V poslednej dobe som veľa čítala o živej strave ako aj o takom stravovaní.Mám priateľku,ktorej prechod na takúto stravu osobne zdravotne dosť pomohol.Cítila sa dlhodobo predtým unavená,dokonca mala problémy s váhou.Ako prešla na živú stravu a šťavy zmenil sa jej život či zdravie k lepšiemu.Schudla,má viac energie aj sa dobre cíti fyzicky. Dokonca sa zlepšili problémy so štítnou žľazou.Aj krvný obraz má v poriadku.Snažím sa prejsť aj ja na tento spôsob stravovania,lebo už dlhšie napr. nemusím mäso a inné nezdravé potraviny.Len to je trošku náročné na prípravu a vymýšľanie jedál.Preto sa chcem opýtať či má niekto podobnú skúsenosť.Našla som aj stránku tohto pána:http://vladimirbohm.cz/https://…
Loen
Osobně znám hodně lidí co bylo 100% na raw stravě, ale myslím že nikdo kdo by to zvládl energeticky víc než rok... v našich podmínkách to jde podle mě tak od jara do podzimu... další věc je když to potom člověk dohání jenom rychlýma cukrama...
hodně podnětý mi příde ten článek o raw stravě a ajurvédě... protože každý sme na tom energeticky jinak... a lidi s převahou pitty nemívají se syrovou stravou problém, protože je ochlazuje... ale například vátu to hází do extrému...
jakmile se ochladilo... sama jsem měla tendenci začít jídlo tepelně upravovat...
ony třeba kyselé chutě zvyšují pittu a "oheň"... tím by se ta raw strava dala vybalancovat... ale chce to poslouchat tělo a ne mu něco nutit jen proto, že to někomu jinému funguje
rebeka14
» Loen
Ďakujem Loen za tvoje riadky....isteže je to individuálne a nie je na každého rovnaký meter.....a je na každom čo vloži do vlastných úst a čo mu robi dobre.....zdravo sa stravovať nie je na škodu,ale s mierou...a máš pravdu aj v tom,že na jeseň a v zime je to oveľa horšie so stravou...v obchodoch máš už len umelé ovocie a zeleninu.....