Ehm...je podzim... zatížený střeva, plíce.Doporučují se pikantní chutě, očisty (výborná je šank prakšalána).Miluju zázvorovej čaj- prohřeje, probudí. Vylepšila jsem ho a solidně "dává".Klasicky se nastrouhá zázvor (nešetříme) do hrnce s vodou, dáme vařit, přidávám skořici (mletou) a tak 5-6 kousků hřebíčku (na litr a půl cca)... nechám přejet varem, a po 3-5 min. cedím. Citron, med (po vychladnutí tak na šedesát)...
Mirma
» siouxsie
Zázvor a máta - to vyzkouším. Jenom dodám, pro ty co neznají a mátu kupují. Je lepší marocká máta, než naše. I samotnou mátu lze dochutit ovesným mlékem a osladit, ale nikdy se mi nepodaří tak dobrá, jako když si ji dám v čajovně. Chce to asi správný poměr.
siouxsie
» Mirma
Súhlasím, nie je mäta ako mäta Marockú síce nepoznám, počujem o nej prvý krát, ale mám skúsenosť s mätou zo záhradky môjho otca. Už niekoľko rokov ju pestuje a poviem ti, že toto je fakt sila! Nedá sa vôbec porovnať s bežnou mätou z obchodu, či už čerstvou alebo sušenou a taktiež ani s mätou, ktorá sa dá nazbierať bežne v prírode. Žeby to bola nejaká vylepšená slovenska verzia? Možno by stálo za pokus skúsiť tú "tvoju" marockú kúpiť a potom porovnať. Ale v konečnom dôsledku príde mi to ako nosenie dreva do lesa, keď mám doma tej "svojej" slovenskej toľko, že zásobujem všetkých známych naokolo.