Řemeslo kulinářské


17.02.2016 - 23:33
(Býk) player
Řemeslo kulinářské
No , mě to chytlo. Začal jsem 14 dní , před osiřením a zatím paráda. Budu nyní zkoušet nějakou francouzkou kuchyni. Taky rádi experimentujete?

Řazení:
17.02.2016 - 23:38 | Filtr
(Býk) player
Třeba jsem objevil koření Kotányi - Jablečný závin. Skvělé , má to Kaufik. Je to taková vylepčená skořice.
18.02.2016 - 00:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo,když je čas.Spíš na tom miluju ten rituál.Kdy si zvolím,že něco zkusím a pak vstanu,jdu nakoupit,pak si to rozmístím po kuchyni,uvařím si kávu,pustím si hudbu a vypukne to... :4:
18.02.2016 - 09:13 | Filtr
(Střelec) tiferett
Ja som sa tento týždeň naučila piecť kváskový chlieb...Vydaril sa, je výborný..Aj keď obrázok je dosť nejasný ..-)
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
18.02.2016 - 11:25 | Filtr
(Býk) player » tiferett
Hm - chleba bych si taky jednou chtěl zkusit. Vzpomínám , když jsem kdysi ležel ve špitále s nohama , tak tam jedna manželka nosila svému chlapovi domácí chleba - normálka ten z kupovanýho prášku. Mana nebeská. Vonělo to na celej špitál.
18.02.2016 - 11:30 | Filtr
(Býk) 144
vzdy vytvorim novy recept

cudzie recepty nekopirujem nevarim podla knih, a co si vymyslim nezapisujem kazdy raz robim nieco ine vzdy nove

pred chvilou to bola nova varianta kolaca z ryze , rozdelil som to na 2 male a do jedneho sli na vrch broskve a do druheho ceresne
18.02.2016 - 11:34 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » player
To máš štěstí :1:.
Obecně je problém koupit nevyčichlé koření.Snad aby tomu dodali nějakou chuť, míchají z toho směsi s glutamátem a solí :19: :23:
18.02.2016 - 11:34 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená
Obdivuju chlapy, co umí vařit a navíc je to baví... :15:
18.02.2016 - 13:41 | Filtr
(Býk) player » Znovuzrozená
No já vůbec netušil , jak mě to spolkne. Navíc mám v kapele vítěze prostřena , takže rada je na skajpu vždy po ruce.

Akorát ty hory toho nádobí , no - to je daň. myčku nemám , tak drhnu a drhnu a drhnu. A pořídit si dvounohou myčku - hm....to by bylo moc drahý..
18.02.2016 - 14:15 | Filtr
(Býk) kapka růžové
...přijedu na kapustové karbanátky... :2: :34:
18.02.2016 - 14:16 | Filtr
(Býk) player » kapka růžové
Já ti je udělám. Akorát jíst je nebudu , to bys musela dovézti také pojízdnou JIPKU.

Nebo to s tebou udělám jako Mihule s dcerou. Žádnou kapustu tam nedám a když se zeptáš: kde je kapusta , tak odpovím - to je masová kapusta. :61:
18.02.2016 - 14:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
V mém širokém příbuzenstvu nikdy žádný chlap nevařil. Ani z mužovy strany. Tedy až na strýce, svobodného mládence.

Vařící chlap je pro mě fata morgána a mám z představy že mi chlap vaří ehmm zajímavé fyziologické projevy :20:

Všimla jsem si, že vařící chlap se zpravidla chová velmi efektivně z hlediska času i náročnosti přípravy. Co chlapi píšou že vařili, jde většinou o rychlá či jednoduchá jídla, zdánlivě však chutná :2:
18.02.2016 - 15:08 | Filtr
(Býk) player » 16ka
Hm. Dneska jsem jel z jednoho vrzu načisto guláškovku a koprovou. Hodina a 45 minut.
18.02.2016 - 15:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Věděla jsem, že okamžitě přijdou protinávrhy. Sdílela jsem jen osobní zkušenosti s chlapama neprofesionálama.

Znám 3 chlapy co vaří a od každého jsem okoukala nějaký recept právě kvůli fascinaci z kombinace rychlost/chuť/výživová hodnota. Nějak už mě nebaví trávit půl dne nad přípravou pokrmu, který je za pár minut sněden.
18.02.2016 - 15:31 | Filtr
(Býk) player » 16ka
Já si nevařim na jeden , ale na 3-4 dny. Mě nevadí jíst omajdu 4 dny po sobě. Jsem zvyklej od dětství. Naopak - většina jídel jsou nejlepší třetí den.

Stejnak - uvařit něčeho jednu porci je skoro nemožný.
18.02.2016 - 15:39 | Filtr
(Býk) player » 16ka
Vařím od konce května , doplň si seznam.
18.02.2016 - 15:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :30:
18.02.2016 - 16:26 | Filtr
(Hadoken) ži.va
ráda vařím a peču. zatím mě to neomrzelo. mám několik osvědčených receptů, ale ráda se nechávám inspirovat - například Kuchařka ze Svatojánu nebo Herbář.
mám ráda českou kuchyni (akorát s minimálním zastoupení masa a knedlíků), ale i indickou. a umím docela dobrý saláty a špagety :20:



dneska drožďová polívka, zeleninové rizoto a maková bábovka
18.02.2016 - 17:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mňa by zaujímalo, keď už je reč o tom, ako varia chlapi...prečo väčšina mužov veľmi rada varí najradšej guláše a veci z "jednoho hrnca". U nás napr. by na šťave mohlo byť každý deň...ešte, že syn nezdieľa otcov názor... :4:

toto je oblubená letná činnosť:

K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
18.02.2016 - 23:39 | Filtr
(Býk) player » včielkaMajka
Souhlasim s číslovkou. Já třeba velmi rád dělám Irský hrnec , i guláš si upeču v troubě , hovězí na houbách a na drůbežích srdíčkách. Samozřejmě - makrokopec nádobí je strašák.
19.02.2016 - 15:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale veď ja tiež rada jedlo z jedného hrnca, len nie každý deň.
A keď som už veľmi hladná, jediné po čom túžim, je dobre hustá polievka. Bez polievok sa mi žiadny hlavný chod neráta, ten ani nemusí byť, keď mám polievočku... :69:
A čo sa týka upratovania po varení, po mne nikto upratovať nemusí. Túto činnosť stíham počas varenia, takže kým sa dovarí, je kuchyňa vylízaná...

19.02.2016 - 17:04 | Filtr
(Býk) player » včielkaMajka
Nojo , třeba se v tomto směru taky ještě zdokonalím. Dej mi čas. :4:
19.02.2016 - 22:56 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Jé, já to tvoje nečetl a založil si vlastní kulinářský koutek! :75: :4:
No tak jsme na tom asi stejně, no. Experimentuji při vaření moc rád, protože mám pocit, jaký zažívali (asi) středověcí alchymisté. Ti taky většinou nevěděli, co jim z toho vznikne, přestože si nějaký cíl dali. Vaření je dobrodružství. A výsledky občas stojí za to. A to jak v dobrém, tak zlém, ale i chybami se učíme... :15:
21.02.2016 - 12:20 | Filtr
(Býk) player » Sosna zvlčelý
Kuře na grilovacím koření je skvělý !

Ale ještě lepší je kuře Filipínské , to nemá vadu.

A já teď koupil směs koření na kuře , která se jmenuje sedmero bylin - a taky výborný.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »