Řemeslo kulinářské


17.02.2016 - 23:33
(Býk) player
Řemeslo kulinářské
No , mě to chytlo. Začal jsem 14 dní , před osiřením a zatím paráda. Budu nyní zkoušet nějakou francouzkou kuchyni. Taky rádi experimentujete?

Řazení:
18.02.2016 - 00:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo,když je čas.Spíš na tom miluju ten rituál.Kdy si zvolím,že něco zkusím a pak vstanu,jdu nakoupit,pak si to rozmístím po kuchyni,uvařím si kávu,pustím si hudbu a vypukne to... :4:
18.02.2016 - 01:49 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » bubobubo
nabrrrousit kudlu a pak šmik šmik už to jede.. :4:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
18.02.2016 - 14:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
V mém širokém příbuzenstvu nikdy žádný chlap nevařil. Ani z mužovy strany. Tedy až na strýce, svobodného mládence.

Vařící chlap je pro mě fata morgána a mám z představy že mi chlap vaří ehmm zajímavé fyziologické projevy :20:

Všimla jsem si, že vařící chlap se zpravidla chová velmi efektivně z hlediska času i náročnosti přípravy. Co chlapi píšou že vařili, jde většinou o rychlá či jednoduchá jídla, zdánlivě však chutná :2:
18.02.2016 - 15:01 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » 16ka
Asi proto je tolik šéfkuchařek :2: :4:
18.02.2016 - 15:08 | Filtr
(Býk) player » 16ka
Hm. Dneska jsem jel z jednoho vrzu načisto guláškovku a koprovou. Hodina a 45 minut.
18.02.2016 - 15:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Věděla jsem, že okamžitě přijdou protinávrhy. Sdílela jsem jen osobní zkušenosti s chlapama neprofesionálama.

Znám 3 chlapy co vaří a od každého jsem okoukala nějaký recept právě kvůli fascinaci z kombinace rychlost/chuť/výživová hodnota. Nějak už mě nebaví trávit půl dne nad přípravou pokrmu, který je za pár minut sněden.
18.02.2016 - 15:27 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » 16ka
Pro mě je maximum půl hodiny, ne půl dne :4:


... a vůbec, dlouhým vařením se ničí vitamíny :2:
18.02.2016 - 15:31 | Filtr
(Býk) player » 16ka
Já si nevařim na jeden , ale na 3-4 dny. Mě nevadí jíst omajdu 4 dny po sobě. Jsem zvyklej od dětství. Naopak - většina jídel jsou nejlepší třetí den.

Stejnak - uvařit něčeho jednu porci je skoro nemožný.
18.02.2016 - 15:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vida, tak znám 4 chlapy ... :61:
A až to Pleyda vydrží aspoň půl roku, tak si doplním seznam :3:

18.02.2016 - 15:39 | Filtr
(Býk) player » 16ka
Vařím od konce května , doplň si seznam.
18.02.2016 - 15:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele 16ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :30:
18.02.2016 - 17:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mňa by zaujímalo, keď už je reč o tom, ako varia chlapi...prečo väčšina mužov veľmi rada varí najradšej guláše a veci z "jednoho hrnca". U nás napr. by na šťave mohlo byť každý deň...ešte, že syn nezdieľa otcov názor... :4:

toto je oblubená letná činnosť:

K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
18.02.2016 - 22:33 | Filtr
(Býk) 144 » včielkaMajka
""" prečo väčšina mužov veľmi rada varí najradšej guláše a veci z "jednoho hrnca". """

pretoze myslia dopredu kolko hrncov bude treba umyvat

otazka znie opacne, preco zeny ked varia musia zaspoinit co najvoac hrncov panvuc varecielk a vselijakych inych nastrojov a potom spokojne pozeraju na tu horu spinaveho riadu a maju pocit ze ked tak vela zaspinili tak urcite teda dobre a usilovne varili

ako ked cata ciganov co kopu kanal je spokojna s pracou vtedy ked polamu co najvoac krompacov a lopat, lebo to je znak usilovnej prace
18.02.2016 - 22:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 144
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je tvoja skúsenosť?

Lebo moja je opačná...vždy, keď varia chlapi ostane v kuchyni jak po výbuchu, napriek tomu, že jedlo končí v jednom hrnci...nože, dosky, misy, panvičky...
Cítia sa jak šéfkuchári a tak zabudnú, že nemajú pomocných kuchárov, čo po nich odpracú... :25:
18.02.2016 - 23:05 | Filtr
(Býk) 144 » včielkaMajka
""" To je tvoja skúsenosť? """

ano, samozrejme
18.02.2016 - 23:39 | Filtr
(Býk) player » včielkaMajka
Souhlasim s číslovkou. Já třeba velmi rád dělám Irský hrnec , i guláš si upeču v troubě , hovězí na houbách a na drůbežích srdíčkách. Samozřejmě - makrokopec nádobí je strašák.
19.02.2016 - 15:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale veď ja tiež rada jedlo z jedného hrnca, len nie každý deň.
A keď som už veľmi hladná, jediné po čom túžim, je dobre hustá polievka. Bez polievok sa mi žiadny hlavný chod neráta, ten ani nemusí byť, keď mám polievočku... :69:
A čo sa týka upratovania po varení, po mne nikto upratovať nemusí. Túto činnosť stíham počas varenia, takže kým sa dovarí, je kuchyňa vylízaná...

