Najdise.cz ... najdi a poznej lidi, kteří se narodili ve stejný den jako ty ...
Vylepšenej zázvorák - Diskuze a zkušenosti
- Astrologie
online Osobní horoskop (radix) Partnerský horoskop Tranzitní horoskop Psychologická astrologie Online výpočty
solár, direkce, revoluce, kompozit a další ...
Lunární kalendář
- Horoskopy 2024
kalendáře a jiné Znamení zvěrokruhu Partnerský horoskop Ascendent a Descendent Horoskopy na rok 2024
Čínský, Keltský, Výklad karet, Léčivé kameny, a další ... Kalendáře na rok 2024
Čínský horoskop 2024
- Slavné osobnosti
astro databáze - Narozeniny
jména, svátky - Numerologie
online - Poznej
znamení - Galerie
uživatelů - Diskuzní
fórum
Vylepšenej zázvorák
21.11.2011 - 11:59
ži.va
Vylepšenej zázvorák
Ehm...je podzim... zatížený střeva, plíce.Doporučují se pikantní chutě, očisty (výborná je šank prakšalána).Miluju zázvorovej čaj- prohřeje, probudí. Vylepšila jsem ho a solidně "dává".Klasicky se nastrouhá zázvor (nešetříme) do hrnce s vodou, dáme vařit, přidávám skořici (mletou) a tak 5-6 kousků hřebíčku (na litr a půl cca)... nechám přejet varem, a po 3-5 min. cedím. Citron, med (po vychladnutí tak na šedesát)...
21.11.2011 - 12:32
| Filtr
siouxsie
Ja strúham zázvor (u nás je to ďumbier) úplne na drobno, cca 5 - 8 cm kus na 1 liter vody. Nechám prejsť varom, oheň stiahnem a na miernom ohni varím ešte cca 10 minút. Zvyknem k nemu pridať čo mám aktuálne po ruke - škoricu, kardamon, klinčeky, kúsok vanilky, skúšala som už aj miešanú koreninovú zmes na perník. Potom odstavím, nechám lúhovať odhadom 20 minút. Samozrejme, že niekedy sa pozabudnem a zbadám sa aj po polhodine a viac, ale to mi vôbec nevadí, lebo čím má výluh väčšie "grády" tým to mám radšej. Pridávam podľa chuti citrón, limetku, med, cukor obyčajný, alebo hnedý, vanilínový cukor. No a podľa mňa, najväčší zázrak urobí v tomto čajíku čerstvá mäta (nešetriť). Keď nemám čerstvú, tak dám spolu so zázvorom variť sušenú. Mňam! Narobila som si chute, idem si navariť.
21.11.2011 - 23:11
| Filtr
Mirma
» siouxsie
Zázvor a máta - to vyzkouším.
Jenom dodám, pro ty co neznají a mátu kupují. Je lepší marocká máta, než naše. I samotnou mátu lze dochutit ovesným mlékem a osladit, ale nikdy se mi nepodaří tak dobrá, jako když si ji dám v čajovně. Chce to asi správný poměr.
http://www.bylinky-novak.cz/marocka…
Jenom dodám, pro ty co neznají a mátu kupují. Je lepší marocká máta, než naše. I samotnou mátu lze dochutit ovesným mlékem a osladit, ale nikdy se mi nepodaří tak dobrá, jako když si ji dám v čajovně. Chce to asi správný poměr.
http://www.bylinky-novak.cz/marocka…
23.11.2011 - 06:32
| Filtr
siouxsie
» Mirma
Súhlasím, nie je mäta ako mäta Marockú síce nepoznám, počujem o nej prvý krát, ale mám skúsenosť s mätou zo záhradky môjho otca. Už niekoľko rokov ju pestuje a poviem ti, že toto je fakt sila! Nedá sa vôbec porovnať s bežnou mätou z obchodu, či už čerstvou alebo sušenou a taktiež ani s mätou, ktorá sa dá nazbierať bežne v prírode. Žeby to bola nejaká vylepšená slovenska verzia? Možno by stálo za pokus skúsiť tú "tvoju" marockú kúpiť a potom porovnať. Ale v konečnom dôsledku príde mi to ako nosenie dreva do lesa, keď mám doma tej "svojej" slovenskej toľko, že zásobujem všetkých známych naokolo.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
© 2007-2024 Najdise.cz