám Asc...
=====
Obsáhlé, děkuju.
Máslo ano. To má ráda asi i Venuše v Býku. Vadí mi náhražky. Čehokoli.
Ty kořenící směsi - tam je totiž jeden zádrhel - současný stav civilizované společnosti. Nemyslím si, že jde jen o pohodlnost (že už to někdo namíchal), ale jsou v tom i přidané látky, což se děje téměř vždy, když jde o komerční směsi. Víc to asi rozebírat nebudu.
Pepř použivám často a ráda - barevný, čerstvě namletý. Taková náhražka za chilli, které používám vzácně. I když řekla bych, že většinou ladím chutě podle osoby, pro kterou vařím.
Česnek. Bez česneku by svět nebyl dokonalý.
Často užívám kardamon, zázvor, hřebíček, skořici,... Je totiž fakt, že jsem kuchařsky směsí mezi Indií a Balkánem
A bylinky. Ta možnost si něco vypěstovat. Pak buď užít čerstvé nebo si nasušit... To je taková nádhera!
Líbí se mi úvaha, že vaření je o fantasii. Asi ano. Je faktem, že těch pár vyučených kuchařů, které jsem poznala, mě v kuchyni moc nenadchlo.
Zato znamení zemská, plus jeden Lev - tam se přímo můžu utlouct
Venuše ve Štíru - tu má babička taky. A vrcholem kuchařského umu je v jejím případě chleba s máslem. Ale zase - neznám Asc...
20.02.2016 - 17:49
| Filtr
kapka růžové
» Sosna zvlčelý
...docela jako bys psal o mně...akorát ta Venuše ve Štíru mi nic neříká...
...u mě jen sůl, místo pepře občas použiju kmín...jinak nic...bylinkám jsem dosud na chuť nepřišla, zato kari mám čím dál raději...a česnek...bez česneku nežiju...
...u mě jen sůl, místo pepře občas použiju kmín...jinak nic...bylinkám jsem dosud na chuť nepřišla, zato kari mám čím dál raději...a česnek...bez česneku nežiju...
21.02.2016 - 12:20
| Filtr
player
» Sosna zvlčelý
Kuře na grilovacím koření je skvělý !
Ale ještě lepší je kuře Filipínské , to nemá vadu.
A já teď koupil směs koření na kuře , která se jmenuje sedmero bylin - a taky výborný.
Ale ještě lepší je kuře Filipínské , to nemá vadu.
A já teď koupil směs koření na kuře , která se jmenuje sedmero bylin - a taky výborný.
© 2007-2024 Najdise.cz