19.02.2016 - 17:04 | Filtr
(Býk) player » včielkaMajka
Nojo , třeba se v tomto směru taky ještě zdokonalím. Dej mi čas. :4:
19.02.2016 - 23:48 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » tulačka
Jak vaří Kozoroh? No především tak, že nikdy by nedal do jídla kořenící směs! To mi vůbec nesmí domů. Dodnes jsem nepochopil lidi, co na grilované kuře dávají grilovací koření. :41: Pouze sůl a (!!!) máslo! Ano, máslo tomu dodá tu pravou chuť!
A koření mám ho doma spoustu. To samé jídlo jde tak různě ochucovat... Nelituji nakupovat koření všelijaké. A až při vaření se řídím tím, že by mi do toho dneska chutnalo to a to. A vonělo něco jiného.
Vyhýbám se pepři, tomu jsem nikdy nepřišel na chuť. A když dám, tak spíše celý pepř do polévek.
Polévky, ty miluji, proto je vařím rád. Velmi rád.
Střídám vše, někdy mám období vysloveně vegetariánské, pak zase masožroutské, ale pravdou je, že maso je u mně často spíše ingrediencí. Přesto takový ovar... žlučník zatím přežil.
Nikdy jsem se učit nevařil. A nikdo mě to neučil. Přišlo to ke mně samo. Tedy hlavně v době, kdy jsem žil s jednou slečnou, která se sice snažila, ale prostě nebyla dobrá kuchařka. A já zjistil, že vařím mnohem lépe, přestože jsem to nikdy do té doby nedělal. Ale mám asi dobrou fantazii.
Zajímavostí (i pro mně samotného) je, že v průběhu vaření nikdy neochutnávám! Opravdu vůbec! Já to prostě solím od oka (raději méně, já moc slané nemusím a přisolit se dá vždy), to samé s kořením. Nejvýš ochutnám zeleninu, ale ne pro chuť, ale zda již je uvařená. Takže jsem úplně stejně překvapen chutí jídla (a kupodivu většinou pozitivně), jako ti, pro které jsem vařil. Ochutnám až s nimi. Sám to nechápu...
Taky si nepíšu recepty, když na něco přijdu. Ta buchta s kardamomem, co jsem sem dnes hodil recept, je výjimka, to bylo poprvé, co jsem to sepsal. Takže občas bych mohl litovat, když něco fakt dobrého uvařím, že už to nikdy netrefím. Ale ať, trefím zase něco jiného. Improvizovat mě baví, kopírovat ne.
Uvařit dokážu mnohé, jak v jednom hrnci, tak v deseti současně (kecám, tolik ploten nemám a hrnců taky ne :4:).

Tak nevím, je toto typický kuchař Kozoroh? Astrologicky bych to spíše svedl na moji Venuši. Venuše ve Štíru v 1. domu je požitkářka. V mém případě je to zkrátka bílý sex. Ten vztah je velmi velmi hluboký...
20.02.2016 - 00:26 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » včielkaMajka
Ta fotka je fakt mimořádně nechutná. 3x fuj! :40: :19:
20.02.2016 - 00:43 | Filtr
(Býk) 144 » včielkaMajka
""Túto činnosť stíham počas varenia, takže kým sa dovarí, je vylízaná...""

:2:

no mas to doma pekne zariadene

raz aj ja budem mat

:61:
20.02.2016 - 05:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tulačka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:4:
Obsáhlé, děkuju. :17:

Máslo ano. To má ráda asi i Venuše v Býku. Vadí mi náhražky. Čehokoli.

Ty kořenící směsi - tam je totiž jeden zádrhel - současný stav civilizované společnosti. Nemyslím si, že jde jen o pohodlnost (že už to někdo namíchal), ale jsou v tom i přidané látky, což se děje téměř vždy, když jde o komerční směsi. Víc to asi rozebírat nebudu.

Pepř použivám často a ráda - barevný, čerstvě namletý. Taková náhražka za chilli, které používám vzácně. I když řekla bych, že většinou ladím chutě podle osoby, pro kterou vařím.
Česnek. Bez česneku by svět nebyl dokonalý.
Často užívám kardamon, zázvor, hřebíček, skořici,... Je totiž fakt, že jsem kuchařsky směsí mezi Indií a Balkánem :32:

A bylinky. Ta možnost si něco vypěstovat. Pak buď užít čerstvé nebo si nasušit... To je taková nádhera!

Líbí se mi úvaha, že vaření je o fantasii. Asi ano. Je faktem, že těch pár vyučených kuchařů, které jsem poznala, mě v kuchyni moc nenadchlo.
Zato znamení zemská, plus jeden Lev - tam se přímo můžu utlouct :69:

Venuše ve Štíru - tu má babička taky. A vrcholem kuchařského umu je v jejím případě chleba s máslem. :75: Ale zase - neznám Asc... :29:
20.02.2016 - 09:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 144
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:61: :61: :61:

To víš...
Kto umí, ten umí, kto neumí, ten čumí.
A niekedy to stihnem už pred raňajkami, to sa tak nabijem energiou, že ich už ani nepotrebujem... :75:
20.02.2016 - 10:14 | Filtr
(Býk) 144 » včielkaMajka
alebo mas nezvycajne dlhy jazyk, alebo si skutocne stastne vydata
20.02.2016 - 17:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 144
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele včielkaMajka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:61:
Videl si niekedy môj jazyk? :2:
Tak už by si mohol vedieť, že správne je za b)

A nie je táto diskuzia náhodou o jedle?
Takže mňam...pohánkový chrumkavý chlebík s vlašskými orechmi, domáce maslo a čerstvo nasekaný medvedí cesnak. Uf...len je ešte teplý, tak dúfam, že nezduje... :4: A na obed som vykúzlila krémovú mrkvovú s čili. Tentokrát aj s pomarančovou šťavou, nezvyčajne chutná kombinácia... :27:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »